Gezinsactieve Rondreis Mongolie 8 dagen Afbeelding Gezinsactieve Rondreis Mongolie 8 dagen
Gezinsactieve Rondreis Mongolie 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

Gezinsactieve Rondreis Mongolie 8 dagen




DAG 1. AANKOMST IN ULAANBAATAR

Aankomst in Ulaanbaatar en transfer naar hotel. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, kunt u een korte stadsrondrit maken. Avond welkomstdiner. Overnachting in hotel.


DAG 2. ULAANBAATAR -MURUN - MEER KHUVSGUL

Een van de hoogtepunten van de reis is het Khuvsgulmeer. We nemen een vlucht naar Murun, de provinciehoofdstad van de provincie Khuvsgul. Een van 's werelds grootste zoetwaterbronnen, Lake Khuvsgul en zijn verbazingwekkende omgeving, zijn de thuisbasis van verschillende etnische minderheden van Mongolië en een toevluchtsoord voor een grote verscheidenheid aan dieren in het wild. Khuvsgul is echt een hoogtepunt van elke reis naar Mongolië. Na de landing in Murun rijden we naar Hatgal, een klein stadje aan de rand van het meer, dan noordwaarts langs de rand van het meer naar het ger kamp, ​​waar we op tijd aankomen voor een middagwandeling langs de oever van het meer. Overnachting in een ger kamp.


DAG 3. MEER KHUVSGUL

Vandaag maken we een wandeltocht door de bossen en weilanden vlakbij het meer. Liggend op ongeveer 1650 meter boven zeeniveau, omringd door bergen die meer dan 3100 meter (10170 voet) stijgen, zijn de wateren van Khuvsgul diep en spectaculair helder en puur. We wandelen naar een prachtig uitkijkpunt, plaatselijk bekend als ‘Khyasaa’ (in de Mongools steile klif), vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de ‘Blue Pearl’. 'S Avonds keren we terug naar ons kamp voor een tweede en gisteravond aan de oevers van het meer.



DAG 4. MEER KHUVSGUL - DELGERMURUN

Onze dag begint met een paar uur kajakken over het ongerepte meer. Terug op het land checken we het kamp uit en volgen onze voetsporen naar het zuiden. Onderweg pauzeren we bij het Erkhil-meer, een geweldige plek om wat watervogels te bekijken. Vervolgens gaan we verder naar een oude begraafplaats met de mysterieuze hertenstenen van Mongolië, gedenkstenen die belangrijke leiders en krijgers vertegenwoordigen, gebeeldhouwd met hertenmotieven. Na de lunch rijden we naar de oevers van de Delgermurun rivier. Nadat we in het kamp hebben gezeten, maken we een wandeling naar de prachtige berggrot en naar de top van de berg voor een prachtige open Mongoolse steppe. Daarna wandelen we terug naar het kamp, ​​waar we overnachten aan de oever van de rivier.


DAG 5. MURUN - ULAANBAATAR - GUN GALUUT

Vandaag nemen we de eerste beschikbare vlucht naar Ulaanbaatar. Bij aankomst rijden we naar het nationale park Gun Galuut, het park biedt geweldige mogelijkheden om zeldzame dieren in het wild te observeren. Liggend aan de oevers van Ikh Gun Lake, de thuisbasis van vele soorten watervogels, en naast Baits Mountain, natuurlijke habitat voor de bijna uitgestorven Mountain Sheep, zijn er grote kansen om enkele van de meest indrukwekkende dieren in het wild in Mongolië te observeren. De Kherlen-rivier ligt op slechts enkele minuten van het kamp en u kunt deelnemen aan optioneel eenvoudig kajakken. Overnachting in ger kamp.

DAG 6. PISTOOL GALUUT - NATIONAAL PARK TERELJ

Na het ontbijt verlaten we het park en rijden naar het nieuw gebouwde Chinggis Khan Monument. Met een hoogte van 40 meter boven de omringende steppen, speelt dit machtige bouwwerk een belangrijk symbool voor de vernieuwende Mongoolse natie, na meer dan 300 jaar buitenlandse soevereiniteit over zijn volk en grondgebied. Vervolgens gaan we naar het Terelj National Park. Het park beschikt over unieke rotsformaties, schilderachtige valleien, een kronkelende rivier en rustgevende boomgaarden. In het park zelf wonen veel nomaden, waar ze goed grazen voor hun dieren. We bezoeken een nomadenfamilie en maken van de gelegenheid gebruik om hun unieke manier van leven te leren kennen. Overnachting in een ger kamp.

Terelj 8


DAG 7. TERELJ NATIONAL PARK - ULAANBAATAR

Vanmorgen maken we een gemakkelijke wandeling naar de beroemde Turtle Rock, een symbool van wijsheid en levensduur voor het Mongoolse volk. We wandelen dan verder naar de Ariabal-tempel. De tempel is onlangs gereconstrueerd, nadat de oorspronkelijke tempel tijdens de communistische zuiveringen van de jaren dertig was verwoest. Een geweldige plek van rust, het functioneert vandaag als een meditatiecentrum voor boeddhistische monniken. Na de vroege lunch verlaten we het park en rijden naar Ulaanbaatar. 'S Avonds genieten we van een afscheidsdiner, gevolgd door een trip naar de top van de Zaisan Hill, om' s avonds van het uitzicht over de stad te genieten. Overnachting in een 4-sterrenhotel.


DAG 8. VERTREK

Na het ontbijt in het hotel, transfer naar de luchthaven voor je vertrekkende vlucht.



Gezinsactieve Rondreis Mongolie 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203