Ontdek Mongolie in 10 dagen Afbeelding Ontdek Mongolie in 10 dagen
Ontdek Mongolie in 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

Ontdek Mongolie in 10 dagen




Dag 1

Ulaanbaatar

Ontdek geschiedenis en cultuur in Ulan Bator


Je wordt bij aankomst op de luchthaven opgehaald en naar je hotel in Ulaanbaatar (Ulan Bator), de hoofdstad van Mongolië, gebracht.


Na het rusten van je vlucht, ga je lunchen met je gids en maak je een rondleiding door de stad. Je leert kennis opdoen over de Mongoolse geschiedenis met een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum. Verspreid over drie verdiepingen toont het museum het glorieuze, gewelddadige en nobele verleden van het land van de oudheid tot het Sovjettijdperk. Je leert ook over de oprichting van het machtige Mongoolse rijk door Genghis Khan (Chinggis Khaan).


Daarna verken je het stadscentrum en bezoek je het Genghis Khan-plein en het parlement. Sluit de dag af met een traditionele Mongoolse show in Tumen Ekh met volksdans, fantastische contortion-uitvoeringen en de unieke keelzang die bekend staat als khoomi.


Dag 2

Khustai

Bekijk Przewalski's paarden in het wild


Begin uw dag met een bezoek aan het Gandantegchinlen-klooster in de hoofdstad. In het klooster komen de lama's 's ochtends bij elkaar om te bidden. Voel de serene sfeer en ontmoet de lama's in het Mongools Boeddhistisch Centrum. Zij beantwoorden al uw vragen tijdens uw bezoek hier.


Reis binnenshuis naar het fantastische buitenleven in het Khustai-reservaat. Hier krijg je de kans om de prachtige Przewalski's paarden (takh) te zien. Twilight is de beste tijd om deze boeiende wilde paarden te observeren. Maak een wandeling naar het rivierfront waar de paarden samenkomen om water te drinken en deze prachtige dieren te bekijken.


Breng de nacht door op uw campingaccommodatie.


Dag 3

Kharkhorin

Zie Ancient Kharkhorin en bezoek het Erdene Zuu-klooster


Vandaag reis je naar Kharkhorin, de voormalige hoofdstad van het Mongoolse rijk. Deze stad, gesticht in 1220, was een van de haltes aan de zijderoute en diende als het belangrijkste centrum voor het machtige Genghis Khan's rijk. Er zijn nog maar een paar overblijfselen van die tijd op de oude plaats van vandaag.

Vervolgens ga je op pad om het Erdene Zuu-klooster te zien, een van de meest opvallende boeddhistische kloosters in Mongolië. Opgericht in 1586 door een nomadenprins en ontworpen in een Chinees-Tibetaanse stijl, zorgt het klooster voor een prachtig zicht omringd door 108 stoepa's. Stop bij het Museum van Kharkhorin met zijn prachtige tentoonstelling van tentoonstellingen en artefacten met betrekking tot de Mongoolse geschiedenis en het Mongoolse rijk.


Dag 4

Orkhon Valley

Verken de adembenemende Orkhon-vallei


Uw bestemming voor vandaag is de prachtige Orkhon-vallei, een UNESCO-werelderfgoed. Bekijk het prachtige landschap van de steppen in deze vallei, een land van nomaden en fokkers die hier in de zomer kamperen.


Hier bezoekt u het Tovkhon-klooster bovenop de Öndör Ulaan-heuvel. Omdat voertuigen niet helemaal naar boven kunnen, leg je de resterende afstand te voet af. In dit klooster creëerde Zanabazar, de eerste boeddhistische spirituele autoriteit van Mongolië, het Soyombo-alfabet. Je kunt een spectaculair uitzicht op het Khangai-bereik zien vanuit het klooster dat meer dan 2300 meter boven de zeespiegel ligt.


Je hebt ook de mogelijkheid om te ponyrijden langs de vallei tot aan de Orkhon-watervallen die bekend staan ​​als de Ulan Tsutgalaan-watervallen. Een product van aardbeving en vulkaanuitbarstingen, deze seizoensgebonden waterval ziet er fantastisch uit.


Dag 5

Orkhon Valley

Ervaar het leven met lokale herders


Naast het verkennen van de vallei, krijg je ook de gelegenheid om bij de herders te verblijven. Ervaar hun manier van leven en neem deel aan hun dagelijkse activiteiten, zoals melken, het maken van traditionele zuivelproducten of het afronden van de dieren met een paard.


Natuurlijk is eten ook een belangrijk onderdeel van hun manier van leven. Je zult de voorbereiding van een Mongoolse barbecue bijwonen en genieten van de heerlijke maaltijd met je gastheren.


Dag 6

Naiman Nuur

Verken Nationaal Park Naiman Nuur


Je Mongoolse buitenavontuur brengt je vandaag dieper de Khangai-bergen in. Hier is het terrein enigszins ruw, vooral op een pas op 2800 meter boven zeeniveau.


Ontdek het afgelegen Naiman Nuur National Park, bekend als Eight Lakes, een werkelijk schilderachtig gebied. In dit park, dat ook bezaaid is met vele, ziet u prachtige lariksbossen

mooie meren. Bekijk de bezienswaardigheden en geniet van het koele klimaat in dit gebied waar sneeuwval in juni of augustus als normaal wordt beschouwd.


Overnacht bij een familie van nomaden in dit berggebied.


Dag 7

Naiman Nuur

Wandel naar Lake Shireet en verblijf bij Nomads


Vervolg uw verkenning van het schilderachtige Nationaal Park Naiman Nuur. Adem de frisse lucht van dit hooggelegen gebied in tijdens een wandeling in het park. Je baant je een weg naar Lake Shireet, een van de mooiste meren in de omgeving.


Aan het einde van je wandeling keer je terug naar je gastgezin. Breng de rest van je dag door met genieten van de eenvoudige geneugten van het leven hier, zoals het drinken van thee met melk of het spelen van het traditionele Mongoolse spel van 'enkelbotten'.


Dag 8

Khogno Tarna

Reis naar Khogno Khan en bekijk de 'Mini-Gobi'


Het is tijd om vandaag een heel ander landschap te zien terwijl je naar Khogno Khan reist. Je zult hier een fascinerende diversiteit aan landschappen ontdekken, waaronder halfwoestijnsteppen, taiga, prachtige rotsformaties en kilometerslange zandduinen. Het gebied staat ook bekend als ‘Mini-Gobi’, een verwijzing naar de beroemde woestijn in het zuiden van Mongolië.


Tijdens uw rondreis door de regio bezoekt u het Erdene Khambiin-klooster dat dateert uit de 17e eeuw. Het werd gebouwd door Zanabazar op de uitlopers van de Khogno Khan-berg om zijn leraar Monk Erdene te eren.


Dag 9

Ulaanbaatar

Ga op een Camelback Trek in Elsen Tasarkhai


Geniet van een kameelrugtocht langs de zandduinen van Elsen Tasarkhai.


Daarna reis je naar de hoofdstad Ulan Bator. Onderweg kun je alle fascinerende bezienswaardigheden en landschappen bekijken. Je kunt kuddes wilde paarden zien, yurts in de verte zien waar de lokale bevolking verblijft en het prachtige steppeterrein dat een integraal onderdeel van je reis is geweest.


Na aankomst in uw hotel in Ulan Bator heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Je kunt uitrusten in je hotel of winkelen met je gids in het stadscentrum.


Dag 10

Ulaanbaatar

Tot ziens, Mongolië!


Het is tijd om afscheid te nemen van Mongolië. Na het ontbijt in uw hotel wordt u volgens het vluchtschema naar het vliegveld bij Ulan Bator gebracht.



Ontdek Mongolie in 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203