Trans Siberian and Mongolia Afbeelding Trans Siberian and Mongolia
Trans Siberian and Mongolia ***
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

Trans Siberian and Mongolia

***

China, Mongolie en Rusland zijn enorm veelzijdige landen. Om een goed beeld van deze landen te kunnen krijgen voldoet het bezoeken van enkele steden niet. Deze tour gaat door middel van een treinreis dwars door het hart van deze landen en zo krijg je de kans om deze landen op een andere manier te ontdekken. Van Beijing reis je door de hoofdstad van Mongolie door het landschap van Siberie naar de grote steden in...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01-03 Beijing

Welkom in de immense hoofdstad van China. Dit is de stad vanwaar vele keizers vanuit de Verboden Stad over dit immense land geregeerd hebben. Breng een bezoek aan 's werelds grootste plein, het plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad of de Grote Muur. Of neem de tijd om de vele andere bezienswaardigheden van Beijing te bezichtigen. Op de laatste dag vertrekken we met de trein naar Mongolie.

Dag 04-07 Ulaanbataar/Ger kamp

Mongolie heeft zich nog niet zo lang geleden geopend voor toeristen en heeft voor de avontuurlijke reiziger veel te bieden. Het land is ingesloten tussen de giganten Rusland en China, maar vroeger heeft het Mongoolse rijk onder leiding van Gengis Khan geregeerd over het grootste rijk dat ooit bestaan heeft. Het is dan ook zeer interessant om hier een museum over te bezoeken. In Mongole bezoeken we de hoofdstad Ulaanbaatar, maken we een tocht door het Terelj Nationaal Park en overnachten we in traditionele Ger tenten.

Dag 08 Trans-Mongolian Railway/Ulan Ude

Per trein passeren we de grens tussen Mongolie en Rusland. Hierna reizen we naar Ulan Ude, waar de mensen verwant zijn op hun buren uit Mongolie. In deze stad staat overigens ook het grootste beeld van de voormalige Russische staatsman Lenin, waar de volgende dag een stop wordt gemaakt.

Dag 09-11 Lake Baikal

Na de busreis van ca 3 uur komen we aan in Turka, aan het oosten grenzend aan het mooie Baikal meer. Bij het meer zijn talloze activiteiten te doen, zoals hiking, zwemmen of boottochtjes. Je kunt ook eens een Russische sauna proberen. Aan het einde van je verblijf keer je terug naar Ulan Ude, waar je aan boord gaat van de trein, die je uiteindelijk in Kungar brengt.

Dag 12-13 Trans-Siberian Railway

Deze dagen maken we gebruik van de langste en beroemdste spoorlijn ter wereld. We zullen 3 nachten aan boord doorbrengen en komen tijdens de reis langs de belangrijkste steden die aan de spoorlijn gevestigd zijn. Je reist dwars door het hart van Rusland wat een goede kennismaking biedt met dit grootste land ter wereld.

Dag 14-15 Kungar

Kungar is een prachtige plaats die je het gevoel geeft alsof je je in een sprookje begeeft. Prachtige kerktorens, een mooie omgeving en een permanent bevroren ijsgrot. Spectaculair. Een stadswandeling, onder begeleiding van een lokale gids, is inbegrepen en ook een Prjaniki workshop (Russische lekkernijen) is inclusief. Aan het einde van dag 15 gaan we aan boord van de nachttrein naar Moskou.

Dag 16-18 Moskou

De hoofdstad van Rusland zit vol met geschiedenis en daarbij horende bezienswaardigheden. Het is altijd het centrum van het land geweest, in de tijden van de tsaren, de communisten en nu ook voor de democraten. We overnachten in een centraal gelegen hotel. Een bezoek aan het mausoleum van Lenin is inclusief, je gaat uiteraard ook naar het Rode Plein en je krijgt een tour door het Kremlin. In de avond op de laatste dag in Moskou vertrekken we met de nachttrein naar ons eindpunt: St. Petersburg.

Dag 19-21 St Petersburg

Een van Europa's mooiste steden. In de Sovjet tijd heeft deze stad Petrograd en later nog Leningrad geheten. Hier vind je ook het beroemde Hermitage Museum. Er is vrije tijd genoeg om deze prachtige stad te kunnen verkennen. Per boottocht en/of stadswandeling verkennen we deze prachtige stad.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Trans Siberian and Mongolia 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203