Wonderen van Mongolie 14 dagen Afbeelding Wonderen van Mongolie 14 dagen
Wonderen van Mongolie 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

Wonderen van Mongolie 14 dagen




Dag 1


Ulaanbaatar

Welkom bij Mongolië!


Welkom in het verleidelijke Mongolië! Bij aankomst op de luchthaven ontmoet u uw chauffeur, die u naar uw hotel brengt. Neem plaats en rust goed uit! Ontmoet rond het middaguur je gids, die je naar het restaurant van je keuze brengt.


Dompel jezelf onder in de rijke Mongoolse geschiedenis in het prachtige National History Museum. Je hebt drie verdiepingen vol met een rijk, glorieus, gewelddadig en nobel verleden, van de prehistorie tot de Sovjetperiode, inclusief de oprichting van het grote Mongoolse rijk door Genghis Khan.


Loop vervolgens rond in het centrum van Ulan-Bator. Bezoek het Gengis Khan-plein en het parlement. Woon 's avonds de Mongoolse traditionele show in Tumen Ekh bij, met folkloristische dansen, verdraaiing en natuurlijk khoomi, boventoonzang.



Dag 2

Morön - Khuvsgul

Zie The Beautiful Lake Khövsgöl



Vlieg vandaag naar Mörön, de hoofdstad van de provincie Khövsgöl, waar uw chauffeur op u wacht. Aankomst in het Khövsgöl-meer, een van de natuurlijke wereldwonderen.


Deze berg heeft een oppervlakte van 2760 vierkante kilometer en het water is zo puur dat je het kunt drinken! Het is omgeven door vele hoge toppen en is bedekt met dennenbossen en weelderige weiden waar yaks en paarden grazen!


Ga oostwaarts naar de groene valleien van Alag Sar en breng de nacht door in een klein yurtkamp.


Dag 3

Khuvsgul

Maak een wandeling of een ponytocht


Vertrek met lokale fokkers en hun yaks voor een tweedaagse wandeling of ponytocht in de met bomen gevulde valleien van Alag Tsar. Ontdek in een rustig tempo dit land van nomadisme.

In het hart van de zomer staat het gebied in volle bloei en beweegt u zich letterlijk op een edelweisstapijt terwijl u de toppen ziet die culmineren op 3000 m en reflecteren op het kristalheldere water van het meer aan de overkant naar het westen.


Zet 's avonds de yurt op die je met de hulp van de fokkers hebt gedragen en blijf daar overnachten.


Dag 4

Khuvsgul

Geniet van de ongerepte schoonheid van Alag Tsar


Geniet van de tweede dag van je avontuur in Alag Tsar.


Bewonder de ongerepte omgeving hier en overnacht weer in een yurt!


Dag 5

Shine Ider

Baan je een weg naar de uitgestrekte centrale steppen



Op weg naar de Central Steppes bezoekt u de site met verschillende hertenstenen in Uushigiin Övör.


Stop in Mörön om verse benodigdheden op de markt te kopen. Begin vanuit Mörön richting het centrum. Het pad gaat door vele passen en zinkt in verloren valleien waar landschappen snel veranderen. De hoogte is meer dan 2000 m bij de passen.


Landschappen worden steeds mooier en er komen steeds meer fotomomenten.


Dag 6


Terkhiin Tsagaan Nuur

Bezoek The Amazing Terkhiin Tsagaan National Park



Bezoek het Terkhiin Tsagaan National Park. gelegen op 2060 m boven zeeniveau.


Dit meer, "het grote witte meer" genoemd, en de hele vulkanische omgeving, vormen het emblematische gebied van de provincie Arkhangai. De wateren van het meer zitten vol met vissen en het is mogelijk om te vissen als je dat wilt!


Dag 7


Terkhiin Tsagaan

Wandeling naar de Khorgo-vulkaan

Maak een wandeling langs de oevers van het Terkhiin Tsagaan-meer. Ga naar het zuidoosten, waar de Khorgo-vulkaan het hoogste punt bereikt op 2240 m. Maak de gemakkelijke klim naar de vulkaan.


Geniet vanaf de top van het prachtige uitzicht over het meer en de omliggende heuvels.


In de buurt vormen prachtige lavastromen een echt origineel landschap!


Dag 8

Tsenkher

Bezoek Charming Tsetserleg


Het is tijd om je reis voort te zetten.


Vertrek naar Tsetserleg, een klein lieflijk dorpje gelegen in de bergen van lariksen. Koop verse benodigdheden op de lokale markt en bezoek het Zayan Gegeen Museum.


Ga vervolgens naar de warmwaterbronnen van Tsenkher, waar u kunt loungen in de warmwaterbronnen bij het kamp.


Dag 9

Orkhon Valley

Reis naar Orkhon Valley


Begin je reis naar Orkhon Valley. Deze vallei staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een land van nomadisme en veel fokkers zetten er hun zomerkamp op.


Bezoek het indrukwekkende Tovkhon-klooster. Er kunnen geen voertuigen naar de top van de Öndör Ulaan-heuvel gaan, dus je loopt tot daar om de Tovkhon Ermitage te ontdekken, waar Zanabazar, de eerste religieuze leider van Mongolië, het Soyombo-alfabet heeft gemaakt. Het klooster ligt op 2312 m boven de zeespiegel en vanaf die plek heb je een prachtig uitzicht over het hele Khangai-gebergte.


Ga picknicken in een uitzonderlijke omgeving, met uitzicht op de Orkhon-vallei. Blijf bij herders uit de vallei. Tijdens uw verblijf ontdekt u hun manier van leven en wordt u betrokken bij vele activiteiten, zoals melken, het maken van traditionele zuivelproducten of het bijeenbrengen van de dieren met een paard.


Dag 10

Orkhon Valley

Ga ponyrijden door de Orkhon-vallei


Als je wilt, kun je ponyrijden door de Orkhon-vallei, van het kamp tot aan de Orkhon-watervallen.

Bezoek de Ulan Tsutgalaan-watervallen, een witte vloed die op zwarte steen stroomt die door een korte zonnestraal in regenboog is veranderd. Deze watervallen van 16 meter zijn gewoonweg magisch!


Ze werden 20.000 jaar geleden gevormd als gevolg van een unieke combinatie van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Woon de voorbereiding bij van een Mongoolse barbecue waar u samen met uw gastheren van zult genieten.



Dag 11

Kharkhorin - Khogno Khan

Ontdek de Mini-Gobi!


Reis naar Kharkhorin, de voormalige hoofdstad van Mongolië. De legendarische stad Genghis Khan werd gesticht in 1220 en was een van de etappes van de zijderoute.


Vanuit deze stad werd het Mongoolse rijk bestuurd, totdat Kubilai Khan de hoofdstad in Peking oprichtte. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar overblijfselen over van de voormalige hoofdstad. Bezoek vervolgens het Erdene Zuu-klooster, gebouwd in 1586 door een nomadenprins. De Chinees en Tibetaans geïnspireerde gebouwen zijn omgeven door 108 heilige stoepa's.


Bezoek dan het Museum van Kharkhorin. Kom ten slotte aan in de prachtige rotsformaties van Khogno Khan. Ontdek de halfwitte steppen, taiga, prachtige rotsformaties, 80 km lange zandduinen verspreid over dit droge gebied met de bijnaam "Mini-Gobi".


Dag 12

Khustai

Zie Takhi-paarden in het Khustai-reservaat

Loop vandaag tot het Erdene Khambiin-klooster. "Monk Erdene's Monastery" dateert uit de 17e eeuw en is gebouwd in de bergen.


Zanabazar heeft het gebouwd ter ere van zijn leraar, monnik Erdene. Maak een kameelrugtocht door de zandduinen van Elsen Tasarkhai.


Daarna reis je naar het Khustai-reservaat, waar de Przewalski-paarden (takh) zijn ondergebracht. Twilight is het beste moment om ze te observeren. Loop naar de rivier waar ze drinken en observeer ze zonder bang te zijn om ze lastig te vallen.


Dag 13

Ulaanbaatar

Keer terug naar Ulan Bator

Het is tijd om terug te keren naar Ulan-Bator. De laatste kuddes wilde paarden die de weg voor je oversteken, de laatste yurt die langzaam verdwijnt, de steppe blijft tot het laatste moment in je hart.

Als je eenmaal in de stad bent aangekomen en je hebt geïnstalleerd, kun je een welverdiende rust nemen. Bezoek het Gandantegchinlen-klooster.


'S Morgens komen lama's samen om te bidden. Ze beantwoorden al je vragen in het Mongolian Buddhist Centre. Breng de rest van de dag op uw gemak door. Samen met uw gids kunt u winkelen in het centrum van de stad.


Dag 14

Ulaanbaatar

Vaarwel, Mongolië!

Ontbijten in je hotel.

Vervolgens transfer naar de Ulan Bator International Airport. De transfer kan op elk moment worden georganiseerd volgens het schema van uw vlucht.




Veilig reist naar huis en bezoekt binnenkort weer!



Wonderen van Mongolie 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203