12 daagse Rondreis Myanmar: het land van miljoenen pagodes  Afbeelding 12 daagse Rondreis Myanmar: het land van miljoenen pagodes
12 daagse Rondreis Myanmar: het land van miljoenen pagodes
Bestemming: Rondreizen Myanmar - Rondreis Myanmar

12 daagse Rondreis Myanmar: het land van miljoenen pagodes




Dag 1 Aankomst en sightseeing in Yangon

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door uw lokale gids en naar uw hotel wordt gebracht om uw bagage af te geven. Als u halverwege de dag bent aangekomen, kunnen we lunchen. Na de lunch een wandeling door het 'centrum' van Yangon, een diverse mix van vervaagde koloniale architectuur uit de Britse tijd en hoogbouw gebouwd door recentere investeerders; Sule Pagoda, gebouwd in het begin van de 3e eeuw, is een herkenningspunt in het stadscentrum. Bezoek aan de late namiddag de prachtige Shwedagon-pagode met de bekendheid van Rudyard Kipling en een van de heiligste plaatsen van Myanmar. De massieve klokvormige stoepa is verguld met goud en de punt van de stoepa is bezet met diamanten en robijnen, saffieren en topaas - een prachtig zicht als de zon ondergaat en een zeer geschikte plaats om onze reis in dit "gouden land" te beginnen. Overnachting in het hotel.


Dag 2 Yangon - Heho - Pindaya

Na het ontbijt verlaat u het hotel voor een vlucht naar Heho op het Shan-plateau. (08.10 / 09.35) Bij aankomst transfer over de weg naar Pindaya (60km) ongeveer 90 minuten rijden. Na het inchecken in het hotel, maak je een excursie naar de grotten met meer dan 8.000 Boeddha-afbeeldingen van verschillende groottes, gemaakt van teak, lak, marmer, albast en cement. Verken 's middags de wijk vanwege de beroemde traditionele papier- en parapluindustrie die de thuisbasis van de cottage-industrie maakt. Overnachting in het hotel in Pindaya.


Dag 3 Pindaya - Inle Lake bootexcursie

Na het ontbijt in het hotel gaan we over de weg naar het Inlemeer. We hebben een ontspannen ochtend om de afdaling naar het Inle-bekken te maken en met een “long-tail” -boot over het meer naar ons hotel direct aan het Inle-meer te varen. 'S Middags zijn we van plan om de dag door te brengen met het bezoeken van dorpen en het proeven van de spectaculaire reeks traditionele ambachten. U zult de unieke methode zien die de lokale bevolking gebruikt om hun boten te roeien, vissers met hun eigen stijl van vissen, drijvende boerderijen en tuinen en een handgeweven weefhuisje met een eigen showroom. Je bezoekt de Phaungdawoo-pagode met de vijf meest gerespecteerde Boeddha-afbeeldingen in de zuidelijke Shan-staat. Overnachting in het hotel aan het Inlemeer.

Dag 4 Inle Lake bootexcursie

Na het ontbijt in het hotel, bezoekt u de drijvende markt, een 5-daagse rotatiemarkt die het meest fascinerend is om het dagelijkse leven van de minderheden en hun activiteiten te bekijken. Vervolg onze excursie per motorboot naar het paginacomplex Indein, in het zuidwesten van het meer. De boot verlaat het meer en gaat een smal kanaal in met een prachtige natuurlijke omgeving om door te gaan naar een klein Pa O-stamdorp. Volg vanuit het dorp een oud overdekt pad naar een 13e-eeuws klooster en de zeer indrukwekkende ruïnes van honderden oude pagodes, sommige verborgen in de vegetatie. Het belangrijkste stupa-gebied op de top van de heuvel biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende bergen en naar de vallei en het meer in de verte. Keer terug naar uw hotel en overnacht in het hotel.


Dag 5 Inle Lake - Heho - Mandalay

Na het ontbijt gaan we vandaag weer het land in om terug te keren naar het vliegveld van Heho voor onze vlucht naar Mandalay. Ga bij aankomst naar Mandalay en check in bij het hotel. Bezoek 's middags het Old Palace-terrein; Kuthodaw Pagoda, bekend als 's werelds grootste boek vanwege de 729 marmeren platen waarop de leer van de Boeddha staat; Golden Palace Monastery, bekend om zijn prachtige houtsnijwerk en geniet van het panoramische uitzicht over de stad vanaf Mandalay Hill. Overnachting in het hotel in Mandalay.


Dag 6 Mandalay - Mingun - Mandalay

Na het ontbijt wordt u overgebracht naar Jetty voor een privéboot over de rivier de Ayeywarwaddy om Mingun te bezoeken. De inwijdingen van koning Bodawpaya, zoals de onvoltooide Pathodawgyi-pagode, een stenen tegenhanger van de piramide in Egypte en de Mingun-klok, de op één na grootste klok ter wereld, zijn de meest prominente religieuze erfenissen. Bezoek dan de Myatheintan-pagode, de beste weergave van het universum, om je vermoeidheid en vermoeidheid op te frissen. Keer terug naar Mandalay.

In de namiddag maak je een sightseeingtour door Mandalay met Mahamuni, een levensecht Boeddhabeeld. Mandalay is de laatste hoofdstad van Myanmar en dat maakt haar de beste plek om alle traditionele kunst en kunstnijverheid te zien. Bezoek de werkplaats voor het maken van bladgoud en zie hoe het bladgoud op traditionele wijze met de hand wordt gemaakt. Rijd naar het zuiden en zie meer industrieën zoals ambachtslieden in bronsgietwerk, houtsnijders, dames die wandtapijten maken en steenhouwers, enz. Overnachting in het hotel.


Dag 7 Mandalay - Sagaing - Monywa

Na het ontbijt in het hotel rijd je naar Sagaing Hill, een volledig toevluchtsoord uit het drukke leven of een hoekje voor rust en stilte. De heuvel is eigenlijk een thuis voor honderden kloosters. Het draagt ​​een belangrijke rol bij in het religieuze geloof van Myanmar. Na een bezoek aan Sagain Hill rijdt u verder naar Monywa. Aankomst Monywa en check in bij uw hotel. Na de lunch gaat u verder over de weg naar de Shwe Ba-heuvel en de Phowin Taung-grotten om het zelden bezochte 15e Phowin Taung-tempelcomplex te zien, waar meer dan 450.000 zandstenen Boeddha's in de heuvels in grotten en kleine nissen zijn uitgehouwen. Keer terug naar Monywa en overnacht in het hotel.


Dag 8 Monywa - Pokkaku - Bagan

Na het ontbijt, voordat je naar Pokkaku gaat, maak je een stadstour door Monywa met Thanboddhay Paya (met 500.000 Boeddha-afbeeldingen) en Boddhi Tahtaung (duizend bo-bomen). Als we vanuit Monywa naar het zuiden rijden, nemen we een zelden aangelegde weg door een rijstteeltgebied langs de Chindwind-rivier naar Pokkaku. Hier nemen we een lokale veerboot over de rivier en rijden verder naar Bagan voor zonsondergang op een pagode. Overnachting in het hotel in Bagan.


Dag 9 Bagan sightseeing

Na het ontbijt vertrekt u voor een sightseeingexcursie in het Bagan Archaeological Zone World Heritage Area. Een uitgebreide verkenning van Bagan omvat de Nyaung Oo-markt; Shwezigon Pagoda, het prototype van latere Myanmar-stoepa's; Kyansittha Umin; Wet-kyi-inn Gubyaukgyi-tempel met prachtige muurschildering uit de 13e eeuw en de Htilominlo-tempel. 'S Middags, na een bezoek aan lakwerkateliers; ga verder naar de Manuha-tempel gebouwd door ballingschap koning Manuha; Nanphaya, naar verluidt de residentie van koning Manuha; Ananda Temple, architectonisch meesterwerk en Oak-Kyaung klooster versierd met meerdere kleuren

muurschilderingen. Geniet van de adembenemende zonsondergang vanaf een van de tempels van Bagan. Overnachting in het hotel in Bagan.


Dag 10 Excursie naar Mt. Popa

Vanmorgen kijken we naar de zonsopgang boven Bagan (optioneel) en terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt in het hotel gaan we naar Mt. Popa ongeveer 48 km ten zuidoosten van Bagan. Mt. Popa, bekend als de verblijfplaats van Nats (geesten) - een verzameling van 37 magische geesten, gevreesd en geëerd door sommige Myanmar-mensen en het nat-museum, dat 37 levensgrote nat-beelden heeft die uit teak zijn gebeeldhouwd. Het is tijd om 777 treden naar de top te klimmen. Ga verder naar Popa Mountain Resort (1 uur rijden) voor onze lunch. Het restaurant biedt een geweldig uitzicht op de Popa-top die recht uit de centrale vlakte staat.


Na de lunch rijdt u terug naar Bagan. Op de terugweg stop je onderweg bij de dorpshuisjesindustrie om het regionale product te leren en om de verzameling sap van de palmbomen en de conversie naar bruine suiker te bekijken. Overnachting in het hotel in Bagan.


Dag 11 Bagan - Yangon

Na het ontbijt in het hotel, transfer naar de luchthaven van Nyaung U voor uw vlucht naar Yangon. Bij aankomst inchecken bij uw hotel om uw bagage af te geven. We gaan verder met de auto naar Karaweik, een koninklijk schip voor fantastische foto's langs de “pelgrims” -weg over het Royal Lake met een prachtig uitzicht op de Schwedagon-pagode en de Chaukhtutgyi-pagode, een enorm liggend Boeddhabeeld. Na de lunch zijn we van plan om de Bogyoke Aung San-markt (Scott-markt) te bezoeken voor souvenirs. Overnachting in het hotel in Yangon.


Dag 12 Yangon vertrek.

Na het ontbijt in het hotel wordt u overgebracht naar de internationale luchthaven van Yangon voor uw terugvlucht.



12 daagse Rondreis Myanmar: het land van miljoenen pagodes  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203