16 daagse Cultuurverkenning Myanmar Afbeelding 16 daagse Cultuurverkenning Myanmar
16 daagse Cultuurverkenning Myanmar
Bestemming: Rondreizen Myanmar - Rondreis Myanmar

16 daagse Cultuurverkenning Myanmar




Dag 1 Yangon

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door uw lokale gids en naar uw hotel wordt gebracht om uw bagage af te geven. Als u halverwege de dag bent aangekomen, kunnen we lunchen. Na de lunch een wandeling door het 'centrum' van Yangon, een diverse mix van vervaagde koloniale architectuur uit de Britse tijd en hoogbouw gebouwd door recentere investeerders; Sule Pagoda, gebouwd in het begin van de 3e eeuw, is een herkenningspunt in het stadscentrum. Bezoek aan de late namiddag de prachtige Shwedagon-pagode met de bekendheid van Rudyard Kipling en een van de heiligste plaatsen van Myanmar. De massieve klokvormige stoepa is verguld met goud en de punt van de stoepa is bezet met diamanten en robijnen, saffieren en topaas - een prachtig zicht als de zon ondergaat en een zeer geschikte plaats om onze reis in dit "gouden land" te beginnen. Overnachting in het hotel.


Dag 2 Yangon - Kyaikhtiyo (met de auto)

Rijd 's ochtends vroeg naar Kyaikhtiyo, passeer de Tweede Wereldoorlog Oorlogsbegraafplaats, opgedragen aan de 27.000 Commonwealth Forces die in Birma zijn omgekomen. Bij aankomst in het basiskamp stap je over op een speciale open vrachtwagen om bergopwaarts te gaan naar het tweede basiskamp en maak je een lichte trekking naar de Golden Rock langs het kronkelende voetpad door bamboebos. Op de top is een kleine pagode die niet groot is, maar uniek vanwege zijn positie. De rots is volledig bedekt met bladgoud en subtiel uitgebalanceerd op de rand van de klif. Bewonder de zonsondergang op een heuveltop en bekijk de avondactiviteiten in het heiligdom van de lokale bedevaarten voordat je 's nachts afdaalt naar het Golden Rock Hotel.


Dag 3 Kyaikhtiyo - Yangon (met de auto)

Na het ontbijt verlaat u uw hotel om met een speciale open vrachtwagen een afdaling te maken naar het basiskamp waar uw privéauto op u wacht. Rijd via Bago terug naar Yangon. Bezoek onderweg de cashewnoot, de rubberplantage en het nabijgelegen weeshuis. Breng een kort bezoek aan de stadstour door Bago inclusief de lokale markt; Shwetharlyaung, 55 meter lang liggend Boeddhabeeld en Shwemawdaw Pagoda, de torenspits is zelfs groter dan de grote Shwedagon Pagoda. Keer terug naar Yangon door het landelijke landschap van rijstvelden en kleine dorpjes. Overnachting in het hotel in Yangon.


Dag 4 Yangon - Bagan (per vlucht)

Vanmorgen gaan we naar het vliegveld om de vroege ochtendvlucht naar Bagan te halen. Check in bij het hotel en vertrek voor een excursie door de Bagan Archaeological Zone World Heritage Area. Een uitgebreide verkenning van Bagan omvat de Nyaung Oo-markt; Shwezigon Pagoda, het prototype van latere Myanmar-stoepa's; Kyansittha Umin; Wet-kyi-inn Gubyaukgyi-tempel met prachtige muurschildering uit de 13e eeuw en de Htilominlo-tempel. 'S Middags, na een bezoek aan lakwerkateliers; ga verder naar de Manuha-tempel gebouwd door ballingschap koning Manuha; Nanphaya, naar verluidt de residentie van koning Manuha; Ananda Temple, architectonisch meesterwerk en Oak-Kyaung-klooster versierd met veelkleurige muurschilderingen. Geniet van de adembenemende zonsondergang vanaf een van de tempels van Bagan. Overnachting in het hotel in Bagan.


Dag 5 Bagan

Vanmorgen kijken we naar de zonsopgang boven Bagan (optioneel) en terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt in het hotel gaan we naar Mt. Popa ongeveer 48 km ten zuidoosten van Bagan. Mt. Popa, bekend als de verblijfplaats van Nats (geesten) - een verzameling van 37 magische geesten, gevreesd en geëerd door sommige Myanmar-mensen en het nat-museum, dat 37 levensgrote nat-beelden heeft die uit teak zijn gebeeldhouwd. Het is tijd om 777 treden naar de top te klimmen. Ga verder naar Popa Mountain Resort (1 uur rijden) voor onze lunch. Het restaurant biedt een geweldig uitzicht op de Popa-top die recht uit de centrale vlakte staat. Na de lunch rijdt u terug naar Bagan. Op de terugweg stop je onderweg bij de dorpshuisjesindustrie om het regionale product te leren en om de verzameling sap van de palmbomen en de conversie naar bruine suiker te bekijken. Overnachting in het hotel in Bagan.


Dag 6 Bagan - Mandalay (per vlucht)

Na het ontbijt in het hotel, transfer naar de luchthaven Nyaun U voor de vlucht naar Mandalay. Wanneer u aankomt op de luchthaven van Mandalay, rijdt u naar de oude hoofdstad Amarapura, de stad van de onsterfelijkheid, voor een bezoek aan het Bagaya-klooster met een beroemde verzameling Boeddhabeelden; weverijen, twee eeuwen oude U-Bein teakhouten brug over het Taungtaman-meer en observeer het lunchproces van duizenden monniken die hun laatste maaltijd van de dag om 10.00 uur in totale stilte nuttigen. Ga verder naar Mandalay en check in bij het hotel. Na de verfrissing maak je een sightseeingtour door Mandalay met Mahanumi, een levensecht Boeddhabeeld. Mandalay is de laatste hoofdstad van Myanmar en dat maakt haar de beste plek om alle traditionele kunst en kunstnijverheid te zien. Bezoek de werkplaats voor het maken van bladgoud en zie hoe het bladgoud op traditionele wijze met de hand wordt gemaakt. Ga verder naar het Old Palace-terrein; Kuthodaw Pagoda, bekend als 's werelds grootste boek vanwege de 729 marmeren platen waarop de leer van de Boeddha staat; Golden Palace Monastery, bekend om zijn prachtige houtsnijwerk en geniet van het panoramische uitzicht over de stad vanaf Mandalay Hill. Overnachting in het hotel.


Dag 7 Mandalay - Mingun - Mandalay

Na het ontbijt wordt u overgebracht naar Jetty voor een privéboot over de rivier de Ayeywarwaddy om Mingun te bezoeken. De inwijdingen van koning Bodawpaya, zoals de onvoltooide Pathodawgyi-pagode, een stenen tegenhanger van de piramide in Egypte en de Mingun-klok, de op één na grootste klok ter wereld, zijn de meest prominente religieuze erfenissen. Bezoek dan de Myatheintan-pagode, de beste weergave van het universum, om je vermoeidheid en vermoeidheid op te frissen. Keer terug naar Mandalay. Na de lunch rijdt u naar Ava, 30 minuten ten zuiden van Mandalay, in het westen bekend als het koninkrijk Ava. Stop bij een zijrivier en steek deze over met een veerboot. Reis per ponykar rond Ava naar de scheve toren van Nanmyint, die een panoramisch uitzicht biedt op de machtige Ayeyarwaddy-rivier; Bagaya houten klooster; Aungmyaybonza-klooster gemaakt van baksteen en stucwerk. Hoewel het Koninklijk Paleis verdwenen is, blijven de Pagodes, Tempels en Kloosters nog bestaan. Rijd terug naar Mandalay en bekijk de werkplaats van de zilversmid op onze weg terug naar het hotel. Overnachting in de ho tel in Mandalay.


Dag 8 Mandalay - Heho - Pindaya (per vlucht)

Na het ontbijt verlaat u het hotel voor een vlucht naar Heho op het Shan-plateau. Bij aankomst transfer over de weg naar Pindaya (60 km) ongeveer 90 minuten rijden. Na het inchecken in het hotel, maak je een excursie naar de grotten met meer dan 8.000 Boeddha-afbeeldingen van verschillende groottes, gemaakt van teak, lak, marmer, albast en cement. Verken 's middags de wijk vanwege de beroemde traditionele papier- en parapluindustrie die de thuisbasis van de cottage-industrie maakt. Overnachting in het hotel in Pindaya.


Dag 9 Pindaya - Inle Lake

Na het ontbijt in het hotel gaan we over de weg naar het Inlemeer. We hebben een ontspannen ochtend om de afdaling naar het Inle-bekken te maken en met een “long-tail” -boot over het meer naar ons hotel direct aan het Inle-meer te varen. 'S Middags zijn we van plan om de dag door te brengen met het bezoeken van dorpen en het proeven van het spectaculaire scala aan traditionele ambachten. U zult de unieke methode zien die de lokale bevolking gebruikt om hun boten te roeien, vissers met hun eigen stijl van vissen, drijvende boerderijen en tuinen en een handgeweven weefhuisje met een eigen showroom. Je bezoekt de Phaungdawoo-pagode met de vijf meest gerespecteerde Boeddha-afbeeldingen in de zuidelijke Shan-staat. Overnachting in het hotel aan het Inlemeer.


Dag 10 Inlemeer

Na het ontbijt in het hotel, bezoekt u de drijvende markt, een 5-daagse rotatiemarkt die het meest fascinerend is om het dagelijkse leven van de minderheden en hun activiteiten te bekijken. Vervolg onze excursie per motorboot naar het paginacomplex Indein, in het zuidwesten van het meer. De boot verlaat het meer en gaat een smal kanaal in met een prachtige natuurlijke omgeving om door te gaan naar een klein Pa O-stamdorp. Volg vanuit het dorp een oud overdekt pad naar een 13e-eeuws klooster en de zeer indrukwekkende ruïnes van honderden oude pagodes, sommige verborgen in de vegetatie. Het belangrijkste stupa-gebied op de top van de heuvel biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende bergen en naar de vallei en het meer in de verte. Keer terug naar uw hotel en overnacht in het hotel.


Dag 11 Inle - Yangon - Sittwe per vlucht

We gaan vandaag weer het land in om terug te keren naar het vliegveld van Heho voor onze vlucht naar Sittwe via Yangon. Bij aankomst in Yangon sluit u uw vlucht aan op Sittwe. Check bij aankomst in bij uw hotel in Sittwe. Bezoek 's avonds de stad en geniet van de zonsondergang vanaf het uitzichtpuntstrand. Overnachting in het hotel in Sittwe.


Dag 12 Sittwe - Mrauk U per boot

Na het ontbijt in het hotel, transfer naar de steiger om aan boord te gaan van een eenvoudige boot voor een cruise van 70 km (6 uur) op de rivier naar de oude hoofdstad Mrauk U. Bij aankomst in Mrauk U, transfer naar het hotel. Na de lunch bezoekt u de oude stad met overblijfselen van muren, poorten en de ongewone 16e-eeuwse tempels zoals de doolhofachtige Shittaung-pagode, de Andaw Thein en de Htukkan Thein-tempels. Geniet van de zonsondergang op de Shwe Taung-heuvel met een overzicht van de Mrauk U-stad. Overnachting in het hotel in Mrauk U.


Dag 13 Mrauk U

Ga over de weg naar het dorp Sin Oh door een kleurrijk rijstveld. Dorpen in deze regio zijn verborgen onder de bomen van citroen, mango, lychee, enz. Boerderij van maïs, pinda, watermeloen worden volledig verbouwd op de bemeste grond van de rivieroever. Een boottocht naar Kritchaung met uitzicht op zonsopgang en ontbijt op de boot kan een onvergetelijke ervaring zijn. Bezoek een getatoeëerd vrouwenhuis en observeer de manier waarop ze werkt en haal een mand rijst van padie. Ga verder naar Sin Gay, een bamboe-producerend dorp. Onderweg ervaar je de meanderende rivier als een slang, 90 graden verticaal rechtopstaande bergen, vliegende vogels, kristalhelder water met kiezels en vissen. Picknicklunch in een bamboehuis in het dorp Sin Gay en terug naar Mrauk U met de zonsondergang op de rivier. Overnachting in Mrauk U.


Dag 14 Mrauk U - Sittwe per boot

Na het ontbijt bezoekt u de Mrauk U-markt en stapt u over naar Jetty voor een boottocht naar Mrauk U met uw privéboot en geniet u van een tocht langs de rivier naar Sittwe. Onderweg stop je bij het dorp Myo (Khami) om een ​​rituele levensstijl te zien. Bij aankomst in Sittwe, transfer naar je hotel. Overnachting in het hotel in Sittwe.


Dag 15 Sittwe - Yangon per vlucht

Na het ontbijt bezoekt u de drukke vismarkt van Sittwe, het culturele museum, de Lawkanadar-pagode. Na de lunch transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Yangon. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Overnachting in het hotel in Yangon.


Dag 16 Yangon vertrek.

Na het ontbijt in het hotel wordt u overgebracht naar de internationale luchthaven van Yangon voor uw terugvlucht.



16 daagse Cultuurverkenning Myanmar 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203