6 daagse Rondreis Birma Afbeelding 6 daagse Rondreis Birma
6 daagse Rondreis Birma
Bestemming: Rondreizen Myanmar - Rondreis Myanmar

6 daagse Rondreis Birma




Dag 1 Aankomst in Yangon

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door uw lokale gids en naar uw hotel wordt gebracht om uw bagage af te geven. Als u halverwege de dag bent aangekomen, kunnen we lunchen. Na de lunch een wandeling door het 'centrum' van Yangon, een diverse mix van vervaagde koloniale architectuur uit de Britse tijd en hoogbouw gebouwd door recentere investeerders; Sule Pagoda, gebouwd in het begin van de 3e eeuw, is een herkenningspunt in het stadscentrum. Bezoek in de late namiddag de prachtige Shwedagon-pagode met de bekendheid van Rudyard Kipling en een van de meest heilige plaatsen van Myanmar. De massieve klokvormige stoepa is verguld met goud en de punt van de stoepa is bezet met diamanten en robijnen, saffieren en topaas - een prachtig zicht als de zon ondergaat en een zeer geschikte plaats om onze reis in dit "gouden land" te beginnen. Overnachting in het hotel.


Dag 2 Yangon - Bagan per vlucht

Vanmorgen gaan we naar het vliegveld om de vroege ochtendvlucht naar Bagan te halen. Check in bij het hotel en vertrek voor een excursie door de Bagan Archaeological Zone World Heritage Area. Een uitgebreide verkenning van Bagan omvat de Nyaung Oo-markt; Shwezigon Pagoda, het prototype van latere Myanmar-stoepa's; Kyansittha Umin; Wet-kyi-inn Gubyaukgyi-tempel met prachtige muurschildering uit de 13e eeuw en de Htilominlo-tempel. 'S Middags, na een bezoek aan lakwerkateliers; ga verder naar de Manuha-tempel gebouwd door ballingschap koning Manuha; Nanphaya, naar verluidt de residentie van koning Manuha; Ananda Temple, architectonisch meesterwerk en Oak-Kyaung-klooster versierd met veelkleurige muurschilderingen. Geniet van de adembenemende zonsondergang vanaf een van de tempels van Bagan. Overnachting in het hotel in Bagan.


Dag 3 Bagan - Mandalay per vlucht

Na het ontbijt in het hotel, transfer naar de luchthaven Nyaun U voor de vlucht naar Mandalay. Wanneer u aankomt op de luchthaven van Mandalay, rijdt u naar de oude hoofdstad Amarapura, de stad van de onsterfelijkheid, voor een bezoek aan het Bagaya-klooster met een beroemde verzameling Boeddhabeelden; weverijen, twee eeuwen oude U-Bein teakhouten brug over het Taungtaman-meer en observeer het lunchproces van duizenden monniken die hun laatste maaltijd van de dag om 10.00 uur in totale stilte nuttigen. Ga verder naar Mandalay en check in bij het hotel. Na de verfrissing maak je een sightseeingtour door Mandalay met Mahanumi, een levensecht Boeddhabeeld. Mandalay is de laatste hoofdstad van Myanmar en dat maakt haar de beste plek om alle traditionele kunst en kunstnijverheid te zien. Bezoek de werkplaats voor het maken van bladgoud en zie hoe het bladgoud op traditionele wijze met de hand wordt gemaakt. Ga verder naar het Old Palace-terrein; Kuthodaw Pagoda, bekend als 's werelds grootste boek vanwege de 729 marmeren platen waarop de leer van de Boeddha staat; Golden Palace Monastery, bekend om zijn prachtige houtsnijwerk en geniet van het panoramische uitzicht over de stad vanaf Mandalay Hill. Overnachting in het hotel in Mandalay.


Dag 4 Mandalay - Heho - Inle Lake per vlucht + auto + boot

Na het ontbijt verlaat u het hotel voor een vlucht naar Heho op het Shan-plateau. Transfer over de weg naar Inle Lake en transfer naar ons hotel met een longtailboot over het meer. Bij aankomst inchecken bij het hotel. 'S Middags zijn we van plan om de dag door te brengen met het bezoeken van dorpen en het proeven van het spectaculaire scala aan traditionele ambachten. U zult de unieke methode zien die de lokale bevolking gebruikt om hun boten te roeien, vissers met hun eigen stijl van vissen, drijvende boerderijen en tuinen en een handgeweven weefhuisje met een eigen showroom. Je bezoekt de Phaungdawoo-pagode met de vijf meest gerespecteerde Boeddha-afbeeldingen in de zuidelijke Shan-staat. Overnachting in het hotel aan het Inlemeer.


Dag 5 Inle Lake - Heho - Yangon per vlucht

We gaan vandaag weer het land in om terug te keren naar het vliegveld van Heho voor onze vlucht naar Yangon. Onze route brengt ons terug naar Heho en de helling af naar Nyaung-Shwe voor een drukke lokale markt. Check in op de luchthaven en vlieg terug naar Yangon. Bij aankomst inchecken bij het hotel.

'S Middags zijn we van plan om met de auto naar Karaweik te gaan, een koninklijk schip voor fantastische foto's langs de' pelgrims'-verhoogde weg over het Royal Lake met een prachtig uitzicht op de Schwedagon-pagode en een bezoek aan de Bogyoke Aung San-markt (Scott Market) voor souvenirs .

Overnachting in het hotel in Yangon.


Dag 6 Yangon Vertrek

Na het ontbijt in het hotel wordt u naar de internationale luchthaven van Yangon gebracht voor uw terugvlucht en eindigt uw Glimpse Burma Tour.



6 daagse Rondreis Birma 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203