7 daagse Verkenning van Myanmar Afbeelding 7 daagse Verkenning van Myanmar
7 daagse Verkenning van Myanmar
Bestemming: Rondreizen Myanmar - Rondreis Myanmar

7 daagse Verkenning van Myanmar




Dag 1 & 2 - Yangon


Begin uw Myanmar-expeditie in de grootste stad en in het belangrijkste commerciële centrum - Yangon. Wat meteen opvalt, is de alomtegenwoordigheid van gebouwen uit het koloniale tijdperk. De hele stad lijkt te zijn gepland rond de 2000 jaar oude Sule-pagode, die als commerciële kern fungeert. Er is overal een grote Indiase invloed zichtbaar omdat de stad een belangrijk zakencentrum was tijdens de Britse overheersing in India. Als iemand me vertelde dat het nog steeds rond 1947 is, zou ik het niet erg vinden om het te geloven omdat Myanmar zich sindsdien niet veel lijkt te hebben ontwikkeld. Het ironische is dat Yangon nog steeds de meest levendige plek in Myanmar is.


Dingen om te doen in Yangon


Aangezien u veel van uw eerste dag in Yangon zult doorbrengen om de maniertjes van een nieuw land te begrijpen, is het belangrijk dat u hier minimaal twee dagen doorbrengt. Hier zijn enkele van de beste dingen om te doen in en rond Yangon gedurende deze tijd:


  1. Bezoek de Shwedagon Pagoda - de heiligste boeddhistische pagode in Myanmar. Vermoedelijk bevat het relikwieën van vier eerdere Boeddha's, inclusief haarlokken van het hoofd van Gautama Boeddha.

  1. Bezoek de Sule Pagoda - Het is meer dan een religieus symbool, het is een iconische structuur voor de politieke veranderingen in Yangon en Birma door de jaren heen.

  1. Bezoek het Kandawgyi-meer - wat letterlijk het "grote koninklijke meer" betekent, het is een 150 hectare groot zoetwatermeer omgeven door het Kandawgyi National Park. Dit fungeert 's avonds als een leuke picknickplaats voor gezinnen.

  1. Bezoek de ongerepte witte stranden in Ngwesaung. Het is een 15 km lang strandresort op 5 uur rijden van Yangon. Je kunt hier zelfs overnachten als je dat wilt.

Om beter voorbereid te zijn om Yangon te verkennen, kun je dit gedetailleerde stuk over Yangon lezen. U kunt zelfs van tevoren hotels boeken om de last-minute haast te voorkomen.


Dag 3 & 4 - Bagan

Je volgende stop in het Birmese onderwijs is het prachtige tempelstadje Bagan. Gelegen op 800+ kilometer van Yangon, kunt u een nachtbus nemen of een vroege vlucht, afhankelijk van uw budget. Als je dacht dat Yangon een "oude stad" was, word je overweldigd door voet te zetten in Bagan. De hoofdstad van het heidense koninkrijk tot de 13e eeuw, de

de stad neemt u onmiddellijk enkele decennia terug dankzij haar primitieve architectuur en cultuur. De belangrijkste toeristische attractie van de stad zijn de overgebleven overblijfselen van meer dan 2000 boeddhistische tempels, kloosters en pagodes overal. Hoewel je in dit slaperige, overwoekerde dorp alle basisvoorzieningen vindt, maar als je in Myanmar bent om 's avonds te feesten, is dit niet de beste plek om te zijn. Maar als je naar culturele en mythische tevredenheid verlangt, is Bagan net zo belangrijk als de Taj Mahal in India.


Dingen om te doen in Bagan


  1. Er zijn verschillende belangrijke tempels en kloosters te bezoeken in Bagan, zoals Ananda Temple, Shwezigon Pagoda, Thatbyinnyu Temple, Dhammayangyi Temple, Sulamani Temple en anderen. Al deze hebben een schilderachtig uitzicht en uitgebreid houtsnijwerk.

  1. U kunt zelfs een bezoek brengen aan het Popa Mountain National Park, een uitgestrekt groen land rond de heilige berg Popa. Mount Popa staat ook bekend als bedevaartsoord met veel relikwieën en tempels erop.

Als je gefascineerd bent door deze plek, kun je deze gedetailleerde Bagan-route lezen voordat je hem bezoekt. Er is een tekort aan goede hotels in de omgeving, maar u kunt hier de beste boeken.


Dag 5 - Mandalay

Het is tijd om naar de culturele hoofdstad te reizen om dit cultureel diepgaande land het hoofd te bieden. Mandalay ligt op slechts 180 km van Bagan en een comfortabele busrit van 4 uur zou u naar deze plek moeten brengen. Het is de op één na grootste stad van het land waar je direct de drukte van een gewone Aziatische metropool kunt verwachten, maar als je tijd hebt om verder te duiken, dan realiseer je je dat dit alles is wat een onschuldige slaperige stad zou moeten zijn . Er zijn tal van theehuizen en werkplaatsen waar oude Chinese immigranten bij elkaar zitten en de tijden van weleer bespreken; er zijn oneindig veel kloosters en pagodes die ervoor zorgen dat de stad cultureel rijk blijft; en dan zijn er de burgers voor wie de hernieuwde vrijheid groter is dan welke rijkdom dan ook. Mandalay is Myanmar in een notendop.


Dingen om te doen


  1. Bezoek de 790 meter hoge Mandalay Hill waaraan de stad zijn naam ontleent. Het is een zeer belangrijk bedevaartsoord voor Birmese boeddhisten.

  1. Bezoek het Shwenandaw-klooster - Het is een historisch boeddhistisch klooster dat werd gebouwd door de toenmalige nationale koning ter nagedachtenis aan zijn vader. Het is de enige overgebleven originele structuur van het Koninklijk Paleis in Myanmar.

  1. Bezoek de zoölogische tuinen van Yadanabon - De beroemde dierentuin heeft meer dan 300 dieren, waaronder olifanten, luipaarden, tijgers en de zeer bedreigde Birmaanse dakschildpad.

Je Birmese opleiding kan nooit compleet zijn zonder een reis naar Mandalay. Lees dit fantastische stuk voordat u een hotel boekt in de bruisende stad.


Dag 6 - Inle Lake

Tijd voor je laatste stop, maar absoluut een van de belangrijkste - het Inle Lake-gebied. Neem een ​​vroege ochtend- of late nachtbus vanuit Mandalay en je zult het Inle Lake-territorium binnen ongeveer 5 uur betreden. De pittoreske regio is een van de meest gehypte toeristenbestemmingen van het land en stelt helemaal niet teleur. Met een oppervlakte van 45 vierkante mijlen staat het meer vol met drijvende tuinen en boeddhistische onderwatertempels (waarvan sommige ook boven uit steken). Naast zijn esthetische aantrekkingskracht herbergt het zoetwatermeer van Inle tal van inheemse soorten, waarvan er vele nergens anders ter wereld verkrijgbaar zijn. Opluchting!


Dingen om te doen


  1. Er zijn hier genoeg onwerkelijke dingen te beleven, namelijk de drijvende tuinen, vissersdorpen, warmwaterbronnen en lokale wijnhuizen.

  1. U kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen handwerkdorpen om inheemse souvenirs te kopen als cadeau of als herinnering.

  1. De verzameling tempels in deze regio is In Dein, die gedeeltelijk is gerestaureerd om dienst te doen als toeristische attractie.

Deze plek is een must om te bezoeken tijdens je bezoek aan Myanmar, en daarom raad ik je ten zeerste aan om van tevoren verder te lezen over Inle Lake. Accommodatie is te vinden in het nabijgelegen Nyaungshwe.


Dag 7: Terug naar huis via Yangon - Yangon


Nou, het is eindelijk tijd om afscheid te nemen van het Gouden Land, maar niet voor de laatste hoera. Een nachtbus vanaf Inle Lake zorgt ervoor dat je Yangon tegen zonsopgang bereikt. En aangezien je zeker terug moet naar Yangon om terug te gaan naar je volgende overzeese bestemming (wat je huis of een andere plaats zou kunnen zijn), is het verplicht dat je zoveel mogelijk geniet van de lokale cultuur. Daarvoor weet ik persoonlijk geen betere manier om dat te doen dan de verscheidenheid aan lokale gerechten te proberen.

Naast de voormalige hoofdstad van de staat, is Yangon ook de culinaire hoofdstad van de natie. Daarom stel ik voor dat je deze vijf gerechten probeert voordat je voorgoed afscheid neemt van de Birmese grens:


  1. Shan-stijl rijst: Ook bekend als visrijst, deze rijst wordt gekookt met kurkuma en de garnering wordt gedaan met knoflookolie en zoetwatervis. Je kunt het combineren met Burmese Curry.

  1. Theewinkelmaaltijden: Weet je nog dat ik het had over theewinkels in Mandalay? Nou, het zijn geweldige plekken om een ​​gesprek te voeren over melkachtige thee, vlezige broodjes en gefrituurde hapjes. U kunt ook om aardappelcurry vragen.

  1. Nangyi Thoke: Het is de lekkerste droge noedelschotel met stukjes kip, plakjes vis en hardgekookt ei erin. Hemels!

  1. Tofu-noedels in Shan-stijl: Het bevat dikke gele pap over rijstnoedels en gemarineerd varkensvlees of kip. Het is ook bedekt met veel groenten, kruiden en chili-oliën.

  1. Mohinga: Mohinga is een verleidelijk lokaal gerecht, met als basis ronde rijstnoedels. Het wordt vaak geserveerd met bananen merg, dat knapperig van aard is. Omdat het niet te zwaar is voor de maag, verdient het de voorkeur voor ontbijt of avondmaaltijden.

Als je de meeste van de bovengenoemde gerechten eenmaal hebt geprobeerd, kan ik je beloven dat je Myanmar zult verlaten met veel smakelijke herinneringen en een blije buik.


Myanmar is een land dat niet meer mag worden genegeerd. En aangezien de huidige geldomrekening 1 Rupee = 21,13 Myanmarese kyat is, raad ik u aan zo snel mogelijk de langverwachte reis te maken. Volg deze reisroute en maak vrolijk in een zeer gastvrij buurland.



7 daagse Verkenning van Myanmar 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203