De Ultieme Birmese Rondreis 28 dagen Afbeelding De Ultieme Birmese Rondreis 28 dagen
De Ultieme Birmese Rondreis 28 dagen
Bestemming: Rondreizen Myanmar - Rondreis Myanmar

De Ultieme Birmese Rondreis 28 dagen




DAG 1 - AANKOMST YANGON

Yangon Airport naar het stadscentrum van Yangon (20 km): 30 - 60 minuten

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Yangon, ontmoet u de gids en chauffeur en wordt u naar het hotel gebracht om in te checken. Yangon, voorheen bekend als Rangoon, is een relatief rustige en charmante stad met een indrukwekkend koloniaal en spiritueel erfgoed. Het is een prima startpunt voor een vakantie in Myanmar.


Nadat je je hebt opgefrist, ga je op pad voor een rondleiding door de hoogtepunten van de stad. Bezoek eerst de Kyaukhtatgyi-pagode, waar een 70 meter lange liggende Boeddha staat. Vervolg je weg door de stad, stop regelmatig om foto's te maken of ontspan met een drankje bij een plaatselijke theewinkel. Ga vanaf hier verder naar de Shwedagon-pagode, de meest gerespecteerde boeddhistische tempel in Myanmar. Hoewel de oorsprong van de pagode onduidelijk is, geloven de lokale bevolking dat de oorspronkelijke structuur 2500 jaar geleden is gebouwd en verschillende keren is gerenoveerd voordat deze zijn huidige vorm kreeg in de 15e eeuw. De 8-zijdige centrale stoepa is 99 meter hoog, verguld met bladgoud en omgeven door 64 kleinere stoepa's. Volg de gids van de gids rond dit enorme complex en ontdek waarom deze tempel zo wordt vereerd onder de lokale bevolking.


Overnachting in Yangon.


DAG 2 - YANGON - BAGO - KYAIKHTIYO

Yangon-Bago (80 km): 2 uur Yangon-Kyaikhtiyo (167 km): 4 uur

Vanochtend begint de tour om 08:00 uur.


Vertrek 's ochtends vanuit Yangon voor een mooie rit naar Bago, de hoofdstad van het 16e-eeuwse Mon Kingdom.


Het bezoek in Bago begint bij de Shwethalyaung-tempel, die een prachtige 55 meter lange liggende Boeddha herbergt. Ga verder naar de Shwemawdaw-pagode in Mon-stijl, een van de meest vereerde in Myanmar en waarvan de 114 meter hoge spits hoger is dan die bij de Shwedagon-pagode. Neem in Bago de tijd om de lokale bezienswaardigheden van de stad te bezoeken, waaronder de stadsmarkt en een traditionele Mon-buurt voor een korte wandeling door het dorp.


Kom 's middags aan in het basiskamp Kyaikhtiyo. Reis met een lokale openluchtvrachtwagen langs een bochtige weg (45 minuten) voordat je wordt afgezet op een korte vijf minuten lopen van Golden Rock. Voor een beetje koninklijke behandeling, wordt u door vier dragers naar de top gedragen in een speciaal gemaakte draagstoel waarmee u zonder enig werk van het uitzicht kunt genieten! (Extra kosten niet inbegrepen)


Golden Rock, een enorme rots bedekt met bladgoud en subtiel uitgebalanceerd aan de rand van een klif, is een van de belangrijkste pelgrimsoorden van Myanmar. De pagode hier zou een haar van de Boeddha bevatten en boeddhisten uit het hele land komen hier om hulde te brengen.

Overnachting in de buurt van Golden Rock.


DAG 3 - KYAIKHTIYO - HPA AN

Kyaikhtiyo - Hpa An (147 km): 2 uur

'S Morgens is er een optie om Golden Rock opnieuw te bezoeken om de opkomende zon zijn stralen op de rots te zien werpen. Beginnend in de blauwe uren voor zonsopgang, verzamelen lokale pelgrims zich bij de rots om offers te brengen in de eenzaamheid van de ochtend, wat zorgt voor een unieke culturele ervaring en fotografische gelegenheid.


Vandaag gaat de reis verder om 08:00 uur.


Keer via dezelfde vrachtwagen terug naar het basiskamp langs dezelfde route. Ga 's middags verder op een rit van twee uur over de weg naar Hpa An, een klein stadje omgeven door prachtige kalkstenen rotsformaties, de hoofdstad van de staat Karen. Onderweg bezoek aan Bayint Nyi Cave en Kaw Gun Cave. De eerste heeft een warmwaterbron met een prachtig uitzicht op een tempelcomplex en een grot. Kaw Gun Cave is ook fascinerend, met meer dan 2000 stenen tabletten met Mon-inscripties en honderden Boeddhabeelden. Aankomst in Hpa An en inchecken bij het hotel. Maak daarna een ontspannen wandeling over de weg langs de Thanlyin-rivier voor een prachtige fotografische achtergrond van bergen en boten.


Overnachting in Hpa An.


DAG 4 - HPA AN - MAWLAMYAING

Hpa An - Mawlamyine (61 km): 1 uur

Vandaag begint de sightseeing om 08:00 uur.


De eerste stop van vandaag is de Sadan-grot. Deze grot is normaal gesproken alleen toegankelijk tussen november en maart en brengt de innerlijke Indiana Jones naar voren. Sadan begint als een typische Myanmar-grot, vol Boeddhabeelden en zelfs een liggende Boeddha. Terwijl we naar de achterkant van de grot gaan, komt er een natuurlijke tunnel in zicht. Volg een rij lichten ongeveer 15 minuten door de tunnel om aan de andere kant te komen. Bij het naderen van het einde van de tunnel komt een prachtig uitzicht op een verborgen meer en weide in zicht.


Stop en drink thee of koffie in de theewinkel aan de rand van het meer. Huur vanaf hier een van de lokale schippers voor een tocht rond het meer (ga op de bamboevloer van de boot zitten, want er zijn geen stoelen) en door een andere grot die alleen per boot bereikbaar is.


Keer dan terug naar de auto en ga naar Zwe Kapin, een van de vele bizarre kalksteenformaties in de omgeving. Ga aan de voet van de berg richting Lumbini-tuinen om meer dan duizend identieke Boeddhabeelden te zien.


Ga dan verder naar de Kyauk Kalat-pagode, een kleine stoepa bovenop een pilaarachtige rotsformatie op een klein eiland aan het meer.


Vervolg de rit naar Mawlamyine, een rit van ongeveer een uur. Kom 's middags aan in de hoofdstad van de staat Mawlamyaing, voorheen bekend als Moulmein. Gelegen nabij de monding van

de Thanlwin-rivier, deze aantrekkelijke stad is omgeven door groene, tropische gebieden en heeft een heuvelachtige bergkam die als achtergrond dient. De stad was ook de hoofdstad van Brits Birma tussen 1827 en 1852 en heeft nog steeds de sfeer van de koloniale tijd behouden.


Bij aankomst transfer naar het hotel.


Overnachting in Mawlamyine.


DAG 5 - MAWLAMYAING

Vanmorgen begint de sightseeing om 08:30 uur.


Breng vandaag een bezoek aan de sites van Mawlamyaing. Begin met de kleurrijke Mawlamyaing Central Market, een bruisende sfeer waar diverse lokale items worden verkocht.


Ga verder naar de Mahamuni-pagode, gebouwd in traditionele Mon-stijl, en de Kyaik Than Lan-pagode, de hoogste en meest zichtbare stupa van de stad. Ga verder naar de prachtige Seindon Mibaya, een houten klooster dat meer dan 100 jaar oud is. Loop langs de Strand Road van de stad voor een glimp van de indrukwekkende Kaladan-moskee, die werd gebouwd tijdens het koloniale tijdperk toen veel Indiërs in Mawlamyaing voor de Britten kwamen werken.


Ga 's middags aan boord van een privéboot voor een bezoek aan Khaung Sae Kyun (Shampoo-eiland). Er wordt gezegd dat Mon Kings ooit naar deze plek kwam om openbare aankondigingen te doen. Op het eiland vinden ook interessante haarwasceremonies plaats.


Ga terug naar Mawlamyaing en sluit de dag af bij het lokale "uitkijkpunt". Vanaf hier krijg je een prachtig panoramisch uitzicht op Mawlamyaing, de Thanlwin-rivier en het eiland Bilu tijdens zonsondergang.


Overnachting in Mawlamyine.


DAG 6 - MAWLAMYAING - MOEYUNGYI

Yangon - Mawlamyaing (301 km): 7.30 uur

Vandaag begint de tour om 08:30 uur.


Na het ontbijt, vertrek Mawlamyaing en ga richting Yangon. Onderweg stop je bij Moeyungyi Wetlands en arriveer halverwege de middag. Moeyungyi is een vitaal leefgebied voor trekkende watervogels. Een recente telling toonde aan dat 125 vogelsoorten het gebied naar huis roepen. Daarnaast zijn de wetlands een stoppunt voor miljoenen trekvogels die jaarlijks door het gebied trekken. Naast dat het een geweldige plek is voor vogelaars, is er een fantastisch scala aan andere flora en fauna om natuurliefhebbers onder de indruk te houden.


Maak 's middags een boottocht door de wetlands. Bekijk buffels die baden in de ondiepe wateren, zie een groot aantal vogels en ontmoet lokale vissers. Daarna verken je het gebied rond het resort te voet voor de mogelijkheid om extra wilde dieren te spotten. (Degenen die meer vogels willen kijken, hebben de mogelijkheid om de volgende ochtend vroeg een andere boottocht te maken wanneer de kans op het spotten van zeldzame vogels het grootst is).

Overnachting in Moeyungyi.


DAG 7 - MOEYUNGYI - YANGON


Vanochtend gaat de reis om 08:00 uur verder.


Ga 's ochtends na het ontbijt terug naar Yangon en arriveer rond lunchtijd. Transfer naar het hotel voor een paar uur rust voordat u naar het koloniale centrum gaat, waar Oost en West samenkomen met een mix van pagodes, monumenten en koloniale gebouwen. Loop rond Sule Pagoda, City Hall, Victory Monument en enkele van de nabijgelegen koloniale gebouwen voor een goed inzicht in enkele van de lokale hoogtepunten van het gebied.


Rond zonsondergang begint u aan een fietstour door Yangon. Yangon, een smeltkroes van etniciteiten en nationaliteiten, is de perfecte plek om een ​​brede selectie van raar en heerlijk eten te proeven. Deze tour proeft traditionele Birmese, Shan- en Indiase gerechten voordat hij eindigt in de levendige 19e straat voor een barbecue buiten. De hele reis wordt gedaan door lokale fietstaxi's, een geweldige manier om een ​​stad te ervaren die gevangen zit tussen het verleden en de toekomst.


Overnachting in Yangon.


DAG 8 - YANGON - PYAY (MET DE TREIN))

Geniet 's ochtends van wat vrije tijd.


Kies 's middags uit een willekeurig aantal lokale restaurants voor de lunch. We kunnen veel geweldige Birmese restaurants in het centrum aanbevelen die ideaal zijn om je onder de lokale bevolking te mengen en heerlijke, authentieke gerechten te proeven.


Na de lunch transfer naar het treinstation van Yangon voor een reis naar Pyay. Geniet van comfortabele verstelbare stoelen in een cabine met airconditioning en ramen aan weerszijden van de wagen. Leun achterover en ontspan terwijl u schilderachtige landschappen passeert en afgelegen dorpen langs de treinrails observeert. De reis duurt ongeveer 6,5 uur. Snacks, bier of frisdrank zijn voorhanden, mocht dat nodig zijn. Bij aankomst in Pyay, transfer naar hotel. Geniet van een diner in het restaurant van het hotel of ga naar enkele van de lokale restaurants die op loopafstand liggen.


Overnachting in Pyay.


DAG 9 - PYAY


Na een ontspannen ontbijt in het hotel, begint de sightseeing vandaag om 08:30 uur met een bezoek aan Pyay Jetty en zijn kleurrijke markt. Het is een geweldige plek om te communiceren met de lokale bevolking en meer te leren over het dagelijkse Birmese leven.


Pyay, ook bekend als Prome, diende van de 5e tot de 9e eeuw als de hoofdstad van het Pyu-koninkrijk. De stad was cirkelvormig met muren eromheen en strekte zich uit over zo'n 46 vierkante kilometer, wat het destijds de grootste ommuurde stad van Azië maakte. Tegenwoordig is het een slaperig stadje aan de rivier met een unieke charme.

Als introductie tot de stad, bezoek Shwe Sandaw Pagoda, een pagode die van groot religieus belang is voor het Birmese volk, omdat het twaalf relikwieën van de Boeddha bevat en de enige tempel in het land is met twee parasols bovenaan de stoepa. Vlakbij staat een enorm zittend Boeddhabeeld dat onlangs is gerenoveerd. Vanaf hier geniet u van een prachtig uitzicht op de Irrawaddy-rivier in de verte.


'S Middags stop je voor de lunch in een lokaal restaurant. (Klantaccount)


Ga na de lunch weg van het stadscentrum (8 kilometer) voor een bezoek aan de oude stad Srikhetra. Ook bekend als Thayeikhittaya, stond de stad ooit bekend als een van de grootste en meest uitgebreide steden in Myanmar. Tegenwoordig zijn de ruïnes van de stadsmuren en bakstenen tempels verborgen tussen doornige struiken.


Sluit de dag af met een wandeling langs Strand Road, de hoofdstraat van Pyay, en blader door de avondmarkt. De stad is klein en gemakkelijk te voet te verkennen. Er zijn ook veel restaurants in het stadscentrum.


Overnachting in Pyay.


DAG 10 - PYAY - MAGWAY

Exo TravelPyay - Magway (201 km): 2.40 uur

Na het ontbijt in het hotel begint de tour vanochtend om 08:30 uur.


dRijd noordwaarts naar Magway (200 km / 4 uur rijden). Geniet van het landschap terwijl de weg door een prachtig landelijk landschap loopt, bezaaid met kleine stadjes.


Onderweg stop je bij Beikthano, een andere oude stad die meer dan 2000 jaar oud is. Voor degenen die een grote interesse hebben in geschiedenis en archeologie, is Beikthano een waar genot. Het is een van de beste plekken om restanten van de vroege Pyu-beschaving tegen te komen. Er zijn stadsmuren die zich in elke richting meer dan 3 kilometer uitstrekken. Binnen de muren zijn grote, afbrokkelende bakstenen constructies waarvan de ontwerpen de monastieke gebouwen uit Zuid-India weerspiegelen, evenals unieke begraafplaatsen.


Ga vanaf hier verder naar Magway Division en stop bij aankomst om in te checken bij het hotel. Magway staat bekend om zijn productie van aardnoten- en sesamolie en verdiende zichzelf de bijnaam ‘Oliepot van Myanmar’. De stad staat ook bekend om het produceren van exotisch fruit, waaronder het ongewone, maar heerlijke phangar-fruit.


Na het opfrissen, geniet je van een lunch in een lokaal restaurant in de stad.


Reis dan naar de beroemde Mya Tha Lun Pagoda. Deze vereerde tempel ligt aan de oevers van de Irrawaddy-rivier, een schilderachtige plek die ideaal is voor foto's. Keer terug naar het stadscentrum.


Overnachting in Magway.

DAG 11 - MAGWAY - PWINT PHYU - MINBU - MAGWAY

Magway - Pwint Phyu (50 km): 46 minuten Pwint Phyu - Minbu (36 km): 32 minuten Minbu - Magway (14 km): 17 minuten

Vandaag begint de sightseeing om 08:00 uur.


Breng een hele dag door met het verkennen van de omliggende gebieden van Magway. Na het ontbijt gaan we naar Nagar Pwet Taung, een ongewoon zwembad met borrelende modder. De lokale bevolking denkt dat dit geologische fenomeen wordt veroorzaakt door draken (naga's) die diep in de aarde leven. Bezoek dan een nabijgelegen tempel, de perfecte plek om een ​​panoramisch uitzicht op de machtige Irrawaddy-rivier te bewonderen en af ​​te koelen met de wind.


Daarna gaat het naar de noordelijke oevers van de Irrawaddy-rivier (20 kilometer rijden) om de Kyaung Taw Yar-pagode te bereiken, in de Pwint Phyu Township. De tempel wordt verondersteld de plaats te zijn van een oud klooster gebouwd van sandelhout waar de Boeddha enige tijd doorbracht na het bereiken van verlichting.


Ga vanuit Pwint Phyu verder naar de koloniale havenstad Salay. De eerste stop is het Salay House. Dit koloniale gebouw, gelegen aan de rivier, is gerenoveerd tot restaurant en museum. Begin met een rondleiding door het museum voor een historische achtergrond op Salay.


Stap vervolgens over naar Magyeekan, een traditioneel Birmees dorp op ongeveer 10 minuten van Salay. Hier leer je over het leven van de dorpeling terwijl je door stoffige paden wandelt die van huis naar huis leiden. De accommodatie van de avond is een van de vier pensions in dit charmante dorp. De guesthouses zijn in traditionele stijl gebouwd en hoewel de accommodatie eenvoudig is, heeft elk huis westerse toiletten en een douche.


Vanavond serveren de dames van Magyeekan een traditionele Birmese maaltijd. De dorpelingen zijn opgeleid in sanitaire methoden, dus het eten is niet alleen lekker, maar ook veilig om te eten.


Overnachting in Magyeekan Village


DAG 12 - MAGWAY - BAGAN

Magway - Bagan (156 km): 2u15

Maak 's ochtends na een ontbijt een wandeling door het dorp. De sfeer in het dorp is 's ochtends heel anders, omdat dorpelingen profiteren van de koele lucht om al hun klusjes te klaren. Het is een goed moment om een ​​idee te krijgen van het authentieke lokale leven in de omgeving.


Vanmorgen gaat de reis verder om 09:00 uur.


Neem daarna een rit van twee uur naar Bagan. Bij aankomst in Bagan checkt u in bij het hotel en neemt u de tijd om u op te frissen. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant (klantaccount)


Laat in de middag maak je een ontspannende rit met paard en wagen door het tempelgebied, beginnend bij de stijgende Thatbyinnyu en door naar Sulamani, een van de best versierde tempels van Bagan. Ga verder naar de enorme Dhammayangyi-tempel voordat je eindigt bij een van de verhoogde uitkijkpunten Noord

Guni-tempel om de zonsondergang over de vlaktes te bekijken. Dit is een fantastische introductie tot Bagan en zijn 2000 pagodes.


Na zonsondergang keert u terug naar het hotel voor een vrije avond.


Overnachting in Bagan.


DAG 13 - BAGAN


Vanmorgen begint de sightseeing om 08:00 uur.


De excursie van vandaag bezoekt een reeks sites en biedt een goed overzicht van de geschiedenis, cultuur en lokale levensstijl van Bagan.


De reis begint bij de Thagyar Pone-tempel, een tempel met een spectaculair uitzicht over de omliggende vlaktes. Ga vervolgens verder naar de Ananda-tempel, een van de meest gerespecteerde tempels in Bagan. Geniet van deze geweldige tempel in de rust van de ochtend voordat alle tourbussen arriveren.


Ga daarna naar Myinkaba Village en de Gubyaukgyi-tempel, waarvan de laatste bekend staat om de prachtige muurschilderingen aan de binnenmuren en goed bewaard gebleven gipsgravures aan de buitenkant. In de buurt zijn de Manuha-tempel en de Nan Paya-tempel, twee kleinere tempels met mooie Boeddhabeelden en steenwerk.


Leer vervolgens meer over de lokale cultuur met een bezoek aan twee ateliers die de beroemdste producten van Bagan produceren: lakwerk en houtambachten. Kijk hoe de bekwame vakmensen technieken gebruiken die van generatie op generatie zijn doorgegeven om prachtige items te maken. Neem een ​​pauze met lunch in een lokaal restaurant. (Account van de klant) Keer terug naar het hotel voor een korte rustpauze terwijl u ontsnapt aan de hitte van de middagzon.


Ga verder naar Kyauk Gu U Min aan de oostkant van de rivier, waar een wandeling van vijf tot tien minuten naar de tempel leidt. Na het verkennen van Kyauk Gu U Min, keert u terug naar de boot voor een ontspannende cruise terug naar Bagan (ongeveer 1 uur). Transfer naar het hotel na aankomst in Bagan.


Overnachting in Bagan.


DAG 14 - BAGAN

OPTIONELE ACTIVITEIT: Ballonervaring boven Bagan - Ervaar het majestueuze landschap van Bagan met een zielveranderende heteluchtballonvaart over Bagan bij zonsopgang - een sensatie die belooft een hoogtepunt te worden van elke reis naar Myanmar. Donker en vroeg in de ochtend, geniet van een snack met gebak, croissants en koffie en kijk hoe de ballonnen worden gevuld - een ervaring op zich. Vervolgens, na het instappen in de ballon, voorzichtig opstijgen boven de met tempels bezaaide vlakten van Bagan, net wanneer de zon boven de horizon begint op te komen. Het is een once-in-a-lifetime ervaring die niet snel zal worden vergeten. (Opmerking: alleen beschikbaar van eind oktober tot eind maart; alle vluchten zijn afhankelijk van het weer)

Vandaag wordt een vrije dag of kies je uit een handvol optionele activiteiten in Bagan.


Overnachting in Bagan.


DAG 15 - BAGAN - MT POPA - MEIKTILA

Exo TravelBagan-Popa (68 km): 1 uur Popa - Meiktila (130 km): 2 uur 20

Vanochtend begint de tour om 08:30 uur.


Na het ontbijt vertrekt u over de weg voor de rit naar de berg Popa. Na ongeveer 45-60 minuten bereikt u Popa Laan Village, een plaatselijk dorp nabij de voet van Mt. Popa dat typerend is voor veel dorpen in de omgeving. Maak een korte wandeling door dit schilderachtige dorp en bezoek de vriendelijke bewoners.


Ga verder naar Mt. Popa en Taung Kalat, een vulkanische berg die 1518 meter hoog is. Mount Popa heeft sinds de vroegste tijden een belangrijke rol gespeeld in de Birmese cultuur, religie en geschiedenis. Het heiligdom, gelegen op de top van Taung Kalat, is gewijd aan de aanbidding van de 37 Nats, of oude Birmese animistische geesten.


Leer meer over Nats en Nat-aanbidding terwijl je de trap naar de top beklimt met de lokale gids. Het uitzicht over de Myingyan-vlakte vanaf de top van de vulkanische piek is indrukwekkend (en de klim is optioneel!).


Hervat de rit naar Meiktila. (De lunch is afhankelijk van de tijd in een lokaal restaurant in de buurt van Mount Popa of later in Meiktila).


Bereik Meiktila in de late namiddag en check in bij het hotel.


Overnachting in Meiktila.


DAG 16 - MEIKTILA - NAY PYI TAW

Vandaag gaat de reis verder om 08:00 uur.


Vertrek na het ontbijt vanuit Meiktila en ga naar de hoofdstad van Myanmar, Nay Pyi Taw. Een decennium geleden was dit gebied niet veel meer dan een uitgestrekt struikgewas. Tegenwoordig is het de machtszetel van Myanmar en een van de snelstgroeiende steden ter wereld. Het leger raadpleegde astrologen om de meest gunstige plaats te bepalen om haar macht te consolideren.


Bezoek bij aankomst de National Landmarks Garden. De tuin toont verkleinde versies van de beroemde attracties van het land, zoals de Irrawaddy River, Shwedagon Pagoda, Golden Rock Pagoda, Mount Khakaborazi in Kachin State, Ngapali Beach in Rakhine State, Myeik Archipelago en Inle Lake.


Voordat u naar het hotel gaat, bezoekt u het Gem Museum, met kostbare juwelen zoals robijnen, saffieren, jade en de grootste parel in Myanmar. (Museum is gesloten op maandag en feestdagen.)

Bezoek 's avonds de Uppatasanti-pagode, een replica van de prachtige Shwedagon-pagode. De 99 meter hoge gouden pagode is zichtbaar vanaf alle grote wegen die naar de stad leiden.


Overnachting in Nay Pyi Taw.


DAG 17 - NAY PYI TAW - KALAW


Vanmorgen begint de sightseeing om 08:00 uur.


Na het ontbijt bezoekt u het Parliament House (Pyi Thu Hlut Taw), dat uit 31 gebouwen bestaat en moderne en oude Birmese bouwstijlen combineert. Politici kunnen vaak worden gezien terwijl ze naar de compound rennen voor vergaderingen, wat zorgt voor een enigszins unieke ervaring.


Na een kijkje te hebben genomen, laat u Nay Pyi Taw achter u en gaat u naar de staat Shan en het voormalige Britse Hill Station van Kalaw. Kom op tijd om de zonsondergang te bekijken over dit pittoreske stadje in de bergen.


Overnachting in Kalaw.


DAG 18 - KALAW - OLIFANT CAMP - NYAUNG SHWE

'S Morgens, vanmorgen begint de tour om 08:00 uur.


Transfer van Kalaw naar Green Hill Valley Elephant Camp in Magwe Village (de rit duurt ongeveer 45 minuten). Het kamp is een toevluchtsoord voor gepensioneerde olifanten uit de houtindustrie. Bij aankomst ontmoet u de gids en gaat u naar het hoofdkamp. Geniet van een welkomstdrankje terwijl je een briefing krijgt over de activiteiten van de dag en meer te weten komt over de achtergrond van het kamp en de geschiedenis van olifanten in Myanmar.


Ga daarna een korte wandeling naar de rivier, passeer een herbebossingsproject opgezet door het kamp en lokale dorpsbewoners en wordt begroet door de olifanten. De gids zal hun namen, leeftijden uitleggen en hoe ze uiteindelijk met pensioen gingen in het kamp . Er zullen bakjes met bananen en suikerriet tevoorschijn komen en er zal enige tijd genoten worden van het voeren van de olifanten. Kleed je daarna aan in traditionele Shan-kleding om je voor te bereiden op het baden met olifanten. Loop naar een natuurlijk zwembad, gelegen tussen twee kleine watervallen in de beek, en ga samen met de olifanten een bad nemen.


Keer terug naar het herbebossingsgebied om een ​​boom te planten voordat je naar het hoofdkamp gaat voor de lunch. 'S Middags is er tijd om meer te voet te verkennen met de lokale trekkinggids of om met de olifanten om te gaan.


Laat in de middag neemt u afscheid van de olifanten en mahouts en gaat u naar Nyaung Shwe, de toegangspoort tot het Inlemeer.


Overnachting in Nyaung Shwe.


DAG 19 - INLE MEER EN INDEIN

Vandaag begint de sightseeing om 08:00 uur.

Ontmoet de gids na het ontbijt en ga op avontuur rond het Inlemeer. Stap aan boord van een privémotorboot en geniet van het comfort van houten stoelen met kussens, parasols, reddingsvesten en dekens (tijdens de wintermaanden).


Begin met een bezoek aan de ochtendmarkt, die locaties op een 5-daagse basis draait (Let op: er zijn geen markten op volle maan of donkere maan dagen). Deze dagelijkse markt trekt hilltribe-mensen van over de hele oevers van het meer om hun waren te kopen en te verkopen - op elke dag is het mogelijk om Pa-Oh, Inthar en Shan-mensen te zien, allemaal in hun traditionele outfits. Dwaal tussen de kraampjes terwijl de gids uitleg geeft over de lokale producten en goederen die te koop zijn in het gebied.


Ga dan verder over het meer en passeer dorpjes met paalwoningen en drijvende tuinen opgebouwd uit stroken waterhyacint en modder en verankerd aan de bodem met bamboestokken. Houd de iconische eenbenige roeitechniek in de gaten die de binnenschippers van het Inlemeer gebruiken - het zou de enige plek ter wereld zijn waar mensen deze techniek toepassen.


De volgende stop is bij Phaung Daw Oo Pagoda. Het belangrijkste heiligdom van het meer, het bevat 5 heilige Boeddha-afbeeldingen en herbergt koninklijke schepen die worden gebruikt tijdens een beroemd jaarlijks festival dat plaatsvindt op het meer.


Ga verder naar het dorp Inpawkhone om de traditionele zijde-weeftechnieken van Inthar-mensen te observeren. Inpawkhone staat ook bekend om het weven met de stelen van lotusbloemen, een tijdrovend proces dat resulteert in hoogwaardige materialen die in het hele land beroemd zijn. Bezoek dan een sigarenfabriek waar lokale Birmese sigaren met de hand worden gerold.


Stop voor de lunchmiddag en proef heerlijke, traditionele Inthar-gerechten terwijl u geniet van een prachtig uitzicht op het meer en de omgeving. (klantaccount)


In de middag reis je naar Indein, aan de zuidwestelijke oevers van het meer. De boot vaart over een klein kanaal dat naar het Pa-oh dorp Indein leidt. Slenter door het dorp en wandel door de prachtige Alaung Sitthou, die is gevuld met pittoreske stoepa's en een prachtig uitzicht op het meer.


Als de tijd het toelaat, stop dan bij Inthar Heritage House om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de inheemse bevolking van het meer en geniet van een heerlijke koffie en cake (snackpauze niet inbegrepen).


Overnachting in Nyaung Shwe.


DAG 20 - INLE MEER


Vandaag is een vrije dag of kies voor een van onze optionele activiteiten.


Overnachting in Nyaung Shwe.

DAG 21 - INLE - PINDAYA

Geniet van een ontspannen ontbijt in het hotel voordat u naar Pindaya vertrekt.


Vanochtend begint de tour om 08:00 uur.


Onderweg naar Pindaya, stop in het knooppuntstadje Aung Ban en bezoek de 'groothandelsmarkt'. Hier zie je regionale producten zoals gember, uien, pepers, aardappelen, kool en andere seizoensgroenten hoog opgestapeld in gigantische heuvels en kijk hoe de lokale bevolking geruchten over de handel in goederen.


Sla vervolgens de hoofdweg af en ga in noordelijke richting naar Pindaya. Deze schilderachtige route omvat verschillende stops om foto's te maken. Afhankelijk van de aankomsttijd in Pindaya, ga je lunchen in een lokaal restaurant of rechtstreeks naar het hotel om in te checken (vroeg inchecken onder voorbehoud van beschikbaarheid).


Bezoek 's middags de beroemde Pindaya-grotten van de stad. De grot, genesteld op een heuvel, bestaat uit vele kamers gevuld met honderden Boeddhabeelden.


Terwijl u terugkeert naar het hotel, stopt u om een ​​lokale werkplaats te bezoeken waar ambachtslieden paraplu's en papier maken van lokale materialen.


Overnachting in Pindaya.


DAG 22 - PINDAYA - KYAUK SE - MANDALAY

Vandaag gaat de reis na het ontbijt om 08:00 uur verder.


Na het ontbijt 's ochtends, verlaat u de staat Shan en gaat u naar de voormalige hoofdstad van Myanmar, Mandalay. Als u naar het noordwesten rijdt, worden onderweg veel stops gemaakt om foto's te maken of dorpen te bezoeken.


In de middag bereikt u de stad Kyauk Se, het meest bekend om zijn jaarlijkse olifantenfestival in oktober of november. Bezoek het stadscentrum en ga dan verder naar Shin Pin Tamoke Shwegu, een ongelooflijke opgravingssite met ruïnes en houtsnijwerk uit de 11e eeuw. Er zijn maar weinig toeristen die naar deze site gaan, ook al ligt het vlak bij de hoofdweg.


Aankomst in Mandalay na nog een uur rijden. Nadat u bent ingecheckt bij het hotel, vertrekt u opnieuw voor een korte inleidende rondleiding door de stad. Ga daarna naar Mandalay Hill, die 240 meter boven de stad uitsteekt. Geniet vanaf dit verheven uitkijkpunt van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland, de Irrawaddy-rivier en het stadscentrum en geniet van een van de meest dramatische zonsondergangen in de omgeving.


Overnachting in Mandalay.


DAG 23 - MANDALAY - PYIN OO LWIN

Mandalay - Pyin Oo Lwin (69 km): 1u07

Vanochtend begint de tour om 08:00 uur.


Vertrek 's ochtends vanuit Mandalay op een mooie rit van twee uur naar het voormalige British Hill Station van Pyin Oo Lwin. De stad ligt op een plateau op 1000 m boven zeeniveau en staat bekend om zijn koelere temperaturen en weelderig groen. Veel herinneringen aan het koloniale tijdperk zijn nog steeds aanwezig in Pyin Oo Lwin, waaronder bakstenen en houten huizen met Britse namen en de botanische tuinen in het zuiden van de stad.

Breng de rest van de middag door met zelfstandig verkennen of gewoon ontspannen in het hotel.


Overnachting in Pyin Oo Lwin.


DAG 24 - PYIN OO LWIN - HSIPAW (TREIN)

Exo TravelKyauk Me - Hsipaw (37 km): 37 minuten

Vandaag begint de tour om 08:00 uur.


Vertrek 's morgens vroeg, stap over op het treinstation Pyin Oo Lwin en stap aan boord van de lokale trein naar Hsipaw. De reis duurt ongeveer 5 uur en gaat door een prachtig landschap en het Gokhtiek-viaduct.


Onderweg wordt een lunchbox klaargemaakt en geserveerd.


Aankomst halverwege de middag in Hsipaw. Ga vanaf het treinstation naar het voormalige paleis van de laatste hemelprins van Hsipaw. Het bescheiden huis wordt onderhouden door het nichtje en de neef van de prins, die de tragische geschiedenis van de laatste hemelprins zullen delen.


Bezoek vanuit het paleis een paar andere bezienswaardigheden in de stad, zoals "Little Bagan" en een zeer kleurrijk Nat-heiligdom. Ga dan naar een bergpagode voor uitzicht op de zonsondergang met uitzicht op de stad en de Dokhtawaddy-rivier.


Overnachting in Hsipaw.


DAG 25 - HSIPAW - RIVIERREIS - HSIPAW

Na een opfrisbeurt in het hotel en het ontbijt, begint de sightseeing om 08:00 uur.


Vertrek voor een boottocht langs de Dokehtawaddy-rivier. Het is 15 minuten lopen naar de steiger aan de rivier waar een privé longtailboot wacht. Vaar ongeveer 30 minuten stroomopwaarts om bij een fruitplantage aan te komen. Stap hier uit en maak een wandeling door de plantage, het dorp en vervolgens naar een 150 jaar oud klooster (40 minuten lopen). Nadat je het klooster hebt verkend en enkele monniken daar hebt ontmoet, keer je terug naar de boot.


Het volgende deel van de boottocht leidt naar de samenvloeiing van de Dokehtawaddy-rivier, het stoppunt voor een welverdiende zwemvakantie en een geweldige plek om foto's te maken vanwege de prachtige omgeving.


Ga verder naar een heuvelachtig dorp waar de lunch wordt geserveerd. Maak een wandeling door het dorp om de lokale bevolking te ontmoeten en leer meer over hun cultuur, tradities en levensstijlen.


Keer dan per boot terug naar Hsipaw en loop terug naar het hotel. De hele reis duurt ongeveer 5 uur en wordt meestal halverwege de middag voltooid.


Overnachting in Hsipaw.


DAG 26 - HSIPAW - MANDALAY

Exo TravelMandalay - Hsipaw (210 Km): 6 uur

Vanochtend gaat de reis om 08:00 uur verder.


 na het ontbijt in het hotel, vertrek voor de rit terug naar Mandalay. De rit duurt ongeveer 6-7 uur en is langs een afgesloten weg in goede staat. Onderweg wordt een stop gemaakt voor de lunch.


Overnachting in Mandalay.

DAG 27 - MANDALAY - BEZIENSWAARDIGHEDEN

OPTIONELE ACTIVITEIT: Word vroeg in de ochtend wakker (rond 04:00 uur) en neem een ​​lokale taxi naar de Mahamuni-pagode. Elke ochtend, voor zonsopgang, wassen de monniken het gezicht van het 'klonterige' Boeddhabeeld met speciaal geurig water en poetsen ze hun tanden. Het ritueel duurt ongeveer een uur en is een uniek inzicht in de lokale kijk op het boeddhisme. Keer terug naar het hotel rond 07:30 uur voor het ontbijt.


Vandaag begint de sightseeing om 08:00 uur.


Na het ontbijt in het hotel vertrekt u voor een excursie door Mandalay om de voormalige hoofdsteden Sagaing, Ava en Amarapura te verkennen.


Steek een brug over de Irrawaddy-rivier over naar Sagaing. De Sagaing-heuvel wordt hier algemeen beschouwd als het religieuze centrum van Myanmar. Met 600 wit geschilderde pagodes en kloosters, meer dan 3.000 monniken en 100 meditatiecentra, is er hier geen gebrek aan dingen om te zien en te doen. Swan Oo Pon Nya Shin en U Min Thone Sae zijn twee van de must-see pagodes die elke bezoeker moet zien.


Ga daarna verder naar het zuiden naar de stad Ava, de hoofdstad van Myanmar van de 14e tot de 18e eeuw. Maak vanaf hier een korte tocht met de veerboot over de rivier om een ​​paard en een kar te ontmoeten die wacht. Bezoek tijdens het gebruik van deze traditionele transportmethode enkele van de hoogtepunten van Ava, zoals het oude houten Bagaya-klooster en de overblijfselen van het Koninklijk Paleis. Stop tijdens de rondleiding door Ava ook bij enkele van de vele dorpen tussen de ruïnes van Ava. Geniet van een lunch in Ava (voor eigen rekening) voordat je terugkeert naar de auto.


Bezoek ten slotte Amarapura, een voormalige hoofdstad wiens naam "Stad van onsterfelijkheid" betekent. Hoewel de oude stad op zichzelf al charmant is, is de echte ster de U Bein-brug. Gebouwd uit 984 teakhouten palen van het verlaten Inwa Palace, is het 1,2 kilometer lang, waarmee het de langste teakhouten constructie ter wereld is. Dat is echter niet de echte reden waarom het zo iconisch is. Elke dag, als de zon onder de horizon begint te dalen, is de U Bien-brug de gastheer van wat sommigen beschouwen als een van 's werelds meest spectaculaire zonsondergangen. Geniet van een wandeling over deze beroemde brug en zorg ervoor dat je laat in de middag de onvergetelijke aanblik krijgt van het baden in gouden licht.


Ga terug naar het hotel en bezoek, als de timing het toelaat, enkele lokale ambachtelijke winkels.


Overnachting in Mandalay.


DAG 28 - MANDALAY VERTREK

Transfer naar de luchthaven voor de verdere vlucht.



De Ultieme Birmese Rondreis 28 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203