Individuele Rondreis Myanmar 17 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Myanmar 17 dagen
Individuele Rondreis Myanmar 17 dagen
Bestemming: Rondreizen Myanmar - Rondreis Myanmar

Individuele Rondreis Myanmar 17 dagen




Dag 1: Aankomst in Yangon

Bij aankomst op de luchthaven van Yangon wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De transfer duurt ongeveer 01 uur en geeft u een overzicht van de voormalige hoofdstad van Myanmar, Yangon, met zijn interessante combinatie van koloniale gebouwen en pagodes. Geniet van een welkomstdiner met de allereerste smaak van de Birmese keuken.

Maaltijd: welkomstdiner

Accommodatie: hotel in Yangon.


Dag 2: Yangon volledige dagtour (B)

Na het ontbijt wandelt u langs de oevers van het Kandawgyi-meer in het centrum van de stad voordat we de unieke Botataung-pagode bezoeken. Wanneer we de pagode binnenlopen, kunnen we veel oude relikwieën en artefacten zien. Blijf het Chinatown-gebied ontdekken.

'S Middags begeven we ons naar de Chaukhtatgyi Pagoda, waar een enorme kolossale liggende Boeddha staat. Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de prachtige Shwedagon-pagode, de meest opmerkelijke en vereerde boeddhistische pagode in Birma, waarvan de gouden stoepa de skyline van Yangon domineert. Dit is ook de meest ideale plek om de zonsondergang in Yangon te bekijken.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Yangon.


Dag 3: Yangon - Bago - Golden Rock (B)

Na het ontbijt rijdt u 190 km ten oosten van Yangon naar Kyaikhtiyo. Onderweg stoppen we om Bago te bezoeken, de oude hoofdstad van Mon Kingdom in de 15e eeuw. De meeste hoogtepunten van Bago inclusief Shwemawdaw Pagoda, Shwethalyaung Reclining Buddha, Kyaikpun Pagoda met zijn 28 meter hoge enorme Boeddhabeeld, Myo Ma Local Market, Chinese Kwanyin-tempel en het Kanbawzathardi-paleis van koning Bayinnaung. 'S Middags vervolgen we onze weg naar Golden Rock. Eenmaal aangekomen hebben wij, evenals anderen, normaal gesproken twee opties om de Golden Rock op te gaan. Een manier is om langs de kronkelende 10 km te lopen, over het voetpad door een bamboebos. De tweede manier is om met kleine open vrachtwagens naar de rots te reizen, die een uur duurt.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Golden Rock.


Dag 4: Golden Rock - Mawlamyine (B)

Ga verder naar Mawlamyine via de stad Thaton. Als de wegomstandigheden het toelaten, stoppen we onderweg en bezoeken we de Kawtgoon-grot, waar veel ingewikkelde Boeddha-afbeeldingen in de muren zijn uitgehouwen, voordat we doorgaan naar Mawlamyine. Ooit de voormalige hoofdstad van Brits Birma, is Mawlamyine tegenwoordig de metropool hoofdstad Mon State en de toegangspoort tot het weinig bezochte zuidoosten van Birma. In de vroege avond bezoeken we de 9e-eeuwse Kyaikthanlan-pagode, het hoogste bouwwerk in de stad vanwege de spectaculaire zonsondergang die het biedt.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Mawlamyine.


Dag 5: Mawlamyine - ochtendveerboot naar Bilu Island (B)

Na het ontbijt neemt u een lokale veerboot naar Bilu Gyun (Ogre-eiland) om enkele van de lokale gemeenschappen langs de Thanlwin-rivier te bezoeken. Besteed tijd aan het verkennen van enkele van de dorpen en bekijk traditionele ambachtslieden aan het werk voordat u terugkeert naar Mawlamyine voor een bezoek aan andere attracties. In de namiddag kunnen we ofwel het oude klooster van Seindon Minbaya Kyaung bezoeken of een ontspannen wandeling maken langs de Strand Road om te ontspannen.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Mawlamyine.


Dag 6: Mawlamyine - Yangon (B)

We brengen de dag door met het terugkeren naar Rangoon over land. Onderweg stoppen we voor enkele fotomomenten, waaronder een bezoek aan de Htaukkyant Allied War Memorial Cemetery in Taukkyan, die meer dan 30.000 Britse Commonwealth-soldaten herdenkt die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Birma zijn omgekomen. Er zijn in totaal meer dan 6000 prachtig onderhouden graven.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Yangon.


Dag 7: Yangon - Bagan Heritage Tour (B) (vlucht)

Vlieg vanochtend naar Bagan. Deze stad is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende plekken in Azië. Begin met het bezoeken van de levendige Nyaung Oo-markt, het economische centrum van Bagan. Lokale mensen komen dagelijks samen op deze bruisende markt om een ​​verscheidenheid aan goederen te kopen en verkopen, van groenten en fruit tot kleding, porselein en lakwerk. Ga verder naar de vergulde Shwezigon-pagode, Bagans grootste reliekschrijn, gebouwd om relikwieën van de Boeddha uit het buitenland te huisvesten. Rijd vanaf hier naar het kleine dorpje Wetkyi-in om de prachtige Kubyaukgyi-tempel te zien, bekend om zijn oude muurschilderingen en vervolgens de Ananda-tempel, een van de meest gereserveerde monumenten in de hele Bagan. Je ochtendexcursie omvat ook de Htilominlo-tempel, die vier Boeddha-figuren op de begane grond en nog vier op de eerste verdieping herbergt. Ga na de lunch verder met het verkennen van de schatkamer van boeddhistische kunst en architectuur in de stad.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Bagan.


Dag 8: Ballonvaart over Bagan - Mt Popa - Bagan (B)

Neem een ​​vroege ochtendballon boven Bagan om de Bagan-vlakte in vogelvlucht te bekijken.

 Vervolgens rijden we naar de berg Popa, een uitgedoofde vulkaan met zijn heiligdommen gewijd aan animistische geesten die bekend staan ​​als "Nats". Voor de energieke, tijd om de 777 treden op te klimmen naar het heiligdom bovenaan de vulkanische plug. Rijd vervolgens terug naar Bagan en breng de rest van de dag door met het verkennen van de andere tempels van Bagan, die uit meer dan 2500 tempels en pagodes bestaat. Deze archeologische vindplaats brengt ons naar de bange geschiedenis van de oude hoofdstad van Bagan met de ontwikkeling van het boeddhisme, waaronder Mahabodhi, Dhammagangyi, Sulamani, Nandamannya, Thatbyinnuy. Geniet van de zonsondergang tijdens een cruise langs Irrawaddy.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Bagan.

Dag 9: Bagan - Pakkoku - Monywa (B)

Vanmorgen genieten we van een mooie boottocht langs de Irrawaddy-rivier naar Pakkou, het bruisende tabakshandelcentrum van Birma. Zodra de boot van boord gaat, rijden we ongeveer 3 uur over land naar Monywa in de Chindwin Valley. Aankomst in Monywa en inchecken in het hotel. 'S Middags bezoeken we de kleurrijke Thanbuddhyi-pagode met meer dan 500.000 afbeeldingen van Boeddha en de Hiaungdawmu-boeddha, de op één na grootste liggende Boeddha in Birma.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Monywa.


Dag 10: Monywa Sightseeing - Mandalay (B)

Vanmorgen bezoeken we de grotkamers van Pho Win Daung en Shwe Ba Daung. De Po Win Hills herbergen een systeem van bijna 500 zandsteengrotten, met zo'n 450.000 schilderijen, beelden en houtsnijwerk.

Daarna gaan we naar Mandalay, de historische en culturele hoofdstad van Birma voor velen, voor velen. Onderweg stoppen we in het dorp Monywee Kayemon om een ​​smid en een lokale huisnijverheid te bezoeken om de tactieken te verkennen die ze pantoffels maken.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Mandalay.


Dag 11: Mandalay - Mingun River boat - Royal Ancient Palace (B)

Begin uw sightseeingtour door Mandalay vandaag met een boottocht stroomopwaarts naar Mingun, de thuisbasis van de Mingun-pagode, Pahtodawgyi, de enorme Mingun Bell, Hsinbyume. Onze lokale expert introduceert u graag het leven van mensen die aan de oevers van de Irrawaddy-rivier wonen. 'S Middags reizen we terug naar het centrum van Mandalay om de Mahamuni Image Pagoda te verkennen en vervolgens de Royal Mandalay-overblijfselen en relikwieën over het keizerlijk paleis, het Golden Palace-klooster, bekend om zijn prachtige houtsnijwerk en de Kuthodaw-pagode, ook wel bekend als' s werelds grootste boek. Het hoogtepunt van deze dag is de panoramische zonsondergang vanaf de top van Mandalay Hill.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Mandalay.


Dag 12: Mandalay Ancient Capitals (B)

Vandaag reizen we buiten de stad naar het Boeddha-land Sagaing. Deze religieuze hub presenteert het onderwijs voor monniken met een ander niveau. Bezoek de Sagaing-universiteit, gevolgd door nog een bezoek aan de Boeddha-grot en de U Min Thonze-pagode, Soon U Pon Nya Shin-pagode, de Tupayon-tempel waar je kunt genieten van het geweldige uitzicht op Mandalay. Vanmiddag reizen we naar Ava, Amarapura om de Maha Aungmye Bonzan, het Gabaya-klooster, de scheve Nam Myint-toren en de nabijgelegen attracties te ontdekken. Geniet van een wandeling over de U Bein-brug, de langste teakhouten brug in Myanmar.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Mandalay.


Dag 13: Mandalay - Pindaya Caves - Kalaw (B) (vlucht)

Vlieg 's ochtends naar Heho in de staat Shan. Rijd bij aankomst naar Pindaya om de fascinerende Pindaya-grotten met meer dan 8.000 Boeddha-afbeeldingen te bezoeken. Later komen we erachter

de methode die de lokale bevolking in de staat Shan maakt de paraplu's van cottage-materiaal. Rijd 's middags naar Kalaw, voorheen het charmante Britse koloniale coole toevluchtsoord. De rest van de dag is gratis.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Kalaw.


Dag 14: Kalaw Sightseeing - Phaung Daw Oo Pagoda - Nyaung Shwe (B)

ontdek de beste attracties van dit prachtige heuveldorp met een gemakkelijke wandeling in Kalaw, inclusief de goudgelakte bamboe Boeddha van Nee Paya, de katholieke kerk van Christus de Koning.

Ga verder over de weg naar Inle Lake. Met een langstaartboot langs de waterwegen scheren, vang je een eerste glimp op van drijvende tuinen, paalwoningen en vissers die hun skiffs voortstuwen met één been rond een riem. Bezoek de beruchte Phaung Daw U-pagode, die vijf Boeddha-afbeeldingen bevat die naar verluidt door dit veel bereisde 12e-eeuwse koning Alaungsithu en vervolgens het Nga Phe Chaung-klooster of het Jumping Cat-klooster naar dit gebied zijn gebracht.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Nyaung Shwe.


Dag 15: Indein Ruined temples - Nampan village (B)

Varen naar het westelijke deel van het meer waar we worden aangetroffen door de verwoeste Indein, gelegen op de zuidwestelijke hoek van het meer. Hier kunt u door een typisch dorp aan het meer dwalen en de lokale bevolking observeren in hun dagelijkse activiteiten. Geniet vanaf de top van de oude Shwe Inn Dein, een indrukwekkende verzameling oude en ongerestaureerde stoepa's in Shan-stijl, van een prachtig uitzicht over het meer en daarbuiten.

Vervolgens varen we met onze boot naar de dorpen Nampan en Innpawkhone. Hier krijgen we een ideale kans om wat traditionele sigarenmakerij en zijdeweverij te zien, en hopelijk oefenen sommige lokale vissers hun unieke, kenmerkende roeitechniek uit.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Nyaung Shwe.


Dag 16: Nyaung Shwe - Yangon (B) (vlucht)

Keer terug naar Yangon en bezoek vervolgens de drukke 79 jaar oude Scott-markt met zijn grote collectie lokaal handwerk, souvenirs en andere items.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: hotel in Yangon.


Dag 17: Yangon - Vertrek (B)

Vrije tijd tot transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis met een indrukwekkende herinnering aan Birma. Beëindig de diensten van Myanmar in diepgaande tour.

Maaltijd: ontbijt

Accommodatie: niet beschikbaar



Individuele Rondreis Myanmar 17 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203