Ontdek Myanmar in 12 dagen Afbeelding Ontdek Myanmar in 12 dagen
Ontdek Myanmar in 12 dagen
Bestemming: Rondreizen Myanmar - Rondreis Myanmar

Ontdek Myanmar in 12 dagen




Dag 01: Aankomst in Yangon

Als uw gezin in Yangon aankomt, zal onze chauffeur en gids u verwelkomen voor de eerste aanraking met Myanmar (Birma) en naar uw hotel worden gebracht.

Laat uw kinderen meer te weten komen over deze fascinerende stad met het eerste bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de meest indrukwekkende gouden plek in Yangon die de skyline van Yangon domineert door zijn wonderflits.

Het diner met culturele show in Karaweik Place is het hoogtepunt van deze avond.


Dag 02: Yangon - Twante Biking

Een tour van een halve dag over de Yangon-rivier om Twante te bereiken, waar uw gezin begint te fietsen op dorpspaden om meer te weten te komen over het lokale leven. Na een bezoek aan de Shwe Sandaw-pagode, de Baung Daw Gyoke-pagode. Na de lunch bezoeken we de lokale markt en observeren we de groenten en fruit die in manden op de grond liggen, gedroogde vis en vastgebonden gevogelte.

Keer terug naar Yangon om te genieten van de drukke markt bij de stad China, een van de beste plekken om te genieten van heerlijk Myanmar-eten.


Dag 03: Bezoek Yangon - Mandalay

Na het ontbijt nemen we een vlucht naar Mandalay, de noordelijke hub van Myanmar. Bij aankomst rijd je naar de pittoreske oude hoofdstad van Ava, die je het beste per paardenkar kunt verkennen.

Daarna brengt een korte autorit u naar de boeddhistische stad Sagaing, de thuisbasis van een opmerkelijk aantal tempels en kloosters. De heuvel in het centrum van de stad is de moeite waard om omhoog te klimmen als de kinderen zich energiek voelen; je volgt de pelgrims een lange trap op en kunt onderweg stoppen op de bankjes langs de route om op adem te komen en het uitzicht te bewonderen. Als u zich allemaal wat lui voelt, kunt u de auto pakken. Het uitzicht vanaf de top van de talloze tempels en het trage water van de Irrawaddy is ongelooflijk.


Dag 04: Mandalay stadstour

Vanmorgen gaan we met een boot de Irrawaddy op naar Mingun. De kinderen zullen genieten van de grote verscheidenheid aan houten boten en bamboevlotten die op de rivier handelen en producten naar verre markten vervoeren. Mingun is de thuisbasis van een oude bakstenen pagode die 50 meter boven de rivier uittorent en de thuisbasis is van 's werelds grootste intacte klok.

In de namiddag genieten we van een gestylde reis per rishaw van Mandalay om de Kuthodaw-pagode te verkennen, bekend als het grootste boek ter wereld. We nodigen je uit om de Birmese thee te proberen in een traditionele theeshop voordat we verder gaan met het bezoeken van Mandalay om de zonsondergang deze dag vast te leggen.


Dag 05: Mandalay - Bagan aan de Irrawaddy-rivier

Breng uw dag door met het stroomafwaarts varen van Irrawaddy, waar u volop fotografische mogelijkheden heeft om het leven aan de oevers van de rivier vast te leggen.

In de namiddag heet Bagan, een oude hoofdstad, u welkom met ongeveer 2500 pagodes en tempels.

Ontspan aan het zwembad van het hotel voor uw eerste nacht in Bagan.

Optioneel: een mooie rit langs de Irrawaddy-rivier met verschillende dorpsbezoeken is ook deze dag een zeer goede keuze.


Dag 06: Bagan sightseeing

Bereid je voor op een fascinerende ontdekkingsdag om de glorieuze tempels van Bagan te ontdekken. De bouw begon in de 11e eeuw en er zijn honderden tempels verspreid over een enorme vlakte, sommige afbrokkelend en in verval, andere in goede staat met ingewikkeld houtsnijwerk en miniatuurschilderijen die het interieur bedekken. Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen kan de site zowel per fiets als per paardenkar worden bezocht. Iedereen in het gezin zal het geweldig vinden om de omgeving te verkennen, kleine hoekjes en gaatjes te vinden en verborgen trappen te volgen naar ongelooflijke uitkijkpunten.

Zonsondergang in Bagan is ongetwijfeld een hoogtepunt van je dagen in Bagan.


Dag 07: Bagan - Mt.Popa

Vanmorgen kijken we naar de zonsopgang boven Bagan (optioneel) en terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt in het hotel gaan we naar Mt. Popa ongeveer 48 km ten zuidoosten van Bagan. Mt. Popa, bekend als de verblijfplaats van Nats (geesten) - een verzameling van 37 magische geesten, gevreesd en geëerd door sommige Myanmar-mensen en het nat-museum, dat 37 levensgrote nat-beelden heeft die uit teak zijn gebeeldhouwd. Het is tijd om 777 treden naar de top te klimmen. Ga verder naar Popa Mountain Resort (1 uur rijden) voor onze lunch. Het restaurant biedt een geweldig uitzicht op de Popa-top die recht uit de centrale vlakte staat. Na de lunch rijdt u terug naar Bagan. Op de terugweg stop je onderweg bij de dorpshuisjesindustrie om het regionale product te leren en om de verzameling sap van de palmbomen en de conversie naar bruine suiker te bekijken. Overnachting in het hotel in Bagan.


Dag 08: Bagan - Heho - Pindaya

Verlaat Bagan voor een vlucht naar Heho en ga verder naar Pindaya. Het duurt ongeveer 2½ uur, maar er zijn genoeg kansen om onderweg te stoppen om het uitzicht te bewonderen.

Eenmaal aangekomen in Pindaya kun je de heuvel beklimmen naar de Pindaya-grotten, gelegen op een kalkstenen bergkam met uitzicht op een meer. De grotten zelf zitten vol met boeddhistische figuren; houd de kinderen bezig door hen te vragen hoeveel boeddha's ze kunnen tellen en kom met een zaklamp gewapend zodat ze in de donkere hoeken kunnen kijken.


Dag 09: Pindaya Trekking

Na het ontbijt bereiden we onze spullen voor en vertrekken we voor een trektocht door de heuvels van Shan States.

Je dag is gevuld met culturele interactie, geweldige bergachtige uitzichten en een geweldige kans om te leren over theecultuur in dit gebied.

Uw familie wordt uitgenodigd om deel te nemen aan interessante landbouwactiviteiten met lokale families. Keer terug naar je hotel.


Dag 10: Pindaya - Inle Lake

Een autorit van Pindaya naar de stad Nyang Shwe om te genieten van de boottocht in het Inlemeer. De kinderen zullen genieten van het buitengewone 'Jumping Cat'-klooster waar katten zijn getraind om door hoepels te springen. Vervolg je sightseeing om de moestuinen te zien drijven op het water van het meer en de schilderachtige paalwoningen. De kinderen zullen ook genieten van het kijken naar de unieke ‘beenroeiers’ van het meer; de lokale vissers hebben een zeer ongebruikelijke manier van roeien, met één been om de peddel gewikkeld, waardoor de armen vrij blijven om het net uit te werpen.


Dag 11: Inle Lake - Indein Market - Yangon

We verlaten uw resort vanochtend per boot om de roterende markt van Indein te bereiken, die verschillende bergstammen in de staat Shan aantrekt, waaronder Pa-O, Padaung, Intha-mensen die in hun traditionele gebruiken naar de markt komen. Uw gids zal het unieke karakter van Indein-goederen demonstreren die op de beurs worden tentoongesteld.

Na de markt gaan we verder naar de ruïne Indein, de beroemdste plek om de hoogtepunten van het regionale boeddhisme te ervaren en vervolgens Pa O-dorpen te bezoeken. Een vlucht terug naar Yangon nemen


Dag 12: Yangon vertrek (of ga naar Ngapali Beach)

Vrij te besteden of bezoek de minder bezochte site van de stad Yangon voordat u de vertrekvlucht neemt.



Ontdek Myanmar in 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203