Rondreis Myanmar Streetfood en Kooktour 9 dagen Afbeelding Rondreis Myanmar Streetfood en Kooktour 9 dagen
Rondreis Myanmar Streetfood en Kooktour 9 dagen
Bestemming: Rondreizen Myanmar - Rondreis Myanmar

Rondreis Myanmar Streetfood en Kooktour 9 dagen




Dag 1: Aankomst in Yangon

Mingalarpar! Welkom in het gouden land van Myanmar!

Bij aankomst verwelkomt onze gids u voor uw hotel transfer. Geniet van je allereerste bezoek aan het meest opmerkelijke monument in Yangon: Shwedagon Pagoda. Dit is een prominente historische plek waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de lokale religie kunt ervaren.

Als u hier wilt dineren in een van de Thaise, Birmese of Chinese restaurants of een korte rit wilt maken naar Le Planteur of The Strand Grill, twee toprestaurants in Yangon.


Dag 2: Yangon - Stadstour 

Vanmorgen verkennen we de charme van de stad Yangon, van de Sule-pagode tot koloniale gebouwen, waaronder het stadhuis, de Emmanuel-kerk.

Daarna lunch je in een plaatselijke theewinkel om te genieten van Birmese thee en zijn traditionele cultuur. Je bezoekt een populaire theewinkel met een verscheidenheid aan Birmese traditionele snacks en noedels. We hebben thee en een assortiment snacks en noedels. Enkele van de beroemde gerechten zijn: Mont Pyar Tha Let (rijstpannenkoek), Mont Leit Pyar (baldadige pakjes bonen en rietsuiker), Shwe Htamin (Gouden kleefrijst), Mohingar (rijstnoedel met vissoep - Myanmar 'nationaal') gerecht) en Own Noe Khauk Swe (gele noedels met kip en kokossoep).

'S Middags gaan we winkelen op de Scott-markt, de grootste markt in Myanmar, beroemd om zijn edelstenen, sieraden, handwerk en vervolgens naar de Chinese tempel en stad.

In de omgeving is 19th Street, een populaire plek om 's avonds tapbier uit Myanmar te drinken, samen met groenten- en vleesgerechten (BBQ). Geniet hier van een biertje en een lichte snack.


Dag 3: Yangon - Bagan-tempelvlakte

Vanmorgen transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar de oude hoofdstad Bagan, een van de meest bijzondere bestemmingen van Azië. Ga naar de levendige Nyaung Oo-markt, het economische centrum van Bagan. Op deze bruisende markt komen de lokale bevolking dagelijks samen om een ​​verscheidenheid aan goederen te kopen en verkopen, van groenten en fruit tot kleding, porselein en lakwerk.

Onze gids laat je verschillende soorten kruiden en groenten zien die worden gebruikt voor Birmese gerechten.

Vervolgens bezoeken we een Pone Yay Gyi-winkel, de beroemdste traktatie van Bagan

Ga verder naar de vergulde Shwezigon-pagode, Bagans grootste reliekschrijn, gebouwd om relikwieën van de Boeddha uit het buitenland te huisvesten.

Lunch in restaurant La Min Thit Burmese

Rijd vervolgens naar het kleine dorpje Wetkyi-in om de prachtige Kubyaukgyi-tempel te zien, bekend om zijn oude muurschilderingen.

Maak een ritje met een paardenkar naar de Ananda-tempel, de thuisbasis van vier grote, vergulde Boeddhabeelden.


Dag 4: Bagan - Tour 

Breng je hele dag door met het verkennen van de rest van Bagan, die bestaat uit meer dan 2500 tempels en pagodes. Deze archeologische vindplaats brengt ons naar de bange geschiedenis van de oude hoofdstad van Bagan met de ontwikkeling van het boeddhisme.

Voor de lunch gaan we de stad uit naar een palmentuin en bezoeken we de familie van grove palm klimmers. Het is een goede gelegenheid om eenvoudige levenswijzen van grove klimmers en hun dagelijkse routine in de palmentuin te observeren.

Als we verder reizen naar het land van tempels pits, Htilomino, Gawdamgangyi tempels zullen je nieuwsgierigheid met een diepe indruk wekken. Het hoogtepunt van deze dag is de zonsondergang vanaf de op één na hoogste tempel de Shwenandaw.


Dag 5: Bagan - Mandalay - Mingun - Royal Ancient Palace 

Stap 's ochtends op de vlucht naar Mandalay. Begin uw sightseeing vandaag met een boottocht stroomopwaarts naar Mingun, de thuisbasis van Uncomplete Wall, Sandamuni-pagode en Mingun-bel.

Onze lokale expert introduceert u graag het leven van mensen die aan de oevers van de Irrawaddy-rivier wonen.

Neem een ​​pauze van bezienswaardigheden om een ​​andere unieke Birmaanse culinaire traktatie te ontdekken: Le Phet Thoke. Te eten als tussendoortje, als toetje of zelfs samen met rijst als maaltijd Le Phet Thoke, is een lokale salade gemaakt van gefermenteerde theebladeren.

De lunch stoppen we bij de theewinkel Min Thiha, een populair theehuis in Mandalay dat twee van de beroemdste gerechten van de stad serveert: Mandalay Monte en Khotaung Monte.

Na de lunch ontdekken we de koninklijke overblijfselen en overblijfselen van Mandalay over het keizerlijk paleis, het Golden Palace-klooster en de Kuthodaw-pagode, ook wel bekend als 's werelds grootste boek. Het hoogtepunt van deze dag is de panoramische zonsondergang vanaf de top van Mandalay Hill


Dag 6: Mandalay Ancient Capitals (Inwa & Sagaing)

Onze gids ontmoet je in je hotel en brengt je naar een lokale markt met een boodschappenlijst opgesteld door onze chef. Besteed tijd aan het verkennen van de kraampjes waar vers fruit, groenten, kruiden en vlees te koop zijn, evenals pepers, pasta's en andere sauzen die worden gebruikt in de lokale keuken. Je gids legt de verschillende ingrediënten uit en helpt je bij het uitkiezen van de dikste kip, de meest verse vis en de beste groenten om te gebruiken in je kookles.


Keer terug naar het lokale restaurant waar je de lokale chef ontmoet. Er is een kookgedeelte ingericht voor de klas. Bereid samen met de chef-kok de ingrediënten en gebruik traditionele technieken (zoals vijzel en stamper) om verschillende Birmese favorieten te bereiden. Tijdens de demonstratie leer je ook meer over de keuken van Myanmar, zijn invloeden en de typische eetgewoonten van de lokale bevolking.

Nadat je de afwas hebt voorbereid, is het tijd om te gaan zitten en te genieten van een feest van vers bereide lekkernijen. Eet smakelijk.

Vanmiddag reizen we naar Ava, Amarapura om de Maha Aungmye Bonzan, het Gabaya-klooster, de scheve Nam Myint-toren en de nabijgelegen attracties te ontdekken. Geniet van een wandeling over de U Bein-brug, de langste teakhouten brug in Myanmar.


Dag 7: Mandalay - Heho - Inle Lake

Aan boord van een vlucht naar Heho, zult u genieten van een mooie rit naar Nyang Shwe.

Begin met een bezoek aan de ochtendmarkt van Nyaung Shwe, waar de lokale bevolking elke ochtend samenkomt om verse producten uit het meer en de omgeving te kopen en verkopen.

Vervolgens begint u aan een prachtige boottocht om het leven van Intha-mensen te verkennen wiens beeld levendig wordt belicht door één beenroeier.

Ga naar een traditioneel Inthar-huis in het dorp Tharlay, waar u tijd zult besteden aan het bereiden van de gerechten met het gezin

Breng onze tijd door om meer te weten te komen over lokaal traditioneel werk zoals het maken van boten, smeden, zijde weven en geniet van het unieke karakter van de Jumping Cat-pagode. Kom terug naar uw hotel voor uw eigen ontspanning.


Dag 8: Inle Lake - Indein - Pa O village - Vlieg naar Yangon 

Bezoek een van de meest unieke markten aan het Inlemeer die 5 dagen in verschillende dorpen in Inlayarea plaatsvindt.

Vanaf de markt gaan we verder met de boot naar het dorp Khaung Daing aan de noordwestkust van het meer. Dit dorp staat bekend om zijn traditionele Shan-tofu - gefrituurde tofu-crackers en gevouwen, driehoekige tofu-lekkernijen. We kunnen kijken (en misschien meedoen!) Terwijl ze de sojabonen zeven, koken, tot balletjes pureren en vervolgens tofu-cakes vormen om in de zon te drogen. Dit is een fantastische smaak van het lokale leven aan het Inlemeer.

Ga verder naar Nyaung Shwe - lunch in het View Point Restaurant.

Bezoek dan Red Mountain Estate Vineyards and Winery, gelegen in het noordoostelijke deel van Inle Lake. Geniet van een prachtig uitzicht op het Inlemeer en zijn paaldorpen terwijl u de wijnen van Red Mountain Estate proeft. Je zult ook de druivensoorten zien die op het landgoed worden verbouwd.

Transfer naar luchthaven voor vlucht naar Yangon. Bij aankomst wordt u opgehaald bij het hotel.


Dag 9: Yangon - Vertrek 

Ontbijt in uw hotel. Vanmorgen start je met een bezoek aan een lokale markt met een ervaren kok.

Hier leert u over de verschillende kruiden, groenten en andere ingrediënten die in de Birmese keuken worden gebruikt en selecteert en koopt u de benodigde items voor uw persoonlijke kookles. Keer terug naar Monsoon Restaurant, waar uw gekwalificeerde chef u zal begeleiden bij het bereiden van verschillende populaire Myanmar-gerechten. Geniet dan van je eigen bereide heerlijke Birmese maaltijd.

Ontspan tot u onze chauffeur ontmoet om een ​​transfer luchthaven te nemen voor uw volgende vlucht.

Einde van onze Myanmar Street Food and Cooking Tour



Rondreis Myanmar Streetfood en Kooktour 9 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203