14 daagse Zelfontdekking Namibie Afbeelding 14 daagse Zelfontdekking Namibie
14 daagse Zelfontdekking Namibie
Bestemming: Rondreizen Namibie - Rondreizen

14 daagse Zelfontdekking Namibie




Dag 1: Windhoek - Waterberg

We beginnen uw Namibische avontuur met een gemakkelijke rit van 300 km, het grootste deel hiervan is op een goed geasfalteerde weg gevolgd door een kort stuk van 24 km op grind. Als je eenmaal door de stad Okahandja bent gegaan, wordt het landschap vlak en is de weg recht - vrijwel het enige opvallende geografische kenmerk langs dit deel van de weg zijn het Omatako-gebergte. Het is duidelijk dat deze bergen al eeuwenlang een grote indruk hebben gemaakt op de Namibiërs, aangezien het Herero-woord 'Omatako' wordt vertaald als 'zwerver' (of 'kont' voor onze Amerikaanse lezers).

Bij het bereiken van de Waterberg nestelt u zich in uw accommodatie en klautert u vervolgens naar de top van het plateau en geniet u van het prachtige uitzicht op de omliggende vlaktes. Een paar buck-soorten bewonen de hellingen van de bergen, maar het echte spel staat bovenaan. De top van het plateau is een natuurreservaat en herbergt verschillende bedreigde diersoorten, waaronder neushoorns, sable & roan antilopen. Helaas (voor toeristen, niet voor de dieren) maakt de dichte struik dit gebied ongeschikt voor het bekijken van wild, en hoewel er een begeleide gamedrive is, raden we je aan het te missen - er zal voldoende tijd zijn om wild te bekijken in Etosha.

Maaltijden: geen

Accommodatie: Waterberg Camp


Dag 2: Waterberg - Etosha

Als u Waterberg verlaat, keert u terug naar de hoofdweg B1 en vervolgt u uw reis noordwaarts via Otjiwarongo, Otavi & Tsumeb en gaat u vervolgens Etosha Park binnen via de von Lindequist Gate (aan de oostkant van het park, nabij Namutoni). Vanaf hier is het 80 km rijden naar Halali waar u de nacht zult doorbrengen, deze rit kan u gemakkelijk enkele uren in beslag nemen, aangezien er in Etosha veel spel is en de kans groot is dat u constant stopt om dieren te bekijken. Als de tijd het toelaat, overweeg dan om langs enkele waterpoelen langs de route te gaan, aangezien dieren deze vaak bezoeken voor een drankje.

Wat er ook gebeurt, onthoud dat je voor zonsondergang binnen de Halali-poorten moet zijn - en te hard rijden, de snelheidslimiet voor het park is 60 km / u, is strikt verboden binnen het park.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Halali


Dag 3 & 4: Etosha Park

Het is echt de moeite waard om vroeg wakker te worden en op gamedrive te gaan zodra de poorten bij zonsopgang opengaan. Dieren zijn het meest actief in de koelte van de dag ('s ochtends vroeg en' s middags) en om uw kansen op goede bezichtigingen te maximaliseren, is het de moeite waard hun gedrag te imiteren. De wegen in Etosha zijn onverharde grindwegen maar zijn in redelijke staat - en het algemene toeristengedrag is om tussen verschillende waterpoelen te rijden op zoek naar dieren.

Naarmate de dag warmer wordt, gaat u naar schaduw en lunch in een van de parken van drie kampen, Okaukuejo, Namutoni of Halali. Als de zaken weer afkoelen, ga dan op pad voor een nieuwe gamedrive. Met twee volledige dagen in het park zou je de meeste bewoners van het park moeten zien (hoewel je moet waarschuwen dat de katten notoir moeilijk te vinden zijn - en natuurlijk wordt wat je ziet bepaald door geluk en, nog belangrijker, je vermogen om dieren in het wild te spotten). Deze nachten worden doorgebracht in Okaukuejo Camp, het meest westelijke kamp in Etosha, het staat bekend om een ​​zeer populaire (zowel bij toeristen als de lokale dierenbevolking) spot-verlichte waterput.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Okaukuejo


Dag 5: Etosha - Damaraland

Hopelijk heb je nu alles gezien wat het park te bieden heeft en ben je klaar om verder te gaan. Vanaf vandaag zullen de geografische kenmerken die je tegenkomt opvallender worden als je de Namib-woestijn binnengaat.

Verlaat Etosha via de Andersson-poort in zuidelijke richting naar de stad Outjo en vandaar westwaarts naar Khorixas. Degenen die geïnteresseerd zijn in geologische zaken kunnen geneigd zijn om een ​​korte omweg te maken vanaf de hoofdweg om de Vingerklip (Rock Finger) te bezoeken. Ga vanuit Khorixas verder naar het westen tot je het Versteende Woud bereikt, hier moet je betalen voor een lokale gids om je de overblijfselen te laten zien van miljoen jaar oude versteende boomstammen (interessant, zo niet bepaald meeslepend spul). Gelukkig moet het hoogtepunt van dit deel van de reis nog komen - van hier naar Twyfelfontein, deze werelderfgoedlocatie heeft een extreem hoge dichtheid van bosjesmannen rotsgravures. Na het inhuren van een lokale gids krijgt u enkele van de meest opvallende van deze rotstekeningen te zien.

Je overnacht vlakbij Twfelfontein.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Madisa Camp


Dag 6: Damaraland - Swakopmund

Op weg naar Uis wil je misschien de Brandberg, het hoogste punt van Namibië, verkennen. Een korte rit gevolgd door een iets langere wandeling brengt u bij de rotsschildering 'White Lady'. Jarenlang werd gespeculeerd dat dit schilderij van een Bosjesman een afbeelding was van een Europese vrouw (het lijkt te zijn ontsnapt aan degenen die speculeerden dat de tekening duizenden jaren geleden was gemaakt voordat Europeanen het zuidelijke deel van Afrika bezochten, en nog zorgwekkender nauwgezet inspecteren) van de tekening lijkt aan te geven dat het geen vrouw is!)

Vanaf de Brandberg begin je richting de kust te rijden, en na 130 km schokkende kilometers (deze weg is vaak erg golvend) kom je aan in Henties Bay. Draai hier noordwaarts langs de Skeleton Coast en ga naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Ondanks dat dit een van de geurigste plekken in Namibië is, zorgen de zeehonden voor een fascinerende tijd. als je zintuigen de penetrante geur van zeehonden niet meer in je auto kunnen opnemen en langs de kust rijden, terug door Henties Bay en dan nog eens 70 km naar Swakopmund. Bij aankomst inchecken in uw accommodatie voordat u op pad gaat voor een drankje, diner en een avondje uit in de stad.

Maaltijden: geen

Accommodatie: alternatieve ruimte

Dag 7: Swakopmund

Er zijn tal van avontuurlijke activiteiten om aan deel te nemen terwijl je in Swakopmund bent. Deze variëren van sandboarden via quadrijden tot skydiven. Geen activiteiten zijn inbegrepen in dit pakket, maar ze kunnen vooraf worden geregeld wanneer u deze reisroute boekt of u kunt regelen dat ze bij aankomst in Swakopmund zijn

Omdat het een door Duitsland geïnspireerde stad is, is goed eten en bier nooit moeilijk te vinden, dus we zijn er zeker van dat u iets productiefs zult vinden om te doen!

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: alternatieve ruimte


Dag 8: Swakopmund - Sossusvlei

Verlaat Swakopmund richting de havenstad Walvis Bay, de lagune trekt hier veel zeedieren en vogels aan en is zeker een bezoek waard om de roze flamingo's te bekijken. U kunt besluiten dat te doen

maak een catamarancruise op de lagune (niet inbegrepen in pakketprijs). Vandaag heb je een rit van ongeveer 300 km, wat ongeveer 4-5 uur duurt. Je route voert je over de grindvlaktes van de Namib-woestijn en door de Kuiseb & Gaub-passen. Streef ernaar om laat in de middag bij uw accommodatie aan te komen, Desert Camp is een accommodatie met eigen kookgelegenheid en geen maaltijden zijn inbegrepen in dit pakket, maar als u niet het gedoe van het dragen en bereiden van uw eigen voedsel wilt, kunt u genieten van de maaltijden. vlakbij Sossusvlei Lodge

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Desert Camp


Dag 9: Sossusvlei

Word vroeg wakker en verlaat je lodge, op weg naar de Sesriem-toegangspoort naar het Namib Naukluft Park. Deze poort gaat pas bij zonsopgang open, dus het heeft geen zin eerder aan te komen, maar de 60km van Sesriem door de duinen richting Sossusvlei rijden terwijl de zon opkomt is een waar genoegen. De eerste grote duin die je tegenkomt, heet de fantasierijke naam Dune 45 - veel mensen kiezen ervoor om te stoppen en deze duin te beklimmen, maar we raden je aan om verder te gaan richting Sossusvlei. Parkeer op de 2x4 parkeerplaats (tenzij je een 4x4 voertuig hebt, dit is zover als je kunt rijden), Sossusvlei is nog 4 km verder van hier, maar je bevindt je al tussen vrij grote duinen. De wandeling langs de droge rivierbedding naar Sossusvlei is prachtig, maar voor de zeer ongeschikt of terminaal lui zijn er 4x4-shuttles vanaf de parkeerplaats naar Sossusvlei.

Deadvlei, zo genoemd omdat het een grote pan is met sculpturale dode bomen, is dichtbij en zeker een bezoek waard. Als je genoeg zand hebt gehad - ga terug naar je voertuig (het is echt geen schande om de shuttle terug te nemen - het zand is waarschijnlijk heet en de wandeling minder aangenaam dan die in de koelte van de ochtend)

Op de terugweg naar de lodge stop je bij de Sesriem Canyon - volg de borden vanaf de Sesriem Campsite.

Maaltijden: geen

Accommodatie: Desert Camp




Dag 10 & 11: Sossusvlei - Luderitz

Vandaag verlaat u het Sossusvlei-gebied en rijdt u zuidwaarts langs de rand van het Namib Naukluft Park met Luderitz als uw ultieme bestemming. De weg D707 wordt zelden gebruikt, maar

onder de kenners wordt beschouwd als een van de mooiste autoritten in Namibië. Uiteindelijk bereik je weer een geasfalteerde weg bij het kleine dorpje Aus, hier leidt je route westwaarts door het beperkte diamantgebied (Sperrgebiet). Dit deel van de Namib kenmerkt zich door uitgestrekte lege vlaktes met in de verte kleine duinen en heuvels.

Uiteindelijk bereik je het bizarre havenstadje Luderitz waar je de komende twee nachten doorbrengt. In Luderitz moet je de spookstad Kolmanskop bezoeken en langs de ruige en rotsachtige kustlijn rijden. Voor de vroege vogels is er elke ochtend een catamarantrip vanuit de haven die bezienswaardigheden in de omgeving bezoekt en u de mogelijkheid biedt om Diaz Point, Kaapse pelsrobben, af en toe een pinguïn en een groot aantal flamingo's te zien.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Kairos Cottage


Dag 12: Luderitz - Fish River

Vandaag ga je terug naar Aus en ga je verder landinwaarts tot je in zuidelijke richting naar de Fish River Canyon gaat. Vaak vergeleken met de Grand Canyon van Amerika is de Fish River kleiner maar nog steeds indrukwekkend. Het belangrijkste uitkijkpunt is bij Hobas, ongeveer 70 km ten noorden van Ai-Ais, waar u verblijft.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Ai-Ais


Dag 13: Fish River - Kalahari-woestijn

Vanaf de Fish River voert de route je noordwaarts via de stad Keetmanshoop richting het dorp Gibeon. Vanaf hier ga je oostwaarts de Kalahari-woestijn in, de kleine rode duinen worden onderbroken door lang goudkleurig gras. Veel buck- en vogelsoorten zijn te vinden in de 'tweede' woestijn van Namibië. Dit is een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen, maar de schoonheid en rust van het gebied is verbluffend. Niet ver van Keetmanshoop ligt het Quiver Tree Forest en Giant's Playground. Zo'n 300 pijlkokerbomen, of kokerboom, geven in de wintermaanden meestal felgele bloemen.

Maaltijden: geen

Accommodatie: Accommodatie: Anib Lodge


Dag 14: Kalahari-woestijn - Windhoek

Op de laatste dag van de reis ga je noordwaarts terug naar Windhoek. Je route leidt je door het dorp Rehoboth voordat je uiteindelijk weer in Windhoek aankomt. Als u vanavond vliegt, kunt u uw voertuig op de luchthaven achterlaten, maar we kunnen indien gewenst ook accommodatie in Windhoek boeken



14 daagse Zelfontdekking Namibie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203