20 daagse Zelfontdekking Namibie  Afbeelding 20 daagse Zelfontdekking Namibie
20 daagse Zelfontdekking Namibie
Bestemming: Rondreizen Namibie - Rondreizen

20 daagse Zelfontdekking Namibie




Dag 1: Windhoek - Sossusvlei

Ga vanmorgen via Rehoboth naar het zuidwesten en dan over onverharde wegen de woestijn in. Het is iets meer dan vier uur rijden, maar laat het langer duren, want het is de moeite waard om te stoppen op de top van de Spreetshoogte Pass, die een prachtig uitzicht biedt over de Namib-vlaktes en glooiende duinen. We raden aan om vanavond in Desert Quiver Camp te blijven, omdat het dicht bij de toegangspoort van het park ligt, wat betekent dat er niet zo ver te rijden is als je de duinen in de vroege ochtend wilt zien wanneer het licht op zijn best is en in de zomer de temperaturen draaglijk zijn .

Maaltijden: Diner

Accommodatie: Desert Quiver Camp


Dag 2: Sossusvlei

Het is een uur rijden vanaf de toegangspoorten van het Namib Park bij Sesriem naar Sossusvlei, dus deze ochtend is een vroege start. Stop bij de 2x4 parkeerplaats en loop langs de droge rivierbedding naar Sossusvlei of neem een ​​shuttle tenzij je een 4x4 hebt en je avontuurlijk voelt. Met het groeiende aantal toeristen dat deze iconische locatie bezoekt, wil je, als je geïnteresseerd bent in het waarderen van de woestijn zonder hordes andere mensen, zowel Deadvlei als Sossusvlei vermijden. Vergeet niet om uw omgeving in kaart te brengen voordat u in de woestijn verdwijnt.

'S Middags kunt u ontspannen bij het zwembad voordat u naar de nabijgelegen Sesriem Canyon gaat.

Maaltijden: ontbijt en diner

Accommodatie: Desert Quiver Camp


Dag 3: Sossusvlei - Swakopmund

In noordelijke richting leidt je route je via een schilderachtig stuk weg tot aan de Kuiseb Canyon, en dan heb je een enorm stuk grindvlaktes totdat je Walvis Bay bereikt. Het duurt vaak 5 uur om dit gedeelte te rijden, dus neem voldoende tijd en snacks / drankjes, want er is heel weinig onderweg totdat je de kust bereikt. Misschien wil je ook voldoende tijd nemen om naar Walvis Bay Lagoon te rijden om de flamingo's, pelikanen en andere watervogels te zien. De zoutwerken net ten zuiden van de lagune zijn ook de moeite waard, een ietwat surrealistisch kristallijn landschap van pastelroze, blauw en groen. Het is dan een korte sprong langs de kust naar Swakopmund. Nadat u zich in uw accommodatie heeft gevestigd, gaat u erop uit en geniet u van een avondmaaltijd.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: alternatieve ruimte


Dag 4: Swakopmund

Er zijn een aantal interessante dagtochten die vanuit Swakopmund kunnen worden geregeld, variërend van sandboarden tot het verkennen van de woestijn tijdens een nachtwandeling. Anders kunt u gewoon ontspannen en door de stad dwalen met een aantal interessante voorbeelden van Duitse koloniale architectuur. De kustlijn van Namibië biedt geen typisch strandtoerisme, omdat het normaal gesproken te koud en mistig is, een wonderlijke verandering ten opzichte van de hitte van het binnenland tijdens een bezoek in de zomer.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: alternatieve ruimte


Dag 5: Swakopmund - Twyfelfontein

Vandaag is een lange rit, ongeveer 4,5 uur rechtstreeks via Henties Bay en Uis, en nog een paar uur als je besluit de zeehondenkolonie bij Cape Cross te bezoeken. Nogmaals, er zijn niet veel opties voor plaatsen om onderweg te stoppen, dus pak voedsel in voor de lunch of maak een plan met Cape Cross Lodge of een van de weinige opties in Uis. Het is de moeite waard om zo vroeg mogelijk op de bestemming van vanavond aan te komen als je de rotsgravures in Twyfelfontein wilt bezoeken, omdat ze het best in de middag kunnen worden bekeken (zo niet in de zomermaanden en daarom te warm). Twyfelfontein bevat ongeveer 2.000 rotstekeningen en in 2007 heeft UNESCO het als werelderfgoed goedgekeurd. De site is een van de grootste en belangrijkste concentraties van rotstekeningen in Afrika. De accommodatie van vanavond heeft geen restaurant, dus misschien wil je eten meenemen uit Swakopmund.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Madisa Camp


Dag 6: Twyfelfontein - Etosha

Vandaag ga je naar Etosha, een enorm wildpark dat wordt gedomineerd door een 4731㎡ zoutpan en waar veel dieren en vogels leven. Als een van de meest gevestigde kampen trekt Okaukuejo een enorme hoeveelheid wild aan en je kunt je avond hier het beste ontspannen bij de drinkplaats.

Maaltijden: geen

Accommodatie: Okaukuejo Rest Camp


Dag 7: Etosha

Voor het grootste deel is het bekijken van games het beste vroeg in de ochtend en in de koelere uren voordat de zon ondergaat. De rand van de pan trekt vaak goede waarnemingen aan, maar onthoud dat het de moeite waard is om geduldig te zijn en een tijdje op een plek te stoppen. Zorg er ook voor dat je je verrekijker inpakt en een Zuid-Afrikaans vogelboek is ook een waardevol hulpmiddel.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Okaukuejo Rest Camp


Dag 8: Etosha

Je accommodatie vanavond is in het centrale Etosha-kamp, ​​de kleinste van de 3 belangrijkste kampen langs de pan en staat bekend om enkele van de beste waarnemingen voor luipaarden. In tegenstelling tot Okaukuejo ligt de waterpoel weg van de accommodatie en heeft daardoor de neiging om een ​​rustiger sfeer te hebben.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Halali Rest Camp


Dag 9: Etosha - Grootfontein Region

Je hebt vandaag ongeveer 300 km te overbruggen, dus je zou voldoende tijd moeten hebben om een ​​ontspannen rit uit het park te maken voordat je richting Rundu gaat. De meest waarschijnlijke route voert je via de kleine en relatief mooie stadjes Tsumeb en Grootfontein, waar je misschien wilt stoppen voor de lunch. Roy's Camp ligt 55 km ten noorden van Grootfontein en biedt gasten eenvoudige, rustieke accommodatie met een eigenzinnige twist. Er is een kleine waterpoel in de buurt van de accommodatie die antilopen en kleiner wild zoals wrattenzwijnen aantrekt.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Roy's Camp


Dag 10 & 11: Grootfontein Region - Divundu

Als u verder naar het noorden gaat, ligt uw volgende bestemming op ongeveer 400 km afstand. Als je eenmaal het dierenartsenhek bent overgestoken (een grens om ziekten zoals mond- en klauwzeer te helpen voorkomen) verandert het landschap en passeer je talloze dorpen met traditionele hutten en kraals.

Ngepi ligt tussen de bomen langs de rivier de Kavango en is een goede uitvalsbasis om Popa Falls en Mahango Game Reserve te verkennen. Hiervandaan kunt u boot- en mokorotochten, vissen, begeleide wandelingen en rondleidingen door het dorp regelen.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Ngepi Camp (boomhut)


Dag 12: Divundu - Kasane

Er zijn veel kilometers te reizen en grenzen te onderhandelen, dus een vroege start is zeker aan te raden. Als u de Zambezi-regio / Bwabwata National Park (voorheen de Caprivi-strook) oversteekt, pas dan op voor olifanten, want ze kauwen vaak maar een paar meter van de weg af. Nadat je via Ngoma Botswana bent overgestoken, heb je een korte rit naar Kasane, een klein stadje dat in feite het knooppunt is voor Zambia, Namibië, Zimbabwe en Botswana en waar de rivieren Chobe en Zambezi samenkomen. Activiteitencentrum rond de rivier en het is zeker de moeite waard om een ​​boottocht te overwegen. Afhankelijk van de tijd van het jaar zul je waarschijnlijk olifanten, buffels, nijlpaarden en krokodillen zien, evenals een rijke verscheidenheid aan vogels. De andere optie is om een ​​gamedrive naar Chobe National Park te regelen, waar de grootste olifantenpopulatie van Afrika leeft, maar dit moet worden geregeld als je een volledige dag vrij hebt.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Old House


Dag 13: Kasane - Vic Falls - Kasane

Vanwege het gedoe om een ​​voertuig naar Zimbabwe te nemen, raden we ten zeerste aan om een ​​dagtocht te regelen om Vic Falls te zien, als je dit natuurlijke wereldwonder in je reisschema wilt opnemen. Zelfs het oversteken van de grens met een begeleide reis vereist een redelijke mate van geduld en vastberadenheid en betekent normaal gesproken een redelijk bedrag opmaken voor een Zimbabwe-visum. Je kunt vanaf de kant van Zambia bezoeken, maar de uitzichten zijn niet zo spectaculair. Eenmaal over de grens is het een uur rijden naar Victoria Falls. Als de regen goed is geweest, kan het vaak moeilijk zijn om de watervallen in april en mei te zien vanwege de hoeveelheid gecreëerde spray. Het water is het laagst in oktober en begin november, dus over het algemeen is de beste tijd om te bezoeken ergens tussen deze twee uitersten. Het park ligt dicht bij de stad en is een gemakkelijke wandeling met veel geweldige locaties om foto's te maken van de watervallen. Voor de meer avontuurlijken zijn er verschillende adrenaline-activiteiten zoals wildwatervaren, hoge draden en bungeejumpen. Keer in de late namiddag terug naar je basis in Kasane.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Old House


Dag 14: Kasane

Vanwege de lange rit naar Kasane en het gebrek aan tijd om andere activiteiten dan een avondboottocht te boeken, staat vandaag open voor activiteiten in Chobe.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Old House


Dag 15: Kasane - Nata

Ga weer op pad en begin aan de retourlus van je reis. Het is niet zo ver naar Nata (iets meer dan 300 km), maar de wegomstandigheden kunnen dit stuk langzamer maken dan je zou verwachten. Voor degenen die graag vogels spotten, ligt het Nata Sanctuary op slechts 20 km ten zuiden van de stad en heeft het 165 vogelsoorten, waaronder flamingo's, pelikanen en de zeldzame gekroonde kraanvogel. Naast het geweldige vogelleven zijn er ook een verscheidenheid aan antilopen, zebra's, gnoes en andere kleinere dieren. U kunt zelf rijden of een rondleiding volgen.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Nata Lodge


Dag 16: Nata - Maun

Vergelijkbaar in afstand en tijd met de reis van je vorige dag, ga je direct naar het westen langs de A3 naar Maun, het knooppunt voor uitstapjes naar de Okavango Delta en Moremi. Er is niet veel te zien in Maun zelf, dus we raden aan om gewoon een ontspannen avond te hebben.

Maaltijden: geen

Accommodatie: Audi Camp (tent met eigen badkamer)


Dag 17 & 18: Okavango Delta

Voor de komende 2 dagen raden we aan een reis naar de Delta of naar Moremi te boeken. Bij de eerste gaat het erom dat je zachtjes rond de meanderende waterkanalen in mokoro's wordt gepoold, genietend van het rijke vogelleven en het idyllische landschap. Dit laatste is meer een reis over land die zich concentreert op het bekijken van wild, waarvan er een overvloed is. We hebben geciteerd op de goedkopere Delta-reis.

Maaltijden: Ontbijt bij Audi en alle maaltijden inbegrepen tijdens de tour

Accommodatie: Audi Camp


Dag 19: Maun - Ghanzi

Vandaag is ongeveer een reis van 3-4 uur naar Ghanzi, waarbij we proberen de geiten en koeien te vermijden die de neiging hebben om door Botswana op de weg te dwalen. Vlak voordat je Ghanzi bereikt, is de kleine nederzetting D'Kar zeker een bezoek waard vanwege het museum en het culturele centrum, met een geschiedenis van de San-bevolking en een verscheidenheid aan lokale ambachten. Je kunt ook werk zien van lokale San-kunstenaars, waar D'Kar bekend om staat. Voor degenen die verder geïnteresseerd zijn in de Bushman-tradities, biedt je accommodatie deze avond een Bushman-wandeling die een aantal van hun vaardigheden op het gebied van tracking en voedselverzameling laat zien. Dit moet vooraf worden gereserveerd.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Thakadu (meru-tent)


Dag 20: Ghanzi - Windhoek

Op weg terug naar Windhoek is dit een lange dag rijden (ongeveer 6 uur als de grens vlot overgaat), dus we raden een redelijk vroege start aan. Er is niet veel reden om onderweg te stoppen en er zijn niet veel aanbevelingen voor lunchstops, dus een lunchpakket kan raadzaam zijn.

Maaltijden: geen



20 daagse Zelfontdekking Namibie  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203