9 daagse Verkenning Namibie Afbeelding 9 daagse Verkenning Namibie
9 daagse Verkenning Namibie
Bestemming: Rondreizen Namibie - Rondreizen

9 daagse Verkenning Namibie




Dag 1: Windhoek naar Mariental

De 3 uur rijden ten zuiden van Windhoek naar Kalahari Anib Lodge is langs de geasfalteerde B1-weg, de lodge ligt ongeveer 30 km ten noordoosten van de stad Mariental. Activiteiten zijn onder andere schilderachtige ritten bij zonsopgang en zonsondergang door Gondwana Kalahari Park en vogelspotters kunnen gieren en maraboe-ooievaars bekijken bij de aas voederplaats. Springbok, gemsbok en struisvogel zijn rond de lodge te zien. Jakhals, haas en stekelvarken bewonen de duinen en duinvalleien van de Kalahari-woestijn, net als de Kori-trap, de grootste vliegende vogel van allemaal. Enorme kolonies wevervogels wonen op het terrein van de lodge.

Maaltijden: geen

Accommodatie: Kalahari Anib Lodge



Dag 2: Mariental To Fish River Canyon

Hoewel een vrij lange rit naar Fish River Canyon opdoemt (ca. 430 km / 5 uur), is het de moeite waard om de spectaculaire verzameling kokerbomen in de buurt van Keetmanshoop onderweg te bezoeken. Fish River Lodge is de enige lodge aan de rand van de kloof. Er is geen betere locatie om het uitzicht te bewonderen en de canyon-sfeer op te snuiven dan vanuit het comfort van een enorme leren bank van 4 meter of vanuit het comfort van uw bed.

Maaltijden: ontbijt en diner

Accommodatie: Fish River Lodge



Dag 3: Fish River Canyon

Bezoekers van de Fish River Lodge hebben de mogelijkheid om de kloof in te reizen, maar om veiligheidsredenen moeten ze deelnemen aan een van de uitstekende Day Canyon Drives van de lodge. Hun professionele en deskundige gidsen zullen je naar 'ruwe kalksteen, glanzende kwartsieten, fijne schalies en dramatische breuklijnen' leiden terwijl ze de legende onthullen van de 500 miljoen jaar oude kloof. Kudu, oryx, klipspringer en de ongrijpbare bergzebra kunnen worden waargenomen, evenals informatie over aan de woestijn aangepaste Fish River Canyon-flora tijdens de 2 uur durende afdaling. Een plons in een natuurlijk rotspoel voor je picknicklunch op de bodem van de kloof, is zeker de moeite waard om met de witte knokkels naar beneden te gaan.

Maaltijden: ontbijt en diner

Accommodatie: Fish River Lodge


Dag 4: Fish River Canyon naar Luderitz

De rit naar de Atlantische kustplaats Luderitz gaat in noordwestelijke richting naar de kleine nederzetting Aus. Het Bahnhof Hotel is een populaire lunchstop. Als je verder naar het westen gaat, is het vermeldenswaard dat de sterke wind, die meestal waait, de laatste 10 km naar Luderitz een mini-avontuur op zich kan maken. De weg kan worden geblokkeerd door het Barchans-duingebied, dat de snelweg opdrijft totdat wegpersoneel ze kan opruimen. De gevaarlijke rijomstandigheden kunnen worden verergerd door mist.

Als je tijd over hebt, is er genoeg te zien en te doen. Het schiereiland Lüderitz, waarvan een groot deel buiten het verboden gebied van het Sperrgebiet ligt, zorgt voor een interessante excursie van een halve dag. Sturmvogelbucht heeft een prachtig strand en is de thuisbasis van een voormalig Noors walvisstation, nu een roestige ruïne. Diaz Point, 22 km ten zuiden van Lüderitz, heeft een klassieke vuurtoren en een replica van het Dias-kruis, in juli 1488 gebouwd door de Portugese navigator Bartolomeu Dias.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Kairos Cottage


Dag 5: Luderitz naar Klein Aus Vista

Andere hoogtepunten in en rond Luderitz zijn onder meer een boottocht naar Halifax Island en de inheemse Afrikaanse jackasspinguïns en een reis naar de spookstad Kolmanskop. Een korte reis terug naar Klein Aus Vista volgt. Hier en vooral 's middags grazen de Namib wilde (wilde) paarden lokaal. Klipspringer is ook 's ochtends niet ver weg.

Maaltijden: geen

Accommodatie: Eagles Nest


Dag 6: Klein Aus Vista

Klein Aus Vista is de ideale plek om te genieten van de rustige en mooie omgeving. De meer energieke mensen willen misschien 1 van de 2 wandelpaden proberen die beginnen en eindigen vanaf Eagles Nest. Er is de 12 km lange Eagle Trail, ongeveer 5 uur lang en de 4 km lange Mountain Trail, ongeveer 2½ uur lang.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Eagles Nest


Dag 7: Klein Aus Vista naar Sossusvlei

Voorzieningen voor de volgende fase van de safari moeten in Aus of Helmeringhausen worden geregeld, aangezien er onderweg geen andere faciliteiten zijn. De schilderachtige rit duurt tussen 4-5 uur en alles op onverharde wegen. Je bestemming voor de komende 2 dagen is Desert Camp, een prachtige omgeving tussen de omringende kameeldoornbomen en een spectaculair uitzicht over de woestijn en de bergen.

Het is vermeldenswaard dat gasten van Desert Camp een opbergdoos kunnen huren voor maximaal 4 personen voor de duur van het verblijf. Het heeft eet- en kookgerei en kan bij de receptie worden geboekt. (Een aanbetaling is vereist.) Startpakketten met een selectie van vlees, groenten, salades, brood, kruiderijen, kaas en dranken kunnen de avond ervoor vóór 18.00 uur worden besteld en de volgende dag worden opgehaald.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Desert Camp


Dag 8: Sossusvlei

Het begin van de vroege ochtend om de hoofdingang bij Sesriem te bereiken voor zonsopgang zal de moeite waard zijn. Een uur rijden van Sesriem naar Sossusvlei volgt een geasfalteerde weg langs de droge Tsauchab-rivierbedding en stopt bij Dune 45 om te klimmen en de zon te zien opkomen. U kunt ontbijten onder een kameeldoornboom. Ten zuiden van Sossusvlei ligt Deadvlei, op slechts 1,1 km van de parkeerplaats, aan 3 zijden omgeven door torenhoge rode duinen. Links van Sossusvlei is Naravlei genoemd naar de vele Nara-planten (komkommer-achtige meloenen) op en rond de rand van de pan. Sluit uw bezoek af met een wandeling door de koele en schaduwrijke Sesriem Canyon.

Maaltijden: geen

Accommodatie: Desert Camp


Dag 9: Sossusvlei Naar Windhoek

Er is een rit van 5 uur terug naar Windhoek, die ofwel Remhoogte of Gamsberg Passes omvat.

Maaltijden: geen



9 daagse Verkenning Namibie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203