Verken Namibie in 20 dagen Afbeelding Verken Namibie in 20 dagen
Verken Namibie in 20 dagen
Bestemming: Rondreizen Namibie - Rondreizen

Verken Namibie in 20 dagen




Dag 1: Windhoek - Waterberg

We beginnen uw Namibische avontuur met een gemakkelijke rit van 300 km, het grootste deel hiervan is op een goed geasfalteerde weg gevolgd door een kort stuk van 24 km op grind. Als je eenmaal door de stad Okahandja bent gekomen, wordt het landschap vlak en is de weg recht - vrijwel het enige opvallende geografische kenmerk langs dit deel van de weg zijn het Omatako-gebergte. Het is duidelijk dat deze bergen al eeuwenlang een grote indruk hebben gemaakt op de Namibiërs, aangezien het Herero-woord 'Omatako' wordt vertaald als 'zwerver' (of 'kont' voor onze Amerikaanse lezers).

Bij het bereiken van de Waterberg nestelt u zich in uw accommodatie en klautert u vervolgens naar de top van het plateau en geniet u van het prachtige uitzicht op de omliggende vlaktes. Een paar buck-soorten bewonen de hellingen van de bergen, maar het echte spel staat bovenaan. De top van het plateau is een natuurreservaat en herbergt verschillende bedreigde diersoorten, waaronder neushoorns, sable & roan antilopen. Helaas (voor toeristen, niet voor de dieren) maakt de dichte struik dit gebied ongeschikt voor het bekijken van wild, en hoewel er een begeleide gamedrive is, raden we je aan het te missen - er zal voldoende tijd zijn om wild te bekijken in Etosha.

Maaltijden: geen

Accommodatie: Waterberg Camp


Dag 2: Waterberg - Etosha

Als u Waterberg verlaat, rijdt u door de steden Otjiwarongo en Outjo en gaat u het Etosha-park binnen via de Andersson Gate. De kans is groot dat u direct bij het betreden van het nationale park interessante dieren in het wild zult zien - dus zelfs de kortste afstand afleggen kan een lonende en tijdrovende bezigheid zijn. Vergeet niet dat je voor zonsondergang binnen de Okaukuejo-poorten moet zijn - anders krijg je het vooruitzicht van een boete of moet je zelfs in je auto slapen met de dieren als je metgezellen.

Maaltijden: geen

Accommodatie: kamer in Okaukuejo


Dag 3 & 4: Etosha Park

Het is echt de moeite waard om vroeg wakker te worden en op gamedrive te gaan zodra de poorten bij zonsopgang opengaan. Dieren zijn het meest actief in de koelte van de dag (vroege ochtend en late namiddag) en om uw kansen op een goede bezichtiging te maximaliseren, is het de moeite waard hun gedrag te imiteren. De wegen in Etosha zijn onverharde grindwegen maar zijn in redelijke staat - en het algemene toeristengedrag is om tussen verschillende waterpoelen te rijden op zoek naar dieren.

Naarmate de dag warmer wordt, gaat u naar schaduw en lunch in een van de parken van drie kampen, Okaukuejo, Namutoni of Halali. Als de zaken weer afkoelen, ga dan op pad voor een nieuwe gamedrive. Met twee volledige dagen in het park zou je de meeste inwoners van het park moeten zien (hoewel je moet waarschuwen dat de katten notoir moeilijk te vinden zijn - en natuurlijk wordt wat je ziet bepaald door geluk en, nog belangrijker, je vermogen om dieren in het wild te spotten)

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie:


Nacht 3: Kamer in Okaukuejo (dit geeft u 2 nachten in dezelfde kamer, wat betekent dat u niet hoeft in te pakken en te verplaatsen)

Nacht 4: Kamer in Halali


Dag 5 & 6: Etosha - Owamboland

Verlaat Etosha via de King Nehale Gate (ten noorden van Namutoni) - hier betreed je een veel zwaarder bevolkt gebied van Namibië. Ongeveer 60% van de bevolking van het land woont in dit kleine noordelijke deel van het land, dus in tegenstelling tot de rest van het land kun je verwachten dat je veel mensen zult ontmoeten. Deze hogere bevolkingsdichtheid leidt ook tot een explosie van openluchtmarkten, veel grazende koeien, geiten & ezels en komkommerwinkels (bars) op elke hoek. De komende twee dagen ben je vrij om de omgeving en de steden Oshakati en Ondangwa en talloze kleine dorpjes in de omgeving te verkennen. U bevindt zich in de Ongula Traditional Homestead, die alle gemakken van de 1e wereld biedt in een omgeving van de 3e wereld, daarom is het een geweldige plek om de lokale tradities en gebruiken uit de eerste hand te leren kennen en ervaren. De overheersende culturele groep in dit gebied is het Owambo-volk.

Maaltijden: ontbijt en diner

Accommodatie: Ongula Village Homestead Lodge

Opmerking: Ongula Lodge is aanzienlijk duurder dan de meeste andere accommodaties die in dit reisschema worden gebruikt. We hebben het opgenomen omdat we denken dat het iets anders biedt dan de normale ervaring, maar voor diegenen die een goedkopere reis willen (deze self drive is toch uit ons budgetbereik!), Dan kunnen deze nachten worden verwisseld met een ander pand in de omgeving. Zoals altijd bespreken onze reisadviseurs graag verschillende mogelijkheden met u.


Dag 7 & 8: Ruacana - Kunene River Lodge

Om Kunene River Lodge te bereiken, heb je twee mogelijke opties: één route (de meer schilderachtige en tijdrovende opties) volgt de Kunene-rivier in oostelijke richting van Ruacana (langs de grens met Angola), maar dit is alleen geschikt voor 4x4's en secties kan ongelooflijk ruw zijn, in het natte seizoen is het vaak volledig onbegaanbaar. Degenen die een gemakkelijkere route nodig hebben, nemen de geasfalteerde C41-weg naar de stad Opuwo (de hoofdstad van de regio) en gaan vervolgens noordwaarts tot ze Kunene River Lodge bereiken (in de buurt van Swarbooisdrift). Dit lijkt misschien een grote omweg, maar vertrouw ons als je niet in een 4x4 zit, het is het waard!

Kunene River Lodge ligt in een schilderachtige en rustige rivieromgeving, het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de rivier of om een ​​nabijgelegen Himba Village te bezoeken. De lodge biedt white river rafting op de Kunene-rivier, wat een geweldige ervaring is die je niet mag missen - terwijl je de prachtige riviervallei in al zijn pracht ervaart (en onderweg een of twee snelle opwinding ervaart). U bepaalt zelf hoe u uw tijd besteedt en welke activiteiten u doet.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Kunene River Lodge


Dag 9: Epupa Falls

U wilt Kunene River Lodge vanmorgen vroeg verlaten, want hoewel Epupa Falls minder dan 100 km (hemelsbreed) verwijderd is, zal het u enige tijd kosten om ze te bereiken. Je hebt wederom de keuze uit twee routes, een langs de rivier en de andere richting het zuiden naar Epembe en dan weer noordwaarts naar Epupa. De rivierroute van Kunene River Lodge naar Epupa is veel minder gereisd, in slechtere staat en over het algemeen veel minder toegankelijk dan die van Ruacana naar KRL (op dag 7) - en het is onwaarschijnlijk dat je dit stuk zou kunnen doen zonder eerst te overnachten naar de rivier (en dit zou betekenen dat we alle dagen op onze route opnieuw nummeren en dat is veel saai werk voor ons) - dus we gaan ervan uit dat je een wijze reiziger bent en kiezen voor de saaiere maar minder levensbedreigende route via Epembe naar Epupa.

Deze route duurt 4 of 5 uur, hoewel de weg in redelijk goede staat is (voor zo'n afgelegen gebied) slingert hij door rivierbeddingen en rond scherpe bochten. Af en toe kom je Himba-vee tegen op de weg en vaak als je in de buurt van een nederzetting Himba-vrouw en kinderen naar de weg rennen, zorgt dit allemaal voor een zware en langzame rit. Wanneer u de Epupa-watervallen bereikt, check dan in bij uw accommodatie in Kapika Waterfall Camp (gelegen op de heuvel boven de Epupa-nederzetting). Ga voor zonsondergang naar de watervallen (hier kun je een lokale gids inhuren - ze kosten niet veel en het helpt de gemeenschap) die je de beste standpunten zal laten zien.

Maaltijden: ontbijt en diner

Accommodatie: Kapika Waterfall Camp


Dag 10: Kunene River - Grootberg Lodge

Vandaag is het weer een lange rit terwijl je naar het zuiden vertrekt, Kaokoland verlaat en het Damaraland-gebied van Namibië binnengaat. Net ten zuiden van Palmwag (dat ondanks het feit dat het op veel kaarten prominent aanwezig is, niet veel meer is dan een tankstation en lodge), zult u het hek van de dierenarts tegenkomen, er moet worden opgemerkt dat vleesproducten niet ten zuiden van dit punt kunnen worden vervoerd. Eenmaal door de poort gaat u oostwaarts de Grootbergpas op, uw lodge voor vanavond bevindt zich bovenop de Grootbergberg en biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving. Grootberg Lodge is een geweldige plek om twee nachten door te brengen, dus als je langer in Namibië bent is een extra nacht hier een echte aanrader.

Maaltijden: ontbijt en diner

Accommodatie: Grootberg Lodge


Dag 11: Palmwag - Damaraland

Er zijn tal van activiteiten in Grootberg Lodge, deze variëren van het volgen van woestijnolifanten en neushoorns tot begeleide wandelingen, spreek met het management van de lodge om te zien wat er beschikbaar is en het beste bij uw interesses past. Als je Grootberg verlaat, rijd je richting het dorp Khorixas, ongeveer 40 km ten westen van de stad, vind je het Petrified Forest, hier moet je betalen voor een lokale gids om je de overblijfselen te tonen van miljoen jaar oude versteende boomstammen (interessant, zo niet precies meeslepend) dingen). Gelukkig moet het hoogtepunt van dit deel van de reis nog komen - van hier naar Twyfelfontein, deze werelderfgoedlocatie heeft een extreem hoge dichtheid van bosjesmannen rotsgravures. Na het inhuren van een lokale gids krijgt u enkele van de meest opvallende van deze rotstekeningen te zien.

Je overnacht in een lodge net ten oosten van Twyfelfontein.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Madisa Camp


Dag 12: Damaraland - Swakopmund

Vandaag ga je naar Uis en vervolgens naar Henties Bay. Draai hier noordwaarts langs de Skeleton Coast en ga naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Ondanks dat dit een van de geurigste plekken in Namibië is, zorgen de zeehonden voor een fascinerende tijd. als je zintuigen de penetrante geur van zeehonden niet meer in je auto kunnen opnemen en langs de kust rijden, terug door Henties Bay en dan nog eens 70 km naar Swakopmund. Bij aankomst inchecken in uw accommodatie voordat u op pad gaat voor een drankje, diner en een avondje uit in de stad.

Maaltijden: geen maaltijden

Accommodatie: Meike's Guesthouse


Dag 13: Swakopmund

Er zijn tal van avontuurlijke activiteiten om aan deel te nemen terwijl je in Swakopmund bent. Deze variëren van sandboarden via quadrijden tot skydiven. Geen activiteiten zijn inbegrepen in dit pakket, maar ze kunnen vooraf worden geregeld wanneer u deze reisroute boekt of u kunt regelen dat ze bij aankomst in Swakopmund zijn

Omdat het een door Duitsland geïnspireerde stad is, is goed eten en bier nooit moeilijk te vinden, dus we zijn er zeker van dat u iets productiefs zult vinden om te doen!

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Meike's Guesthouse


Dag 14: Swakopmund - Sossusvlei

Verlaat Swakopmund richting de havenstad Walvis Bay, de lagune trekt hier veel zeedieren en vogels aan en is zeker een bezoek waard om de roze flamingo's te bekijken. U kunt besluiten om een ​​catamarancruise op de lagune te maken (niet inbegrepen in de pakketprijs). Vandaag heb je een rit van ongeveer 300 km, wat ongeveer 4-5 uur duurt. Je route voert je over de grindvlaktes van de Namib-woestijn en door de Kuiseb & Gaub-passen. Streef ernaar om laat in de middag bij uw accommodatie aan te komen.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Desert Quiver Camp


Dag 15: Sossusvlei

Word vroeg wakker en verlaat je lodge, op weg naar de Sesriem-toegangspoort naar het Namib Naukluft Park. Deze poort gaat pas open bij zonsopgang, dus veel eerder arriveren heeft geen zin, maar de 60km van Sesriem door de duinen richting Sossusvlei rijden terwijl de zon opkomt is een waar genoegen. De eerste grote duin die je tegenkomt, heet de fantasierijke naam Dune 45 - veel mensen kiezen ervoor om te stoppen en deze duin te beklimmen, maar we raden je aan om verder te gaan richting Sossusvlei. Parkeer op de 2x4 parkeerplaats (tenzij je een 4x4 voertuig hebt, dit is zover als je kunt rijden), Sossusvlei is nog 4 km verder van hier, maar je bevindt je al tussen vrij grote duinen. De wandeling langs de droge rivierbedding naar Sossusvlei is prachtig, maar voor de zeer ongeschikt of terminaal lui zijn er 4x4-shuttles vanaf de parkeerplaats naar Sossusvlei.

Deadvlei, zo genoemd omdat het een grote pan is met sculpturale dode bomen, is dichtbij en zeker een bezoek waard. Als je genoeg zand hebt gehad - ga terug naar je voertuig (het is echt geen schande om de shuttle terug te nemen - het zand is waarschijnlijk heet en de wandeling minder aangenaam dan die in de koelte van de ochtend)

Op de terugweg naar de lodge stop je bij de Sesriem Canyon - volg de borden vanaf de

Camping Sesriem.

Maaltijden: geen maaltijden

Accommodatie: Desert Quiver Camp


Dag 16 & 17: Luderitz

Vandaag verlaat u het Sossusvlei-gebied en rijdt u zuidwaarts langs de rand van het Namib Naukluft Park met Luderitz als uw ultieme bestemming. De weg D707 wordt zelden gebruikt, maar wordt onder de kenners beschouwd als een van de mooiste autoritten in Namibië. Uiteindelijk bereik je weer een geasfalteerde weg bij het kleine dorpje Aus, hier leidt je route westwaarts door het beperkte diamantgebied (Sperrgebiet). Dit deel van de Namib kenmerkt zich door uitgestrekte lege vlaktes met in de verte kleine duinen en heuvels.

Uiteindelijk bereik je het bizarre havenstadje Luderitz waar je de komende twee nachten doorbrengt. In Luderitz moet je de spookstad Kolmanskop bezoeken en langs de ruige en rotsachtige kustlijn rijden. Voor de vroege vogels is er elke ochtend een catamarantrip vanuit de haven die bezienswaardigheden in de omgeving bezoekt en u de mogelijkheid biedt om Diaz Point, Kaapse pelsrobben, af en toe een pinguïn en een groot aantal flamingo's te zien.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Kairos Cottages


Dag 18: Luderitz - Fish River

Vandaag ga je terug naar Aus en ga je verder landinwaarts tot je in zuidelijke richting naar de Fish River Canyon gaat. Vaak vergeleken met de Grand Canyon van Amerika is de Fish River kleiner maar nog steeds indrukwekkend. Het belangrijkste uitkijkpunt is bij Hobas, ongeveer 70 km ten noorden van Ai-Ais, waar u verblijft.

Maaltijden: ontbijt

Accommodatie: Ai-Ais


Dag 19: Fish River - Kalahari-woestijn

De route gaat noordwaarts via de stad Keetmanshoop richting het dorp Gibeon, voordat je oostwaarts de Kalahari-woestijn in gaat. De ware aantrekkingskracht van de 'tweede' woestijn van Namibië is de oorverdovende stilte en griezelige eenzaamheid. Hoge gouden grassen doorkruisen de rode duinen met buck- en vogelsoorten die foerageren en rondsnuffelen rond dwergstruiken en gemengde savannes. Niet ver van Keetmanshoop ligt het Quiver Tree Forest en Giant's Playground. Zo'n 300 pijlkokerbomen, of kokerboom, geven van mei tot september vaak felgele bloemen. Maaltijden: geen

Accommodatie: Kalahari Anib Lodge


Dag 20: Kalahari-woestijn - Windhoek

Op de laatste dag van de reis ga je noordwaarts terug naar Windhoek. Je route leidt je door het dorp Rehoboth voordat je uiteindelijk weer in Windhoek aankomt. Als u vanavond vliegt, kunt u uw voertuig op de luchthaven achterlaten, maar we kunnen indien gewenst ook accommodatie in Windhoek boeken



Verken Namibie in 20 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203