13 daagse Rondreis van Tibet naar Nepal Afbeelding 13 daagse Rondreis van Tibet naar Nepal
13 daagse Rondreis van Tibet naar Nepal
Bestemming: Rondreizen Nepal - Rondreizen

13 daagse Rondreis van Tibet naar Nepal




Dag 1 Aankomst in Lhasa

Welkom op het dak van de wereld! Je wordt opgehaald door de lokale gids in de luchthavenhal of het treinstation en vervolgens naar je hotel in de stad Lhasa gebracht met een privévoertuig.


Na aankomst in uw hotel is de rest van de dag vrij om de lokale gebieden te verkennen en te acclimatiseren aan de lucht, temperatuur en grote hoogte van Lhasa.


Acclimatiseringstips op grote hoogte: 1) ga wandelen om de hoogte te acclimatiseren, maar vermijd zware activiteiten na aankomst; 2) je kunt beter geen bad hebben als je verkouden bent; 3) drink meer water en neem wat fruit; 4) goed uitrusten.


Dag 2 Lhasa

Begin de Lhasa-verkenning van vandaag met een spannend bezoek aan het monument - Potala Palace, dat wordt beschouwd als een van de mooiste architectonische gebouwen ter wereld. Je klimt het paleis op langs de zigzaggende stenen paden met witte en rode muren naar de top van het paleis, waar je niet alleen de exotische architectuur in Tibetaanse stijl kunt waarderen, maar ook een geweldig uitzicht hebt op de stedelijke gebieden van Lhasa en vervolgens loopt naar de binnenruimte van Potala Palace om de statige kapellen te verkennen en meer te weten te komen over de geschiedenis van het paleis.


Als je je verkenning voortzet, kom je bij de Jokhang-tempel, die wordt beschouwd als het spirituele hart van het Tibetaans boeddhisme. Elke dag komen er duizenden pelgrims uit verschillende plaatsen in Tibet naar de tempel om de Boeddha te aanbidden. Deze tempel staat ook bekend als het "huis van Boeddha" omdat het de kostbare Jowo Rinpoche bewaart, het levensgrote (5 voet / 1,5 m) beeld van de Shakyamuni op 12-jarige leeftijd. De laatste plek voor de verkenning van vandaag is de beroemde Barkhor Street. Het is een ronde en brede straat die de Jokhang-tempel omgeeft. De lokale bevolking loopt graag een aantal cirkels op straat, meestal in de late namiddag als een dagelijkse bedevaartstraditie. De straat heeft ook veel winkels die een grote verscheidenheid aan traditionele Tibetaanse goederen, religieuze artikelen en handwerk verkopen.

Tips van vandaag: 1) er zijn 1.080 treden omhoog om naar de top van het Potala-paleis te klimmen, dus loop niet gehaast, wat tot grote hoogteziekte kan leiden; 2) het maken van foto's is niet toegestaan ​​in het paleis; 3) Vandaag ben je voornamelijk buiten, neem wat water, een hoed, zonnebrandcrème en zonnebril mee.


Dag 3 Lhasa 

Na het ontbijt ga je eerst naar de prachtige Norbulingka, die in de oudheid het voormalige zomerpaleis van Dalai Lamas was en nu een openbaar park is. Het staat bekend om zijn Potrang, de privépaleizen van voormalige Dalai-lama's met een grandioze Tibetaanse architectuurstijl. Rijd vervolgens enkele kilometers naar de westelijke buitenwijken van Lhasa om het Drepung-klooster te bezoeken. Drepung betekent in het Tibetaans 'welvaart'. Sinds de oprichting is het Drepung-klooster altijd een van de belangrijkste boeddhistische kloosters in Tibet geweest. In zijn hoogtijdagen woonden en studeerden meer dan 10.000 monniken in het klooster. Door de geschiedenis heen hebben veel belangrijke en beroemde Tibetaanse leiders hier gestudeerd, vooral de Dalai Lama's. Het Drepung-klooster staat dus ook respectvol bekend als de 'Moederschool van Dalai Lama's'.


In de middag wordt u naar een ander beroemd klooster in Lhasa gebracht - Sera Monastery. Het staat bekend om het spectaculaire 'Boeddhisme-debat'. Als dagelijkse routine verzamelen de monniken zich op een binnenplaats en debatteren ze over de boeddhistische leerstellingen met aanvullende gebaren, waarvan wordt gedacht dat ze nuttig zijn om een ​​beter begrip van de boeddhistische filosofie te vergemakkelijken om hogere studieniveaus te bereiken. Na te hebben genoten van het "Boeddhisme-debat", wordt u teruggebracht naar de stad. De rusttijd is je eigen vrije tijd om te rusten.


De etiquette van een bezoek aan een klooster: 1) draag geen korte en onbedekte schouders; 2) je zonnebril en hoed afzetten voordat je de kapellen binnengaat; 3) foto's maken is meestal niet toegestaan ​​in de kapellen.


Dag 4 Lhasa - Gyantse - Shigatse

360 km, ongeveer 8 uur rijden 

Vandaag verlaat u Lhasa en rijdt u ongeveer 8 uur naar Shigatse, de op één na grootste stad van Tibet. Het is misschien een lange reis, maar onderweg zijn er veel dingen te doen. De eerste site die je bereikt is het heilige Yamdrok-meer (hoogte: 4.400 m). Als het grootste verse meer in het noorden van het Himalaya-gebergte, verspreidt het zich van zuid naar noord over 675 vierkante meter, als een oordruppel dat in de armen van met sneeuw bedekte gigantische bergen ligt. Als je van een afstand kijkt, zie je vruchtbare weilanden vol yaks en schapen, en enkele kleine Tibetaanse dorpen langs de oever van het meer. Als u niet zo ver van het Yamdrok-meer rijdt, ziet u de imposante Karola-gletsjer (hoogte: 5.045 m) aan de rechterkant van de weg torenhoog.

Als u uw reis voortzet, komt u bij de historische stad Gyantse. Honger hebben? Geniet van een goede lunch in de stad en ga vervolgens naar het mysterieuze Palcho-klooster (hoogte: 4040 m). De monniken en de traditie van drie belangrijke sekten van het Tibetaans boeddhisme - Sakyapa, Zhalupa en Gelukpa, leven vreedzaam naast elkaar in dit klooster. De Kumbum, die 35 meter hoog is en 76 kleine kapellen heeft met honderden afbeeldingen van Kriyatantras, wordt verondersteld de grootste dergelijke structuur in Tibet te zijn.


Na het bezoeken van Gyantse, blijf ongeveer 3 uur rijden, je komt aan bij je hotel in Shigatse (hoogte: 3.800 m). Rust goed uit!


Tips van vandaag: 1) draag warme kleding om kou en wild te voorkomen; 2) neem wat eten en drinken mee, want je zult veel tijd op de weg doorbrengen.


Dag 5 Shigatse - Mount Everest 

350 km, ongeveer 7 uur rijden

Daarna verlaat je Shigatse voor de eindbestemming van je Tibet-reis - Mount Everest. Hoewel het een lange rit is van ongeveer 7 uur, maar het uitzicht langs de weg is verbluffend. Op heldere dagen kunt u het heldere gezicht van de Himalaya-reeks zien, waaronder verschillende beroemde pieken van meer dan 8000 meter, zoals Makalu, Lhotse, Gyachung en Cho Oyu. Wanneer je eindelijk bij het Rongbuk-klooster bent en de eerste aanblik van de machtige Everest krijgt, zul je ondergedompeld worden in een plechtige, etherische sfeer en zal je ontdekken dat alle inspanningen die je op de lange weg hebt geleverd niet voor niets zijn. Het Rongbuk-klooster ligt ongeveer 5100 meter boven de zeespiegel en is het hoogste klooster ter wereld. Het is de beste locatie om geweldige foto's te maken van de voorkant van de Mount Everest. De rest van vandaag is gratis voor u om het Rongbuk-klooster te bezoeken en het omliggende landschap te verkennen.


Accommodatie: als je de Mount Everest tijdens het laagseizoen (november tot april) bezoekt, zul je logeren in Rongbuk Guest House in de buurt van het Rongbuk-klooster; Als je de Mount Everest tijdens het hoogseizoen (mei tot oktober) bezoekt, zul je overnachten in het Tibetan Tents Camp, dat alleen tussen mei en oktober wordt gerund door lokale Tibetanen. Het ligt ook in de buurt van het Rongbuk-klooster. Houd er rekening mee dat de accommodatie op beide plaatsen zeer eenvoudig en eenvoudig is, er zijn alleen slaapzalen met gemeenschappelijke hurktoiletten beschikbaar. Dekbedden, verwarmde dekens en warm water worden verstrekt en u wordt aangeraden om uw eigen slaapzak en toiletpapier mee te nemen. Er is geen stromend water, gootstenen of douches. De eetkamer biedt gewoon een eenvoudig ontbijt en diner zonder menu. Vergeet niet om je altijd warm te kleden.


Tips van vandaag: 1) Momenteel is het Everest-basiskamp niet open voor toeristen voor milieubescherming en het Everest-landschap kan ook worden genoten in het Rongbuk-klooster - de dichtstbijzijnde plaats bij de Mount Everest die toeristen kunnen bereiken; 2) de voertuigen en bussen kunnen reizigers alleen naar de parkeerplaats begeleiden die op ongeveer 20 km afstand van het Rongbuk-klooster ligt, en dan moet u daar een schilderachtige parkbus van 30 minuten nemen; 3) de Everest-hoogtemarkering, een tablet met de tekst "Mt. Qomolangma Elevation Measurement" is overgebracht in de buurt van het Rongbuk-klooster en u kunt een foto maken om uw prachtige avonturenreis te herdenken; 4) Breng een warme jas voor lage temperaturen in Everest en vermijd inspannende activiteiten om ziekte op grote hoogte te voorkomen.


Dag 6 Mount Everest - Saga 

450 km, ongeveer 9 uur rijden

Word vroeg wakker om te genieten van de prachtige zonsopgang op de top van de wereld vanuit het Rongbuk-klooster. Het bovenste deel van de Mount Everest is het hele jaar door altijd bedekt met sneeuw en als de zon op de berg schijnt, is de top een gigantische witte piramide, een van de beroemdste landschappen van de Mount Everest. Op heldere dagen zie je ook een wolkje wolk boven de top van de Mount Everest hangen. Het vliegt oostwaarts in de snelle westenwind, net als een wapperende vlag. Dit unieke fenomeen is de spectaculaire "Cloud Flag". De wolk verandert van stijgende golven in een dunne kokende rook of van galopperende rossen in de mysterieuze sluier van een godin.


Ten slotte vertrek je naar de volgende bestemming - Saga County. Ongeveer 8 uur rijden is misschien lang en zwaar, maar het landschap waar u onderweg van kunt genieten is fantastisch - getuige de dominante sneeuwpiek Shishapangma van veraf, laat u verrassen door verlaten en wilde vlaktes, geniet van het pure landschap van het Pelkhu tso-meer (4600 m) ...


Tips van vandaag: 1) om het milieu van de Mount Everest te beschermen, is het Everest-basiskamp momenteel niet open voor toeristen - het Everest-landschap kan ook worden genoten in het Rongbuk-klooster en het Tibetaanse tentenkamp. De basiskampmarkering, een tablet waarop staat “Mt. Qomolangma Base Camp ”is overgebracht naar het Tibetan Tent Camp. U wordt aangeraden om een ​​foto te nemen bij de marker om uw prachtige avontuurlijke tour te herdenken; 2) de zonsopgang begint gewoonlijk rond 06.30 uur tot 07.00 uur op de Mount Everest; 3) Blijf de hele tijd warm.


Dag 7 Saga - Darchen 

 490 km, ongeveer 9 uur rijden 

Na het ontbijt moet je nog een lange rit maken, ongeveer 550 km van Saga naar Darchen (4.575 m), een klein dorp dat het startpunt is van de wandelkora van de heilige berg Kailash. Tijdens de veelbelovende bedevaartstijden zal Darchen worden overspoeld met pelgrims met honderden tenten in het hele kleine dorp.


Logeren bij een lokaal pension in Darchen.

Dag 8 Trek van Darchen naar Dirapuk

Trekkingstijd: 5-6 uur, 20 km


Trek van Darchen (4.560 m) naar Dirapuk-klooster (4.750 m). De trektocht is een geleidelijke wandeling in het circuit met de klok mee op een gemiddelde hoogte van meer dan 4.700 meter. Je wordt vergezeld door veel lokale boeddhistische pelgrims die ook dezelfde kora lopen. Als je mensen tegenkomt die tegen de klok in komen, wees dan niet verrast, het zijn Bon-pelgrims. Je stopt bij de Tamdin (4780 m) voor lunch en warmwatervoorziening. Blijf dan 4 km wandelen naar de eindbestemmingen van vandaag - Dirakpuk Monaster. Dit deel van de trekking heeft een aantal van de beste landschappen van de hele kora.


Accommodatie in Dirapuk guesthouse.


Dag 9 Trek van Dirapuk naar Zutulpuk

Trekkingstijd: 6-7 uur, 18 km


Trek van het Dirapuk-klooster opstand 762 meter op hoogte naar het Zutulpuk-klooster door de Drolma-la Pass (5.630 m) over te steken voordat je snel afdaalt naar het Dzutul-puk-klooster (Dzutul-puk betekent "magische grot" in het Tibetaans).


Overnacht in het tent guesthouse van het klooster.


Dag 10 Zutulpuk - Darchen - Lake Manasarovar

Trekkingstijd: 3 uur, 11 km


Word wakker in de heilige zonsopgang van de berg Kailash, na het ontbijt trek je terug naar Darchen. De trekking van vandaag is vrije tijd en ontspanning, wat kan worden gedaan in 3 ~ 4 uur. Verken onderweg de meditatie-grot van Milarepa, de beroemde boeddhistische meester en yoga-mediteerder. Rondom de grot staan ​​veel tempels en heiligdommen.


Als je eenmaal uit de vallei bestaat, haalt je chauffeur je op en brengt je naar het beroemde heilige meer Manasarovar. Net als de berg Kailash is het Manasarovarmeer een heilig bedevaartsoord, dat religieuze mensen uit India, Nepal, de buurlanden en Tibet aantrekt. Gelovigen baden in het Manasarovar-meer en drinken water waarvan wordt aangenomen dat ze alle zonden reinigen. Elke zomer clusteren pelgrims uit Tibet, India en Nepal zich om omzwervingen te maken en in te baden

het meer. Daarna zullen ze naar huis terugkeren en als kostbaar geschenk enkele voorbeelden van het wijwater naar familie en vrienden brengen.


Overnacht in een lokaal pension in de buurt van het meer van Manasarovar.


Dag 11 Lake Manasarovar - Saga 

Rijd door het winderige gebied en passeer vele dorpen en kampen van Yak-herders en terug naar Saga. Er zijn veel mogelijkheden om geweldige foto's te maken!


Dag 12 Saga - Gyirong 

Vandaag rijd je ongeveer 4-5 uur van Saga County naar Gyirong Town, een klein stadje nabij de grens tussen Tibet en Nepal. Het is een relatief korte tocht, maar het uitzicht langs de weg is ook overweldigend. Als je Gyirong Town bereikt, heb je genoeg tijd om rond te lopen en te genieten van het omringende landschap. Het is ook beschikbaar om wat eten en drinken te krijgen voor de autorit van de volgende dag.


Accommodatie in Gyirong Town.


Dag 13 Gyirong - Kathmandu

Vandaag verlaat u het grondgebied van Tibet. Rijd ongeveer 25 km naar de Gyirong-haven, waar u over de gewoonte naar het grondgebied van Nepal loopt en naar Kathmandu gaat. Er wordt verwacht dat het ongeveer 6 tot 7 uur zal rijden naar Kathmandu vanuit de haven van Gyirong, maar sommige heeft meer tijd nodig omdat er maar één rijstrook is tussen Kathmandu en de haven van Gyirong en soms doet de file zich voor.


Tips van vandaag: onze service eindigt op de grens van Tibet en Nepal. Als je wilt, kunnen we tegen een toeslag ook de transfer van de grens naar Kathmandu voor je regelen.



13 daagse Rondreis van Tibet naar Nepal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203