Ontdek Nepal in 12 dagen Afbeelding Ontdek Nepal in 12 dagen
Ontdek Nepal in 12 dagen
Bestemming: Rondreizen Nepal - Rondreizen

Ontdek Nepal in 12 dagen





DAG 01: AANKOMST IN KATHMANDU, NEPAL

U wordt op de luchthaven ontvangen door onze vertegenwoordiger die uw naamplaatje draagt. Na een formele ontmoeting rijdt u naar het hotel. U kunt 's avonds kennismaken met een wandeling naar het oude Kathmandu en het toeristische centrum van Thamel.


DAG 02: KATHMANDU SIGHTSEEING

Na het ontbijt gaan we op weg naar Kathmandu. Je wordt begeleid door de Heritage Sites van Kathmandu. Een gemakkelijke, ontspannende dag in een comfortabele rit met een lokale gids zal een totaal ander perspectief op Kathmandu onthullen.

Sightseeing Points - Pashupatinath-tempel, Boudhanath Stupa Swyambhunath Stupa (Monkey Temple) & Kathmandu Durbar Square.


DAG 03: RIJ NAAR BANDIPUR (142 km / 5 uur)

Een overnachting in Bandipur is de beste manier om de schilderachtige roadtrip naar Pokhara vanuit Kathmandu te splitsen. Zodra we de vallei van Kathmandu verlaten, wordt het uitzicht op de glooiende heuvels met de Himalaya-achtergrond voor ons geopend. Vervolgens daalt de weg af naar de vallei van de Trishuli-rivier, beroemd om wildwaterraften.

Bandipur is een middeleeuwse handelsstad hoog boven de Marshyangdi-vallei. Het geplaveide stenen pad geflankeerd door winkelhuizen in Newari-stijl is waar toeristen getuige kunnen zijn van dagelijkse klusjes van families op de middelste heuvel. Een korte wandeling naar de heuveltop van Tahni Mai biedt het beste uitzicht op de zonsondergang over Manaslu en Ganesh Himal.


DAG 04: SUNRISE VIEW VAN BANDIPUR en RIJ NAAR POKHARA

Loop 's ochtends 10 pepermuntjes naar de rand of Tundikhel. Het uitzicht is geweldig met slechts een uitgestrekte Marshyangdi-vallei tussen jou en de Himalaya. Na een mooie ochtend in Bandipur te hebben doorgebracht, rijd je 80 km / 2½ uur naar Pokhara.

De rit is schilderachtig door de reeks valleien met Annapurna en Machhapuchhare op een afstand. Verken de Phewa-markt aan het meer en vaar 's avonds. Varen is de beste manier om te genieten van de zonsondergang boven de Himalaya.


DAG 05: POKHARA TOUR

Hoewel de Lakeside of Pokhara moderne hotels en restaurants heeft, is de omgeving nog steeds afgelegen en avontuurlijk. Pokhara is een amfitheater van bergen met muren van enkele van de hoogste sneeuwtoppen naar het noorden. Sightseeing van Pokhara omvat een bezoek aan verschillende uitkijkpunten en wandelen. Internationaal bergmuseum toont veel over bergsportgeschiedenis, Himalaya-cultuur, geologie, flora, fauna en veranderende omgeving. Tibetaans vluchtelingenkamp leeft de geschiedenis van de Chinese coupe boven Tibet.

Sightseeing Points: International Mountain Museum, Sarangkot Sunrise View, Devi's Fall, Tibetan Refugee Camp, World Peace Stupa



DAG 06: RIJ NAAR LUMBINI (7 uur / 220 km)

Rijden op de snelweg Siddhartha is een ander dramatisch. We komen bergpassen tegen met uitzicht op de Himalaya en doorkruisen verschillende valleien ingeklemd tussen groene heuvels met landbouwterrassen en stenen leistenen dakhuizen. Tansen is onderweg een populaire heuvelstationstad. Vanaf hier rijden we naar het zuidelijke laagland van Terai.

Lumbini was een tuin tussen twee koninkrijken rond de 7e eeuw voor Christus, waar Boeddha werd geboren. Nu wordt Lumbini ontwikkeld in een gebied van 3 vierkante mijl verdeeld in Heilige tuin (Mayadevi-tempel), kloosterzone en Nieuw toeristisch dorp. Dit is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen die door UNESCO worden erkend. Lumbini-tour is ook de beste manier om de levensstijl en cultuur van Terai te zien.


DAG 07: Archeologische tour rond Lumbini (Kapilavastu, Kudan en meer)

Na het ontbijt rijden we naar de ruïnes van het oude Kapilavastu, Tilaurakot - de hoofdstad van Shakyas, waar Boeddha 29 jaar doorbracht tot verzaking. Kudan is waar Boeddha door zijn vader werd ontvangen na zijn toegang tot verlichting. Koning Suddhodana (de vader van Boeddha) heeft speciaal het Kudan (Nigrodharmapark) gebouwd voor de huisvesting van de Boeddha en zijn volgelingen.


DAG 8 - 9: NATIONAAL PARK CHITWAN

4 uur rijden brengt ons naar Chitwan National Park. Chitwan National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de biodiversiteit en de bloei van enkele zeldzame diersoorten. Hier overleven de laatste aantallen Royal Bengal Tigers en Aziatische eenhoornige neushoorns. Jungle-activiteiten omvatten olifantensafari, junglewandeling, kanotocht om krokodillen- en watervogels te zien, vogels kijken, bezoek aan het olifantenfokcentrum enz.


DAG 10: RIJ TERUG NAAR KATHMANDU

Na een prachtig ochtendontbijt met tjilpende vogels rijden we terug de weelderige groene valleien in. We volgen de Narayani-rivier stroomopwaarts tot aan de samenvloeiing met verschillende andere rivieren die de Himalaya afvoeren. Het is interessant om te zien hoe mooie dorpen en boerderijen worden bereikt door wankele hangbruggen.


DAG 11: BHAKTAPUR & PATAN TOUR

Een deskundige gids zal je vergezellen voor een culturele tour door Bhaktapur en Patan. Bhaktapur is een middeleeuwse stad die met de tijd weinig is veranderd. Locals leven nog steeds in harmonie met honderden jaren oude gebouwen, waardoor het het levende museum is. Patan was tot de 16e eeuw het centrum van het Vajrayana-boeddhisme. Er zijn honderden Newari-kloosters met het paleis als centrum van voortreffelijk Newari-vakmanschap. De andere naam van Patan is ‘Lalitpur’, wat staat voor beeldende kunst.


DAG 12: RIJ NAAR DE LUCHTHAVEN VOOR EINDVERTREK



Ontdek Nepal in 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203