11 daagse Rondreis Nicaragua Afbeelding 11 daagse Rondreis Nicaragua
11 daagse Rondreis Nicaragua
Bestemming: Rondreizen Nicaragua - Rondreizen

11 daagse Rondreis Nicaragua




DAG 1

Aankomst in Managua, transfer naar hotel in een chique woonwijk.

 

Managua is een levendige, moderne stad die de zuidelijke oevers van het meer van Nicaragua omhelst. Er is weinig bewijs van het koloniale verleden - het resultaat van een verwoestende aardbeving die de hoofdstad in 1972 vrijwel platviel. Het is een verwarrende, uitgestrekte metropool, maar biedt uitstekende winkels, goede restaurants en een onstuimig nachtleven.


DAG 2

Haal je auto op, rijd naar Matagalpa en Selva Negra.

 

Je begint aan je roadtrip door Nicaragua vanuit de hoofdstad en als je rechtstreeks reist, leg je de komende 10 dagen ongeveer 800 km af met de langste reis (zonder stops) rond de 4 uur. De kans is echter groot dat je geïntrigeerd raakt door een omweg of pauzeert om te genieten van een kopje koffie of een picknick op een schoonheidsplek.


U wordt begeleid naar het autoverhuurbedrijf om uw auto, een Suzuki Vitara 4WD of iets dergelijks op te halen. Het is niet dat we van je verwachten dat je moeilijke bergpaden gaat bestormen, maar in een voertuig met meerdere terreinen zul je zeker zijn van het verkennen van intrigerende onverharde landelijke wegen.


Vertrek in noordelijke richting naar Matagalpa. Deze drukke stad ligt in een vallei omringd door heuvels die glinsteren in het gepolijste groen van de koffieplantages. Matagalpa vormt het hart van de koffie-industrie in Nicaragua, hoewel ecotoerisme ook een belangrijk tandwiel in zijn economie is geworden. Het dient als toegangspoort tot de meest pittoreske bergen van het land en het Selva Negra Cloud Forest Reserve met zijn vele wandelmogelijkheden


Slechts 15 km buiten de stad bereikt u de koele nevelwoudlucht van Selva Negra en uw lodge op een werkend koffiedomein.


DAG 3

Vrije tijd in het Selva Negra Cloud Forest Reserve.

 

Als u in Selva Negra Lodge op het koffiedomein zelf verblijft, bent u goed gepositioneerd om een ​​landschap van koele, mistige bossen van dennen en eiken te verkennen, gewurgd door bromelia's, die een sprookjesachtige omgeving creëren waardoor meer dan een dozijn gemarkeerde paden slingeren. Vogels fladderen tussen de 30 geheimzinnige kreken en rond de koffieplantage zelf. Misschien zie je zelfs de ongrijpbare maar oogverblindende Schitterende quetzal.


Het landgoed is een monument voor duurzaamheid en biologische bloemen en groenten die hier worden verbouwd, worden geserveerd in het restaurant van de lodge.


DAG 4

Rijd naar León.

 

De totale reistijd is ongeveer 3,5 uur als u rechtstreeks rijdt, een afstand van 232 km.


Kraampjes langs de weg verkopen orchideeën en bromelia's, waarachter je koffiestruiken en velden met wortel en rode biet ziet die gedijen in het gematigde klimaat. Aankomst in Estelí, waar attracties een waterval en een tabakslandgoed zijn. Vanaf hier tot aan León is het vulkanische landschap prachtig met uitzicht op Momotombo over rijstvelden.


León werd opgericht in 1524 en verhuisde naar de huidige locatie op 35 km afstand na verwoest te zijn door een aardbeving in 1610. Het was vroeger de hoofdstad van Nicaragua en heeft veel van zijn kerkelijk en intellectueel erfgoed behouden. Veel van de muren van het gebouw zijn beklad met kleurrijke Sandinista- en anti-Amerikaanse muurschilderingen en bereden met kogelgaten - een aangrijpend symbool van het turbulente verleden van Nicaragua


DAG 5

Rondleiding door León.

 

León is de meest uitbundige stad van Nicaragua, met een levendige universiteit en een bloeiend intellectueel en cultureel leven.


Je stadswandeling met gids zal de geschiedenis van de moderne stad onthullen, een koloniaal meesterwerk dat alleen wordt geëvenaard door Granada, met de kenmerkende adobe koloniale façades, smalle straatjes en mooie pleinen, gedomineerd door een aantal grandioze kerken (veel verbonden door tunnels). Deze omvatten de imposante kathedraal, de grootste in Amerika, die meer dan 100 jaar in beslag heeft genomen. De stad heeft een geschiedenis van alliantie met revolutionaire doelen en je zult zien wat er overblijft van enkele van de anti-Somoza-muurschilderingen uit de jaren 70.


DAG 6

Rijd van León via Masaya naar Granada.

 

De reistijd is ongeveer 3 uur (134 km). Als u de Pan American Highway neemt, volgt u de vulkanen helemaal terug naar Managua - de ketting wordt alleen gebroken door het uitgestrekte Lake Managua. Je kunt de stad Masaya en de spectaculaire krater van de Masaya-vulkaan onderweg of op je vrije dag in de stad bezoeken.


Eindelijk arriveer je in Granada, gesticht in 1524 en de oudste stad in de Nieuwe Wereld. Het ligt aan de voet van de Mombacho-vulkaan. De stad werd erg rijk door de goudhandel, maar werd aan het begin van de 19e eeuw regelmatig geplunderd door piraten en volledig verwoest door de Amerikaanse huurling William Walker.


Granada is sindsdien echter prachtig gerestaureerd en de kleurrijke koloniale huizen en geplaveide straatjes die naar de oevers van het meer van Nicaragua lopen, zijn een genot.


DAG 7

Rondleiding door Granada.

 

Bezoek tijdens een begeleide stadstour de koloniale kerken van Granada, slenter door de smalle straatjes en passeer sierlijke koloniale huizen. Veel van de bezienswaardigheden bevinden zich in de buurt van het centrale plein. Deze omvatten de prachtige barokke La Merced-kerk, het Casa de Los Tres Mundos - nu een cultureel centrum voor lokale muzikanten en dansers; en het 16e-eeuwse klooster van San Francisco.


Later begint u aan een kleine lancering voor een ontspannende boottocht in de beschutte wateren rond de vredige Isletas, honderden kleine, felgroene en dicht beboste eilanden die zijn ontstaan ​​door uitbarstingen van de omvangrijke Mombacho-vulkaan die boven de regio uittorent. Kleine vissersgemeenschappen gedijen hier goed en op sommige eilanden zijn indrukwekkende weekendretraites van rijke Nicaraguanen.


DAG 8

Vrije tijd in Granada.

 

U kunt uw dag op uw gemak doorbrengen met een begeleide dagtocht naar de traditionele markt van Masaya en de actieve vulkaan met dezelfde naam, waar u naar beneden kunt staren in de stomende caldera, misschien met een glimp van het gloeiende magma diep beneden.


DAG 9

Rijd van Granada naar San Juan del Sur.

 

Het duurt ongeveer 90 minuten om San Juan del Sur (100 km) te bereiken als u rechtstreeks gaat. Maar u kunt ook een bezoek brengen aan de Pueblos Blancos (witte dorpen). Sommige zijn onderweg, maar andere kunnen een beetje achterwaarts volgen richting Masaya. Diriomo en Diria staan ​​bekend als de heksensteden, beroemd om hun verhalen over tovenarij.


Als je klaar bent met verkennen, ga je naar de stad Rivas op de Pan American Highway en ga je verder naar San Juan del Sur aan de Pacifische kust, waar, buiten de uitgedroogde hoogte van het droge seizoen, de bermen zijn versierd met mango- en papajabomen en de kustlijn is versierd met een halsketting van kleine demerara-gekleurde zandstranden.


DAG 10

Vrije tijd aan de Pacifische kust.

 

San Juan del Sur is een rustig vissersdorp aan de Pacifische kust aan het hoofd van een hoefijzervormige baai met kleine privéjachten en vissersboten. Het relaxte, rustieke dorp heeft Victoriaanse huizen met dakspanen, openluchtrestaurants aan het strand en een schitterend uitzicht op de zonsondergang vanaf de kleine baaien. Het is begrijpelijk dat veel Europese en Amerikaanse ex-pats hier hun wortels hebben gelegd.


Andere bezoekers worden aangetrokken door de ongerepte stranden van het gebied en het is ook een gevestigde plek geworden voor surfers. Vissen, snorkelen, duiken en mountainbiken zijn andere populaire bezigheden die u misschien gaat ondernemen - er zijn lokale agentschappen die uitstapjes organiseren. Olive Ridley-schildpadden komen tussen september en april uit op de stranden net ten zuiden van de stad - een spectaculair gezicht.


DAG 11

Rijd terug naar de luchthaven van Managua, zet de auto af en neem een ​​internationale vlucht.

 

U gaat terug naar het autoverhuurkantoor op de luchthaven van Managua. Overhandig uw auto en ga naar het terminalgebouw om in te checken voor uw internationale vlucht.


Britse klanten komen de volgende dag thuis.



11 daagse Rondreis Nicaragua 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203