15 dagen Avontuur in Nicaragua Afbeelding 15 dagen Avontuur in Nicaragua
15 dagen Avontuur in Nicaragua
Bestemming: Rondreizen Nicaragua - Rondreizen

15 dagen Avontuur in Nicaragua




DAG 1 - Doe mee met tour Managua

We doen mee aan de tour in Managua


DAG 2 - Rijd naar Leon via het reservaat Juan Venado; middag boottocht

We laten Managua achter ons en gaan eerst naar Mirador Tiscapa, dat uitkijkt over een vulkanisch kratermeer dat meer dan 10.000 jaar oud is. Vóór de revolutie was de heuvel de thuisbasis van het oude presidentiële paleis en biedt het een prachtig uitzicht over de stad. We volgen de Pacifische kust tot onze lunchstop en gaan verder naar het natuurreservaat Isla Juan Venado, net ten zuiden van de gouden stranden van Las Peñitas. Een boottocht brengt ons naar het eilandreservaat, een toevluchtsoord voor kaaimannen, leguanen, krokodillen en vogels. Het is ook een geliefd broedgebied voor de Olive Ridley-zeeschildpadden, die hier elk jaar tussen augustus en december komen om hun eieren te leggen. 'S Middags rijden we naar de oude koloniale hoofdstad Leon, die in de schaduw van het Cordillera de los Maribios-gebergte ligt.


DAG 3 - Ochtendklim op een actieve vulkaan, bezoek de vulkanische fumarolen van San Jacinto.

Na het ontbijt vanmorgen beklimmen we de jongste vulkaan van Midden-Amerika, de basische sintelkegel van Cerro Negro (Black Hill). Het beslaat een deel van het Cordillera de los Maribios-gebergte ten oosten van de stad en stijgt tot een hoogte van 728 meter. We beklimmen de grindachtige hellingen naar de top en bieden uitzicht op de adembenemende panorama's over de omliggende landschappen. Tijdens de afdaling kun je de zandas rennen, springen of rollen!


Als u terugkeert naar León, is er tijd voor een korte siësta, voordat u de vulkanische fumarolen in San Jacinto bezoekt, bekend om zijn kokende modderpoelen, felgekleurde minerale poelen en dramatische stoomopeningen. Op de terugweg naar Leon brengen we een bezoek aan CIMAC - een educatief park gewijd aan herbebossing in de koloniale stad Leon en daarbuiten. In het midden is een pad aangelegd waarmee bezoekers de vier ecosystemen van Nicaragua kunnen ervaren. We beginnen met het oversteken door een tropisch droog bos, verhuizen naar een tropisch regenwoud, een rivierbeddingbos en tenslotte een savannebos.

DAG 4 - Ochtend stadstour door de koloniale stad Leon. Rijd naar Playa El Astillero, vrije middag op het strand.

We beginnen vanmorgen met een rondleiding door de koloniale stad Leon. Nog steeds beschouwd als het intellectuele centrum van Nicaragua, de oude gebouwen, met hun smeedijzeren balkons en de gewelfde zuilengangen en smalle straatjes, geven de stad allemaal een zekere elegante sereniteit die lijkt te zijn bevroren in de tijd. De enorme kathedraal van de stad wordt beschouwd als de grootste in Midden-Amerika en een klim naar het dak biedt een spectaculair uitzicht over de stad en de vulkanen in de verte. We bezoeken ook het vermakelijke en verhelderende Museum of Legends and Traditions in een eens beruchte gevangenis, tegenwoordig zijn de cellen bezet met mannequins die zo'n 14 verschillende mythen en legendes illustreren.


Hierna gaan we verder naar Playa El Astillero. Rond de middag arriveren we in onze lodge, waarna de rest van de middag vrij is.


DAG 5 - Ochtend surfles, de rest van de dag is gratis bij Playa El Astillero. Optionele reis om schildpadden te zien op het strand van Chacocente.

Vanmorgen hebben we surflessen bij een gekwalificeerde instructeur. Het watergebied dat het dichtst bij de lodge ligt, is ideaal voor mensen met weinig of geen ervaring met surfen en elke les duurt ongeveer een uur.


De rest van de dag is een vrije dag om naar het strand te gaan, of misschien wat meer te surfen of een bezoek te brengen aan het strand van Chacocente, dat een uitgebreid natuurreservaat heeft waar elk jaar tussen juli en december meer dan 3.000 broedende schildpadden hun nest maken. Karetschildpad, groen en lederschildpadden evenals Olive Ridley-schildpadden komen allemaal aan land om rond augustus te nestelen met piekactiviteit. Zie het budgetteringsgedeelte voor meer details.

DAG 6 - Rijd naar San Jorge, veerboot naar Ometepe Island

We gaan vanmorgen landinwaarts richting de uitgestrekte oevers van het meer van Nicaragua en het eiland Ometepe. We rijden naar de stad Rivas voor de lunch, waarna we de korte afstand vervolgen naar San Jorge, waar we de veerboot naar het eiland nemen. Ometepe bestaat uit twee vulkanen die met elkaar zijn verbonden door een landengte - de naam komt uit de Nahuati-taal en betekent 'twee heuvels'. De perfecte kegel van de Concepción-vulkaan stijgt van de diepten van het meer van Nicaragua tot 1610 m, en overschaduwt de naburige Maderas-vulkaan op 1394 m. Bij aankomst op het eiland stappen we over naar Charco Verde voor de komende twee nachten. We nemen de tijd om te stoppen bij een aantal beroemde pre-Colombiaanse rotstekeningen die talloze eeuwen geleden door de vorige bewoners van het eiland zijn achtergelaten.


DAG 7 - Op Ometepe Island - bezoek de Charco Verde-boerderij en zwem

Vanmorgen beginnen we onze dag met een korte wandeling vanuit Charco Verde rond de lagune. Tijdens de wandeling krijgen we hopelijk de kans om een ​​aantal vogelsoorten te zien, zoals de grote zilverreiger, aalscholvers, spechten en nachtreigers. Hierna gaan we naar de voet van de Maderas-vulkaan naar Finca Magdalena, waar we een korte stop zullen maken bij de beroemde pre-Colombiaanse rotstekeningen die talloze eeuwen geleden door de vorige bewoners van het eiland zijn achtergelaten, een populaire plek die bekend staat om zijn biologische landbouw processen. Finca Magdalena, is de thuisbasis van de Cooperativa Carlos Díaz Cajina, een landbouwcoöperatie, die bestaat uit 24 leden en hun families die allemaal dichtbij wonen en werken en een van de residentie zal ons laten zien hoe de lokale producten worden gemaakt, waaronder biologische koffie, bonen en groenten. Na dit bezoek gaan we naar Playa Santo Domingo waar we zullen lunchen voordat we naar 'Ojo de Agua' gaan, een natuurlijk waterzwembad waar we de rest van de middag kunnen zwemmen en ontspannen.



DAG 8 - Rijd naar Granada via de Mombacho-vulkaan en maak een canopy-tocht met een tokkelbaan

Op weg terug naar de veerhaven aan de rand van San Jose del Sur, steken we vanochtend terug naar het vasteland, vanwaar we naar de Mombacho-vulkaan rijden, een van de meest opvallende herkenningspunten overal in het land. We rijden naar de top, kronkelen een steile helling op en langs velden met koffieplanten terwijl we ons een weg banen naar het nevelwoud. Het uitzicht vanaf hier kan spectaculair zijn en we kunnen zelfs een glimp opvangen van Granada en Las Isletas ver beneden. Na iets te hebben geleerd over de unieke flora en fauna van de

nevelwoud heb je de kans om door het weelderige bos te glijden tijdens een canopy-tour, terwijl je door de bomen zipt op een kabelboom als basis van de vulkanische kraters. Na dit adrenaline-gevulde avontuur reizen we naar het noorden, richting de mooie stad Granada.


DAG 9 - Ontdek Granada per paardenkar en bezoek de Masaya-markt plus een vulkaan

Sfeervol Granada is een koloniaal juweeltje, gelegen aan de voet van de Mombacho-vulkaan aan de noordwestelijke oever van het meer van Nicaragua. Opgericht in 1524, was het de eerste koloniale stad in Nicaragua en de prachtige omgeving, afgezet door barokke en renaissancegebouwen, is een puur visueel genot. We plannen vanmorgen een stadstour te voet en per traditionele paardenkoets, waarbij we enkele van de mooiste koloniale gebouwen van de stad bezoeken en meer leren over de fascinerende geschiedenis. Granada is de perfecte stad om te voet te verkennen, door de smalle steegjes en steegjes te dwalen en de verborgen geneugten te ontdekken tussen het weelderige groen en de historische gebouwen. Na de lunch bezoeken we de populaire Masaya-markt, een groot centrum voor kunst en kunstnijverheid, waar je jezelf kunt storten in de drukte en ruilhandel van alles, van manden en aardewerk tot sieraden en leerwerk. Later bezoeken we de rustige omgeving van het Masaya Volcano National Park, waar je in de ingewanden van deze rokende, boze reus kunt kijken voordat je terugkeert naar Granada voor onze tweede avond.



DAG 10 - Fiets naar Cabana Amarilla, kajak rond Las Isletas, bezoek een chocoladefabriek en maak je eigen chocoladereep

Cabana Amarilla ligt op slechts 6 kilometer van Granada, waardoor het vanmorgen een ideale bestemming is om op de fiets naar toe te gaan. Vanaf hier gaan we in kajaks naar de wateren van het meer van Nicaragua en brengen we de ochtend door met peddelen door enkele van de talloze eilanden en inhammen die deze kustlijn doorkruisen. Prachtig weelderig, deze 365 tropische eilandjes die dit uitgestrekte water bezetten, zijn een magneet voor de lokale vogels en we hebben tijd om te blijven hangen en te genieten van deze meest rustige omgeving voordat we lunchen op een van de eilanden.


Bij onze terugkeer naar Granada bezoeken we het Chocolademuseum in Granada, waar we kunnen zien hoe enkele van de beroemde cacaobonen worden omgezet in een reeks biologische chocolade. Het museum is gevestigd in een prachtig herenhuis met 5 patio's in het historische centrum. Je neemt deel aan een workshop waar je de geschiedenis van de cacaoboon leert en het gebruik ervan, evenals alle processen die nodig zijn om chocolade te maken van de gefermenteerde biologische cacaobonen. Je leert hoe je de bonen moet roosteren, wannen en malen en hoe je chocoladelikeur kunt verfijnen. Eindelijk heb je de mogelijkheid om je eigen handgemaakte Nicaraguaanse chocoladereep te vormen die je mee naar huis kunt nemen.

DAG 11 - Vlieg naar de Caraïben en Corn Island

Vanmorgen transfer naar Managua Airport vliegen we naar het oosten, over regenwouden en het Caribisch gebied naar de afgelegen landschappen van Corn Island. Bij aankomst checken wij in bij ons hotel, waarna u de rest van de dag vrij kunt genieten. Corn Island is gezegend met drie mijl aan wit zandstrand en het kristalheldere water vormt een stukje turkoois paradijs, dus we kunnen een middagduik in het Caribisch gebied aanbevelen. Houd er rekening mee dat er een gewichtslimiet van 11 kg per persoon is op de vlucht naar Corn Island en dat u overtollige bagage op het vasteland kunt achterlaten, waar u deze bij uw terugkeer kunt ophalen.


DAG 12 - Op Corn Island; zwemmen en ontspannen

Gelegen op 70 km van het vasteland van Nicaragua, was Corn Island ooit een Brits protectoraat en wordt er nog steeds veel Engels gesproken onder de lokale bevolking. Geheel anders dan waar dan ook in Nicaragua, worden de Caribische eilanden en kust grotendeels bewoond door een mix van Creoolse mensen van gemengd zwart erfgoed en Spaanssprekende Mestiezen, waardoor het een fascinerende mix van culturen en tradities is. Met twee dagen om te verkennen en te spelen, is het eiland helemaal van jou om van te genieten.



DAG 13 - Op Corn Island met tijd om te ontspannen op de zandstranden

U kunt een wandeling rond het eiland maken, onder een kokospalm zitten of snorkelen tussen tropische vissen op het rif. Het nabijgelegen Little Corn Island en het met palmbomen omzoomde strand zijn gemakkelijk bereikbaar per boot, dus maak een uitstapje om het te verkennen. 'S Avonds kunt u in een van de lokale restaurants wat verse kreeft of garnalen proberen en achterover leunen en genieten van de relaxte charme van het Caribisch gebied.


DAG 14 - Vlieg naar Managua met een middagbezoek aan een natuurreservaat

Vanochtend nemen we de vlucht terug naar Managua en brengen we de middag door met een bezoek aan het natuurreservaat Chocoyo-El Brujo - een beschermd gebied waar we hopelijk de kans krijgen om apen en verschillende vogelsoorten te zien. In deze droge tropische bossen leven apen en een groot aantal vogels, waaronder de wonderbaarlijk schitterende groene parkieten. Later op de middag rijden we naar ons hotel vlakbij de luchthaven.


DAG 15 - Tour eindigt Managua

Onze tour eindigt vanmorgen in Managua.



15 dagen Avontuur in Nicaragua 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203