6 daagse Rondreis Nicaragua Afbeelding 6 daagse Rondreis Nicaragua
6 daagse Rondreis Nicaragua
Bestemming: Rondreizen Nicaragua - Rondreizen

6 daagse Rondreis Nicaragua




Dag 1 Aankomst in Managua

Aankomst op de luchthaven van Managua, waar u wordt opgehaald en naar uw hotel wordt gebracht.



Dag 2 Masaya-vulkaan en markt

Ontbijt

Vanmorgen word je opgehaald om eerst de nabijgelegen Masaya vulkaan te bezoeken. Beklim de vulkaanzijde en passeer velden van versteende lava tot je de top bereikt. Bedek je gezicht om de geur te verdragen - je kunt uitstappen en rondlopen en zelfs naar beneden turen in de diepe zwavelachtige krater bovenaan!

Ga verder naast de Masaya-markt, de beroemdste handwerkmarkt in Nicaragua, en bekend om zijn hangmatten! Na het verkennen van de veelkleurige cabines en het ruilen van souvenirs, gaat u verder naar de nabijgelegen kleine steden San Juan del Oriente. Hier kunt u getuige zijn van het maken van de ambachten in actie. Zie hoe een hele gemeenschap bijdraagt ​​aan het maken van één hangmat, bekijk de keramische makers achter het stuur van de pottenbakker of observeer de timmerman terwijl hij houten schommelstoelen bouwt!

Ga 's avonds verder naast de koloniale stad Granada.



Dag 3 Granada City & Isletas

Ontbijt

Deze ochtend ging je op wandeltocht door de stad Granada. Granada, de oudste koloniale stad van heel Midden-Amerika, werd in 1524 voor het eerst gesticht door Francisco Hernandez de Cordoba. Hoewel het meerdere keren door piraten is geplunderd en vele burgeroorlogen heeft ondergaan, heeft Granada prachtige Spaanse architectuur, waardoor het de must-see van Nicaragua is. Verken het San Francisco Convento Museum, een van de beste in de regio. Oorspronkelijk gebouwd in 1585, werd het verbrand door piraten en later weer door William Walker en onlangs gerestaureerd in 1989. Binnenin zie je primitivistische kunst, beeldjes van papier-maché die het inheemse leven uitbeelden, evenals de Zapatera-beeldhouwwerken, met zwarte basaltstandbeelden die tussen 800 en 1200 na Christus.

Verken ook de kerk van La Merced, misschien wel de mooiste van de stad. Geniet van een klim naar de klokkentoren voor een extra dollar! Bezoek ook La Fortaleza, een oud Spaans fort gebouwd in 1748 met het beste uitzicht over de stad! Breng de rest van je tour door terwijl je ronddwaalt op het centrale plein, en maak misschien zelfs een rit met paard en wagen! Voel je vrij om meer musea te verkennen als de tijd het toelaat.

Ga vanmiddag naar de oevers van het meer van Nicaragua voor een boottocht door de kleine eilandjes voor de kust. Door de uitbarsting van Mombacho zijn meer dan 365 kleine eilanden ontstaan. Houd je ogen open voor vogels en andere dieren in het wild terwijl je elk eiland passeert.




Dag 4 Mombacho vulkaan- en ziplinetour

Op naar Ometepe

Ontbijt, 1 lunch

Ga vanmorgen naar de nabijgelegen Mombacho-vulkaan, een actieve vulkaan die voor het laatst uitbarstte in 1570. Spring in een legervrachtwagen die je de steile klim op de stenen weg naar de top brengt, waar je een klein biologisch station vindt. Ga gerust naar buiten en verken de kleine tentoonstellingen in het station. Het bovenste deel van deze vulkaan is de thuisbasis van een wolkenwoud, met een aantal inheemse soorten flora en fauna die alleen hier te vinden zijn. Je kunt over de paden lopen om naar dieren in het wild te kijken, en ook uitkijken waar je naar de nu beboste kraters hieronder kunt kijken.

Op weg naar beneden van de vulkaan, stop om de zipline-tour te maken aan de voet van Mombacho! Rit over deze 1500 meter lange zipline-baan die is opgehangen aan luifelplatforms. De tour biedt een fantastisch uitzicht op het nevelwoud van Mombacho en het nabijgelegen meer van Nicaragua. Het parcours bevat vijftien platforms en een 25 meter lange touwbrug!

Na het zipline-avontuur rijd je naar de stad San Jorge. Vanaf hier gaat u aan boord van een veerboot voor een rit van een uur over het meer naar Isla de Ometepe, een van 's werelds grootste eilanden in het meer!



Dag 5 Ometepe fietsen en kajakken

Ontbijt

Geniet vanmorgen van een uur kajaktocht in de buurt van Charco Verde. Houd je ogen open voor vogels en dieren in het wild die het gebied bewonen.

Vanmiddag maak je een fietstocht rond het eiland. Passeer kleine dorpjes, bananenplantages en geniet van een spectaculair uitzicht op Concepcion en Madera-vulkanen.

De rest van je tijd heb je de gelegenheid om de mysterieuze pre-Colombiaanse artefacten en rotstekeningen van het eiland te ontdekken die dateren van ongeveer 2000 jaar geleden. Bezoek tijdens je verblijf hier de Ojo de Agua, Museo Numismatico en Museo Altagracia. Deze kleine musea bevatten veel archeologische schatten!



Dag 6 Terug naar huis

ontbijt

Vanmorgen stapt u op de veerboot terug over het meer en gaat u verder naar Managua om verbinding te maken met uw vlucht naar huis. Je vlucht moet na 12.00 uur vertrekken.



6 daagse Rondreis Nicaragua 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203