8 daagse Rondreis door Nicaragua Afbeelding 8 daagse Rondreis door Nicaragua
8 daagse Rondreis door Nicaragua
Bestemming: Rondreizen Nicaragua - Rondreizen

8 daagse Rondreis door Nicaragua




Dag 1: Managua

Aankomst in Managua. We ontmoeten u bij aankomst en worden overgebracht naar uw hotel.

Diner op eigen gelegenheid.

Overnachting in Hotel Real Intercontinental Metrocentro.

 

Dag 2: MANAGUA NAAR LEON

Begin je dag met een rondleiding langs de hoogtepunten van Managua. Je maakt dan kennis met de basis van de Nicaraguaanse keuken en helpt bij het maken van traditionele gerechten. Na de lunch gaat u verder met de auto naar Leon. Onderweg leert u hoe u het populaire Nicaraguaanse gerecht “Quesillo” maakt.

Check in bij uw hotel bij aankomst.

Diner op eigen gelegenheid.

Ontbijt & lunch inbegrepen

Overnachting in El Convento Hotel.

 

Dag 3: León

Leon, in de koloniale tijd Santiago de los Caballeros de Leon genoemd, is de hoofdstad van het departement Leon; het is de tweede grootste stad van Nicaragua. Leon staat bekend om zijn architectuur - de neoklassieke, gotische, barokke en koloniale stijlen die worden weerspiegeld in de huizen, commerciële gebouwen en de 16 kerken. Het hoogtepunt van de stad is de Basilica de Nuestra Senora de la Asuncion, waarvan de bouw begon in 1747 en 113 jaar niet werd voltooid. Dit is de grootste kathedraal in Midden-Amerika en werd in 2011 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het graf van dichter Ruben Dario, Leon's favoriete zoon, zit onder het middenschip, bewaakt door het gouden beeld van een leeuw. Tijdens onze wandeltocht door de stad bezoeken we ook het Museo de Arte Fundacion Ortiz Guardian, waarschijnlijk het mooiste museum voor hedendaagse kunst in heel Midden-Amerika. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar Flor de Cana Rum, de grootste distilleerder van Amerika. Je krijgt een geleid bezoek, gevolgd door een stop in de rum-showroom waar we worden uitgenodigd om de verschillende soorten van deze internationaal geprezen en bekroonde rum te proeven. Bij terugkomst in uw hotel gaan we naar de bar om te leren hoe u de nationale drank van Nicaragua, de macua, een brouwsel van rum en vruchtensap kunt bereiden.

Ontbijt & lunch inbegrepen

Overnachting in El Convento Hotel.

 

Dag 4: LEON NAAR GRANADA

Na het ontbijt rijden we naar het koloniale Granada, uw huis voor de komende drie nachten. We moeten onderweg verschillende stops maken, te beginnen met de lunch in Masaya. Daarna zal uw lokale gids u kennis laten maken met de Masaya-vulkaan, het middelpunt van het Volcan Masaya National Park, langs de paden rond de Santiago-krater, actief sinds 1946, en inderdaad kijkend in de krater zelf. De volgende stop is de beroemde Masaya-markt, waar je de beste kans van het land hebt om lokale kunst en ambachtelijke ambachten te leren en misschien een paar aankopen te doen. In de late namiddag beginnen de festiviteiten voor de wekelijkse Jueves de Verbena,

een cultureel evenement dat elke donderdag plaatsvindt, vergezeld van eetkraampjes en restaurants met typisch Nicaraguaanse maaltijden en snacks. Vanaf hier vervolgen we de korte rit naar Granada.

Ontbijt & lunch inbegrepen.

Overnachting in Hotel Real La Merced.

 

Dag 5: Granada

Vanmorgen is uw eerste attractie een rondleiding door de plaatselijke sigarenfabriek, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van tabak, van de primitieve vorm van sigaar die wordt gebruikt door pre-Columbiaanse inheemse samenlevingen tot de Spaanse en Britse royalty die om meer eisten samengesteld en verfijnd voorwerp om te roken. Daarna beginnen we om te genieten van het prachtige Granada, gesticht in 1524 en de oudste Europese nederzetting in Amerika. Beginnend bij het levendige centrale plein, maak je een korte rondleiding door de omliggende geplaveide straten en steegjes met een paardenkoets, zoals de kolonisten in de koloniale tijd deden. Vervolgens bezoekt u de La Merced-kerk en het prachtige Convento San Francisco, waarvan het museum mysterieuze stenen beelden en afgodsbeelden van pre-Columbiaanse mensen toont, evenals een indrukwekkende verzameling oude sculpturen. Vanmiddag is het tijd voor een kookcursus chocolade in het Choco Museum, eigenlijk een workshop van twee uur: je vertrekt met je eigen chocoladecreatie en eindigt je dag met een ontspannende boottocht rond enkele eilandjes van het meer van Nicaragua

Inclusief ontbijt.

Overnachting in Hotel Real La Merced.

 

Dag 6: Granada

Na het ontbijt halen we je op voor een halve dag avontuur in het Mombacho-vulkaanreservaat. Dit enorme nevelwoud doemt op boven Granada, met een weelderige vegetatie die in de loop van de eeuwen onaangetast is gebleven sinds de laatste vulkanische activiteit werd geregistreerd. Een parkwachter leidt je langs het netwerk van paden in de buurt van de top van de vulkaan, een wandeling van ongeveer een uur en 45 minuten, die je kennis laat maken met deze rijke natuurlijke wereld van flora en fauna, en vertelt over de verhalen van de oude mensen die leefden op deze magische berg. Uw middag is ter vrije besteding.

Inclusief ontbijt

Overnachting in Hotel Real La Merced.

 

Dag 7: Granada

Vandaag bezoek je het Zapatera Archipelago National Park, een minder bezocht eiland aan het meer van Nicaragua, dat dicht bij Granada ligt, maar ondanks zijn natuurlijke rijkdommen en archeologische belang, niet op het gebruikelijke toeristenpad ligt. In 1983 uitgeroepen tot nationaal park, is het eiland een belangrijke archeologische vindplaats en de thuisbasis van verschillende campesinos (boerenfamilies). We vertrekken vroeg vanuit Granada, gaan aan boord van een boot en varen door de "Isletas de Granada", rijk aan vogels en met een prachtig uitzicht op de Mombacho-vulkaan. Bij aankomst in Zapatera wordt je begroet door een lokale gids en begin je het binnenland van het eiland te verkennen, kom je bij de schatlagune waar de indianen het goud van de Spanjaarden verborgen en bezoek je veel van de archeologische vindplaatsen waar oude stenen beelden staan nog steeds staan. . Stop voor de lunch, ontspan in een hangmat of schommelstoel en bereid je voor op deel twee van de reis. Met de boot ga je verder naar "Isla El Muerto", een klein vulkanisch eiland met een fantastisch rotstekeningenwerk dat een enorme stenen plaat op de top bedekt.

Ontbijt & lunch inbegrepen

Overnachting in Hotel Real La Merced.

 

Dag 8: VERTREK

Na het ontbijt brengen we je naar de internationale luchthaven.



8 daagse Rondreis door Nicaragua 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203