8 daagse Rondreis: Het land van meren en vulkanen Afbeelding 8 daagse Rondreis: Het land van meren en vulkanen
8 daagse Rondreis: Het land van meren en vulkanen
Bestemming: Rondreizen Nicaragua - Rondreizen

8 daagse Rondreis: Het land van meren en vulkanen




Dag 1: Aankomst in Managua - Managua


Bij aankomst op de internationale luchthaven van Managua wordt u met de gratis pendeldienst naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel Camino Real 3 * sup. Maaltijden: -


Dag 2: Managua - San Jacinto Hervideros - El Congo, Cosiguina-schiereiland - kajak Padre Ramos-estuarium


Vandaag begint je avontuur! Verlaat Managua en vertrek in noordelijke richting naar San Jacinto, een klein dorp gelegen tussen 2 vulkanen die de "Hervideros" verbergen, deze geisers waarvan de damp met 300 ° C de ingewanden van de grond permanent verlaat.

Daarna brengen we je naar Chinandega en Cosigüina, een afgelegen en landelijk gebied in het uiterste noordwesten van Nicaragua. Uiteindelijk arriveer je op een boerderij van 950 hectare of 'Finca'. Later neemt u de weg weer, tot u het afgelegen dorp Jiquilillo bereikt, en het natuurreservaat Padre Ramos, dat meer dan 22.500 acres (9.000 hectare) mangrovebossen, wadden, zandstranden, rotsachtig rif en estuariene wateren omvat. Pak je kajak en maak een kajaktocht van twee uur in de grote monding van de mangrove, en zie onderweg het tropische leven in de monding.

Keer terug naar de nacht bij Hacienda Hato Nuevo 1 * (rustiek). Maaltijden: B-D


Dag 3: El Congo - Cosiguina vulkaanwandeling


Geniet van een typisch ontbijt gemaakt van verse producten van de boerderij. Vervolgens brengen we je over een ruig pad naar Potosi en de bodem van de Cosigüina-vulkaan. Met een hoogte van 859 meter (2818 ft) vond de sterkste uitbarsting plaats in het jaar 1835 en het is inactief sinds 1859. Vanaf Potosi begin je in het droge bos te klimmen, ongeveer 1u30 tot je de top bereikt. Eenmaal bovenaan ziet u een enorme, 2 km brede krater, met onderaan een prachtig groen kratermeer, 500 meter lager. Maak een wandeling langs de vulkaan. Bezoek de gemeenschap van Potosi, waar kaas en andere Nicaraguaanse producten per boot naar El Salvador worden verscheept en het Cosigüina-schiereiland oversteken. Ga terug naar de Lodge, eind van de middag en avond om uw ervaringen met andere gasten te delen. Diner en nacht in Hacienda Hato Nuevo. Maaltijden: B-D


Dag 4: León - Cerro Negro-vulkaan - Granada

Vanmorgen word je eerst overgeplaatst naar Leon. Reis in Leon naar het oosten om een ​​van de monsters van Nicaragua te ontdekken: de actieve vulkaan Cerro Negro. Wandel naar de top (minder dan 1 uur) en geniet van overweldigende uitzichten zodra je de actieve krater bereikt, zwavel die uit vele plaatsen komt en uitzicht op naburige vulkanen zoals Telica, Momotombo, Pilas-El Hoyo, evenals de Stille Oceaan, 20 mijl verderop maken de ervaring compleet.

Optioneel (niet inbegrepen) kun je "Sandboarden" doen; een opwindende sport waarmee bezoekers het zwarte zand van Cerro Negro op een plank kunnen afdalen. Echt, de rit van je leven!

Na een wandeling door Cerro Negro gaat u verder met een transfer naar Granada. Onderweg stop je voor een typische, lokale lunch. Probeer een typisch Nicaraguaans gerecht, de Quesillo (kaas, uien, zure room in een tortilla) en Tiste (maïssap geserveerd in een Jicaro-vrucht). Aankomst in Granada, de mooiste stad van Nicaragua, gesticht in 1524 door de Spaanse conquistadores. Accommodatie in uw Hotel Patio del Malinche 2 * sup, gelegen in de historische wijk. Maaltijden: B


Dag 5: Granada - Lake Nicaragua en de eilanden - Mombacho natuurreservaat - San Jorge - Ometepe Island


Reis vandaag naar Ometepe Island en geniet van een ontspannende en geweldige buitenervaring. Geniet eerst van een boottocht in het meer van Nicaragua, een kleine archipel van prachtige eilanden bedekt met weelderige vegetatie en de thuisbasis van lokale vissersgemeenschappen en vele soorten vogels. Opmerking: u kunt kajakken in plaats van een motorboottocht te maken. Gelieve te adviseren alvorens te boeken.

Na Las Isletas vervolg je je reis met een wandeling in het nevelwoud van het natuurreservaat Mombacho Volcano, een uitgedoofde vulkaan die volledig bedekt is met vegetatie. Een krachtige vrachtwagen rijdt helemaal naar de top van de vulkaan. We gaan door koffieplantages, die uitzonderlijke locaties bieden om de flora en fauna te ontdekken. Vanaf de topwandeling 1u30 rond een van de kraters met verschillende adembenemende uitzichten op de krater, Granada en de eilandjes van het meer van Nicaragua.

Later door naar Rivas en de haven om de veerboot naar Ometepe Island te nemen (1 uur). Ometepe is 's werelds grootste vulkanische eiland in een meer. U wordt bij uw aankomst op het eiland opgehaald bij de veerboot en naar uw hotel aan het water San Juan de La Isla 2 * sup gebracht. Maaltijden: B


Dag 6: Ometepe Island - Hikes on Maderas Volcano - San Jorge - San Juan del Sur


Transfer in de vroege ochtend in gezelschap van uw lokale gids om de Maderas-vulkaan te beklimmen, een van de 2 vulkanen van Ometepe. Je hebt twee opties, afhankelijk van je conditie:


* San Ramon-waterval: het duurt ongeveer 2 uur om de San Ramon-waterval te bereiken. Bekijk wilde dieren onderweg; vogels en apen.

* Wandeling naar de vulkaan: 1350 meter. wandel omhoog, totdat je de lagune op de vulkaan bereikt. Veel inspannender en langer (3,5 uur wandelen).


Na de wandeling gaat u terug naar de haven om de veerboot naar het vasteland te nemen. Bij aankomst rijden we je naar San Juan del Sur, een kleine en erg leuke typische vissershaven in het zuidwesten van Nicaragua.

Aankomst en inchecken bij uw hotel La Posada Azul 3 *. Maaltijden: B


Dag 7: San Juan del Sur


Vrije dag op het strand! Geniet van uw tijd in dit aangename dorp met zijn talrijke bars en restaurants aan het water, boetieks en souvenirs, discotheken. Optionele rondleidingen zoals paardrijden, snorkeltours, canopy tours, zeilboottochten of surflessen kunnen worden geregeld. Informeer bij ons!

Overnachting in uw hotel La Posada Azul. Maaltijden: B


Dag 8: San Juan del Sur - Managua Airport


Vandaag wordt u overgebracht naar Managua Intl. luchthaven. Om uw vlucht terug te nemen naar uw land of naar uw volgende bestemming.



8 daagse Rondreis: Het land van meren en vulkanen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203