Rondreis door het land van Meren en Vulkanen 13 dagen Afbeelding Rondreis door het land van Meren en Vulkanen 13 dagen
Rondreis door het land van Meren en Vulkanen 13 dagen
Bestemming: Rondreizen Nicaragua - Rondreizen

Rondreis door het land van Meren en Vulkanen 13 dagen




DAG 1 - Doe mee met tour Managua

Onze tour begint in Managua. De hoofdstad van Nicaragua wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen en heeft de geïnteresseerde reiziger veel te bieden. Het land heeft een fascinerende politieke en culturele geschiedenis en Managua is het middelpunt van alles. Grotendeels herbouwd sinds de aardbeving van 1972, is de nieuwe stad druk en modern, en naast het politieke belang, is Managua de belangrijkste winkelstad van het land, waar u zowel lokaal gemaakte kunst en ambachten als internationaal bekende winkels kunt vinden.


DAG 2 - Ronde van de hoogtepunten van Managua en Leon

Vanmorgen genieten we met de bus van een korte stadstour door Managua. Tijdens deze oriëntatietour heb je de mogelijkheid om zowel de historische als moderne facetten van de stad te verkennen en meer te weten te komen over de interessante gebeurtenissen die niet zo lang geleden plaatsvonden. Je eerste stop is Tiscapa Crater Lake, waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele stad. Op een heldere dag kun je verschillende vulkanen zien die ten noorden van de stad liggen. Je kunt het grote silhouet van het beroemde revolutionaire standbeeld van General Sandino niet missen dat uitkijkt over het Tiscapa-kratermeer. Vervolgens gaan we naar de oude stad, waar u het Nationaal Paleis, de Oude Kathedraal, het Nationaal Theater en het huis van de president kunt zien. We eindigen deze tour in de Malecon, de favoriete ontmoetingsplaats van Managua aan het meer voor een drankje.

We gaan naar Leon waar we bij aankomst een oriëntatietour zullen maken. We verkennen de rijke culturele en politieke geschiedenis van een van Nicaragua's oudste en meest invloedrijke steden. Gedefinieerd door zijn sierlijke Spaanse koloniale architectuur en fascinerende politieke geschiedenis, zult u snel ontdekken waarom Leon wordt beschouwd als de historische, culturele, educatieve en religieuze hoofdstad van Nicaragua. De betoverende stad is het beste te voet te verkennen, omdat veel van zijn charme ligt in de smalle koloniale straatjes en architectuur, kunstgalerijen, musea, restaurants en cafés. De geschiedenis van Leon is fascinerend, zoals geen enkele andere stad in Midden-Amerika. De stad werd ontmanteld, verplaatst en herbouwd vanwege vulkanische activiteiten, geplunderd (en herbouwd!) Door piraten, ze won en verloor haar strijd als de belangrijkste stad in Nicaragua tegen Managua en verschillende presidenten werden hier vermoord. Het is de plaats waar beroemde dichters begraven liggen, waar de grootste kathedraal van Midden-Amerika staat, en het is een broeinest voor revolutionairen dankzij de grote universiteit in Leon. Tijdens deze begeleide wandeling bezoeken we revolutionaire muurschilderingen, barokke en neoklassieke kerken en een verrassend interessant museum over legendes, kunst en poëzie. Tijdens de tour zullen we ook talloze koloniale gebouwen verkennen, waaronder de eerste universiteit van Nicaragua. Na de tour kun je naar het dak van de grootste kathedraal van Midden-Amerika klimmen, onlangs toegevoegd aan de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties, en genieten van verbluffende uitzichten over de stad en de omliggende Maribios-vulkanische ketting.


DAG 3 - Vrije tijd om Leon te verkennen of optionele Cerro Negro-wandeling

Deze ochtend is vrij om Leon in je eigen tempo te verkennen of om een ​​optionele rondleiding door de Cerro Negro-vulkaan te maken. Er is ook de mogelijkheid om een ​​tour naar Isla Juan Venado te maken.

'S Middags gaan we naar Leon Viejo. Leon Viejo (Oude Leon), de eerste hoofdstad van Nicaragua, werd in 1524 gesticht door de Spaanse conquistadores, ten zuiden van de Momotombo-vulkaan, en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied leed veelvuldig aan vulkanische activiteit, met als hoogtepunt de aardbevingen van 1594 en 1610. De stad werd niet verwoest door de aardbeving in 1610, maar vanwege de schade die de infrastructuur veroorzaakte door de seismische activiteit, hielden de kolonisten een referendum en besloten ze de stad naar de huidige locatie, ongeveer 20 mijl naar het westen. De oude stad werd geleidelijk aan begraven door de voortdurende uitdrijving van as en vulkanische steen afkomstig uit Momotombo en door sedimenten van het meer. De ruïnes van Leon Viejo werden ontdekt in 1967 en de opgravingen begonnen het volgende jaar, waaruit bleek dat de stad in die tijd een vergelijkbare lay-out had als andere steden in Amerika, aangelegd op een rastersysteem met een centraal plein in het midden. Leon Viejo is de enige koloniale stad uit de 16e eeuw in Amerika die tijdens haar geschiedenis nooit is veranderd aan stadsplanning.


DAG 4 - Bezoek San Jacincto op weg naar San Ramon homestay

Vandaag verlaten we Leon en bezoeken we de moddervelden van San Jacinto, onderweg naar San Ramon. San Jacinto is een klein stadje ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van Leon; achter het dorp zijn kokende moddergaten verbonden met de Telica-vulkaan. Deze vulkanische velden dienen als ademhalingsgaten voor de nabijgelegen vulkanen en vormen het gebied als een Marslandschap (en helpen op hun beurt toekomstige uitbarstingen te voorkomen). Het is extreem heet om rond te lopen en de gaten te zien, die verschillen in grootte en kleur, waar de modder hevig kookt. De modder gooit soms steentjes in de lucht en er komt continu stoom uit de gaten. Lokale mensen (vooral kinderen) verkopen je graag inheemse keramiek en handgemaakte beeldjes, vers gemaakt van de hete vulkanische modder.


Daarna vervolgen we onze reis naar San Ramon. San Ramon ligt in het bergachtige noorden van het departement Matagalpa. Het gebied werd oorspronkelijk bewoond door de Sumo- en Miskito-bevolking van de Atlantische kust, evenals door de Chontales-indianen. We overnachten in een gastgezin. Deze ervaring biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de cultuur en het dagelijks leven van de koffieproducenten en hun gemeenschappen. U kunt deelnemen aan het koffiezetten en hun dagelijkse leven delen door te leren hoe u lokale gerechten kookt of natuurlijke medicijnen produceert, en geniet van verschillende culturele evenementen zoals muziek, drama en ambachten. U kunt ook de lokale omgeving verkennen door een wandeling te maken naar de waterval van Salto Yasica.

DAG 5 - Zoek naar wilde dieren in het Selva Negra Cloudforest

Vandaag genieten we van een wandeling door het wolkenwoud (ongeveer twee uur) in Selva Negra of Zwarte Woud. Tijdens de wandeling leren we over het belang van het regenwoud en ontdekken we de flora en fauna. Daarna rijden we zuidwaarts naar Granada. Granada werd gesticht in 1524 en wordt beschouwd als de op één na oudste stad die door de Spaanse verovering op het vasteland van Latijns-Amerika is gevestigd. Tijdens de koloniale tijd zag Granada veel onrust omdat de stad verschillende keren werd aangevallen door piraten. Tegenwoordig wordt Granada gekenmerkt door felgekleurde Spaans-koloniale architectuur, zichtbaar door het hele stadscentrum. De sfeer is erg aangenaam en er is een breed scala aan restaurants en bars, vooral langs de boulevard van het centrale park tot aan de oevers van het meer van Nicaragua.


DAG 6 - Ontdek Granada, optionele boottocht op het meer van Nicaragua

'S Ochtends genieten we van een stadstour door Granada. Geen bezoek aan Granada is compleet zonder een rondleiding door het prachtige historische centrum van de stad en er is geen betere manier om het te bezoeken dan met een traditionele paardenkoets. Granada werd in 1524 gesticht door de Spanjaarden en wordt beschouwd als een van de oudste koloniale steden op het westelijk halfrond. Tijdens deze begeleide wandel- / koetstocht verkennen we de San Francisco Church en het naburige San Francisco Convent, gebouwd in 1529 (toegang optioneel). Vervolgens gaan we verder naar de prachtige Merced-kerk, waar we de mogelijkheid hebben om naar de top van de klokkentoren te klimmen en het spectaculaire uitzicht over de stad, het meer van Nicaragua en de Mombacho-vulkaan te bewonderen. Ten slotte zie je op de lokale markt een glimp van het dagelijkse leven in Nicaragua.

Vanmiddag is vrij. Een aanbevolen optionele activiteit is een boottocht door Las Isletas op het meer van Nicaragua. Een boottocht door de Isletas van Granada is een geweldige manier om het meer van Cocibolca, ook bekend als het meer van Nicaragua, te verkennen. Gelegen aan de voet van de indrukwekkende Mombacho-vulkaan, bestaat het gebied dat we bezoeken uit ongeveer 360 kleine vulkanische eilanden die werden gevormd toen de Mombacho-vulkaan ongeveer 20.000 jaar geleden uitbarstte. Deze kleine eilanden worden bewoond door families die hun brood verdienen met vissen, terwijl andere eilanden gastheer zijn voor extravagante villa's die eigendom zijn van de rijke en beroemde Nicaragua's. Onderweg zal de gids veel uitleggen over de vele vogels die hier te zien zijn en de geschiedenis van het gebied herinneren.



DAG 7 - Bezoek de Masaya-vulkaan en de gemeentelijke markt

Vandaag verkennen we de Masaya-regio, inclusief de Masaya-vulkaan en de gemeentelijke markt van de stad. De Masaya-vulkaan is nog steeds actief en is de enige vulkaan op het westelijk halfrond waar het mogelijk is om naar de rand te rijden en de rokende krater te zien. Als we geluk hebben, kunnen we de uiterst zeldzame groene parkieten tegenkomen die, vreemd genoeg, de vulkaan naar huis roepen. Na een bezoek aan de vulkaan bezoeken we de diverse openbare markt van Masaya, een drukke hoorn van lokale producten en een uitgebreid ambachtelijk gedeelte waar we producten kunnen zien die vrij uniek zijn voor Nicaragua.


We stoppen voor de lunch in het kleine koloniale dorpje Catarina, bekend om zijn 'viveros' of kwekerijen van potplanten die worden verkocht aan huishoudens in Nicaragua. Onze laatste stop vandaag is San Juan de Oriente, een van de zogenaamde 'Pueblos Blancos' met zijn opvallende witte koloniale architectuur. Dit kleine stadje staat bekend om zijn keramische productie en we kunnen het huis van een lokale familie bezoeken en meer te weten komen over het delicate proces van deze traditionele kunstvorm.

DAG 8 - Reis naar Ometepe Island

Vandaag stappen we over naar de haven van San Jorge, aan de oevers van het meer van Nicaragua of Cocibolca zoals de lokale bevolking het noemt, en nemen de veerboot naar Isla de Ometepe. Het eiland Ometepe ligt in een van 's werelds grootste zoetwatermeren, het meer van Nicaragua. De twee vulkanen op het eiland, Concepcion en Maderas, bieden een prachtig uitzicht wanneer ze Ometepe per boot vanaf het vasteland naderen. Beide vulkanen hebben hun eigen klimaat en unieke vegetatie. Beide zijn een geweldige manier om te genieten van een spectaculair uitzicht op de omgeving. We maken een korte wandeling in het natuurreservaat Charco Verde, een beschermd gebied tussen de twee vulkanen van Ometepe. Het gebied bestaat uit een lagune, een strand en een bos. Het reservaat heet Charco Verde (Groene Plas) vanwege de groene kleur van de lagune. Veel vogels vinden beschutting in dit deel van het eiland, dus vogelliefhebbers moeten opletten. De wandeling is niet vermoeiend en leidt een heuvel op, vanwaar we een mooi uitzicht hebben over de omgeving.


DAG 9 - Vrije dag voor optionele wandelingen

Vandaag is een vrije dag. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder een klassieke rondleiding over het eiland, een Sam Ramon-watervalwandeling of een wandeling door de Maderas of Concepcion-vulkanen.



DAG 10 - Reis naar San Juan del Sur aan de Pacifische kust

Vandaag nemen we de veerboot terug naar het vasteland en gaan verder naar San Juan del Sur, in het zuidwesten. San Juan del Sur is een van de meest populaire bestemmingen in Nicaragua. Het was vroeger een rustig vissersdorp en is nu uitgegroeid tot een van de toonaangevende kustbestemmingen van het land, maar heeft nog steeds zijn charme en unieke cultuur behouden. De stranden zijn bijna het hele jaar door geweldig om te surfen; langs de kust worden ook snorkel- of zeiltrips aangeboden.



DAG 11 - Optionele surfles of schildpadnesten tour (in het seizoen)

Vandaag is een vrije dag. U kunt ervoor kiezen om gewoon te ontspannen of misschien om te surfen. La Flor Beach is een must om getuige te zijn van massale aankomsten van schildpadden (tijdens het seizoen, augustus-januari). Het strand is een beschermd natuurreservaat vanwege de massale aankomst van Olive Ridley-schildpadden die elk jaar tussen augustus en januari plaatsvinden. Duizenden schildpadden komen tijdens bepaalde nachten aan om eieren te leggen op dit ene specifieke strand. Ongeveer 50 dagen later komen duizenden eieren uit en proberen de babyschildpadden hun weg naar de oceaan te vinden.

DAG 12 - Keer terug naar de hoofdstad, Managua

Vandaag keren we terug naar de hoofdstad Managua.


DAG 13 - Tour eindigt Managua

Onze tour eindigt vanmorgen in Managua.



Rondreis door het land van Meren en Vulkanen 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203