12 daagse Rondreis in het Zuiden  Afbeelding 12 daagse Rondreis in het Zuiden
12 daagse Rondreis in het Zuiden
Bestemming: Rondreizen Nieuw Zeeland - Rondreizen

12 daagse Rondreis in het Zuiden




Dag 1 - Aankomst in Queenstown en wordt overgebracht naar uw accommodatie

Transfer van de luchthaven van Queenstown naar uw accommodatie

Welkom in de avonturen hoofdstad van Queenstown. Je wordt opgehaald op de luchthaven en naar je accommodatie gereden.


Uw tour documentatiepakket en ondersteuning

Zodra u landt in Nieuw-Zeeland, wordt uw gedetailleerde tourpakket met de hand bezorgd door een van onze vertrouwde vertegenwoordigers. Het pakket bevat alles wat u nodig heeft voor de duur van uw verblijf. Het bevat een uitgebreide, gedrukte en gebonden versie van uw reisschema, evenals duidelijke rij-instructies en kaarten voor elk deel van uw reis. Het bevat ook alle reserveringsdetails voor uw accommodatie en activiteiten - samen met relevante brochures en informatie. In Nieuw-Zeeland bieden we 24 uur per dag ondersteuning - details over hoe u op elk moment contact met ons kunt opnemen, zullen goed worden gedocumenteerd.


Welkom bij Queenstown

Bekend om zijn adrenaline-opwekkende activiteiten staat 'Queenstown' synoniem voor avontuur. Dit kleine bergstadje, genesteld onder een adembenemend uitzicht op het Remarkables-gebergte, staat geparkeerd aan de oevers van Lake Wakatipu. Hoewel Queenstown misschien wel het helderste juweel in de kroon van Nieuw-Zeeland is, biedt het veel meer dan een uitje vol actie. Breng tijd door op het wijnpad van de Gibbston-vallei en sluit af met een maaltijd in het restaurant van chef-kok Josh Emett, Rata. Maak een trip down memory lane op een 100 jaar oud stoomschip de TSS Earnslaw. Geniet van het landschap tijdens uw wandeling rond het meer of ga verder het Fiordland National Park in. Ga de heuvel over naar badplaats Wanaka, of beleef scènes uit Lord Of The Rings opnieuw met een 4x4. Maar - als je die haast echt wilt - ga dan op de Shotover Jet, duik van de Nevis Bungy, vrije val op de Canyon-schommel of Zip-lijn de Gondola. Zorg ervoor dat het op een lege maag gebeurt - zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd!

Uw accommodatie: The Dairy Private Hotel

The Dairy is een klein, luxe privé hotel dat uitstekende bed & breakfast-accommodatie biedt. Het ligt op slechts 1 minuut lopen van Queenstown Centre en beschikt ook over een grote lounge en open haard, een buitenspa en een bar.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Het Dairy Private Hotel

 


12-daagse Ultimate South Island - dag 2

Dag 2 - Haal uw huurauto vanochtend op en ga naar het bergstadje Wanaka aan het meer

Kies uit ons grote aanbod van laatmoderne huurauto's voor uw vakantie

Vandaag ga je op pad voor je Self Drive-vakantie in Nieuw-Zeeland, dus neem een ​​kijkje door de grote selectie van laat beschikbare modellen en maak je keuze. Om u op weg te helpen, is GPS bij alle verhuur inbegrepen.


GPS-navigatiesysteem

Gebruik de nieuwste GPS-technologie terwijl u door Nieuw-Zeeland reist. Uw draagbare GPS heeft een eenvoudige touchscreen interface met automatische routeberekening en stapsgewijze gesproken aanwijzingen, inclusief aankondiging van straatnamen. De GPS-eenheid voor auto's is gemakkelijk te gebruiken en heeft meerdere taalopties.


Queenstown naar Wanaka

Als je Queenstown verlaat, rijd je over de hoogst afgesloten weg van Nieuw-Zeeland, de Crown Range, voordat je aankomt in de badplaats Wanaka.


Uw accommodatie: Lakeshore Springs Apartments

Lakeshore Spings biedt exclusieve luxe appartementen aan de oevers van Lake Wanaka. Prachtig ingericht met uitzicht op het meer en de bergen, dit is de ideale uitvalsbasis voor uw Wanaka-ontsnapping. In- en uitchecken vindt plaats bij de receptie van The Moorings Motel, 17 Lakeside Drive. Lakeshore Springs Apartments

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 60 km / 38 mijl: 0,9 uur

 


12-daagse Ultimate South Island - dag 3

Dag 3 - Verken Wanaka vandaag. Bezoek het beroemde Mou Wahu-eiland

Wanaka

Het bergdorp Wanaka ligt aan de oevers van het op twee na grootste meer van het Queenstown Lakes District en wordt omgeven door de zuidelijke Alpen. Wanaka trekt mensen die op zoek zijn naar avontuur, een spectaculair landschap en een ontspannen sfeer.


In de winter verdrievoudigt de stadsbevolking meer dan dat als sneeuw sportliefhebbers massaal naar de lokale skigebieden Treble Cone en Cardrona trekken. Bekend als de toegangspoort tot het Mt Aspiring National Park, Wanaka is een wandelparadijs van afgelegen wildernis, hoge bergen en prachtige rivierdalen. Voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinestoot, probeer parachutespringen, rotsklimmen, jet boat varen of kies een rondvlucht boven Wanaka in een historisch Tiger Moth-vliegtuig.


Lake Wanaka Cruise en Island Nature Walk

Dicht bij het centrum van Lake Wanaka ligt het natuurreservaat Mou Waho Island. Een uniek glaciaal overblijfsel uit de laatste ijstijd, het eiland is ook de historische plaats van de vroege scheepsbouw en was vroeger een stopplaats voor de stoomboten en vlotten die ooit het meer bevaren. De landing is bereikbaar vanaf Wanaka met een boottocht van 35 minuten en bevindt zich aan de oostkant van het eiland, waar de overblijfselen van de vroege nederzetting overblijven; een stenen werf en een hut. Een goed gevormd pad leidt vanaf de overloop en klimt gestaag door de inheemse bush naar de top van Tyrwhitt Peak. Vlak voor de top zien we Arethusa Pool, een klein meer op het eiland met kleine eilanden erin - heel intrigerend! Vanaf de top hebben we een weids uitzicht van 360 graden

van Lake Wanaka, de omliggende bergen en valleien, en onder Arethusa Pool. De perfecte plek om te stoppen voor een kopje thee of koffie. Als we het pad weer afdalen, hebben we meer tijd om onze omgeving in ons op te nemen, te luisteren naar en te kijken naar de levendige vogels en gewoon te genieten van dit unieke natuurreservaat. Je voelt je goed beloond als je weer bij de boot komt voor de cruise terug naar Wanaka. De totale cruisetijd is 1,5 uur. De reis is afhankelijk van de weers- en meetomstandigheden. Afhankelijk van het plantseizoen kun je The Reforestation of Mou Waho helpen door een boom te planten.


Uw accommodatie: Lakeshore Springs Apartments

Lakeshore Spings biedt exclusieve luxe appartementen aan de oevers van Lake Wanaka. Prachtig ingericht met uitzicht op het meer en de bergen, dit is de ideale uitvalsbasis voor uw Wanaka-ontsnapping. In- en uitchecken vindt plaats bij de receptie van The Moorings Motel, 17 Lakeside Drive. Lakeshore Springs Apartments

 


12-daagse Ultimate South Island - dag 4

Dag 4 - Rijd door Mt Aspiring National Park en de Wild West Coast en Glacier Country op

Wanaka naar Franz Josef Glacier

De route volgt de oevers van de meren Wanaka en Hawea voordat je het dorp Makarora binnengaat, de toegangspoort tot Mt. Aspirant Nationaal Park. De Blue Pools, net buiten Makarora, zijn een prachtige wandeling van 30 minuten door het ongerepte inheemse beukenbos. Afdalen naar Mt. Aspirant Nationaal Park en richting de Haast Pass, beukende rivieren en watervallen zijn om elke hoek. Als u de Haast-rivier oversteekt, bent u nu echt aan de wilde westkust, een 600 kilometer lang stuk bos, regenwoud en podocarp-bos. First Fox Glacier heet u welkom in het gletsjergebied en de stad Franz Josef ligt op nog eens 45 minuten. Een geweldige manier om de gletsjers te ervaren is met een rondvlucht of een gletsjerwandeling.


Glacier Hot Pools

Genesteld in het weelderige regenwoud, is de Glacier Hot Pools een oase van rust. Kom tot rust in een van de drie grote zwembaden. De temperaturen variëren van 36 tot 40 graden en het water komt rechtstreeks uit een gletsjer stroom. Was de dag af en verjong in dit unieke bosparadijs.


Uw accommodatie: Westwood Lodge

Westwood is een speciaal gebouwde lodge, volledig gemaakt van hout en prachtig gedecoreerd. De lounge is de ontmoetingsplaats om te zien hoe de Zuidelijke Alpen zacht roze kleuren in de ondergaande zon.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Westwood Lodge

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 282 km / 175 mijl: 3,4 uur

 


12-daagse Ultimate South Island - dag 5

Dag 5 - Neem vanmorgen een helikopter naar de gletsjers. Vanmiddag tijd om zelf te verkennen

Twin Glacier Scenic Helicopter Flight met The Helicopter Line

Maak een spectaculaire rondvlucht over twee van de beroemdste gletsjers van Nieuw-Zeeland. Land aan het hoofd van één en bekijk de ongelooflijke aanblik van deze bevroren rivier terwijl deze zich een weg baant door oude gebeeldhouwde valleien. Mocht het weer niet geschikt zijn om deze vlucht te nemen, dan kunt u uw boeking overzetten op een soortgelijke tour met een van de helikoptervluchten in Queenstown of Mt Cook.


Wandelroutes in en rond Franz Josef

Er zijn veel wandelingen en trektochten in en rond Franz Josef. De onderstaande informatie wordt verstrekt door het Department of Conservation. Gelegen in het dorp Franz Josef is een informatiecentrum van het Department of Conservation en u kunt updates krijgen over de omstandigheden en geschiktheid van het circuit en u kunt meer te weten komen over het gebied, de natuurlijke geschiedenis en de mensen. Hieronder vindt u een selectie van korte wandelingen, maar neem eerst contact op met het informatiecentrum van het Department of Conservation voor weersomstandigheden, geschiktheid van het circuit en omstandigheden.


Douglas Walk


De Douglas Walk is een gemakkelijke boswandeling van een uur die langs het Peters Pool-uitkijkpunt loopt en verschillende morenen passeert voordat het afdaalt naar de brug over Dolly Creek op de weg terug naar de weg.

Categorie: Wandelpaden. Voltooiingstijd: 1 uur retour

Franz Josef Glacier / Kā Roimata o Hine Hukatere Walk

De 40 minuten lopen naar de terminal van de Franz Josef-gletsjer volgt een rotsachtig pad over de rivierbedding. Alleen ervaren en voorbereide bezoekers mogen proberen op de gletsjer te klimmen.

Categorie: Wandelpaden. Voltooiingstijd: 1 uur en 30 minuten terug

Lake Wombat Track

De Lake Wombat Track leidt je door een weelderig Rimu-bos naar het idyllische Lake Wombat.

Categorie: Wandelpaden. Voltooiingstijd: 1 uur en 30 minuten

Okarito-wandelpaden

Ten noorden van de Franz Josef Township ligt de kustplaats Okarito en de Okarito-lagune. De lagune is de thuisbasis van meer dan 76 soorten inheemse vogels, waaronder de kōtuku / witte reiger en koninklijke lepelaars.

Categorie: Wandelpaden.

Peters Pool Walk

Het spectaculaire uitzicht op Peters Pool omvat Franz Josef Glacier / Kā Roimata o Hine Hukatere en de Fritz Range, inclusief Mt Moltke en Mt Roon.

Categorie: gemakkelijke toegang. Voltooiingstijd: 25 min

Sentinel Rock Walk

Op korte afstand ten zuiden van de Franz Josef Township komt u bij de gletsjer- en Sentinel Rock-wandelingen. De Sentinel Rock Lookout biedt een indrukwekkend uitzicht op de gletsjer, de vallei en de Waiho-rivier.

Categorie: Korte wandeling. Voltooiingstijd: 20 min

Tatare Tunnels Walk

De 80 minuten durende Tatare Tunnels Walk volgt een oude 4WD-weg naar een kruising met de Callery / Waiho Walk. Volg vanaf daar het pad naar de oude watertunnels.

Categorie: Wandelpaden. Voltooiingstijd: 1 uur en 20 minuten terug

Terraswandeling

Volg de Terrace Walk terwijl deze door het bos slingert en langs overblijfselen gaat van eerdere goudwinning activiteiten.

Categorie: Korte wandeling. Voltooiingstijd: 30 min


Uw accommodatie: Westwood Lodge

Westwood is een speciaal gebouwde lodge, volledig gemaakt van hout en prachtig gedecoreerd. De lounge is de ontmoetingsplaats om te zien hoe de Zuidelijke Alpen zacht roze kleuren in de ondergaande zon.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Westwood Lodge

 


12-daagse Ultimate South Island - dag 6

Dag 6 - Ga naar de Zuidelijke Alpen en het glorieuze Arthurs Pass National Park en Wilderness Lodge

Franz Josef naar Arthur's Pass National Park

Als u noordwaarts rijdt op State Highway 6, passeert u vele kleine stadjes aan de westkust. Hari Hari is de gemeente waar Guy Menzies besloot in te landen (of liever: crashland) toen hij het werd

eerste persoon die solo over de Tasman vloog. Ross is de locatie van een oud goudmijnstadje en enkele van de oude gebouwen zijn bewaard gebleven. Je kunt zelfs voor goud pannen. De handwerk- en cadeauwinkels in Hokitika zijn uitstekend met een groot aantal lokaal gemaakte items en als je hier verder wilt verkennen, dan is de Hokitika-kloof een omweg waard.

State Highway 73 is de hoofdweg tussen de westkust en Christchurch en het landschap is spectaculair - zelfs in de regen - en er is een goede kans op regen in de hoge alpiene bergen. Met honderden watervallen die langs de met struiken beklede hellingen naar beneden vallen, is het geen weg om overhaast te zijn. Oorspronkelijk was de weg een pas die door Maori werd gebruikt, omdat ze een seizoensgebonden doorgang maakten om te zoeken naar de groene steen die overvloedig aanwezig was in de bergen aan de westkust. Toen de goudkoorts eind 1800 de westkust bereikte, werd er snel een weg ontwikkeld en niet snel na de trein. Tegenwoordig wordt het spoor voornamelijk gebruikt voor het vervoer van kolen naar de haven van Lyttelton, maar eenmaal per dag brengt de nu wereldberoemde Tranz Alpine Scenic Train een paar honderd toeristen en bezoekers tussen de twee oceanen.

De Otira-kloof aan de westkant van Arthur's Pass heeft een opmerkelijk stuk techniek waarbij de weg hoog over een viaduct door deze grote vallei loopt. Dit is een recente toevoeging aan de route, omdat de oude weg een paar jaar geleden in een rotsval was weggespoeld. Er zijn talloze uitkijkpunten die een prachtig uitzicht bieden op de vallei en de technische hoogstandjes, maar pas op voor de lokale bewoners, de kea. deze vogel is 's werelds enige alpine papegaai en kan extreem brutaal zijn.

Arthur's Pass Township is een bruisende plaats in het hoogseizoen met veel wandelaars en avonturiers die het gebruiken als uitvalsbasis voor de uitstapjes naar de bergen van Arthur's Pass National Park. Het Department of Conservation Centre hier heeft een uitstekende weergave van de lokale geschiedenis en is een geweldige informatiebron voor de vele korte wandelingen in de omgeving.


Arthur's Pass National Park

Het nationale park Arthur’s Pass strekt zich uit over de Zuidelijke Alpen en biedt daardoor een landschap van contrast. De westelijke regio's van het park profiteren van de hoge regenval die afneemt van de heersende winden terwijl deze de hoofdverdeling beklimt, waardoor weelderige regenwouden ontstaan. Het oosten is veel droger en wordt gedomineerd door beukenbossen. Tussen de twee ligt het bergachtige gebied van de Zuidelijke Alpen met kea en sneeuw poel.

Naast de natuurlijke wonderen van het park is er een lange geschiedenis van menselijke aanwezigheid, te beginnen met de vroege Maori die de passen gebruikten om tussen de oost- en westkust te reizen om pounamu te verhandelen. In 1864 onderzocht Arthur Dobson het gebied met het oog op het creëren van een betrouwbare route en ondanks zijn advies dat het 'bijna onmogelijk' was, sneed een groot aantal mannen een rudimentaire weg door de Zuidelijke Alpen - de voltooiing ervan in 1866. Het recente Otira Viaduct was een belangrijke technische prestatie en minimaliseert de gevaren van reizen op deze manier aanzienlijk. De goudvelden aan de westkust waren de motor voor de aanleg van de weg en leidden ook tot de ontwikkeling van het dorp Arthur's Pass.

Het dorp bestaat nog steeds en biedt voorzieningen zoals een winkel, cafés, restaurants en het bezoekerscentrum van het Department of Conservation. Er zijn een aantal manieren om het Nationaal Park te verkennen, zoals wandelen, speleologie en vogels kijken. Bezoek het bezoekerscentrum van DOC om u te laten adviseren over de meest geschikte wandelingen voor uw vaardigheid en de weersomstandigheden. Als je in Grasmere Lodge of Wilderness Lodge Arthur’s Pass verblijft, ben je ook direct voor de deur van het park.

Neem vanuit Christchurch of Greymouth de schilderachtige trein TranzAlpine voor verbluffende Arthur's Pass-vergezichten.


Uw accommodatie: Wilderness Lodge, Arthurs Pass


Wilderness Lodge ligt op een eigen 3.000 hectare groot natuurreservaat en merino schapenboerderij en wordt omgeven door de bergen van Arthur's Pass National Park. Sluit je aan bij natuurgidsen om te wandelen, kanoën en kea-papegaaien, gigantische boterbloemen, dwergbossen, alpine bloementuinen en watervallen te ontdekken.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Wilderness Lodge, Arthurs Pass

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 233 km / 145 mijl: 2,8 uur

 


12-daagse Ultimate South Island - dag 7

Dag 7 - Een volledige dag om te genieten van de aangeboden activiteiten in de lodge

Verken Wilderness Lodge, Arthur's Pass

Genesteld in berg beukenbos, halverwege tussen Christchurch en de westkust, biedt Wilderness Lodge Arthur's Pass stijlvolle accommodatie, heerlijk eten en warme gastvrijheid in een spectaculaire bergachtige omgeving.

Gelegen op een 4000 hectare grote schapenboerderij en natuurreservaat in het hart van de Zuidelijke Alpen, zal een dagelijks programma van begeleide activiteiten het hoogtepunt van uw bezoek zijn. Sluit je aan bij natuur- en boeren gidsen om alpine paden te bewandelen, kajakmeren voor natuurreservaten te kajakken en het leven op een werkende boerderij te ervaren.

Gratis begeleide activiteiten


Tweemaal per dag bieden gratis begeleide tochten een prachtige kennismaking met de natuur, landschappen en geschiedenis van de Zuidelijke Alpen. Enkele van de reizen zijn onder meer:

Sheep Farm Discovery: sluit je aan bij een gids om herdershonden in actie te zien, lammetjes met de hand te voeren, traditionele messcharen te zien en meer te leren over het kweken van merinowol voor de mode-industrie. Deze reis vindt elke tweede middag plaats en is voor veel gasten een hoogtepunt

Vogels en speciale planten van het berg beukenbos: verken met een natuurgids en leer de geheimen van deze opmerkelijke mosbossen rond de lodge

McKay Moa Forest Hike: bezoek een speciaal natuurreservaat op de Wilderness Lodge-boerderij. Geniet van een spectaculair berglandschap, bekijk bizarre 'moa-planten' en leer hun fascinerende geschiedenis kennen.

Stars of the Southern Night Sky: Een rustige wandeling na het diner om de sterrenhemel te zien. Identificeer planeten, satellieten en sterrenbeelden, waaronder het Zuiderkruis.


Langere betaalde begeleide activiteiten


Upper Otira Glacier Adventure: een fantastische uitdagende zomerse wandeling. Klim hoog in een gletsjerbekken en geniet van bergpanorama's, alpenbloemen en watervallen die uitmonden in een bergpicknick onder Mt Rolleston.

Kalksteenkastelen en eenvoudig kajakken: een ontspannen rondleiding / wandeling naar een landschap dat beroemd is geworden door de Narnia-film 'The Lion, the Witch & the Wardrobe'. Peddel over een zacht bergmeer en geniet van een lunch tussen natuurlijke kalksteenkastelen.

Bergwandeling in de Zuidelijke Alpen: doorkruis beukenbos om bergtoppen hoog boven de Waimakariri-rivier te openen. Leer meer over alpiene planten en geniet van een lunch in een historische hut die ooit herders beschutte toen dit gebied deel uitmaakte van de Wilderness Lodge-boerderij, nu Arthur's Pass National Park.

Wonderful Waterfalls of Arthur's Pass: Een speciale reis voor liefhebbers van watervallen en fotografie. Bezoek watervallen en watervallen in het Arthur's Pass National Park en verken 'bonsai' berg beukenbossen. Picknick naast een bergbeek.


Zelfgeleide activiteiten opties


Verken een 30 km lang netwerk van bos-, boerderij- en bergwandelpaden. Uw gastheren kunnen kaarten en suggesties geven en misschien wilt u een picknicklunch bestellen

Verken alleen het naburige Arthur’s Pass National Park.

Ontspan in vrede en rust en geniet van het spectaculaire berglandschap

Uw accommodatie: Wilderness Lodge, Arthurs Pass


Wilderness Lodge ligt op een eigen 3.000 hectare groot natuurreservaat en merino schapenboerderij en wordt omgeven door de bergen van Arthur's Pass National Park. Sluit je aan bij natuurgidsen om te wandelen, kanoën en kea-papegaaien, gigantische boterbloemen, dwergbossen, alpine bloementuinen en watervallen te ontdekken.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Wilderness Lodge, Arthurs Pass

 


12-daagse Ultimate South Island - Dag 8

Dag 8 - Vandaag naar de Canterbury Plains en uitlopers

Arthurs Pass naar Windwhistle

Daal af van de Zuidelijke Alpen door het Canterbury High Country en passeer Lake Pearson. Een prachtig rustig meer en een goede plek om te vissen of vogels te kijken. Verderop vind je Castle Hill, door klimmers vaak aangeduid als een van de beste rotsklim- en klimlocaties in Nieuw-Zeeland. De kalkstenen rots maakt het gebied het hele jaar door een klim bestemming. Volg de schilderachtige binnenlandse route door de kleine dorpjes Glentunnel en Glenroy richting Windwhistle en de spectaculaire Rakaia-kloof en neem de tijd om te stoppen en te genieten van het spectaculaire uitzicht op deze route.


Uw accommodatie: Terrace Downs Resort

Terrace Downs ligt aan de rand van de spectaculaire Rakaia-rivier en biedt een prachtig uitzicht tot aan Mt Hutt en biedt een verscheidenheid aan activiteiten, zoals golfen, vissen, jagen, wandelen en spadiensten.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Terrace Downs Resort

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 129 km / 80 mijl: 1,6 uur

 


12-daagse Ultimate South Island - dag 9

Dag 9 - Neem de schilderachtige binnenlandse route naar Mt Cook National Park via Lake Tekapo

Windwhistle naar Mt. Cook National Park via de Inland Scenic Route

De reis van vandaag begint met de spectaculaire Rakaia-kloof als je de smalle eenbaansbrug over de rivier beneden oversteekt. Je gaat verder en omhelst de uitlopers van de Zuidelijke Alpen en het Peel Forest totdat je aankomt in de gemeente Geraldine, een ideale verfrissing stop (lokaal ijs, kaas, bakkerij enz.) Voordat je het Mackenzie-land ingaat. Als u naar het westen gaat, gaat u verder richting het hoge land en passeert u plaatsen zoals Beautiful Valley, het is niet moeilijk te begrijpen hoe de namen zijn ontstaan. Beklimming Burkes Pass en op het hoge plateau en het pittoreske stadje Lake Tekapo, de eerste van de grote zuidelijke meren. Lake Pukaki ligt op slechts nog eens 30 minuten van Lake Tekapo en vanaf hier kunt u worden beloond met een spectaculair uitzicht over de volledige lengte van het meer en Mt. Cook National Park. In Mt. Cook Village Er zijn talloze activiteiten mogelijk vanaf gletsjer landingen per ski vliegtuig of helikopter, kajakken op een gletsjermeer en tal van wandelingen voor alle niveaus en tijdschema's. Bij The Hermitage Hotel is het Sir Edmund Hillary Alpine Centre een must see.


The Panorama Room, Hermitage Hotel, Mt Cook

Sinds de eerste opening in 1969 heeft The Panorama Room een ​​reputatie opgebouwd als een van de beste restaurants in Nieuw-Zeeland. Deze reputatie komt tot uiting in de talrijke onderscheidingen die het restaurant door de jaren heen heeft ontvangen. Een eenvoudige filosofie om alleen de meest verse, lokale ingrediënten te gebruiken, met name van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is nog steeds het geheim van het succes van vandaag. Het menu heeft een sterke internationale invloed en weerspiegelt zowel de smaak van het etablissement als het feit dat de meeste chef-koks over de hele wereld hebben gereisd en gewerkt.

Uw accommodatie: Hermitage Hotel, Aoraki Wing Premium Plus


Ervaar het beste uitzicht op het park vanuit de ruime kamers op de bovenste verdieping van het prachtige Hermitage Hotel.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Hermitage Hotel, Aoraki Wing Premium Plus

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 274 km / 170 mijl: 3,1 uur




12-daagse Ultimate South Island - Dag 10

Dag 10 - Tijd om de wandelingen of Mt Cook Village te verkennen voordat u naar het gletsjermeer gaat

Aoraki-Mt. Cook National Park

Op 3754 meter Aoraki-Mt. Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, diep in het hart van de Zuidelijke Alpen. Vanuit het bezoekerscentrum aan de zuidkant van het meer van Pukaki wordt u beloond met een prachtig uitzicht op deze immense top. Naast zijn indrukwekkende schoonheid, Mt. Cook National Park herbergt ook een enorm scala aan ontzagwekkende bezienswaardigheden en activiteiten. Ga de lucht in met Mt. Maak ski vliegtuigen voor een rondvlucht met een gletsjer landing. Met een lengte van ongeveer 27 kilometer is de Tasman-gletsjer de langste van Nieuw-Zeeland en een Glacier Explorers-tour geeft je de kans om zijn unieke kenmerken te zien.


Er zijn veel korte wandelingen in en rond het park en deze staan ​​goed aangegeven. Voor een fascinerende rondleiding door de Mt. Cook Encounter Guided Walk is een must-do en degenen die geïnteresseerd zijn in de nachtelijke hemel moeten een sterrenkijk tocht maken over de Mt. John Observatory. De regio wordt beschouwd als een van de helderste nachthemels ter wereld en is een van de weinige gouden sterren reservaten ter wereld.

Het Hermitage Hotel-complex biedt lekker eten, meerdere cafés en een bar. Bezoek het Sir Edmund Hillary Alpine Centre voor meer informatie over de geschiedenis van bergbeklimmen in deze regio. Je leert ook over de ongelooflijke prestaties van Sir Ed en zijn toewijding om anderen over de hele wereld te helpen.


Glacier Explorers Mt. koken

Ervaar 500 jaar oude ijsbergen van dichtbij op het Mt Cook-terminal meer. De Glacier Explorers-tour is de enige in zijn soort in Nieuw-Zeeland - en een van de slechts drie ter wereld! Zeer weinig gletsjers eindigen in meren en nog minder zijn toegankelijk. Bekijk torenhoge ijskliffen en drijvende ijsbergen vanuit de veiligheid van een speciaal ontworpen boot. Deze boten bieden een veilige manier om ongeziene en ontoegankelijke gebieden van de grootste gletsjer van Nieuw-Zeeland, de Tasman, te bekijken.


Uw accommodatie: Hermitage Hotel, Aoraki Wing Premium Plus

Ervaar het beste uitzicht op het park vanuit de ruime kamers op de bovenste verdieping van het prachtige Hermitage Hotel.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Hermitage Hotel, Aoraki Wing Premium Plus

 


12-daagse Ultimate South Island - Dag 11

Dag 11 - Vervolg uw rit zuidwaarts naar Central Otago, door de Gibbston Valley en terug naar Queenstown. Steek het meer over naar Walter Peak Station voor het diner vanavond

Mt. Cook National Park naar Queenstown

Vandaag verlaat je Mount Cook National Park en reis je naar Queenstown. Ga door het stadje Twizel aan het meer en passeer vervolgens de glijdende hoofdstad van Nieuw-Zeeland - Omarama - voordat je de Lindis Pass beklimt. Volg de weg naar Cromwell, gelegen aan de

het hoofd van de Kawarau-kloof. Vervolg uw weg richting de Gibbston Valley, een van de belangrijkste wijnbouw regio's van Nieuw-Zeeland. Bekijk de historische Kawarau-brug waar je kunt bungeejumpen, of ontspan en kijk hoe anderen de sprong wagen. Als u Queenstown nadert, komt de Remarkables-bergketen in zicht wanneer u de avontuurlijke hoofdstad van Nieuw-Zeeland binnenkomt.

TSS Earnslaw cruise naar Walter Peak inclusief gastronomisch barbecue diner en een rondleiding door de boerderij

Spring aan boord van het historische stoomschip TSS Earnslaw voor een iconische Queenstown-ervaring. Geniet van het lokale landschap terwijl je over Lake Wakatipu vaart naar Walter Peak Station, een werkende schapenboerderij. Bij aankomst op Walter Peak wandel je door de prachtige tuinen aan het meer naar de woning voor een gastronomisch barbecue diner. Kijk hoe uw chef-kok uw maaltijd bereidt van een heerlijk seizoensmenu en kies uit een verleidelijke selectie van Nieuw-Zeelandse vlees en lokale producten. Maak uw maaltijd compleet met een heerlijk dessert, Nieuw-Zeelandse kazen en vers gezette thee en koffie. Geniet na het diner van een onderhoudende demonstratie van het leven op een hoge boerderij. De retour cruise biedt de kans om mee te zingen met de pianist van het schip of gewoon de frisse nachtlucht in te ademen op de maanverlichte dekken terwijl de lichten van Queenstown dichterbij komen.

Uw accommodatie: The Dairy Private Hotel

The Dairy is een klein, luxe privé hotel dat uitstekende bed & breakfast-accommodatie biedt. Het ligt op slechts 1 minuut lopen van Queenstown Centre en beschikt ook over een grote lounge en open haard, een buitenspa en een bar.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Het Dairy Private Hotel

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 257 km / 159 mijl: 3,0 uur

 


Dag 12 - Je laatste dag in Queenstown

Een laatste ochtend in de Adventure Capital voordat u uw auto op de luchthaven laat vallen

Verken meer van Queenstown voordat u uw huurauto inlevert bij het luchthaven depot en uw reis voortzet.

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 8 km / 5 mijl: 0,2 uur



12 daagse Rondreis in het Zuiden  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203