14 daagse Rondreis van Auckland naar Queenstown Afbeelding 14 daagse Rondreis van Auckland naar Queenstown
14 daagse Rondreis van Auckland naar Queenstown
Bestemming: Rondreizen Nieuw Zeeland - Rondreizen

14 daagse Rondreis van Auckland naar Queenstown




Dag 1 - Aankomst in Auckland City. Als de tijd het toelaat, is een havencruise een geweldige kennismaking met de bezienswaardigheden

Persoonlijke meet & greet en privétransfer naar uw accommodatie

Bij aankomst wordt u opgewacht door een van ons team en naar uw accommodatie in Auckland gereden.


Uw tour documentatiepakket en ondersteuning

Zodra u landt in Nieuw-Zeeland, wordt uw gedetailleerde tourpakket met de hand bezorgd door een van onze vertrouwde vertegenwoordigers. Het pakket bevat alles wat u nodig heeft voor de duur van uw verblijf. Het bevat een uitgebreide, gedrukte en gebonden versie van uw reisschema, evenals duidelijke rij-instructies en kaarten voor elk deel van uw reis. Het bevat ook alle reserveringsdetails voor uw accommodatie en activiteiten - samen met relevante brochures en informatie. In Nieuw-Zeeland bieden we 24 uur per dag ondersteuning - details over hoe u op elk moment contact met ons kunt opnemen, zullen goed worden gedocumenteerd.


Welkom bij Auckland City

Auckland, de zelfbenoemde ‘City of Sails’ van Nieuw-Zeeland, is het grootste metro gebied van het land. Dit stadsparadijs ligt tussen de Stille Oceaan en de Tasmanzee en heeft voor elk wat wils. Omringd door inheemse bush, regenwouden en een overvloed aan stranden, is Auckland een speeltuin voor zowel de stads kunstenaars als mensen met oog voor avontuur. Verken de centrale musea en galerijen te voet of maak een rit door een van de meer dan 800 regionale nationale parken om verlaten stranden, watervallen en inheemse bossen te zien.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Fullers Auckland Harbour Cruise

Vaar vandaag over het sprankelende water van Aucklands Waitemata Harbor. Je leert over de meest bekende bezienswaardigheden van de stad, inclusief een tussenstop op de slapende vulkaan Rangitoto. Je ziet een spectaculair uitzicht op de Harbour Bridge, de skyline van de stad en de historische marinebasis van Devonport en geniet van de Bean Rock-vuurtoren met een gratis warm drankje en een broodje.


Uw accommodatie: Hotel Grand Chancellor Auckland City

Hotel Grand Chancellor ligt aan Hobson Street, in het centrum van Auckland, en biedt gemak in appartement stijl met hotelfaciliteiten. Direct voor de deur van het drukke viaduct en de waterkant, met een gevarieerd aanbod aan restaurants om de smaakpapillen te verleiden. Hotel Grand Chancellor Auckland City

 


14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - dag 2

Dag 2 - Verken Auckland en de omliggende buitenwijken

Kies uit ons grote aanbod van laatmoderne huurauto's voor uw vakantie

Vandaag ga je op pad voor je Self Drive-vakantie in Nieuw-Zeeland, dus neem een ​​kijkje door de grote selectie van laat beschikbare modellen en maak je keuze. Om u op weg te helpen, is GPS bij alle verhuur inbegrepen.


GPS-navigatiesysteem

Gebruik de nieuwste GPS-technologie terwijl u door Nieuw-Zeeland reist. Uw draagbare GPS heeft een eenvoudige touchscreen interface met automatische routeberekening en stapsgewijze gesproken aanwijzingen, inclusief aankondiging van straatnamen. De GPS-eenheid voor auto's is gemakkelijk te gebruiken en heeft meerdere taalopties.


Verken Auckland City

Het grootste metro gebied van Nieuw-Zeeland, dat een natuurlijke haven omringt, biedt het beste van twee werelden. Zandstranden, inheemse bush en weelderige regenwouden versmelten met een levendige stedelijke cultuur. Pak een kopje koffie in het centrum en kijk hoe de zeilboten vanaf het viaduct of de havenzijde glijden en het roer overneemt van een America's Cup Yacht.


Vang de Quickcat naar het nabijgelegen Waiheke-eiland voor een gastronomische eet- en wijnervaring. Maak de spinnenwebben schoon met een kleine oefening en wandel over de top van Mt Eden - de hoogste vulkaan van Auckland. Pak een picknick in en kies een van de 800 regionale nationale parken om te verkennen. Hunua Falls - gelegen binnen de Hunua Ranges - mag je niet missen. Als ontspanning meer jouw stijl is, zoek dan een goed boek en ga naar een verlaten strand. Probeer Orewa - een uur ten noorden van de stad - of blijf wat dichterbij en ga naar Cheltenham Beach in Devonport.

Maak tijd om de Sky Tower of The Harbour Bridge te beklimmen en je adrenaline op te krikken door bungy eraf te springen (of beide!). Sluit af met een diner in een van de vele trendy eetgelegenheden aan Ponsonby Road.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Auckland Harbour Bridge Climb

Deze spectaculaire AJ Hackett-wandeltocht is de enige brugklim in Nieuw-Zeeland - en de ultieme manier om de iconische Auckland Harbour Bridge te ervaren. Alle loopbruggen zijn op maat gemaakt en door de licht glooiende bogen is deze activiteit geschikt voor alle leeftijden. Terwijl je naar de top wordt geleid, word je begroet met een 360 graden panoramisch uitzicht op de sprankelende Waitemata-haven. Bekijk het beste van de stad van bovenaf en leer alles over de geheimen van de brug!


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Fullers Rangitoto Volcanic Explorer

Een korte cruise van 25 minuten door de Waitemata-haven en de Hauraki-golf brengt u naar Rangitoto Island, het grootste en jongste vulkanische veld van Auckland. Het is ongeveer 600 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten, maar wordt beschouwd als uitgestorven en veilig om te verkennen. Tijdens je reis van en naar het eiland geniet je van een fantastisch uitzicht op de vulkaan en de stedelijke achtergrond van Auckland.


Bij aankomst wordt u begroet door uw gids en naar de wachtende voertuigen met vierwielaandrijving in de buurt gebracht. Eenmaal aan boord - reis door ruige lava gewassen en inheemse bush terwijl je leert over de vurige geschiedenis en geologie van het eiland. Je wordt dan afgezet aan de voet van de top, slechts een korte klim langs een houten promenade naar de top. Nadat je het panoramische uitzicht van 360 graden hebt bewonderd, ga je terug naar het tourvoertuig voor de terugreis naar de kade.

AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Dinner Cruise door de haven met Explore

Deze unieke eetervaring op het water mag u niet missen terwijl u in Auckland bent. Geniet van soepel zeilen in de Waitemata-haven - en kijk hoe deze fotogenieke stad tot leven komt met fonkelende lichten. Je ervaren bemanning zal praten over de hoogtepunten van Auckland en er zal gelegenheid zijn om te proberen te sturen. Geniet van uw maaltijd terwijl u door de prachtige haven van Auckland vaart en geniet van het uitzicht terwijl de zon langzaam ondergaat. Je wordt getrakteerd op hapjes en een drankje terwijl je op weg gaat naar Westhaven Marina. Kies tussen een formeel diner in de hut beneden of geniet van de iconische bezienswaardigheden van de haven van Auckland terwijl je op het dek eet. U kunt dan genieten van een decadent dessert terwijl u vertrekt. U kunt kiezen uit een heerlijk driegangenmenu verzorgd door Degree Gastrobar, een gerenommeerd Viaduct Restaurant.


Uw accommodatie: Hotel Grand Chancellor Auckland City


Hotel Grand Chancellor ligt aan Hobson Street, in het centrum van Auckland, en biedt gemak in appartement stijl met hotelfaciliteiten. Direct voor de deur van het drukke viaduct en de waterkant, met een gevarieerd aanbod aan restaurants om de smaakpapillen te verleiden.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Hotel Grand Chancellor Auckland City

 


14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - dag 3

Dag 3 - Rijd naar het zuiden door de weelderige Waikato-landbouwgrond en maak vervolgens een omweg naar Hobbiton, op weg naar Rotorua

Auckland naar Rotorua

De rit naar het zuiden vanuit Auckland brengt je langs de Bombay Hills en het glooiende boerenland en de rijke melk weiden van de Waikato in. De Bombay Hills markeren de buitengrens van het grotere gebied van Auckland en hier draai je landinwaarts naar het centrum van Waikato. Je zult snel door de stad Matamata gaan, waar je de volledig intacte Hobbiton-filmset kunt bezoeken die wordt gebruikt bij het fotograferen van de Lord of The Rings en Hobbit-trilogieën. Als je verder gaat, passeer je verschillende kleine boerengemeenschappen voordat de tekenen van stoom en andere geothermische activiteiten je aankomst in Rotorua signaleren.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Hobbiton Movie Set-tour vanuit Shires Rest

Ga op in de films van The Lord of the Rings en Hobbit wanneer je de filmset van Hobbiton bezoekt. Gelegen net buiten Matamata - in het hart van de weelderige landbouwregio Waikato, begint uw tour met een rit door een pittoreske schapenboerderij. Je wordt dan door Hobbit Holes, de Green Dragon Inn, de Mill en de Party Tree geleid terwijl je gids verhalen achter de schermen en inzicht in het maken van de films deelt.


Uw accommodatie: Sudima Lake Rotorua

Sudima Hotel Lake Rotorua heeft een ongeëvenaarde locatie, direct aan de oevers van het prachtige Lake Rotorua. Grenzend aan het wereldberoemde Polynesische kuuroord en op slechts een korte wandeling van alle attracties in Rotorua.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Sudima Lake Rotorua

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 220 km / 136 mijl: 2,6 uur


 


14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - Dag 4

Dag 4 - Breng een volledige dag door in Rotorua en ontdek de lokale Maori-cultuur en fascinerende geothermische attracties

Verken Rotorua

Opgepept met natuurlijke warmwaterbronnen, kokende modderpoelen en stomende geisers, ligt Rotorua in een van 's werelds meest actieve vulkanische regio's. Afgezien van geothermische bezienswaardigheden heeft deze stad van zwavel een rijke inheemse geschiedenis. De thuisbasis van verschillende prominente Maori-stammen, een bezoek aan een van de Maori-dorpen moet hoog op uw agenda staan, evenals een excursie naar de Polynesische Spa voor een verkwikkende duik in de natuurlijke minerale warmwaterbronnen.


Leef aan de rand wanneer je aan boord springt van een helikopter op weg naar White Island, de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland.

Geef je adrenaline een boost in Velocity Valley Adventure Park op adembenemende attracties zoals statisch parachutespringen of een gigantische schommel die 130 km per uur bereikt.

U kunt ook de Rotorua-gondel beklimmen voor een prachtig uitzicht op het meer en 's nachts door de rodel rijden voor een extra kick.


Fans van Lord of the Rings en The Hobbit moeten naar het nabijgelegen Matamata rijden en de filmset ‘Hobbiton’ ervaren. Haal het meeste uit je tijd in Rotorua met een excursie door het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, een van de kleurrijkste vulkanische attracties van het gebied.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Agrodome Farm Show en Farm Tour Combo

Gelegen op een 350 hectare grote schapen- en veehouderij met 1200 schapen en 120 runderen, geeft de Agrodome zijn bezoekers een praktische, live landbouw ervaring. The Farm Show speelt een cast van getalenteerde dieren - niet alleen schapen! De opmerkelijke boerderijhonden zullen je verbazen, omdat ze laten zien dat ze kunnen reageren op bevelen en die schapen (en eenden!) Op één lijn houden. Kom dan naar het hoedengebied om na de show een gratis live hondenproef te bekijken! Verken de boerderij en leer de geschiedenis van de Nieuw-Zeelandse landbouw op op maat gemaakte landbouwaanhangers. Onderweg zijn er fascinerende dingen te leren - en ook een paar lachjes! Je kunt met de hand voeren en foto's maken met allerlei vriendelijke dieren, waaronder Romney-schapen, runderen, herten, lama's, struisvogels, varkens en alpaca's. Verken de fruitboomgaard en de olijfgaard en maak kans op natuurlijk kiwisap en heerlijke zoete honing die afkomstig is van de boerderij.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Rainbow Springs en Behind the Scenes Kiwi Encounter

Bij Rainbow Springs krijg je de kans om enkele van de inheemse flora en fauna van Nieuw-Zeeland te zien in de majestueuze bossen van Rotorua. Dwaal door het prachtige, met bomen omzoomde park en bewonder de bloeiende struik, varens, bloemen en planten. Kom oog in oog te staan ​​met en leer meer over de dierbare fauna van Nieuw-Zeeland. Bekijk het bronwater zwembad met regenboog-, bruin- en tijgerforel en bezoek vervolgens de volières op het terrein - de thuisbasis van Nieuw-Zeelandse soorten zoals kea, kaka, tui, kereru en kiwi. De tuatara, bekend als de levende dinosaurus van Nieuw-Zeeland, is hier ook te zien.

Ga achter de schermen met het nationale dier van Nieuw-Zeeland in het speciaal gebouwde Kiwi Conservation Centre - uitsluitend gemaakt om te proberen het uitsterven van deze unieke soort te stoppen. Hier krijgt u uit de eerste hand inzicht in de inspanningen die worden geleverd om het aantal kiwi-eieren dat wordt uitgebroed en weer in het wild wordt uitgezet, te vergroten.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Mitai Maori Village

Een avond in Mitai geeft je een ontzagwekkende kennismaking met de inheemse Maori-cultuur. Bewonder de prachtige bushomgeving en zie krijgers in traditionele kleding die een oude krijgers kano (waka) door de Wai-o-whiro-stroom peddelen terwijl forel en paling onder de oppervlakte zwemmen. Geniet van een traditioneel gekookte hangi-maaltijd en sluit je avond af met een spectaculaire culturele voorstelling die het verhaal vertelt van de Maori-bevolking, hun verleden, houtsnijwerk en ta Moko -Tatoeagekunst. Laat u betoveren door de vertoning van wapens en gevechten en sta versteld van de wervelende tintelende Haka-finale. Echt een ervaring om nooit te vergeten.

Uw accommodatie: Sudima Lake Rotorua


Sudima Hotel Lake Rotorua heeft een ongeëvenaarde locatie, direct aan de oevers van het prachtige Lake Rotorua. Grenzend aan het wereldberoemde Polynesische kuuroord en op slechts een korte wandeling van alle attracties in Rotorua.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Sudima Lake Rotorua

 


14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - dag 5

Dag 5 - Vandaag Ga naar Wellington met veel stops voor een spectaculair landschap - waaronder Lake Taupo, de Desert Road en de Kapiti Coastline

Rotorua naar Wellington

De rit van Rotorua naar Wellington brengt je via de gemeente Taupo, de thuisbasis van het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Als u de oever van het meer volgt, passeert u Turani en stijgt u vervolgens het centrale plateau op naar de hoge land Rangipo-woestijn. Langs de rand van het Tongariro National Park bereik je de militaire stad Waiouru voordat je afdaalt door rijke landbouwgronden en de landelijke steden Taihape en Mangaweka. Volg de kust door Paraparaumu, Paekakariki en Plimmerton om op je bestemming Wellington aan te komen.


Uw accommodatie: Onderscheid Wellington Century City Hotel

Onderscheid Wellington Century City Hotel ligt in het hart van Wellington's CBD, dicht bij winkels, restaurants en belangrijke bezienswaardigheden zoals het Te Papa Museum.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Onderscheid Wellington Century City Hotel

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 441 km / 273 mijl: 5,3 uur




14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - Dag 6

Dag 6 - Ervaar de charmes van Wellington City, inclusief eigenzinnige cafés, musea en beroemde filmlocaties

Wellington City

Wellington, de thuisbasis van het regeringscentrum van Nieuw-Zeeland, heeft een grotendeels kosmopolitische uitstraling. Vaak aangeduid als 'mini-Melbourne', is deze (zelf beschreven) winderige stad een smeltkroes van kunst, cultuur, eten en mode. Eigenzinnige straat bars, ondergrondse kunst shows en hipster-eetgelegenheden vormen de sfeer van de binnenstad, terwijl een groot aantal zandstranden buiten de stedelijke drukte een vrolijk vakantiegevoel geven.

Ga naar Te Papa Museum voor een geschiedenisles en een kaartje voor een van de vele internationale tentoonstellingen of spring aan boord van de Wellington Cable Car op Lambton Quay - de enige lopende kabelbaan in het land. Voor degenen die oog hebben voor boetiek mode, dwaal je door Cuba St om enkele van de beste vintage winkels van de stad te proeven. Pauzeer voor koffie in een hipster café en maak een foto buiten de 'Beehive', de parlementaire debat kamer van Nieuw-Zeeland.

Ga achter de schermen bij Weta Workshop, de Oscar-winnende ontwerpstudio achter Lord Of The Rings, The Hobbit en Avatar. We raden een rondleiding van 45 minuten aan door zowel de Workshop als de Weta-grot. Als je een fijnproever bent, is een rondreis van twee uur naar Martinborough een must. Neem de tijd terwijl je door een spectaculair wijnland slingert en stop zeker bij Martinborough Wines of Ata Rangi Martinborough. Voor een educatief dagje uit, leer meer over de inheemse soorten van Nieuw-Zeeland in Zealandia - 's werelds eerste volledig omheinde eco-reservaat en de thuisbasis van meer dan 40 soorten bedreigde en inheemse vogels.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Midden-aarde filmlocaties halve dagtour

In een kleine groep ga je naar de vallei om de filmlocaties voor Rivendell te verkennen, waar Frodo herstelde van zijn mesaanval; de rivier de Anduin waar de Fellowship naar Amon Hen reisde; de tuinen van Isengard, waar Gandalf reed om Saruman te zien en de plaats van de orks die de bomen vellen; zie de groeve die is gebruikt voor het filmen van Helms Deep in Rohan en Minas Tirith in Gondor. Ga dan terug naar de stad om het uitkijkpunt Mount Victoria en Buckland Forest te bezoeken, waar je een "snelkoppeling naar paddenstoelen" kunt nemen, "de weg kunt opgaan" en je kunt verbergen waar de Hobbits zich verborgen hielden voor de Black Riders voordat ze naar de Buckleberry Ferry renden en onderweg het kampement Dunharrow Rohirrim ontdekken.

VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Nachtelijke rondleiding door het Zeelandia Wildlife Sanctuary

Een avondtour maken door het ecologische reservaat van de natuur in Zeelandia is een onvergetelijke ervaring en wordt ten zeerste aanbevolen. Als een succes voor de instandhouding en een veilige haven voor enkele van de zeldzaamste inheemse dieren van Nieuw-Zeeland, herbergt Zealandia vele opmerkelijke vogelsoorten, reptielen en insecten die in het wild leven in een prachtige vallei van 225 hectare (slechts een vierkante mijl) - op slechts 10 minuten van de centrale stad.

Je tour begint met een interactieve tentoonstelling voordat je door de poorten van het hek voor roofdieren met uitsluiting van Zeelandia het heiligdom binnenloopt. Je gids leidt je vervolgens op een fakkelwandeling door de inheemse bush van Nieuw-Zeeland. Mogelijke bezienswaardigheden zijn onder meer kiwi-foerageren op de bosbodem, tuatara op jacht naar voedsel, glimmende glimwormen, kleine Maud Island-kikkers in hun verblijf, pateke (bruine wintertaling) eenden die 's nachts eten en kaka (papegaaien) die binnenkomen om te slapen.

Zealandia is een van de beste plekken om kiwi in het wild te zien. Meer dan 100 van deze nachtelijke vogels leven vrij in hun natuurlijke omgeving in de veiligheid van de vallei van het reservaat - dus je kans om er een te zien is erg goed.


Uw accommodatie: Onderscheid Wellington Century City Hotel

Onderscheid Wellington Century City Hotel ligt in het hart van Wellington's CBD, dicht bij winkels, restaurants en belangrijke bezienswaardigheden zoals het Te Papa Museum.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Onderscheid Wellington Century City Hotel

 


14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - Dag 7

Dag 7 - Neem de Interislander Ferry over de kookstraat. Vaar door de spectaculaire Marlborough Sounds voordat je aankomt in Picton

Interislander Ferry Wellington naar Picton

De reis van 92 km tussen Wellington en Picton duurt ongeveer 3 uur en wordt omschreven als 'een van de mooiste veerboottochten ter wereld'. Als u Wellington Harbor verlaat, passeert u vele interessante punten, zoals Pencarrow Head, waarop de oudste vuurtoren van Nieuw-Zeeland staat (1859). Red Rocks is de thuisbasis van een zeehondenkolonie en Oterangi Bay is de site met de hoogste windsnelheid ooit van het land, 268 km / u.

Vanaf de Cook Strait heb je een spectaculair uitzicht op de Kaikoura Ranges op het Zuidereiland en worden dolfijnen en veel zeevogels vaak gezien. Ongeveer een uur van de cruise voert u door de Marlborough Sounds en deze regio van met struiken bedekte bergen, kleine eilanden, kristalhelder water en afgelegen baaien biedt opmerkelijke fotografische mogelijkheden. De laatste etappe van uw cruise reist door Queen Charlotte Sound voordat deze eindigt in het pittoreske stadje Picton.

Kies uit ons grote aanbod van laatmoderne huurauto's voor uw vakantie

Vandaag ga je op pad voor je Self Drive-vakantie in Nieuw-Zeeland, dus neem een ​​kijkje door de grote selectie van laat beschikbare modellen en maak je keuze. Om u op weg te helpen, is GPS bij alle verhuur inbegrepen.


Picton naar Blenheim

Slechts een korte rit van 30 minuten volgt u de vallei naar het zuiden om aan te komen in Blenheim, gelegen in het hart van Marlborough - het grootste wijnproducerende gebied van Nieuw-Zeeland. Ga door hectares blad groene wijnstokken en bewonder de prachtige ‘droge heuvels’ van Marlborough in de verte.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Sounds Connection Halve dag wijntour

Een middag tussen de wijnstokken! Laat je onderdompelen in het wijnland van Marlborough met de Sounds Connection-wijntour van een halve dag. Je wordt opgehaald bij je accommodatie en door drie of vier zorgvuldig geselecteerde wijnmakerijen geleid om de bekroonde producten te proeven waar deze regio bekend om staat. Je hoort ook over de geschiedenis van het wijnmaken in Marlborough en leert de unieke processen die elk wijnhuis doorloopt. Een lunchstop is niet inbegrepen bij deze tour, dus we raden je aan om voorafgaand aan deze activiteit iets te eten.


Uw accommodatie: Chateau Marlborough

Chateau Marlborough biedt luxe accommodatie in het hart van Blenheim, een van de beroemdste wijnregio's van Nieuw-Zeeland. Dit boetiekhotel is er trots op dat het gasten luxe accommodatie biedt met benijdenswaardige aandacht voor detail, met uitzicht op de Seymour Square Gardens en op slechts een korte wandeling van het stadscentrum van Blenheim.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Chateau Marlborough

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 25 km / 16 mijl: 0,3 uur


 

14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - Dag 8

Dag 8 - Rijd naar de badplaats Kaikoura

Blenheim naar Kaikoura

Steek de 'droge heuvels' van Marlborough over en ga naar een van de meest spectaculaire kustlijnen van het Zuidereiland, de Kaikoura-kust. De weg loopt ongeveer 50 kilometer langs de kust en biedt veel kansen om de inheemse fauna te bekijken. In het oosten ligt de Stille Zuidzee en in het westen de torenhoge Kaikoura Ranges. Kaikoura Township is een bruisende kleine plaats met veel cafés, restaurants en winkels - maar de belangrijkste reden om hier te bezoeken is de natuur - en het is een van de weinige plaatsen in Nieuw-Zeeland waar je het hele jaar door walvissen kunt zien.


Uw accommodatie: The White Morph, Kaikoura

The White Morph ligt aan de Esplanade in Kaikōura en biedt een indrukwekkend uitzicht op de oceaan en de bergen. Op slechts 10 minuten lopen van de stad is The White Morph prachtig gelegen, zodat u kunt genieten van het spectaculaire landschap van Kaikoura terwijl u geniet van de verscheidenheid aan attracties die worden aangeboden.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

The White Morph, Kaikoura

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 110 km / 68 mijl: 1,3 uur

 


14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - dag 9

Dag 9 - Ga verder zuidwaarts door de Canterbury Plains naar Christchurch

Kaikoura naar Christchurch

Vandaag ga je verder langs de kust voordat je landinwaarts trekt door het wijngebied North Canterbury - de Waipara Valley. Terwijl je door dit gebied rijdt, word je begroet door een van de beruchtste dieren van Nieuw-Zeeland, de schapen. Als u de tijd heeft, raden we u aan een omweg te maken naar Hanmer Springs voor een ontspannen duik in de thermale baden. Aangekomen in Christchurch ziet u een nieuwe en verbeterde stad, die gestaag oprijst uit de ruïnes van de aardbeving in 2011.

VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Whale Watch Kaikoura

Ervaar het enige walvisobservatiebedrijf van Nieuw-Zeeland. Whale Watch Kaikoura biedt een once-in-a-lifetime, ontmoeting van dichtbij met de gigantische potvis. U zult waarschijnlijk ook Nieuw-Zeelandse pelsrobben, schemerige dolfijnen en albatrossen tegenkomen. Afhankelijk van het seizoen zie je mogelijk ook grienden, blauwe en zuidkapers en migrerende bultruggen. Vaak zijn hier orka's te zien en soms verschijnt de kleinste dolfijn ter wereld, de Hectors.

Vaar in stijl op moderne catamarans, speciaal ontworpen om walvissen te spotten - Met grote passagiershutten en uitkijkplatforms buiten. Passagiers Nummers voor elke tour worden onder het laadvermogen van het schip gehouden om ervoor te zorgen dat uw reiservaring een persoonlijke ervaring blijft.


Uw accommodatie: Heartland Hotel Cotswold

Het Heartland Hotel Cotswold ligt op slechts een paar minuten lopen van boetiekjes in Merivale en Hagley Park. De kenmerkende architectuur van het Heartland Hotel Cotswold weerspiegelt het imago van Christchurch als de meest Engelse stad buiten Engeland.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Heartland Hotel Cotswold

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 178 km / 111 mijl: 2,5 uur

 


14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - Dag 10

Dag 10 - Verken de opnieuw opkomende stad Christchurch en ga verder naar het charmante Akaroa

Verken Christchurch City

Na de aardbeving in 2011 die het centrum en een groot deel van de buitenwijken verwoestte, is Christchurch goed bezig met een make-over van een miljard dollar. In het midden van de Canterbury Plains, grenzend aan de Stille Oceaan, is de nieuwste stad van Nieuw-Zeeland een ideale toegangspoort tot het verkennen van het midden van het zuiden.

Ga punteren op de rivier de Avon, maak een historische tramrit, pak de gondel naar de rand van een uitgedoofde vulkaan of doe alle drie! Bekijk 's werelds enige kartonnen kathedraal en voor natuurliefhebbers - dwaal door de beroemde Christchurch Botanic Gardens.

Rijd een uur in elke richting om te skiën, mountainbiken, wijn proeven, walvissen kijken, bungeejumpen of golfen. Bezoek het International Antarctic Centre of ga op safari in het Orana Wildlife Park. Neem de kronkelende weg van Port Hills naar de Franse nederzetting Akaroa en maak een tocht door de wijnstokken in Waipara voor een authentieke wijnproeverij uit Nieuw-Zeeland.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Christchurch-kabelbaan

In de Heathcote-vallei, op slechts een kwartier van het hart van de stad Christchurch, rijd je met de Christchurch-gondel bijna een kilometer naar de ingestorte rand van een uitgedoofde vulkaan - die zes miljoen jaar geleden explodeerde. Geniet van het panoramische 360-graden uitzicht op de centrale stad, Lyttelton Harbour, Banks Peninsula, Canterbury Plains en de verre toppen van de Zuidelijke Alpen. Dwaal door het top complex en kies een van de vele natuurwandelingen of bezoek de Time Tunnel - een dramatische reconstructie van de geschiedenis van de Port Hills en Christchurch.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Christchurch Grand Tour

Spring aan boord van de Grand Tour luxe touringcar voor een interactieve begeleide reis door Christchurch. Zie het beste van deze havenstad met prachtige parken, tuinen, buitenwijken aan de kust en heuvels. Je leert over zijn geschiedenis en toekomstige plannen voor de wederopbouw van meerdere miljarden dollars na de verwoestende aardbevingen van 2010 en 2011. Inbegrepen in de tour zijn vier van de belangrijkste attracties van Christchurch - punteren op de Avon, de Caterpillar Botanic Gardens-tour, de Christchurch Gondola en een hop on, hop off-ticket voor de Heritage Tram.


Uw accommodatie: Heartland Hotel Cotswold

Het Heartland Hotel Cotswold ligt op slechts een paar minuten lopen van boetiekjes in Merivale en Hagley Park. De kenmerkende architectuur van het Heartland Hotel Cotswold weerspiegelt het imago van Christchurch als de meest Engelse stad buiten Engeland.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Heartland Hotel Cotswold




14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - dag 11

Dag 11 - Vandaag geniet u van een mooie rit door Canterbury en MacKenzie Country

Christchurch naar Mt. Cook National Park

Rijd vandaag door het hart van het Zuidereiland en steek de uitgestrekte vlaktes van Canterbury over. Stop voor een adempauze in Geraldine voordat je verder gaat naar Mackenzie Country. Als je over de Burkes-pas gaat, kom je bij het pittoreske stadje Tekapo aan het meer.

Volg de weg en geniet van het uitzicht op Aoraki Mt Cook (de hoogste berg van Nieuw-Zeeland) vanaf de oevers van Lake Pukaki, bekend om zijn ongelooflijke turquoise tint. Rijd langs de rand van het meer om op uw eindbestemming Mt Cook Village aan te komen.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Glacier Explorers Mt. koken

Ervaar 500 jaar oude ijsbergen van dichtbij op het Mt Cook-terminalmeer. De Glacier Explorers-tour is de enige in zijn soort in Nieuw-Zeeland - en een van de slechts drie ter wereld! Zeer weinig gletsjers eindigen in meren en nog minder zijn toegankelijk. Bekijk torenhoge ijskliffen en drijvende ijsbergen vanuit de veiligheid van een speciaal ontworpen boot. Deze boten bieden een veilige manier om ongeziene en ontoegankelijke gebieden van de grootste gletsjer van Nieuw-Zeeland, de Tasman, te bekijken.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Tasman Valley 4WD Tour

Een ruig 4WD-avontuur op de weg met ontzagwekkende uitzichten over de Tasman-gletsjer en zijn gigantische morenemuur. Je stopt op verschillende uitkijkpunten en hebt de mogelijkheid om naar de top van de Tasman Glacier-morenemuur te lopen om enkele van de meest spectaculaire fotografische mogelijkheden in het Aoraki / Mt Cook National Park te bekijken. Uw professionele gids heeft een schat aan kennis van het Aoraki / Mt Cook-gebied. Leer meer over het gebied, de unieke geologie, de lokale flora en fauna en krijg een onderhoudend inzicht in de rijke baanbrekende geschiedenis en verhalen van de afgelopen 150 jaar.


Uw accommodatie: Hermitage Hotelkamer Mount Cook View

Het Hermitage Hotel wordt omringd door prachtige met sneeuw bedekte toppen van de Zuidelijke Alpen, is een wereldberoemde toeristische bestemming en is sinds 1884 een icoon van superieure accommodatie en restaurants.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Hermitage Hotelkamer Mount Cook View

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 350 km / 217 mijl: 4,1 uur

 


14-daagse self drive tour van Auckland naar Queenstown - Dag 12

Dag 12 - Reis vandaag over de Lindis Pass en ga dan verder door de Kawarau Gorge naar Queenstown

Mt. Cook National Park naar Queenstown

Vandaag verlaat je Mount Cook National Park en reis je naar Queenstown. Ga door het stadje Twizel aan het meer en passeer vervolgens de glijdende hoofdstad van Nieuw-Zeeland - Omarama - voordat je de Lindis Pass beklimt. Volg de weg naar Cromwell, gelegen aan het hoofd van de Kawarau-kloof. Vervolg uw weg richting de Gibbston Valley, een van de belangrijkste wijnbouw regio's van Nieuw-Zeeland. Bekijk de historische Kawarau-brug waar je kunt bungeejumpen, of ontspan en kijk hoe anderen de sprong wagen. Als u Queenstown nadert, komt de Remarkables-bergketen in zicht wanneer u de avontuurlijke hoofdstad van Nieuw-Zeeland binnenkomt.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - TSS Earnslaw-cruise naar Walter Peak inclusief gastronomisch barbecue diner en een rondleiding door de boerderij

Spring aan boord van het historische stoomschip TSS Earnslaw voor een iconische Queenstown-ervaring. Geniet van het lokale landschap terwijl je over Lake Wakatipu vaart naar Walter Peak Station, een werkende schapenboerderij. Bij aankomst op Walter Peak wandel je door de prachtige tuinen aan het meer naar de woning voor een gastronomisch barbecue diner. Kijk hoe uw chef-kok uw maaltijd bereidt van een heerlijk seizoensmenu en kies uit een verleidelijke selectie van Nieuw-Zeelandse vlees en lokale producten. Maak uw maaltijd compleet met een heerlijk dessert, Nieuw-Zeelandse kazen en vers gezette thee en koffie. Geniet na het diner van een onderhoudende demonstratie van het leven op een hoge boerderij. De retour cruise biedt de kans om mee te zingen met de pianist van het schip of gewoon de frisse nachtlucht in te ademen op de maanverlichte dekken terwijl de lichten van Queenstown dichterbij komen.

Uw accommodatie: Heartland Hotel Queenstown


Het Heartland Hotel Queenstown is de ideale plek om te verblijven als u dicht bij alle actie van het centrum van Queenstown wilt zijn, maar toch hoog genoeg wilt zijn om te profiteren van het spectaculaire uitzicht over Lake Wakatipu naar de bergen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Heartland Hotel Queenstown

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 257 km / 159 mijl: 3,0 uur

 


14-daagse self drive tour Auckland naar Queenstown - Dag 13

Dag 13 - Een volledige dag om de schilderachtige geneugten van het prachtige Queenstown te ontdekken

Ervaar de wonderen van Queenstown

Bekend als de ‘avonturen hoofdstad van Nieuw-Zeeland’, is Queenstown niet alleen een actie bestemming. Gelegen aan de oevers van Lake Wakatipu onder het (werkelijk opmerkelijke) Remarkables-gebergte, is deze bergstad een smeltkroes van historische, gastronomische en schilderachtige wonderen. Volg de wijnstokken door Gibbston Valley terwijl je de beste wijn uit de regio proeft. Stop bij de kelderdeur van Chard Farm, bezoek de bekroonde Peregrine-wijngaard of maak een rondleiding door de kelder grot bij Gibbston Valley Winery. Vaar naar het Walter Peak-station voor het diner aan boord van een 100 jaar oud stoomschip - de TSS Earnslaw. Terwijl je daar bent, is een boerderij tour een must voor degenen die niet bekend zijn met het leven op het platteland.

Neem de tijd om over het water te dwalen en lunch te lunchen in een van de vele geweldige cafés en restaurants die worden aangeboden. Probeer Vudu's voorraadkast en voorraadkast of ga voor een vakantie traktatie naar ‘Rata’ van chef-kok Josh Emett. Bekijk het nabijgelegen historische Arrowtown en verbeter uw ervaring met een rit met vierwielaandrijving naar Macetown - een in onbruik geraakte goudmijn nederzetting gebouwd in de jaren 1800. Maak een ontspannen wandeling langs het meer of rijd op de gondel voor een adembenemend uitzicht. Ga verder het Fiordland National Park in of ga over de Crown Range naar Wanaka. Rijd door Lord Of The Rings-land of spring voor de echte fanaticus aan boord van een van de vele speciale LOTR-tours. Nadat alles - als je echt de adrenaline-kick wilt

Queenstown staat bekend om, kies uit de Shotover Jet, Nevis Bungy, Canyon Swing, Zipline, Luge of White Water Rafting.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Jet Boat de Shotover River

Maak een ritje op ‘Big Red’ door de spectaculaire kloof wanden van de bovenste Shotover River. Shotover Jet Boat is het enige bedrijf dat op deze opmerkelijke locatie mag opereren en hun bekwame chauffeurs nemen je mee op een natte en wilde rit die je nooit zult vergeten.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Appellation Boutique Wine Tour

Doe mee aan een kleine groepsreis voor een middag tussen de boetiek wijngaarden en het prachtige alpiene landschap van Central Otago. Geniet van bezoeken aan vier premium wijnmakerijen in twee contrasterende wijn subregio's, leer meer over de wijn en de baanbrekende geschiedenis van het gebied en bezoek het historische district Old Cromwell (als de tijd en het weer het toelaat). Deze tour is inclusief een heerlijke lunch met een gedeelde schotel en een eersteklas glas wijn bij de lunch.


Uw accommodatie: Heartland Hotel Queenstown

Het Heartland Hotel Queenstown is de ideale plek om te verblijven als u dicht bij alle actie van het centrum van Queenstown wilt zijn, maar toch hoog genoeg wilt zijn om te profiteren van het spectaculaire uitzicht over Lake Wakatipu naar de bergen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Heartland Hotel Queenstown

 


Dag 14 - Vertrek vandaag vanuit Queenstown

Een laatste ochtend in de Adventure Capital voordat u uw auto op de luchthaven laat vallen

Verken meer van Queenstown voordat u uw huurauto inlevert bij het luchthaven depot en uw reis voortzet.

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 8 km / 5 mijl: 0,2 uur



14 daagse Rondreis van Auckland naar Queenstown 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203