5 daagse Rondreis Hoogtepunten op het Noordereiland Afbeelding 5 daagse Rondreis Hoogtepunten op het Noordereiland
5 daagse Rondreis Hoogtepunten op het Noordereiland
Bestemming: Rondreizen Nieuw Zeeland - Rondreizen

5 daagse Rondreis Hoogtepunten op het Noordereiland




Dag 1 - Aankomst in Auckland City en breng de dag door met verkennen

Persoonlijke meet & greet en privétransfer naar uw accommodatie

Bij aankomst wordt u opgewacht door een van ons team en naar uw accommodatie in Auckland gereden.

Uw tour documentatiepakket en ondersteuning

Zodra u landt in Nieuw-Zeeland, wordt uw gedetailleerde tourpakket met de hand bezorgd door een van onze vertrouwde vertegenwoordigers. Het pakket bevat alles wat u nodig heeft voor de duur van uw verblijf. Het bevat een uitgebreide, gedrukte en gebonden versie van uw reisschema, evenals duidelijke rij-instructies en kaarten voor elk deel van uw reis. Het bevat ook alle reserveringsdetails voor uw accommodatie en activiteiten - samen met relevante brochures en informatie. In Nieuw-Zeeland bieden we 24 uur per dag ondersteuning - details over hoe u op elk moment contact met ons kunt opnemen, zullen goed worden gedocumenteerd.


Welkom bij Auckland City

Auckland, de zelfbenoemde ‘City of Sails’ van Nieuw-Zeeland, is het grootste metro gebied van het land. Dit stadsparadijs ligt tussen de Stille Oceaan en de Tasmanzee en heeft voor elk wat wils. Omringd door inheemse bush, regenwouden en een overvloed aan stranden, is Auckland een speeltuin voor zowel de stads kunstenaars als mensen met oog voor avontuur. Verken de centrale musea en galerijen te voet of maak een rit door een van de meer dan 800 regionale nationale parken om verlaten stranden, watervallen en inheemse bossen te zien.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Fullers Auckland Harbour Cruise

Vaar vandaag over het sprankelende water van Aucklands Waitemata Harbor. Je leert over de meest bekende bezienswaardigheden van de stad, inclusief een tussenstop op de slapende vulkaan Rangitoto. Je ziet een spectaculair uitzicht op de Harbour Bridge, de skyline van de stad en de historische marinebasis van Devonport en geniet van de Bean Rock-vuurtoren met een gratis warm drankje en een broodje.


Uw accommodatie: CityLife Auckland

Het City Life Hotel is prachtig gelegen in het centrum van de zaken-, winkel- en uitgaanswijk van de stad en is perfect om Auckland te verkennen. Hun zelfstandige suites zijn uitgerust met alles wat u nodig heeft om van uw verblijf te genieten. CityLife Auckland

 


Hoogtepunten van het Noordereiland - dag 2

Dag 2 - Haal uw huurauto op en ga naar het zuiden door de weelderige Waikato-landbouwgrond en stop om Hobbiton te bezoeken op weg naar Rotorua

Kies uit ons grote aanbod van laatmoderne huurauto's voor uw vakantie

Vandaag ga je op pad voor je Self Drive-vakantie in Nieuw-Zeeland, dus neem een ​​kijkje door de grote selectie van laat beschikbare modellen en maak je keuze. Om u op weg te helpen, is GPS bij alle verhuur inbegrepen.

GPS-navigatiesysteem

Gebruik de nieuwste GPS-technologie terwijl u door Nieuw-Zeeland reist. Uw draagbare GPS heeft een eenvoudige touchscreen interface met automatische routeberekening en stapsgewijze gesproken aanwijzingen, inclusief aankondiging van straatnamen. De GPS-eenheid voor auto's is gemakkelijk te gebruiken en heeft meerdere taalopties.


Auckland naar Rotorua

De rit naar het zuiden vanuit Auckland brengt je langs de Bombay Hills en het glooiende boerenland en de rijke melk weiden van de Waikato in. De Bombay Hills markeren de buitengrens van het grotere gebied van Auckland en hier draai je landinwaarts naar het centrum van Waikato. Je zult snel door de stad Matamata gaan, waar je de volledig intacte Hobbiton-filmset kunt bezoeken die wordt gebruikt bij het fotograferen van de Lord of The Rings en Hobbit-trilogieën. Als je verder gaat, passeer je verschillende kleine boerengemeenschappen voordat de tekenen van stoom en andere geothermische activiteiten je aankomst in Rotorua signaleren.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Hobbiton Movie Set-tour vanuit Shires Rest

Ga op in de films van The Lord of the Rings en Hobbit wanneer je de filmset van Hobbiton bezoekt. Gelegen net buiten Matamata - in het hart van de weelderige landbouwregio Waikato, begint uw tour met een rit door een pittoreske schapenboerderij. Je wordt dan door Hobbit Holes, de Green Dragon Inn, de Mill en de Party Tree geleid terwijl je gids verhalen achter de schermen en inzicht in het maken van de films deelt.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Mitai Maori Village

Een avond in Mitai geeft je een ontzagwekkende kennismaking met de inheemse Maori-cultuur. Bewonder de prachtige bush omgeving en zie krijgers in traditionele kleding die een oude krijgers kano (waka) door de Wai-o-whiro-stroom peddelen terwijl forel en paling onder de oppervlakte zwemmen. Geniet van een traditioneel gekookte hangi-maaltijd en sluit je avond af met een spectaculaire culturele voorstelling die het verhaal vertelt van de Maori-bevolking, hun verleden, houtsnijwerk en ta Moko -Tatoeagekunst. Laat u betoveren door de vertoning van wapens en gevechten en sta versteld van de wervelende tintelende Haka-finale. Echt een ervaring om nooit te vergeten.


Uw accommodatie: Quest Rotorua Central

Gelegen in het hart van Rotorua, op slechts een steenworp afstand van het restaurant en het winkelgebied. Alle appartementen zijn in 2012 gebouwd en zijn uitgerust met moderne armaturen, volledige kook- en wasfaciliteiten die Quest Rotorua Central tot uw perfecte thuis weg van huis maken. Quest Rotorua Central

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 220 km / 136 mijl: 2,6 uur


 


Hoogtepunten van het Noordereiland - dag 3

Dag 3 - Ga door Lake Taupo voordat u naar het oosten reist naar Hawke's Bay

Rotorua naar Napier

Deze rit voert je door het thermale gebied net ten zuiden van Rotorua. De thuisbasis van een overvloed aan unieke geothermische attracties, waaronder kokende modderpoelen, natuurlijke warmwaterbronnen en stomende geisers, dit gebied is een must om door te gaan naar Napier. Opvallende attracties zijn Wai-O-Tapu, Waimangu en Craters of the Moon.

Ga verder naar Taupo en bewonder het meer - een gigantische krater gevormd na een vulkaanuitbarsting in het jaar 180 CE. Als je de stad nadert, stop dan bij de Huka-watervallen om de spectaculaire aanblik te zien van honderden kubieke meters water die elke seconde langs de smalle 11 meter lange druppel morsen.

Voor een extra kick maak je een jet boottocht naar de voet van de watervallen. Als u Taupo verlaat, volgt u de weg terwijl deze de ruige Ahimanawa Range beklimt voordat u afdaalt langs de Pacifische kust naar het art deco Napier.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Grape Escape halve dag Hawke's Bay Wine-tour

De Grape Escape Half Day Wine Tour bezoekt enkele van de beroemdste wijnmakerijen van Hawke's Bay en is ontworpen voor informele wijnliefhebbers en wijnliefhebbers. Ontmoet gelijkgestemde mensen en deel uw waardering voor de fantastische wijnen van Hawke's Bay. Je proeft geweldige wijnen gemaakt met passie en leert over de unieke groeiomstandigheden van het gebied. Er is de mogelijkheid om uw favoriete wijnen en herinneringen te kopen en mee naar huis te nemen. Je bezoekt 4 tot 5 lokale wijnhuizen en proeft Syrah, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en nog veel meer. Probeer ook enkele van de beste kazen van Nieuw-Zeeland, gecombineerd met wijn.


Uw accommodatie: Bella Vista Napier

Bella Vista Motel Napier nodigt u uit om de vriendelijke service en moderne motel eenheden te ervaren. Gelegen dicht bij winkels, restaurants en de beroemde Marine Parade met zijn majestueuze Norfolk-dennen. Bella Vista Napier

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 210 km / 131 mijl: 2,4 uur


 

Hoogtepunten van het Noordereiland - dag 4

Dag 4 - Rijd door de Wairarapa-regio en over de Rimutaka Ranges naar Wellington

Napier naar Wellington City via Masterton

Het glooiende landschap van de Hawke's Bay leidt je naar enkele van de rijkste landbouwgronden van Nieuw-Zeeland, gelegen rond de regio Manawatu. Langs de Manawatu-kloof verwelkomt de Wairarapa u. Masterton is de thuisbasis van de wedstrijd voor het scheren van schapen met gouden scharen, terwijl iets verder naar het zuiden Greytown de grootste concentratie historische houten gebouwen van het land heeft.


In het nabijgelegen Martinborough zijn tientallen boetiek wijngaarden gevestigd. De route voert je over de Rimutaka Range en langs de prachtige natuurlijke haven waar de hoofdstad Wellington op ligt.

VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Nachtelijke rondleiding door het Zeelandia Wildlife Sanctuary

Een avondtour maken door het ecologische reservaat van de natuur in Zeelandia is een onvergetelijke ervaring en wordt ten zeerste aanbevolen. Als een succes voor de instandhouding en een veilige haven voor enkele van de zeldzaamste inheemse dieren van Nieuw-Zeeland, herbergt Zealandia vele opmerkelijke vogelsoorten, reptielen en insecten die in het wild leven in een prachtige vallei van 225 hectare (slechts een vierkante mijl) - op slechts 10 minuten van de centrale stad.


Je tour begint met een interactieve tentoonstelling voordat je door de poorten van het hek voor roofdieren met uitsluiting van Zeelandia het heiligdom binnenloopt. Je gids leidt je vervolgens op een fakkelwandeling door de inheemse bush van Nieuw-Zeeland. Mogelijke bezienswaardigheden zijn onder meer kiwi-foerageren op de bosbodem, tuatara op jacht naar voedsel, glimmende glimwormen, kleine Maud Island-kikkers in hun verblijf, pateke (bruine wintertaling) eenden die 's nachts eten en kaka (papegaaien) die binnenkomen om te slapen.


Zealandia is een van de beste plekken om kiwi in het wild te zien. Meer dan 100 van deze nachtelijke vogels leven vrij in hun natuurlijke omgeving in de veiligheid van de vallei van het reservaat - dus je kans om er een te zien is erg goed.


Uw accommodatie: CityLife Wellington

City Life Wellington is een hotel in suite-stijl met alle voorzieningen die nodig zijn voor een comfortabel verblijf, en het ligt op een uitstekende locatie om het compacte stadscentrum te verkennen. Gelegen aan Lambton Quay, vindt u de beste winkels, toeristische attracties en culturele bezienswaardigheden allemaal op loopafstand. CityLife Wellington

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 322 km / 200 mijl: 4,1 uur

 


Hoogtepunten van het Noordereiland - dag 5

Dag 5 - Verken Wellington City voordat u vandaag vertrekt

Wellington City

Wellington, de thuisbasis van het regeringscentrum van Nieuw-Zeeland, heeft een grotendeels kosmopolitische uitstraling. Vaak aangeduid als 'mini-Melbourne', is deze (zelf beschreven) winderige stad een smeltkroes van kunst, cultuur, eten en mode. Eigenzinnige straat bars, ondergrondse kunst shows en hipster-eetgelegenheden vormen de sfeer van de binnenstad, terwijl een groot aantal zandstranden buiten de stedelijke drukte een vrolijk vakantiegevoel geven.


Ga naar Te Papa Museum voor een geschiedenisles en een kaartje voor een van de vele internationale tentoonstellingen of spring aan boord van de Wellington Cable Car op Lambton Quay - de enige lopende kabelbaan in het land. Voor degenen die oog hebben voor boetiek mode, dwaal je door Cuba St om enkele van de beste vintage winkels van de stad te proeven. Pauzeer voor koffie in een hipster café en maak een foto buiten de 'Beehive', de parlementaire debat kamer van Nieuw-Zeeland.

Ga achter de schermen bij Weta Workshop, de Oscar Award Winning-ontwerpstudio achter Lord Of The Rings, The Hobbit en Avatar. We raden een rondleiding van 45 minuten aan door zowel de Workshop als de Weta-grot. Als je een fijnproever bent, is een rondreis van twee uur naar Martinborough een must. Neem de tijd terwijl je door een spectaculair wijnland slingert en stop zeker bij Martinborough Wines of Ata Rangi Martinborough. Voor een educatief dagje uit, leer meer over de inheemse soorten van Nieuw-Zeeland in Zealandia - 's werelds eerste volledig omheinde eco-reservaat en de thuisbasis van meer dan 40 soorten bedreigde en inheemse vogels.


Huurauto inleveren Wellington Airport depot

Zet uw voertuig vandaag af bij het Wellington Car Rental-depot voordat u verder reist.


Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 6 km / 4 mijl: 0,2 uur



5 daagse Rondreis Hoogtepunten op het Noordereiland 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203