7 dagen Plezier in Nieuw Zeeland Afbeelding 7 dagen Plezier in Nieuw Zeeland
7 dagen Plezier in Nieuw Zeeland
Bestemming: Rondreizen Nieuw Zeeland - Rondreizen

7 dagen Plezier in Nieuw Zeeland




Dag 1 - Welkom in Auckland, de 'City of Sails'

Welkom bij Auckland City

Auckland, de zelfbenoemde ‘City of Sails’ van Nieuw-Zeeland, is het grootste metro gebied van het land. Dit stadsparadijs ligt tussen de Stille Oceaan en de Tasmanzee en heeft voor elk wat wils. Omringd door inheemse bush, regenwouden en een overvloed aan stranden, is Auckland een speeltuin voor zowel de slimme stad als voor mensen met oog voor avontuur. Verken de centrale musea en galerijen te voet of maak een rit door een van de meer dan 800 regionale nationale parken om verlaten stranden, watervallen en inheemse bossen te zien.


Persoonlijke meet & greet en privétransfer naar uw accommodatie

Bij aankomst wordt u opgewacht door een van ons team en naar uw accommodatie in Auckland gereden.


Uw tour documentatiepakket en ondersteuning

Zodra u landt in Nieuw-Zeeland, wordt uw gedetailleerde tourpakket met de hand bezorgd door een van onze vertrouwde vertegenwoordigers. Het pakket bevat alles wat u nodig heeft voor de duur van uw verblijf. Het bevat een uitgebreide, gedrukte en gebonden versie van uw reisschema, evenals duidelijke rij-instructies en kaarten voor elk deel van uw reis. Het bevat ook alle reserveringsdetails voor uw accommodatie en activiteiten - samen met relevante brochures en informatie. In Nieuw-Zeeland bieden we 24 uur per dag ondersteuning - details over hoe u op elk moment contact met ons kunt opnemen, zullen goed worden gedocumenteerd.


Uw accommodatie: CityLife Auckland


Het City Life Hotel is prachtig gelegen in het centrum van de zaken-, winkel- en uitgaanswijk van de stad en is perfect om Auckland te verkennen. Hun zelfstandige suites zijn uitgerust met alles wat u nodig heeft om van uw verblijf te genieten. CityLife Auckland

 


Family Fun North Island Tour - Dag 2

Dag 2 - Haal uw auto vanmorgen op en reis vervolgens door naar de idyllische stranden van het schiereiland Coromandel

Kies uit ons grote aanbod van laatmoderne huurauto's voor uw vakantie

Vandaag ga je op pad voor je Self Drive-vakantie in Nieuw-Zeeland, dus neem een ​​kijkje door de grote selectie van laat beschikbare modellen en maak je keuze. Om u op weg te helpen, is GPS bij alle verhuur inbegrepen.


GPS-navigatiesysteem

Gebruik de nieuwste GPS-technologie terwijl u door Nieuw-Zeeland reist. Uw draagbare GPS heeft een eenvoudige touchscreen interface met automatische routeberekening en stapsgewijze gesproken aanwijzingen, inclusief aankondiging van straatnamen. De GPS-eenheid voor auto's is gemakkelijk te gebruiken en heeft meerdere taalopties.

Auckland naar Coromandel Township

Als je de stadsgrens van Auckland verlaat, ga je door de glooiende heuvels en weelderige landbouwgrond van de Hauraki-vlaktes, een van de grootste zuivel producerende regio's van Nieuw-Zeeland. Ga verder langs de rivier de Theems, een paradijs voor dieren in het wild en kustvogels. Passeer het historische goudmijnstadje Theems, waar twee verschillende routes naar de oostkust van de Coromandel kunnen worden genomen. Direct over de Coromandel Ranges of noordwaarts naar de Coromandel Township langs de Pohutukawa Coast (onderdeel van de Pacific Coast Highway).


Driving Creek Railway & Potteries - EyeFull Tower Tour

Driving Creek Railway and Potteries is een icoon van Coromandel geworden. De droom van Barry Brickell was om op zijn land een pottenbakkerij te vestigen. Met een spoorlijn zou hij toegang hebben tot de klei op het land en de brandstof uit de dennenoven. In de loop van de volgende 15 jaar ontwikkelde de spoorweg zich tot in 1990 eindelijk een vergunning werd verleend om betalende passagiers te vervoeren en sindsdien hebben duizenden bezoekers de reis naar Coromandel gemaakt om deze unieke attractie te ervaren. De 1 uur durende treinreis met de innovatief ontworpen treinen voert je door herplant inheemse kauribossen en omvat 2 spiralen, 3 korte tunnels, 5 keerpunten en verschillende grote viaducten terwijl het omhoog klimt naar het eindpunt van de bergtop. Het aardewerk produceert nog steeds en je kunt de kunstenaars aan het werk zien en items kopen.

Coromandel Township naar Whitianga

De korte rit van Coromandel Township naar Whitianga brengt u via de schilderachtige kustlijn van de haven van Whangapoua en het Kuaotuna-strand. Voor strandliefhebbers zijn er tal van zijwegen naar vaak verlaten gouden zandstranden en baaien. Whitianga ligt aan Mercury Bay aan de oostkust van het schiereiland Coromandel, Captain Cook arriveerde daar in 1769 om de doorvoer van Mercury te observeren en daarom werd de baai genoemd. Dit kleine, bruisende stadje speelde ooit een belangrijke rol in de kauri-houtindustrie met tussen 150 en het einde van de eeuw meer dan 150 miljoen meter hout. Het Whitianga-museum, gehuisvest in de oude melkfabriek, toont een interessante collectie die is ontworpen om boeiende verhalen uit die tijd te vertellen. Tegenwoordig heeft de stad een groot aantal cafés en ambachtelijke winkels waarvan de inkomsten voornamelijk afkomstig zijn van toeristen. In de zomermaanden kunnen bezoekers genieten van vissen, surfen en zwemmen langs de met palmbomen omzoomde stranden. Maar de grootste attractie is waarschijnlijk de grote wild marlijn visserij met veel charters die beschikbaar zijn om te jagen in de rijke wateren van de Stille Oceaan. Aan de andere kant van de haven ligt de oudste stenen werf van Australië, vanwaar een passagiersveerboot bezoekers naar het heerlijke Cooks Beach brengt, op slechts 5 minuten lopen langs de weg. Vlakbij ligt Buffalo Beach, genoemd naar H.M.S. Buffalo, een schip dat veroordeelden en kolonisten naar Zuid-Australië bracht en in 1840 aan de grond liep.


Uw accommodatie: Oceans Resort


Op slechts een steenworp afstand van het gouden zand van Buffalo Beach vindt u de ontspannen luxe Whitianga Apartments of Oceans Resort. Alle appartementen hebben een volledige keuken inclusief oven, kookplaat, magnetron en hun eigen persoonlijke wasruimte met wasmachine en wasbenodigdheden. Oceans Resort

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 204 km / 127 mijl: 3,0 uur


 

Family Fun North Island Tour - Dag 3

Dag 3 - Ga naar het zuiden langs de Bay of Plenty voordat u landinwaarts gaat richting de Maori-cultuur en meren van Rotorua

Whitianga naar Rotorua via Tauranga

Als u vanaf het schiereiland Coromandel naar het zuiden gaat, passeert u de badplaats Whangamata - een populaire locatie voor Kiwi-vakantiegangers en de thuisbasis van een van de beste stranden in de regio. Vervolgens kom je bij het oude mijnstadje Waihi, dat nog steeds een open dagbouw-goudmijn (Martha-mijn) heeft die vanaf een uitkijkpunt net boven het stadscentrum kan worden bekeken.

Voor spoorliefhebbers rijdt de Goldfields Railway passagierstreinen langs een schilderachtig en historisch baanvak richting Waikino. De route brengt je nu naar de Bay of Plenty en de havenstad Tauranga voordat je langs de schilderachtige Pyes Pa Road naar Rotorua gaat. Voor Lord of the Rings-fans wordt een omweg naar Matamata aanbevolen, omdat dit de locatie is van de Hobbiton-filmset. Als u vanuit het noorden Rotorua binnenkomt, wordt u verwelkomd door het spectaculaire uitzicht op het meer.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Inhammen, grotten en cruise langs de kust vanuit Whitianga

Verken de vulkanische kustlijn met zijn vele grotten, schietgaten en gouden stranden, allemaal vanuit het comfort en de veiligheid van een ex kustwacht 28 ft cruiser. Vertrekkend vanuit Whitianga Wharf reis je langs de torenhoge Shakespeare's Cliffs en het historische Cooks Beach. Bezoek Cathedral Cove en de eilanden in het zeereservaat. Er is ook een kans om te zwemmen met de overvloedige vis in het reservaat (aan boord voorzien van snorkelspullen - vergeet je zwemkleding en handdoek niet). Voor degenen die liever droog blijven, stuurt een onderwatercamera beelden door naar een tv aan boord.


Uw accommodatie: Quest Rotorua Central


Gelegen in het hart van Rotorua, op slechts een steenworp afstand van het restaurant en het winkelgebied. Alle appartementen zijn in 2012 gebouwd en zijn uitgerust met moderne armaturen, volledige kook- en wasfaciliteiten die Quest Rotorua Central tot uw perfecte thuis weg van huis maken. Quest Rotorua Central

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 220 km / 137 mijl: 3,4 uur

 


Family Fun North Island Tour - Dag 4

Dag 4 - Geniet van een close-up ontmoeting met Nieuw-Zeelandse boerderijdieren en inheemse dieren, waaronder de zeldzame Kiwi-vogel

Verken Rotorua

Opgepept met natuurlijke warmwaterbronnen, kokende modderpoelen en stomende geisers, ligt Rotorua in een van 's werelds meest actieve vulkanische regio's. Afgezien van geothermische bezienswaardigheden heeft deze stad van zwavel een rijke inheemse geschiedenis. De thuisbasis van verschillende prominente Maori-stammen, een bezoek aan een van de Maori-dorpen moet hoog op uw agenda staan, evenals een excursie naar de Polynesische Spa voor een verkwikkende duik in de natuurlijke minerale warmwaterbronnen.

Leef aan de rand wanneer je aan boord springt van een helikopter op weg naar White Island, de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland.

Geef je adrenaline een boost in Velocity Valley Adventure Park op adembenemende attracties zoals statisch parachutespringen of een gigantische schommel die 130 km per uur bereikt.

U kunt ook de Rotorua-gondel beklimmen voor een prachtig uitzicht op het meer en 's nachts door de rodel rijden voor een extra kick.


Fans van Lord of the Rings en The Hobbit moeten naar het nabijgelegen Matamata rijden en de filmset ‘Hobbiton’ ervaren. Haal het meeste uit je tijd in Rotorua met een excursie door het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, een van de kleurrijkste vulkanische attracties van het gebied.


Agrodome Farm Show en Farm Tour Combo

Gelegen op een 350 hectare grote schapen- en veehouderij met 1200 schapen en 120 runderen, geeft de Agrodome zijn bezoekers een praktische, live landbouw ervaring. The Farm Show speelt een cast van getalenteerde dieren - niet alleen schapen! De opmerkelijke boerderijhonden zullen je verbazen, omdat ze laten zien dat ze kunnen reageren op bevelen en die schapen (en eenden!) Op één lijn houden. Kom dan naar het hoedengebied om na de show een gratis live hondenproef te bekijken! Verken de boerderij en leer de geschiedenis van de Nieuw-Zeelandse landbouw op op maat gemaakte landbouwaanhangers. Onderweg zijn er fascinerende dingen te leren - en ook een paar lachjes! Je kunt met de hand voeren en foto's maken met allerlei vriendelijke dieren, waaronder Romney-schapen, runderen, herten, lama's, struisvogels, varkens en alpaca's. Verken de fruitboomgaard en de olijfgaard en maak kans op natuurlijk kiwisap en heerlijke zoete honing die van de boerderij komt.


Rainbow Springs en Behind the Scenes Kiwi Encounter

Bij Rainbow Springs krijg je de kans om enkele van de inheemse flora en fauna van Nieuw-Zeeland te zien in de majestueuze bossen van Rotorua. Dwaal door het prachtige, met bomen omzoomde park en bewonder de bloeiende struik, varens, bloemen en planten. Kom oog in oog te staan ​​met en leer meer over de dierbare fauna van Nieuw-Zeeland. Bekijk het bronwater zwembad met regenboog-, bruin- en tijger forel en bezoek vervolgens de volières op het terrein - de thuisbasis van Nieuw-Zeelandse soorten zoals kea, kaka, tui, kereru en kiwi. De tuatara, bekend als de levende dinosaurus van Nieuw-Zeeland, is hier ook te zien.

Ga achter de schermen met het nationale dier van Nieuw-Zeeland in het speciaal gebouwde Kiwi Conservation Centre - uitsluitend gemaakt om te proberen het uitsterven van deze unieke soort te stoppen. Hier krijgt u uit de eerste hand inzicht in de inspanningen die worden geleverd om het aantal kiwi-eieren dat wordt uitgebroed en weer in het wild wordt uitgezet, te vergroten.

VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Te Puia: Te Rā Daytime Experience

Slechts een korte sprong van de gemeente Rotorua vindt u Te Puia, bekend als de levende Māori-culturele ervaring van Nieuw-Zeeland. Het strekt zich uit over 60 hectare vulkanisch land en is de thuisbasis van de wereldberoemde Pohutu Geyser, een levende kiwi-behuizing en meer dan 500 geothermische wonderen. Te Puia, gehuld in een continue stoom waas, heeft een dramatische en etherische sfeer.

Terwijl je langs de houten loopbruggen wordt geleid, omringen je thermale bronnen en kokende modderpoelen aan beide kanten, terwijl inheemse varens en vlas te zien zijn in het bos verderop. Te Puia is er trots op Māori-tradities en ambacht levend te houden en het is de thuisbasis van de Nieuw-Zeelandse nationale snij- en weefscholen. Je krijgt de kans om deze unieke ambachtslieden aan het werk te zien terwijl ze hun vaardigheden delen met de volgende generatie.


Uw accommodatie: Quest Rotorua Central


Gelegen in het hart van Rotorua, op slechts een steenworp afstand van het restaurant en het winkelgebied. Alle appartementen zijn in 2012 gebouwd en zijn uitgerust met moderne armaturen, volledige kook- en wasfaciliteiten die Quest Rotorua Central tot uw perfecte thuis weg van huis maken. Quest Rotorua Central

 


Family Fun North Island Tour - Dag 5

Dag 5 - Het is een korte rit langs de geothermische snelweg naar het grote Taupomeer

Rotorua naar Taupo

Uw rit brengt u vandaag door het hart van het vulkanische plateau van het centrale Noordereiland. Maak tijd om de geothermische regio's Wai O Tapu Thermal Wonderland en Waimangu Volcanic Valley te bezoeken, voordat je aankomt in Taupo, dat aan het grootste meer van Nieuw-Zeeland ligt - Lake Taupo. Maak een korte omweg om de Huka-watervallen te zien - de watervallen met het grootste volume in Nieuw-Zeeland en kies ervoor om op de Huka-jet te rijden voor een extra kick. Bekijk het nabijgelegen geothermische reservaat Craters of the Moon met geweldige wandelroutes rond de vele kokende poelen en stomende ventilatieopeningen.

AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

Wai-O-Tapu Thermal Wonderland is een spectaculaire showcase van de meest kleurrijke en unieke geothermische elementen van Nieuw-Zeeland, gebeeldhouwd door duizenden jaren vulkanische activiteit. Je maakt kennis met een uniek ander natuurlijk landschap - de sleutel tot wat je ziet ligt onder de oppervlakte - een van de meest uitgebreide geothermische systemen in Nieuw-Zeeland, die zich uitstrekt over 18 vierkante meter. km. Geniet van het bekijken van unieke vulkanische kenmerken terwijl je in je eigen tempo langs goed gedefinieerde paden loopt. Ontspan in het eersteklas bezoekerscentrum, de thuisbasis van de cadeauwinkel en café-faciliteiten. Bezoek de Mud Pool, de grootste in Nieuw-Zeeland, het was oorspronkelijk de locatie van een grote moddervulkaan die in de jaren twintig door erosie werd vernietigd. Bekijk de geschiedenis en schoonheid van de Lady Knox Geyser elke dag om 10:15 uur. Lady Knox Geyser biedt een unieke kans om een ​​uitbarsting te zien tot een hoogte van 10 tot 20 meter.


Taupo

De stad Taupo ligt aan het grootste meer van Nieuw-Zeeland, het Taupomeer en deze prachtige en serene watermassa is reden genoeg om te bezoeken. Het meer is eigenlijk een vulkanische caldera die is gevormd na een enorme uitbarsting in het jaar 186 en wordt beschouwd als een van de meest massale en gewelddadige uitbarstingen die we kennen. Uitkijkend over het meer zijn de kegels van lang uitgestorven vulkanen, een verder bewijs van het vurige verleden van de regio. In het zuidwesten Mt. Ruapehu in het Tongariro National Park is te zien. De stad zelf is een levendige plaats met veel winkels, bars en cafés die allemaal geschikt zijn voor de reiziger en bezoeker. Hier kan een hele reeks activiteiten worden ondernomen, zoals bungeejumpen, skydiven, forelvissen in het meer en de rivieren, kajakken, zeilen, paardrijden en wandelen en wandelen om er maar een paar te noemen. Net ten noorden van het stadscentrum ligt de Wairakei-geothermische centrale en iets verder naar het noorden ligt Craters of the Moon, een geothermisch wonderland waar je kleurrijke zwavelhoudende meren kunt verkennen,

borrelende modderpoelen en geisers met warm water vanaf de veiligheid van boulevards. De nabijgelegen Huka-watervallen zijn een spectaculair gezicht en een jet boottocht geeft je een zeer opwindende rit om het donderende water van onderaf te bekijken.


Hukafalls Jet Boat Ride

De Huka Jet is 30 minuten puur plezier en opwinding, scheert dicht langs kliffen, glijdt langs bomen en voelt de adrenaline van volledige 360 ​​graden spins. De opwinding gaat door tot aan de voet van de schuimende Huka-watervallen, waar u een spectaculair uitzicht op het waterpeil krijgt tot de meest bezochte natuurlijke attractie van Nieuw-Zeeland. Niets is te vergelijken met het kijken naar 220.000 liter per seconde die over de rotswand naar je toe tuimelt.

Het water van de machtige Huka-watervallen stroomt de Waikato-rivier af via een reeks waterkrachtcentrales. U krijgt zicht op de Wairakei geothermische centrale in het comfort van een krachtige Chevrolet V8-jetboot. Deze unieke geothermische centrale maakt gebruik van ondergrondse geothermische activiteit om heet, stomend water te produceren. De prachtige omgeving van de Waikato Rivers is gevarieerd en uniek en is de langste rivier van Nieuw-Zeeland die naar het noorden stroomt vanaf ons grootste meer - Lake Taupō.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Maori Rock Carving Cruise

Leun achterover en ontspan in luxe zitzakken aan boord van het jacht Barbary terwijl u geniet van een schilderachtig zeil over het Taupomeer naar de 10 meter hoge Maori-rotskunst, alleen toegankelijk per boot. Je bent verzekerd van geweldige fotomomenten terwijl je een van de ansichtkaart momenten van het leven beleeft tijdens deze Maori-tour. Glijd over een glad meer terwijl u geniet van de warme zon of ga zwemmen voordat u geniet van gratis lichte versnaperingen bij de rotstekeningen. Als u op zoek bent naar wat meer activiteit, kunt u helpen de zeilen te hijsen of aan het stuur te draaien. Taupo's Maori-rotstekeningen lijken misschien op de overblijfselen van een 1000 jaar oud Maori-dorp, maar deze rotstekeningen zijn eind jaren 70 gemaakt door lokale kunstenaars onder leiding van John Randall. De cruise duurt 2 tot 2,5 uur.

Uw accommodatie: Beechtree Motel


Beechtree Motel biedt luxe, moderne appartementen en accommodatie in motelstijl. Slechts vijf minuten lopen naar cafés, restaurants en het meer van Taupo. Beechtree Motel

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 75 km / 47 mijl: 0,8 uur



Family Fun North Island Tour - Dag 6

Dag 6 - Reis noordwaarts door het glooiende landschap van Waikato naar het magische Hobbiton Village en keer dan terug naar Auckland

Taupo naar Matamata

De weelderige landbouwgrond van de Waikato biedt een geweldig landschap terwijl je naar het noorden gaat. In het kleine dorpje Tirau kun je stoppen en je foto nemen naast de gigantische schapen- en boerderijhond die ook dienst doet als toeristisch informatiecentrum. Zodra u Matamata bereikt, bevindt u zich in het Hobbit-land en de route brengt u naar de stad Matamata, waar u nog steeds de filmlocaties kunt bezoeken die beroemd zijn geworden in de Lord of the Rings-trilogie bij Hobbiton Movie Set en Farm Tours.


Hobbiton Movie Set-tour vanuit Shires Rest

Ga op in de films van The Lord of the Rings en Hobbit wanneer je de filmset van Hobbiton bezoekt. Gelegen net buiten Matamata - in het hart van de weelderige landbouwregio Waikato, begint uw tour met een rit door een pittoreske schapenboerderij. Je wordt dan door Hobbit Holes, de Green Dragon Inn, de Mill en de Party Tree geleid terwijl je gids verhalen achter de schermen en inzicht in het maken van de films deelt.


Matamata naar Auckland

Je rit gaat verder naar het noordwesten, door het zuivel gebied van de Hauraki-vlaktes, voordat je aankomt op State Highway 1. De Bombay Hills leiden je naar Auckland City


Uw accommodatie: CityLife Auckland


Het City Life Hotel is prachtig gelegen in het centrum van de zaken-, winkel- en uitgaanswijk van de stad en is perfect om Auckland te verkennen. Hun zelfstandige suites zijn uitgerust met alles wat u nodig heeft om van uw verblijf te genieten. CityLife Auckland

Reisafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 287 km / 178 mijl: 3,4 uur

 


Dag 7 - Verken meer van Auckland City voordat u vertrekt voor uw verdere reis

Vertrek vandaag uit Auckland

Verken meer van de bruisende stad Auckland voordat u uw huurauto inlevert bij het luchthaven depot en uw verdere reis voortzet.



7 dagen Plezier in Nieuw Zeeland 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203