Individuele Rondreis Nieuw Zeeland 21 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Nieuw Zeeland 21 dagen
Individuele Rondreis Nieuw Zeeland 21 dagen
Bestemming: Rondreizen Nieuw Zeeland - Rondreizen

Individuele Rondreis Nieuw Zeeland 21 dagen




Dag 1 - Aankomst Christchurch vandaag

Uw tourdocumentatiepakket en ondersteuning

Zodra u landt in Nieuw-Zeeland, wordt uw gedetailleerde tourpakket met de hand bezorgd door een van onze vertrouwde vertegenwoordigers. Het pakket bevat alles wat u nodig heeft voor de duur van uw verblijf. Het bevat een uitgebreide, gedrukte en gebonden versie van uw reisschema, evenals duidelijke rij-instructies en kaarten voor elk deel van uw reis. Het bevat ook alle reserveringsdetails voor uw accommodatie en activiteiten - samen met relevante brochures en informatie. In Nieuw-Zeeland bieden we 24 uur per dag ondersteuning - details over hoe u op elk moment contact met ons kunt opnemen, zullen goed worden gedocumenteerd.


Welkom in Christchurch City

Bekend als de tuinstad van Nieuw-Zeeland, is Christchurch een levendig grootstedelijk gebied. Het omvat een grote groene gordel en staat bekend om zijn brede lanen met bomen en weelderige tuinen. Neem de dubbeldekker hop on / hop off-bus voor een gemakkelijke manier om de bezienswaardigheden te zien, of rijd met een historische tram door de stad naar de beroemde botanische tuinen en de kartonnen overgangskathedraal.


Privé transfer van de luchthaven van Christchurch naar uw accommodatie

Bij aankomst wordt u opgewacht door een privéchauffeur en afgeleverd bij uw accommodatie in Christchurch.


Uw accommodatie: Bella Vista Christchurch

Bella Vista Motel Christchurch biedt een groot aantal comfortabele, moderne units met uitstekende faciliteiten. Geniet van het gemak van de nabijheid van het Christchurch CBD, winkels, entertainment en andere activiteiten. Bella Vista Christchurch

 


South Island 21-daagse self drive tour - Dag 2

Dag 2 - Verken de steeds veranderende stad Christchurch of maak misschien een dagtocht naar Akaroa

Kies uit ons grote aanbod van laatmoderne huurauto's voor uw rijvakantie

Vandaag ga je op pad voor je Self Drive-vakantie in Nieuw-Zeeland, dus neem een ​​kijkje door de grote selectie van laat beschikbare modellen en maak je keuze. Om u op weg te helpen, is GPS bij alle verhuur inbegrepen.


GPS-navigatiesysteem

Gebruik de nieuwste GPS-technologie terwijl u door Nieuw-Zeeland reist. Uw draagbare GPS heeft een eenvoudige touchscreeninterface met automatische routeberekening en stapsgewijze gesproken aanwijzingen, inclusief aankondiging van straatnamen. De GPS-eenheid voor auto's is gemakkelijk te gebruiken en heeft meerdere taalopties.


Verken Christchurch City

Na de aardbeving in 2011 die het centrum en een groot deel van de buitenwijken verwoestte, is Christchurch goed bezig met een make-over van een miljard dollar. In het midden van de Canterbury Plains, grenzend aan de Stille Oceaan, is de nieuwste stad van Nieuw-Zeeland een ideale toegangspoort tot het verkennen van het midden van het zuiden.

Ga punteren op de rivier de Avon, maak een historische tramrit, pak de gondel naar de rand van een uitgedoofde vulkaan of doe alle drie! Bekijk 's werelds enige kartonnen kathedraal en voor natuurliefhebbers - dwaal door de beroemde Christchurch Botanic Gardens.

Rijd een uur in elke richting om te skiën, mountainbiken, wijn proeven, walvissen kijken, bungy jumpen of golfen. Bezoek het International Antarctic Centre of ga een dag op safari in het Orana Wildlife Park. Neem de kronkelende weg van Port Hills naar de Franse nederzetting Akaroa en maak een tocht door de wijnstokken in Waipara voor een authentieke wijnproeverij uit Nieuw-Zeeland.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Christchurch Triple Pass - Tram, Punting en Gondola

Ervaar 3 van de iconische attracties van Christchurch in 1 dag, de gondel, tram en punting op de rivier de Avon. De historische tram is een heerlijke manier om de binnenstad te verkennen, door de gebouwen in Spaanse stijl van New Regent St en het regenererende stadscentrum. Je zult ook genieten van een panoramisch uitzicht op Christchurch en de regio Canterbury, inclusief alle verre toppen van de Zuidelijke Alpen, wanneer je met de gondel naar de top van de Heathcote Valley rijdt. Punting op de rivier de Avon neemt je mee door de groene gordel van de stad, een ontspannen manier om te verkennen wat liefkozend bekend staat als de 'Garden City'.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Christchurch Bike Tour

Maak een twee uur durende fietstocht door de topattracties van Christchurch Je wordt in een ontspannen tempo begeleid naar het Arts Center, Antigua Boatsheds, Christ's College, Hagley Park, Riccarton House en Deans Bush, Deans Cottage en Mona Vale Garden. Je bezoekt ook het Re: Start-project in de Cashel Street Mall. Een overwegend vlakke stad met veel speciaal gebouwde fietspaden, Christchurch is perfect om te fietsen.

AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Diner aan boord van de Christchurch Restaurant Tram

Een werkelijk unieke eetervaring in het hart van Christchurch. Je gaat aan boord van een historische dinertram in koloniale stijl voor een onvergetelijk bewegend viergangen restaurantervaring. Reis langs de tramlus in de binnenstad en maak gebruik van de regenererende centrale zakenwijk terwijl u geniet van gastronomische gerechten en een gratis drankje. Twee en een half uur, neem je drie ronden van de tramlijn langs New Regent Street, The Avon River, High Street en Victoria Square.


Uw accommodatie: Bella Vista Christchurch

Bella Vista Motel Christchurch biedt een groot aantal comfortabele, moderne units met uitstekende faciliteiten. Geniet van het gemak van de nabijheid van het Christchurch CBD, winkels, entertainment en andere activiteiten. Bella Vista Christchurch

 


South Island 21 daagse self drive tour - Dag 3

Dag 3 - Vandaag geniet u van een mooie rit door Canterbury en MacKenzie Country

Christchurch naar Mt. Cook National Park

Rijd vandaag door het hart van het Zuidereiland en steek de uitgestrekte vlaktes van Canterbury over. Stop voor een adempauze in Geraldine voordat je verder gaat naar Mackenzie Country. Als je over de Burkes-pas gaat, kom je bij het pittoreske stadje Tekapo aan het meer.

Volg de weg en geniet van het uitzicht op Aoraki Mt Cook (de hoogste berg van Nieuw-Zeeland) vanaf de oevers van Lake Pukaki, bekend om zijn ongelooflijke turquoise tint. Rijd langs de rand van het meer om op uw eindbestemming Mt Cook Village aan te komen.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Glacier Explorers Mt. koken

Ervaar 500 jaar oude ijsbergen van dichtbij op het Mt Cook-terminalmeer. De Glacier Explorers-tour is de enige in zijn soort in Nieuw-Zeeland - en een van de slechts drie ter wereld! Zeer weinig gletsjers eindigen in meren en nog minder zijn toegankelijk. Bekijk torenhoge ijskliffen en drijvende ijsbergen vanuit de veiligheid van een speciaal ontworpen boot. Deze boten bieden een veilige manier om ongeziene en ontoegankelijke gebieden van de grootste gletsjer van Nieuw-Zeeland, de Tasman, te bekijken.


Uw accommodatie: Mt Cook Lodge & Motels

Mt Cook Lodge and Motel ligt in het centrum van Mt. Cook dorp. De zelfstandige eenheden zijn ruim en ze zijn allemaal omgeven door uitzicht op de bergen. Als u geen zin heeft om te koken, bezoek dan de Chamois Bar and Grill ter plaatse of neem de gratis pendeldienst naar Hermitage Hotel. Mt Cook Lodge & Motels

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 350 km / 217 mijl: 4,1 uur

 


South Island 21 daagse self drive tour - Dag 4

Dag 4 - Als u het MacKenzie-land verlaat, volgt u de Waitaki-rivier naar de kust, waar u naar het zuiden gaat voor Dunedin

Mt. Cook National Park naar Dunedin

Vandaag verlaat je Mt Cook National Park en reis je langs Twizel, een van de locaties voor de Lord of the Rings-films. Ga door Omarama - zweefhoofdstad van Nieuw-Zeeland - maar stop zeker bij The Wrinkly Ram, een geweldig lokaal café waar ook demonstraties worden gegeven voor het scheren van schapen. Als u door de Waitaki-vallei rijdt, volgt u het waterkrachtsysteem naar de oostkust.

Strek uw benen in Oamaru, bekend om zijn witte stenen gebouwen gebouwd met de lokale Oamaru-steen. Als je vanmorgen een beetje te laat was, krijg je misschien de kans om de blauwe pinguïns in de schemering aan land te zien komen.

Ga verder langs de kust naar Moeraki en maak een omweg naar het strand om de Moeraki Boulders te zien, een uniek geologisch kenmerk dat zeker een kijkje waard is. Als je aankomt in Dunedin,

bewonder het Edwardiaanse en Schotse erfgoed van de stad, weerspiegeld in de gebouwen rond het stadscentrum - The Octagon.


Uw accommodatie: Motel on York

Motel on York ligt in het hart van de stad Dunedin. Het biedt superieure luxe accommodatie op slechts 300 meter afstand van cafés en restaurants. Qualmark 5 sterren beoordeeld. Motel aan York

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 318 km / 197 mijl: 3,7 uur

 


South Island 21 daagse self drive tour - Dag 5

Dag 5 - Ontdek de natuur van het schiereiland Otago of slenter langs de historische gebouwen van Dunedin

Verken Dunedin en het schiereiland Otago

Bekend als het Edinburgh van het zuiden, heeft Dunedin City een zware Schotse invloed. Omringd door ruige kustvlakten en winderige stranden herbergt het een eclectische mix van historische en moderne architectuur en industriële technologie. Deze universiteitsstad staat bekend om zijn Vlaams barok geïnspireerde treinstation 'peperkoekhuis' en bruist van het leven. Ga naar de zaterdagse boerenmarkt op het eerder genoemde spoorwegterrein voor een voorproefje van biologische producten, handgemaakte pannenkoeken en lokale honing. Verken de vele cafés en wijnbars in The Octagon en ga verder met een zelfgeleide wandeling door de internationaal geprezen Street Art verspreid over de stad. Rijd naar de kust en kijk hoe de vrachtschepen in de verte passeren terwijl u zonnebaadt, of huur een mountainbike en test uw benen op een van de vele paden in de omgeving. Voor een meer meeslepende historische ervaring, volg de kust naar het enige kasteel van Nieuw-Zeeland, Larnach Castle. Ga op de terugweg naar het Otago-schiereiland om de grootste Albatross-kolonie op het vasteland ter wereld te zien.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Monarch Wildlife Cruise en Yellow Eyed Penguin Tour

Een tour van een halve dag over het schiereiland Otago en zijn unieke fauna, inclusief een cruise door de haven van Dunedin. Een unieke omgeving, deze tour omvat een bezoek aan The Penguin Place om de zeldzame en unieke pinguïn met gele ogen te bekijken. De tour omvat ook een schilderachtige bustour en de waadvogelmoerassen.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Speights Brewery Tour

Opgericht in 1876, bezet de Speights-brouwerij nog steeds zijn oorspronkelijke Dunedin-site - met verschillende gebouwen die dateren uit de late jaren 1800. Een van de weinige overgebleven 'gravity-brouwerijen' ter wereld, je 90 minuten durende tour neemt je mee door de innerlijke werking. Je krijgt ook de kans om zes verschillende bieren te proeven, evenals fles, dop en je eigen persoonlijke Speights Gold Medal Ale te brouwen - het vlaggenschip van de brouwerij.

Uw accommodatie: Motel on York

Motel on York ligt in het hart van de stad Dunedin. Het biedt superieure luxe accommodatie op slechts 300 meter afstand van cafés en restaurants. Qualmark 5 sterren beoordeeld. Motel aan York

 


South Island 21-daagse self drive tour - Dag 6

Dag 6 - Reis door de rijke landbouwgrond van South Otago en Southland om Te Anau te bereiken, de poort naar Fiordland

Dunedin naar Te Anau

Ga door het klassieke Southland-boerenlandschap terwijl je je een weg baant naar Te-Anau. Volg de kustlijn in plaats van de binnenlandse route voor een mooiere rit. Passeer het The Catlins-gebied en zorg ervoor dat u een omweg maakt naar Kaka Point voor een spectaculair uitzicht op majestueuze kliffen en beukende branding. Omzeil Invercargill onderweg naar Riverton en Colac Bay en ga dan noordwaarts naar Manapouri. Vanaf hier kunt u een dag- of nachtcruise maken naar de afgelegen Doubtful Sound - bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Slechts een korte weg verder brengt u naar uw bestemming aan het meer, Te Anau, de toegangspoort tot Fiordland National Park en Milford Sound.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Te Anau Glowworm Caves

Begin uw Te Anau Glowworm-ervaring met een mooie cruise over het Te Anau-meer aan boord van de luxe catamaran, Luminosa, naar de westkant van het meer. Bij aankomst betreed je de grotten via Cavern House, waar informatieve displays de geschiedenis van dit 12.000 jaar oude ondergrondse netwerk beschrijven.

Je verkent dan via een kalkstenen pad terwijl je gids wijst op verborgen draaikolken, gebeeldhouwde rotsformaties en een meeslepende ondergrondse waterval. Bekijk een magische weergave van duizenden glimwormen terwijl je door de duisternis glijdt in een kleine boot.


Uw accommodatie: Lakefront Lodge

Stijlvolle zelfstandige moteleenheden op minder dan een minuut lopen van Te Anau Lakefront. Dicht bij winkels, cafés en restaurants. Lakefront Lodge

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 387 km / 240 mijl: 4,7 uur

 


South Island 21 daagse self drive tour - Dag 7

Dag 7 - Maak de reis naar de 'Sound of Silence' voor uw nachtelijke cruise op Doubtful Sound

Te Anau naar Manapouri

Ga langs het Te Anau-meer door weelderige zuidelijke landerijen naar de gemeente Lake Manapouri, de poort naar Doubtful Sound.


Doubtful Sound Overnight Cruise

Geniet van de rust van het afgelegen Doubtful Sound tijdens deze unieke nachtelijke wilderniscruise. Beginnend in Manapouri met een korte boottocht over het meer, wordt u per touringcar over de Wilmot-pas naar Deep Cove, Doubtful Sound gebracht. Ga aan boord van de Fiordland Navigator, een speciaal gebouwd vaartuig dat is ontworpen als een traditionele kusthandel. Word ondergebracht in een privécabine met een eigen badkamer of een stapelbed voor vier personen met gedeelde badkamerfaciliteiten. De Navigator heeft een groot ruim terras voor het bekijken van het landschap en de natuur, evenals een eetzaal, bar en observatielounge. Terwijl je geniet van het adembenemende landschap van de Fiord, krijg je een lopend commentaar van het gebied en zijn geschiedenis, punten van

interesse en dieren in het wild. Je krijgt de kans om dolfijnen, pelsrobben en - als je geluk hebt - zeldzame Fiordland-pinguïns te zien. Nadat je voor anker bent gegaan in een beschutte baai, kun je ervoor kiezen om de kustlijn per kajak of steiger te verkennen, of als je echt dapper bent - neem een ​​duik in het water. 'S Avonds kunt u genieten van een driegangendiner aan boord, bereid in de eetzaal. Geniet van bier en heerlijke wijnen van de bar met drankvergunning en breng tijd door met sterrenkijken op het bovendek. Na een stevig gekookt ontbijt de volgende ochtend, breng je je resterende tijd door met het verkennen van andere delen van de fjord voordat je terugkeert naar Deep Cove voor de reis terug naar Manapouri.


Uw accommodatie: Fiordland Navigator, Doubtful Sound

De Fiordland Navigator is speciaal gebouwd om te cruisen in de fjorden. Het schip biedt ruime kijkdekken, een comfortabele eetsalon en observatielounge.

Maaltijden inbegrepen: lunch, diner

Fiordland Navigator, Doubtful Sound

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 18 km / 11 mijl: 0,2 uur


 


South Island 21-daagse self drive tour - Dag 8

Dag 8 - Reis door het glooiende landschap van Southland en volg Lake Wakatipu naar Queenstown

Manapouri naar Queenstown

Uw Doubtful Sound Overnight Cruise keert 's middags terug naar Manapouri.


Als u de glooiende tussocklands oversteekt, passeert u Mossburn, de hertenhoofdstad van Nieuw-Zeeland. Ga noordwaarts door het weelderige platteland van Southland richting Lake Wakatipu. De weg omhelst nu de rand van het meer en de opmerkelijke bergketen torent hoog uit boven je nadering naar Queenstown, de avontuurlijke hoofdstad van Nieuw-Zeeland.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - TSS Earnslaw-cruise naar Walter Peak inclusief gastronomisch barbecuediner en een rondleiding door de boerderij

Spring aan boord van het historische stoomschip TSS Earnslaw voor een iconische Queenstown-ervaring. Geniet van het lokale landschap terwijl je over Lake Wakatipu vaart naar Walter Peak Station, een werkende schapenboerderij. Bij aankomst op Walter Peak wandel je door de prachtige tuinen aan het meer naar de woning voor een gastronomisch barbecuediner. Kijk hoe uw chef-kok uw maaltijd bereidt van een heerlijk seizoensmenu en kies uit een verleidelijke selectie van Nieuw-Zeelandse vlees en lokale producten. Maak uw maaltijd compleet met een heerlijk dessert, Nieuw-Zeelandse kazen en vers gezette thee en koffie. Geniet na het diner van een onderhoudende demonstratie van het leven op een hoge boerderij. De retourcruise biedt de kans om mee te zingen met de pianist van het schip of gewoon de frisse nachtlucht in te ademen op de maanverlichte dekken terwijl de lichten van Queenstown dichterbij komen.


Uw accommodatie: Garden Court Suites and Apartments

De Garden Court Suites and Apartments bevinden zich op slechts zeven minuten lopen van het hart van Queenstown. Zelfstandige appartementkamers bieden alles wat u nodig heeft voor uw verblijf.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Garden Court Suites en appartementen

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 166 km / 103 mijl: 2,0 uur

 


South Island 21 daagse self drive tour - Dag 9

Dag 9 - De dag is aan jou om alle schilderachtige plekjes en leuke activiteiten in Queenstown te ontdekken

Ervaar de wonderen van Queenstown

Bekend als de ‘avonturenhoofdstad van Nieuw-Zeeland’, is Queenstown niet alleen een actiebestemming. Gelegen aan de oevers van Lake Wakatipu onder het (werkelijk opmerkelijke) Remarkables-gebergte, is deze bergstad een smeltkroes van historische, gastronomische en schilderachtige wonderen. Volg de wijnstokken door Gibbston Valley terwijl je de beste wijn uit de regio proeft. Stop bij de kelderdeur van Chard Farm, bezoek de bekroonde Peregrine-wijngaard of maak een rondleiding door de keldergrot bij Gibbston Valley Winery. Vaar naar het Walter Peak-station voor het diner aan boord van een 100 jaar oud stoomschip - de TSS Earnslaw. Terwijl je daar bent, is een boerderijtour een must voor degenen die niet bekend zijn met het leven op het platteland.


Neem de tijd om over het water te dwalen en lunch te lunchen in een van de vele geweldige cafés en restaurants die worden aangeboden. Probeer Vudu's voorraadkast en voorraadkast of ga voor een vakantietraktatie naar ‘Rata’ van chef-kok Josh Emett. Bekijk het nabijgelegen historische Arrowtown en verbeter uw ervaring met een rit met vierwielaandrijving naar Macetown - een in onbruik geraakte goudmijnnederzetting gebouwd in de jaren 1800. Maak een ontspannen wandeling langs het meer of rijd op de gondel voor een adembenemend uitzicht. Ga verder het Fiordland National Park in of ga over de Crown Range naar Wanaka. Rijd door Lord Of The Rings-land of spring voor de echte fanaticus aan boord van een van de vele speciale LOTR-tours. Na dat alles - als je echt de adrenalinestoot wilt waar Queenstown bekend om staat, kies dan uit de Shotover Jet, Nevis Bungy, Canyon Swing, Zipline, Luge of White Water Rafting.

AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Jet Boat de Shotover River

Maak een ritje op ‘Big Red’ door de spectaculaire kloofwanden van de bovenste Shotover River. Shotover Jet Boat is het enige bedrijf dat op deze opmerkelijke locatie mag opereren en hun bekwame chauffeurs nemen je mee op een natte en wilde rit die je nooit zult vergeten.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Appellation Boutique Wine Tour

Doe mee aan een kleine groepsreis voor een middag tussen de boetiekwijngaarden en het prachtige alpiene landschap van Central Otago. Geniet van bezoeken aan vier premium wijnmakerijen in twee contrasterende wijnsubregio's, leer meer over de wijn en de baanbrekende geschiedenis van het gebied en bezoek het historische district Old Cromwell (als de tijd en het weer het toelaat). Deze tour is inclusief een heerlijke lunch met een gedeelde schotel en een eersteklas glas wijn bij de lunch.


Uw accommodatie: Garden Court Suites and Apartments

De Garden Court Suites and Apartments bevinden zich op slechts zeven minuten lopen van het hart van Queenstown. Zelfstandige appartementkamers bieden alles wat u nodig heeft voor uw verblijf. Garden Court Suites en appartementen

 


South Island 21-daagse self drive tour - Dag 10

Dag 10 - Neem de Crown Range Road naar Wanaka voordat u de spectaculaire Haast Pass naar de westkust aflegt

Queenstown naar Franz Josef Glacier (via Wanaka)

Als u Queenstown verlaat, steekt u de Crown Range over - de hoogst afgesloten weg in Nieuw-Zeeland - en passeert u Wanaka, de toegangspoort tot het nationaal park Mt Aspiring. Volg de kustlijn van zowel Lake Wanaka als Hawea en je komt naar het kleine stadje Makarora. Stop bij Blue Pools, een wandeling van tien minuten door inheems beukenbos naar een ijzig met gletsjer gevoed zwemgat. Vervolg uw weg door de afgelegen kustplaats Haast voordat u de westkust opgaat - een 600 km lang stuk bos en inheems regenwoud. Fox Glacier heet u eerst welkom, daarna komt uw bestemming voor de nacht - Franz Josef township.


Uw accommodatie: Punga Grove Motel & Suites

Punga Grove ligt in het hart van het dorp Franz Josef Glacier en biedt betaalbare en stijlvolle accommodatie in een prachtige regenwoudomgeving. Punga Grove Motel & Suites

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 350 km / 217 mijl: 4,6 uur



South Island 21-daagse self drive tour - Dag 11

Dag 11 - Maak een rondvlucht of loop om de gletsjers van het Westland National Park te ervaren

Verken Franz Josef Glacier

Franz Josef, gelegen in het hart van de westkust, is een kleine maar levendige stad. Bekend om zijn 12 km lange gletsjer en omgeven door weelderige met regenwoud bedekte bergen, heeft de gemeente een levendige en bruisende sfeer. Om dicht bij het ijs te komen, loop je langs de vallei naar de terminal zonder gids. Als u echter op de gletsjer zelf wilt gaan of binnen 100 meter wilt komen, moet u een gelicentieerde tour maken. Doe wat stijgijzers om en probeer het eens met Franz Josef Glacier Guides of neem de gemakkelijkere optie en boek in plaats daarvan een helikopterlanding. Welke kant je ook kiest om te stijgen, eenmaal bovenop heb je de kans om de spleten, grotten en ijsstromen te verkennen.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Franz Josef Glacier Valley Walk

De Franz Josef Glacier Valley Walk neemt je mee langs de machtige rivierbedding van de Waiho en volgt het pad van de gletsjer terwijl het zich een weg baant door het opmerkelijke landschap. Hier leer je over de geschiedenis van de gletsjer en leer je de legende van Ka Roimata o Hinehukatere. Na een korte klim wordt u beloond met een spectaculair uitzicht op het snel veranderende eindvlak van de gletsjer. Toegang tot enkele exclusieve paden en inclusief geweldige verhalen van uw ervaren en goed opgeleide gids.

Volg na uw mooie wandeling de toegang tot de Franz Josef Glacier Hot Pools, de perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Scenic Glacier-helikoptervlucht met dubbele gletsjer met de helikopterlijn

Maak een spectaculaire rondvlucht over twee van de beroemdste gletsjers van Nieuw-Zeeland. Land aan het hoofd van één en bekijk de ongelooflijke aanblik van deze bevroren rivier terwijl deze zich een weg baant door oude gebeeldhouwde valleien. Mocht het weer niet geschikt zijn om deze vlucht te nemen, dan kunt u uw boeking overzetten op een soortgelijke tour met een van de helikoptervluchten in Queenstown of Mt Cook.


Uw accommodatie: Punga Grove Motel & Suites

Punga Grove ligt in het hart van het dorp Franz Josef Glacier en biedt betaalbare en stijlvolle accommodatie in een prachtige regenwoudomgeving. Punga Grove Motel & Suites



South Island 21-daagse self drive tour - Dag 12

Dag 12 - Volg de winderige kustlijn noordwaarts naar de Pancake Rocks van Punakaiki

Franz Josef naar Punakaiki

Als u noordwaarts rijdt op State Highway 6, passeert u vele kleine stadjes aan de westkust. Hari Hari is de township waar Guy Menzies besloot in te landen (of liever: crashland) toen hij de eerste persoon was die solo over de Tasman vloog. Ross is de locatie van een oud goudmijnstadje en enkele van de oude gebouwen zijn bewaard gebleven. Je kunt zelfs voor goud pannen. De ambachts- en cadeauwinkels in Hokitika zijn uitstekend met een groot aanbod aan lokaal gemaakte items en als je hier verder wilt verkennen, dan is de Hokitika-kloof een omweg waard.


Net ten zuiden van Greymouth ligt Shantytown, een replica van een goudkoortsstad met veel geweldige displays van weleer. Zorg ervoor dat je stopt bij de supermarkt in Greymouth, want die is er niet in Punakaiki. Punakaiki is een hoogtepunt van deze rit, dus neem voldoende tijd om de paden te bewandelen en de formaties te verkennen.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Underworld Adventures - Glowworm Cave Tour

Duik in een eeuwenoud wonderland van stalactieten, stalagmieten en glimwormen in de enorme Nijlgrotten. Op de Charleston Base word je uitgerust met speleohelmen, jassen en laarzen en wordt je meegenomen naar de Nile River Rainforest Train, waar je door het bos reist voordat je de droge bovenste verdiepingen van de Aranui Entrance-serie verkent. Onlangs ontdekt, is de Metro-grot een van de weinige grotten in de wereld die nog in een ongerepte staat zijn. Deze trip is geschikt voor iedereen die twee uur zonder hulp op oneffen ondergrond kan lopen.


Uw accommodatie: Hydrangea Cottages (zelf inchecken vereist)

Op de ruige westkust van het Zuidereiland ligt een stukje Kiwi-hemel dat erop wacht om ontdekt te worden. De Hydrangea Cottages bieden afgelegen, ruime en stijlvolle accommodatie op een steenworp afstand van een van de meest gekoesterde en spectaculaire kustlandschappen van Nieuw-Zeeland: de Pancake Rocks. Hydrangea Cottages (zelf inchecken vereist)

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 212 km / 132 mijl: 2,6 uur

 


South Island 21-daagse self drive tour - Dag 13

Dag 13 - Ga het binnenland in en rijd over het Otira Viaduct naar Arthur's Pass National Park

Punakaiki naar Arthur's Pass National Park

Vandaag ga je naar het zuiden richting Greymouth, voordat je de State Highway 73 opgaat terwijl je op weg bent naar Arthur's Pass. Deze route slingert je een weg omhoog en over de Zuidelijke Alpen en voert je door enkele van de meest spectaculaire landschappen van het land - zelfs in de regen wanneer honderden watervallen langs de met struiken beklede heuvels naar beneden vallen.

Oorspronkelijk werd de weg gebruikt als een pas door de Maori toen ze hun seizoenspassage maakten om Greenstone in de bergen aan de westkust te verzamelen. Na de goudkoorts van 1800 werd een weg en spoorlijn door het gebied ontwikkeld. Tegenwoordig wordt de spoorlijn voornamelijk gebruikt voor de wereldberoemde Tranz Alpine Scenic Train, die honderden toeristen per dag vervoert van Christchurch naar Greymouth - of andersom. Vervolg uw weg door de Otira-kloof voordat u aankomt op uw bestemming voor de nacht, Arthur's Pass.

Opmerking: als je zin hebt in een meer ontspannen rit, is er de mogelijkheid om een ​​meer schilderachtige route rond het meer van Brunner te nemen. Deze weg wordt goed aangegeven en begint net voor de stad Kumara.


Korte wandelingen in Arthurs Pass National Park - aanbevolen activiteit

Binnen de Arthur's Pass zijn er veel korte wandelingen voor alle leeftijden en niveaus. Gelegen in het Arthur's Pass Village is een informatiecentrum van het Department of Conservation, waar u updates kunt krijgen over de toestand van het circuit en de geschiktheid van het circuit, evenals over de natuurlijke geschiedenis van het gebied en de mensen.


Hieronder vindt u een selectie van korte wandelingen.


  1. Millennium Walk - Tijd: 10 minuten terug
  2. Devils Punchbowl Waterfall Walk - Tijd: een uur terug
  3. Arthur's Pass-wandelpad - Tijd: één uur en 20 minuten (enkele reis)
  4. Dobson Nature Walk - Tijd: 30 minuten terug
  5. Old Coach Road Walk - Tijd: 30 minuten terug
  6. Cockayne Nature Walk - Tijd: 30 minuten terug

Uw accommodatie: Alpenhotel Arthurs Pass


Gelegen midden in het dorp is dit de ideale locatie om te genieten en het Arthur's Pass National Park te verkennen. Dicht bij cafés en het bezoekerscentrum bevindt uw accommodatie zich in comfortabele zelfstandige eenheden. Arthurs Pass Alpine Motel

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 138 km / 86 mijl: 1,8 uur


 

South Island 21-daagse self drive tour - Dag 14

Dag 14 - Daal af naar de kustlijn en ga door het platteland van North Canterbury naar Kaikoura

Arthur's Pass naar Kaikoura

Reizend van de Zuidelijke Alpen naar de kust, biedt deze rit een spectaculair uitzicht op gevlochten rivierdalen. Je reist door Castle Hill Scenic Reserve, bezaaid met opmerkelijke rotsachtige ontsluitingen - populair om te wandelen.

Als je afdaalt naar de Canterbury Plains, reis je door de rijke landbouwgrond rond Christchurch voordat je naar het noorden gaat door de kleine steden Rangiora en Oxford. Je reist dan op State Highway 1 door de Waipara Valley. Als je genoeg tijd hebt, stop dan bij Hanmer Springs voor een duik in de hete mineraalbaden.

De weg omhelst de kust voor het laatste stuk van deze rit, voordat hij aankomt op je bestemming, Kaikoura. Houd dolfijnen in de gaten, want ze worden vaak vlak voor de kust gezien, evenals pelsrobben uit Nieuw-Zeeland die langs de weg koesteren.


VOORGESTELDE ACTIVITEIT - Whale Watch Kaikoura

Ervaar het enige walvisobservatiebedrijf van Nieuw-Zeeland. Whale Watch Kaikoura biedt een once-in-a-lifetime, ontmoeting van dichtbij met de gigantische potvis. U zult waarschijnlijk ook Nieuw-Zeelandse pelsrobben, schemerige dolfijnen en albatrossen tegenkomen. Afhankelijk van het seizoen zie je mogelijk ook grienden, blauwe en zuidkapers en migrerende bultruggen. Vaak zijn hier orka's te zien en soms verschijnt de kleinste dolfijn ter wereld, de Hectors.

Vaar in stijl op moderne catamarans, speciaal ontworpen om walvissen te spotten - Met grote passagiershutten en uitkijkplatforms buiten. Passagiersnummers voor elke tour worden onder het laadvermogen van het schip gehouden om ervoor te zorgen dat uw tourervaring een persoonlijke ervaring blijft.


Uw accommodatie: The White Morph, Kaikoura

The White Morph ligt aan de Esplanade in Kaikōura en biedt een indrukwekkend uitzicht op de oceaan en de bergen. Op slechts 10 minuten lopen van de stad is The White Morph prachtig gelegen, zodat u kunt genieten van het spectaculaire landschap van Kaikoura terwijl u geniet van de verscheidenheid aan attracties die worden aangeboden. The White Morph, Kaikoura

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 287 km / 178 mijl: 3,5 uur

 


South Island 21 daagse self drive tour - Dag 15

Dag 15 - Rijd over de kustweg voordat u de wijngaarden van Blenheim bereikt

Kaikoura naar Blenheim

Richting het noorden vanaf Kaikoura loopt de weg ongeveer 50 kilometer langs de kust en biedt veel mogelijkheden om de inheemse flora en fauna zoals zeevogels en Nieuw-Zeelandse pelsrobben te bekijken. Een van de beste locaties om zeehonden te spotten is Ohau Point (25 km ten noorden van Kaikoura), waar u de volwassenen aan de kustlijn kunt observeren en de pups die in de waterval dartelen, op korte loopafstand van de weg (bewegwijzerd). Tijdens het rijden heb je turquoise wateren van de Stille Zuidzee in het oosten en in het westen de torenhoge Kaikoura Ranges. Als u de droge heuvels van de Marlborough-reeksen oversteekt, gaat u richting Marlborough, het grootste wijnproducerende gebied van Nieuw-Zeeland. Blenheim ligt in het hart van Marlborough en is ideaal gelegen om 's middags te genieten van de lokale producten. Een geweldige manier om dit te doen, is door een begeleide wijntour te maken met Sounds Connection Wine Tours.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Sounds Connection Halve dag wijntour

Een middag tussen de wijnstokken! Laat je onderdompelen in het wijnland van Marlborough met de Sounds Connection-wijntour van een halve dag. Je wordt opgehaald bij je accommodatie en door drie of vier zorgvuldig geselecteerde wijnmakerijen geleid om de bekroonde producten te proeven waar deze regio bekend om staat. Je hoort ook over de geschiedenis van het wijnmaken in Marlborough en leert de unieke processen die elk wijnhuis doorloopt. Een lunchstop is niet inbegrepen bij deze tour, dus we raden je aan om voorafgaand aan deze activiteit iets te eten.


Uw accommodatie: Bella Vista Blenheim

Op een rustige locatie en dicht bij de stad ligt het Bella Vista Motel in het hart van Blenheim. Omringd door het wereldberoemde wijnbouwgebied Marlborough en op slechts een paar minuten lopen van een grote verscheidenheid aan restaurants en bars. Bella Vista Blenheim

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 116 km / 72 mijl: 1,4 uur

 


South Island 21 daagse self drive tour - Dag 16

Dag 16 - Reis via de prachtige Queen Charlotte Drive naar het idyllische Abel Tasman National Park

Blenheim naar Abel Tasman National Park via Queen Charlotte Drive

Maak een korte rit naar de kleine haven van Picton, waar de Interislander-veerboot verbinding maakt met Wellington. Picton, een bruisende kustbestemming, is goed uitgerust met winkels, cafés - en is ook het startpunt van de beroemde Queen Charlotte Walk. Je reist langs Queen Charlotte Drive en doorkruist de lengte van de kustlijn van Marlborough Sounds. Prachtige uitzichten zijn er in overvloed - dus zorg ervoor dat u de tijd neemt om te stoppen en te genieten van het landschap terwijl u onderweg bent.

Vervolg uw weg door het kleine havenstadje Havelock, de thuisbasis van een verscheidenheid aan cafés en restaurants. De snelweg tussen Nelson en Picton steekt de Pelorus-rivier over en op deze kruising vind je de beroemde Pelorus-brug. Vanaf hier zijn er een aantal boswandelingen - de meest populaire - een lus van 30 minuten door beuken-, rimu- en totara-bossen. Doorkruis Tasman Bay door Motueka om aan de rand van Abel Tasman National Park te komen.


Uw accommodatie: Ocean View Chalets

De Ocean View Chalets zijn gelegen op een 50 hectare groot landgoed, iets hoger gelegen en genesteld langs de bosrand met panoramisch uitzicht op zee. Geweldige toegang tot het Nationaal Park en dicht bij het vriendelijke dorp Marahau. Ocean View Chalets

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 184 km / 114 mijl: 2,8 uur

 


South Island 21-daagse self drive tour - Dag 17

Dag 17 - Verken Abel Tasman National Park, de thuishaven van aquablauw water en speelse zeehonden

Nationaal park Abel Tasman

Abel Tasman National Park, bekend om zijn wandelpad langs de kust, heeft een overvloed aan gouden stranden, inhammen en privélagunes. Het park heeft een mild klimaat en is het hele jaar door een bijzondere plek om te bezoeken. Geniet van een schilderachtige cruise door de geluiden of maak een kajaktocht door de vele beschutte baaien. Geniet van het melodieuze vogelgezang en kom dicht bij enkele van de vele dieren in het park, waaronder inheemse vleermuizen, gekko's, vogels en zeezoogdieren - pelsrobben en dolfijnen.

 

AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Stranden, baaien en zeehonden Begeleide zeekajaktocht inclusief picknicklunch

Deze reis combineert het beste van de Abel Tasman en toont ongelooflijke stranden, kustwandelingen en inheemse flora en fauna. Eerst ontmoet u uw gids en neemt u deel aan de Vista Cruise van 9.30 uur langs de prachtige kustlijn naar Torrent Bay. Je komt dan aan in Torrent Bay Lodge en voltooit een volledige trainingssessie en veiligheidsbriefing voordat je in kajaks het water opgaat om prachtige stranden, getijdenmondingen en rivieren te ontdekken.

Stop voor een picknicklunch in een beschutte baai en neem de tijd om te zwemmen, verkennen of zonnebaden op het zand. Als de wind gunstig is, worden op je terugreis de zeilen gehesen en zeil je terug via Pinnacle Island om de zeehondenkolonie daar te bekijken - als je geluk hebt, zie je misschien zelfs een aantal blauwe pinguïns. Aangekomen bij Torrent Bay Lodge, kunt u zich opfrissen met een warme douche en opnieuw deelnemen aan de vista-cruise terug naar Kaiteriteri, waar u om 16.10 uur aankomt.

In de zomer is er de mogelijkheid om na de kajaktocht te genieten van een ongeleide wandeling van twee uur langs de kust. Loop rond de pittoreske Torrent Bay Lagoon - via Cleopatra's Pool - om te ankeren, waar je weer bij de boot terugkeert naar Kaiteriteri.


AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Dagtrip naar Split Apple, Seals en Walk inclusief picknicklunch

Deze ontspannende peddel verkent de spectaculaire kust van Kaiteriteri met zijn gouden stranden en gebeeldhouwde granieten kliffen. Stop voor de lunch in een afgelegen baai voordat je terugkeert naar Kaiteriteri voor je picknicklunch. Ruil je kajaklaarzen in voor wandelschoenen en doe mee aan de Vista Cruise naar Onetahuti, waar je onderweg de zeehondenkolonie op Tonga Island kunt bekijken.

Na aankomst op de Tonga Island Quarry, stapt u uit en loopt u langs het kustpad naar Medlands Beach, waar u de Vista Cruise terug naar Kaiteriteri regelt. Tijd besteed aan kajakken is 2,5 uur inclusief pauzes. De ongeleide wandeling is 7 km en de minimumleeftijd is 10 jaar.


Uw accommodatie: Ocean View Chalets

De Ocean View Chalets zijn gelegen op een 50 hectare groot landgoed, iets hoger gelegen en genesteld langs de bosrand met panoramisch uitzicht op zee. Geweldige toegang tot het Nationaal Park en dicht bij het vriendelijke dorp Marahau. Ocean View Chalets

 


South Island 21 daagse self drive tour - Dag 18

Dag 18 - Passeer tussen twee nationale parken terwijl u naar de wilde westkust reist

Abel Tasman naar Westport

Reis vandaag langs de Buller Gorge naar het spectaculaire landschap. Ga door het slaperige stadje Murchison, een geweldige plek om te stoppen voor de lunch en ga vervolgens verder naar Inangahua, de eerste grote stad in de regio. Je komt dan bij Whites Creek - waar de langste draaibrug van Nieuw-Zeeland zich bevindt. Terwijl u de rivier oversteekt, geniet u van het prachtige uitzicht op de kloof voordat u een klein eindje verder rijdt om in Westport aan te komen, de grootste stad aan de noordwestkust.


Uw accommodatie: Buller Bridge Motel

Dit goed uitgeruste motel is ideaal gelegen in Westport en grenst aan de Buller River en Millennium Walkway, maar ook op slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum Buller Bridge Motel

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 236 km / 146 mijl: 3,1 uur

 


South Island 21-daagse self drive tour - Dag 19

Dag 19 - Volg de ruige kustlijn zuidwaarts naar Greymouth

Westport naar Greymouth

Cape Foulwind net ten zuiden van Westport is de thuisbasis van een zeehondenkolonie en de korte wandeling biedt een spectaculair landschap. De spectaculaire kustlijn aan de westkust leidt u naar het Paparoa National Park en naar Punakaiki. Een stop bij de pannenkoekrotsen is een hoogtepunt van deze rit, dus neem voldoende tijd om de paden te bewandelen en de formaties te verkennen.

Greymouth ligt aan de Grey River, bijna aan de westkant van State Highway 73. Het is de grootste stad aan de kust en als zodanig het commerciële centrum. Een fijn klein stadscentrum met enkele interessante gebouwen maakt het een aangename plek om te wandelen of als je wat avontuurlijker bent, dan is er bijna elke activiteit die je kunt bedenken hier beschikbaar. In het centrum van de stad vind je ook de brouwerij van Monteith en een rondleiding is zeer de moeite waard. Greymouth is ook waar de Tranz Alpine-trein aankomt en vertrekt. Net ten zuiden van Greymouth ligt Shantytown, een replica van een goudkoortsstad met veel geweldige displays van weleer.

AANBEVOLEN ACTIVITEIT - Shantytown Heritage Park Experience

Shantytown is een getrouw gerestaureerde replica van een goudmijnstad aan de westkust van 1860. Het is een levend monument voor de winterharde pioniers die de wild exotische rivieren en beken hebben gesmeed en door het ruige subtropische regenwoud hebben gekrabbeld op zoek naar hun fortuin. Een rit van 20 minuten op een van de originele bush-stoomtreinen brengt je diep in het gouden land. Onder de verzameling pioniersrelikwieën en Kiwiana die de unieke en waardevolle collectie van Shantytown zijn gaan vormen, zijn enkele echte edelstenen. Deze uitgebreide en belangrijke collectie is gehuisvest in meer dan 30 historische gebouwen, waardoor je als een indringer door de stad kunt dwalen in een vervlogen tijdperk. Je kunt ook proberen om goud te pannen onder het behulpzame onderwijs van het zeer ervaren personeel dat goud claimt.


Uw accommodatie: Charles Court Motel, Greymouth

Charles Court Motel ligt net ten zuiden van het stadscentrum en beschikt over units met 1,2 en 3 slaapkamers, allemaal met keukenfaciliteiten. Ook toegang tot het strand is gemakkelijk en andere faciliteiten omvatten een zwembad, een barbecueplek en een kinderspeelplaats. Charles Court Motel, Greymouth

Rijafstand en tijd (bij benadering) voor deze etappe is: 90 km / 56 mijl: 1,1 uur

 


South Island 21 daagse self drive tour - Dag 20

Dag 20 - Steek de Zuidelijke Alpen over tijdens de prachtige schilderachtige treinreis, de TranzAlpine

TranzAlpine Scenic Train: Greymouth naar Christchurch

De Tranz Alpine steekt het zuiden over van Greymouth naar Christchurch en wordt beschouwd als een van 's werelds grootste treinreizen. Je reist van oost naar west van het zuidereiland door Arthur's Pass National Park.

Bekijk vanuit uw comfortabele koets weelderig beukenbos, diepe rivierdalen en de spectaculaire toppen van de Zuidelijke Alpen. Daal af naar de winderige Canterbury Plains voordat je aankomt in de stad Christchurch.

Privé transfer Christchurch treinstation naar uw accommodatie

Bij aankomst in het treinstation van Christchurch wordt u opgewacht door een privé-chauffeur en naar uw accommodatie gebracht.


Uw accommodatie: Bella Vista Christchurch

Bella Vista Motel Christchurch biedt een groot aantal comfortabele, moderne units met uitstekende faciliteiten. Geniet van het gemak van de nabijheid van het Christchurch CBD, winkels, entertainment en andere activiteiten. Bella Vista Christchurch

 


Dag 21 - Vertrek vandaag uit Christchurch

Privévervoer naar de luchthaven van Christchurch

Een privétransfer haalt u op bij uw accommodatie en brengt u op tijd voor uw vertrekkende vlucht naar Christchurch Airport.



Individuele Rondreis Nieuw Zeeland 21 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203