Een Sprookje in de Fjorden Afbeelding Een Sprookje in de Fjorden
Een Sprookje in de Fjorden ***
Bestemming: Rondreizen Noorwegen - Fly Drive Noorwegen

Een Sprookje in de Fjorden

***

plane hotel car


11 Dagen

Tijdens deze prachtige fly en drive ontdekt u de mooie fjorden van Noorwegen.Ook gaat u tijdens deze fly en drive Lillehammer bezoeken. Lillehammer is bekend door de olympische spelen van 1994. Veel van de Olympische sportarena's zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik en open voor bezoekers. U kunt bijvoorbeeld meer over de Noorse cultuur, geschiedenis en culinaire tradities leren. Door Bijvoorbeeld op een boerderij te verblijven die al sinds de middeleeuwen in gebruik is, en lokale gerechten te eten die al jarenlang op dezelfde wijze worden bereid. Het Noorse culturele erfgoed en dagelijkse leven op het platteland.Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Amsterdam - Oslo - Lillehammer

Vandaag arriveert u op de luchthaven Gardermoen waar uw huurauto ophaalt. Dan rijdt u langs Hamar waar de Olympische schaatshal is gevestigd en rijdt u naar Lillehammer waar u een bezoek brengt aan het Maihaugen openluchtmuseum .Maihaugen is een openluchtmuseum in de Noorse plaats Lillehammer, geopend in 1904. In Maihaugen is te zien hoe de mensen in de vallei Gudbrandsdalen leefden vanaf de middeleeuwen tot nu.

Dag 2 en 3: Lillehammer - Beitostølen, ca. 135 km

Vandaag rijdt u naar Beitostølen wat aan de voet ligt van het Jotunheimen Nationaal Park. Dit is een ongerept natuurgebied met hoge bergen, gletsjers en meren. De Galdhøppigen is de hoogste top. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers en wandelaars. Zelfs gletsjerwandelingen zijn er mogelijk.

Dag 4: Beitostølen - Ålesund, ca. 335 km

Vandaag neemt u afscheid van de bergen en gaat u naar de fjorden. Per ferry of via de bekende Trollstigveien met elf spectaculaire haarspeldbochten rijdt u naar Ålesund. In 1904 werd deze stad getroffen door een grote brand en werd opgebouwd in de kenmerkende Jugendstil stijl. De berg Aksla is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ålesund. Aksla heeft twee uitzichtpunten: Fjellstua en Kniven. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad

Dag 5: Ålesund - Skei, ca. 230 km

Via de Geirangerfjord, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, rijdt u vandaag naar Skei. Deze fjord ligt ingeklemd tussen hoge rotswanden en bergtoppen .Ook zijn daar gletsjers die weerspiegelen in het water. Watervallen als de Syv Søstra, de Zeven Zusters, storten klaterend omlaag. De waterval wordt gevoed met smeltende sneeuw van de bergketen Geitfjellet. De beste periode om de waterval, op maximale kracht, te bezoeken is van mei tot en met juli. Per boot is de zeven zusters goed zichtbaar, maar ook vanaf weg 63 rijdend naar Eidsdal.

De legende van de zeven zusters is dat de zeven zusters speels dansend de berg af komen, terwijl de aanbidder (Friaren, een waterval tegenover de zeven zusters) speels flirt vanaf de overzijde van de fjord. De aanbidder probeert een huwelijks aanzoek te doen aan de zeven zusters aan de andere kant van de fjord, maar dat is nooit gelukt.

Dag 6 en 7: Skei - Bergen, ca. 230 km

Onderweg naar de Bergen steekt u de Sognefjord over. De Hanzestad Bergen is spectaculair gelegen tussen zeven bergen en zeven fjorden. In het centrum Bryggen ziet u een levendig havengebied met heerlijke (vis) restaurantjes en oude koopmanshuizen. Vanuit Bergen kunt u ook de Hardangerfjord bezoeken. De Hardangerfjord is de vier na langste fjord ter wereld. In de 13e eeuw brachten monniken uit Engeland appels naar Hardanger, en begonnen deze fruitbomen te kweken in hun kloostertuinen.

Dag 8: Bergen - Stavanger, ca. 180 km

Vandaag rijdt u langs de kust naar Stavanger. Een aantal van de leuke dingen van Stavanger zijn het oude centrum met houten huisjes, de historische haven en het moderne Olie museum. Het museum ligt bij de haven van Stavanger en is een fraai, modern gebouw dat in 1999 geopend werd. In het museum leer je meer over olie en hoe het bovengehaald en gedistribueerd wordt. Olieplatforms zijn op schaal nagebouwd en er zit zelfs een 'olieplatforma' aan. Via een nagebootste helicoptervlucht vlieg je er naar toe. Het is een interactief museum, je krijgt alle mogelijkheden om zelf aan de knoppen te zitten.

Dag 9: Stavanger - Kristiansand, ca. 235 km

Vandaag rijdt u langs de zuidkust naar het leuke witte stadje Kristiansand. Hier is een bekende dierentuin.. De haven in Kristiansand is een levendig en uitnodigend gebied met gezellige restaurants en natuurlijk de vismarkt waar u heerlijke verse vis, garnalen of schaaldieren kunt kopen. Dyreparken is een Leuk attractiepark voor gezinnen met kinderen. Combinatie van dierenpark en attracties. Op vaste tijden kunnen de dieren gevoerd worden. Tijdens uw bezoek kunt u Scandinavische dieren zien.

Dag 10: Kristiansand - Oslo, ca. 325 km

Vandaag rijdt u langs de kust met de witte stadjes, die de Parels aan de Zuidkust worden genoemd, naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Oslo is een hippe en trendy stad met als trekpleisters het havengebied Aker Brygge, waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate, het Koninklijk Paleis kunt zien , het Vigeland beeldenpark met beeldhouwwerken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland en het witte Operagebouw kunt zien.

Dag 11: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt hier.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar Oslo v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
 • Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart
 • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Een Sprookje in de Fjorden 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203