Fly Drive Avonturen in de fjorden en bergen van Noorwegen Afbeelding Fly Drive Avonturen in de fjorden en bergen van Noorwegen
Fly Drive Avonturen in de fjorden en bergen van Noorwegen ***
Bestemming: Rondreizen Noorwegen - Fly Drive Noorwegen

Fly Drive Avonturen in de fjorden en bergen van Noorwegen

***

plane hotel car


12 Dagen

Ontdek de Noorse fjorden, bergen, dorpjes en steden op uw eigen tempo. Rijd vanuit Oslo naar de Telemark regio en daarna naar de Hardangerfjord waar u zal verblijven in het romantische dorpje Rosendal. Rijd over de steile Stalheim kloof weg en neem de ferry om de Sognefjord te ontdekken. Rijd langs de oevers van de Lustrafjord naar Skjolden en door het Sogne gebergte Grotli en Geiranger. Geniet van de natuur in Noorwegen, de mooie meren, rivieren en eindig de reis in Bergen.Dag 1: Aankomst in Oslo

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Oslo. U kunt uw huurauto ophalen op de luchthaven Gardermoen en rij naar uw hotel. Geniet van uw dag in Oslo, hier zult ook overnachten.

U overnacht in een hotel in Oslo

Dag 2: Oslo

U zult u zeker zich niet vervelen tijdens uw verblijf in Oslo. Vigeland sculptuur park is een echte aanrader om te bezoeken in Oslo. Het Vikingmuseum is ook een bezoek waard. Hier vindt u het best bewaarde schip uit de Vikingen tijd. Een ander erg interessant museum is het Kon-tiki museum waar u de originele schepen en voorwerpen van Thor Heyerdahls expedities kunt vinden.

U overnacht in een hotel in Oslo

Dag 3: Oslo - Seljord - 176 km

U zult 's ochtends vanuit Oslo richting de Telemark regio vertrekken. De geweldige landschappen en traditionele Noorse cultuur maken de Telemark regio een interessante regio om te bezoeken. Onderweg kunt u stoppen bij bijzondere kerk in Heddal. De kerk in Heddal is een staafkerk, een geheel uit hout opgetrokken kerkgebouw, met een typische bouwstijl die voornamelijk in Scandinavië wordt aangetroffen. Hierna zal u verder rijden naar Seljord, waar de zeeslang, Selma, naar verluidt van in het meer van Seljord woont.

U overnacht in een hotel in de Seljord regio

Dag 4: Seljord - Roldal - 143 km

Vertrek vanuit Telemark regio naar de mooie Hardanger regio, wat vooral bekent staat om de Hardangerfjord. Onderweg komt u langs de beren van Haukeli en u zult langs Roldal komen. Roldal is een bergdorpje dat 400-meter boven zeeniveau ligt. In Roldal vindt u nog een staafkerk dat dateert uit de 14de eeuw.

U overnacht in een hotel in de Roldal regio

Dag 5: Roldal - Skanevik - Utaker - Rosendal - 129 km

Vandaag rijdt u naar Skanevik, wat ook wel bekent staat als de parel van Sunnhordland, hierna zal u een boot nemen naar Utaker. Vanuit Utaker rijdt u naar het romantische dorpje Rosendal. Rosendal ligt aan een prachtige fjord.

U overnacht in een hotel in Rosendal

Dag 6: Rosendal - Utne - Kvanndal - Gudvangen - 170 km

Vandaag zult u vanuit Rosendal eerst naar Utne rijden. Utne ligt midden in het Hardangerfjord gebied. Daarna neemt u de boot naar Kvanndal en rijd u langs Voss. U zult over de beroemde Stalheim weg rijden. Dit is een van de steilste wegen in Noord Europa, de weg heeft 13 haarspeldbochten, onderweg ziet u de Stalheim waterval en de Sivle waterval. Het laatste deel van de route vandaag is richting Gudvangen. Gudvangen ligt aan de adembenemend Naeroyfjord wat een werelderfgoed is.

U overnacht in een hotel in de Gudvangen regio.

Dag 7: Gudvangen - Skjolden - 141 km

Neem de boot op de Naeroyfjord om de in Sognefjord te komen. Sognefjord staat ook wel bekend als "de Fjord van dromen." In Kaupanger zult u verder rijden lang de oevers van de Lustrafjord naar Skjolden. Skjolden ligt in het binnenste gedeelde van de Sognefjord, de langste en diepste fjord ter wereld.

U overnacht in een hotel in Skjolden.

Dag 8: Skjolden - Geiranger - Hellesylt - 199 km

Vanuit Skjolden rijdt u vanochtend richting de bergen Sognefjellet. De kerk in Lom is een perfecte plek om even te stoppen. Daarna zult u via Grotli richting Geiranger rijden. Geiranger ligt aan de gelijknamige fjord, Geirangerfjord. Deze fjord is waarschijnlijk de meest bekende fjord ter wereld met de zeven zusters en de Bruidssluier watervallen. In de namiddag neemt u de boot vanuit Geiranger naar Hellesylt waar u zult overnachten.

Dag 9: Geiranger - Forde - 195 km

Vanuit Hellesylt rijdt u de panoramische route langs de oevers van de Nordfjord naar Forde.

U overnacht in een hotel in Forde.

Dag 10: Førde - Dragsvik - Vangsnes - Voss - 195 km

Vertrek vanuit Forde richting Sognefjord. Tijdens deze route zal u langs de Gaular Bergen komen. Vanaf Dragsvik kunt u de boot naar Vangsnes nemen. Daarna zal u doorrijden door de waanzinnige Vika bergen waarna u zult arriveren in Voss. In Voss zult u overnachten.

U overnacht in een hotel in Voss.

Dag 11: Voss - Bergen - 106 km

Rijdt op uw eigen tempo vanuit Voss naar Bergen. Bergen is een levendige culturele stad. De bijzondere oude huizen, een leuke vis en bloemenmarkt, kabelbaan naar de top van fløyen, de geweldige uitzichten, interessante museums en nog veel meer. Bryggen is een levendige kade met gekleurde oude koopmanshuizen. Bryggen staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst en is een echt aanrader tijdens uw bezoek aan Bergen.

U overnacht in een hotel in Bergen

Dag 12: Terugreis

Uw rondreis eindigt vandaag. Rijd naar de luchthaven van Bergen en breng uw huurauto terug.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly Drive Avonturen in de fjorden en bergen van Noorwegen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203