Fly Drive Individuele Rondreis Het prachtigste van Noorwegen Afbeelding Fly Drive Individuele Rondreis Het prachtigste van Noorwegen
Fly Drive Individuele Rondreis Het prachtigste van Noorwegen
Bestemming: Rondreizen Noorwegen - Fly Drive Noorwegen

Fly Drive Individuele Rondreis Het prachtigste van Noorwegen


plane hotel car


17 Dagen

Tijdens deze fly en drive gaat u langs diverse bezienswaardigheden. U begint de fly en drive in het Gubrandsdal waarna u via Trondheim de Westelijke Fjordenkust afdaalt tot in de leuke en gezellige stad Bergen. Hiervandaan trekt u het binnenland weer in en u eindigt in de hoofdstad Oslo. Een fantastische nieuwe reis die voor veel mooie herinneringen zorgt.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Amsterdam - Oslo - Vinstra

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Oslo waar u op de luchthaven Gardermoen uw huurauto ophaalt. Dan rijdt u langs Hamar waar de Olympische schaatshal is gevestigd en rijdt u naar Lillehammer waar u een bezoek brengt aan het Maihaugen openluchtmuseum . Hierna kunt u een korte stop maken bij het staafkerkje. Een staafkerk dateert uit de middeleeuwen en de bouw is kenmerkend voor veel Noorse kerken. Ze liggen vooral in het zuiden en sommige zijn zeer goed bewaard gebleven. De afstand naar Vinstra is ca. 250 km.

Dag 2: Vinstra - Røros, ca. 230 km

Vandaag vervolgt u uw route door het mooie Gudbrandsdal , door het Rondane Nationaal Park. Het eindpunt is het leuke stadje Røros dat bijna in haar geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het oude mijnwerkersstadje is goed bewaard gebleven en u kunt de mijn en de oude arbeidershuisjes bezoeken.

Dag 3 en 4: Røros - Trondheim, ca. 160 km

Vandaag rijdt u de route door de Gauldalen vallei te rijden. Via Storen komt u uiteindelijk in de derde grote Noorse stad, dit is Trondheim. Een kenmerk van Trondheim is de Nidaros kathedraal maar ook de oude pakhuizen aan de rivier de Nidelven zijn een bezoek waard. Trondheim was de hoofdstad van Noorwegen. Nog steeds neemt de stad een belangrijke plaats in, aangezien hier alle koningen en koninginnen gekroond worden. Het centrum van Trondheim kent een aantal goede winkels en warenhuizen.

Dag 5: Trondheim - Kristiansund, ca. 195 km

Vandaag gaat u naar de schitterende (kust) route. U rijdt langs de Halsafjord en neemt de lokale ferry-overtocht van Halsa naar Kanestraum. Het eindpunt van vandaag is Kristiansund. Deze stad ligt op vier eilandjes in de Atlantische Oceaan. Het zal u opvallen dat het hele gebied hier vol fjorden, inhammen, baaien en eilandjes is. De belangrijkste bron van inkomsten van Kristiansund is visserij en u ziet dan ook overal de stokvis hangen.

Dag 6 en 7: Kristiansund - Ålesund, ca. 175 km

Vandaag rijdt u via de Atlantic Road, de 8,3 kilometer lange kustweg die over verschillende eilandjes is aangelegd,. Verder rijdt u naar het havenstadje Ålesund. Onderweg komt u langs de jazz- en rozenstad Molde. De stad Ålesund is een belangrijke vissersplaats. Nadat de stad in 1904 bijna volledig is afgebrand, is door de hulp van veel verschillende Europeanen de stad weer opgebouwd in de Art Nouveau stijl die kenmerkend was voor die tijd. Het oude stadscentrum is zeker een bezoek waard. Voor een prachtig uitzicht over de stad en de zee, kunt u 418 treden naar de top van de Aksla berg klimmen.

Dag 8: Ålesund - Loen, ca. 175 km

Vandaag gaat u voorbij de Norddalfjord tussen Linge en Eidsdal de richting op van Geiranger. U gaat aan boord van een lokale ferry (niet inbegrepen) voor een cruise door de Geirangerfjord, die op de werelderfgoedlijst staat . Hier ziet u Watervallen en fjordboerderijen, steile rotswanden en een rijk vogelleven . In Hellesylt gaat u van boord en vervolgt u uw weg naar uw eindbestemming, Loen.

Dag 9 en 10: Loen - Sogndal, ca. 130 km

Vandaag komt u voorbij twee grote gletsjergebieden: de Brisdalsbreen vlakbij Olden en de Jostedalsbreen bij Skei. Beide gletsjergebieden staan in verbinding met elkaar. Ondanks dat de gletsjers slinkende zijn, zijn het nog steeds twee indrukwekkende ijsvelden. U rijdt verder naar Sogndal . Sogndal is gelegen aan de Sognefjord en een aantal routes in dit gebied zijn uitgeroepen tot 'nationale' routes.

Dag 11: Sogndal - Voss, ca. 110 km

Vandaag vervolgt u uw reis in Zuidelijke richting. Met de lokale ferry tussen Kaupanger en Gudvangen gaat u een schitterende tocht van ca. 2 uur tegemoet. Zo steekt u de Sognefjord over (niet inbegrepen). Dit is met 200 kilometer de langste en diepste fjord ter wereld, op sommige plaatsen is deze fjord wel 1300 meter diep. De natuur is ontzettend mooi u kunt hier vele foto,s van maken.Langs de kloof van Stalheim rijdt u verder naar Voss.

Dag 12: Voss - Bergen, ca. 90 km

De weg tussen Voss en Bergen is prachtig en vol meren, watervallen en bossen. U bent in het gebied rondom de Hardangerfjord. Eenmaal in Bergen aangekomen, kunt u de stad ontdekken.

Dag 13: Bergen

De stad is prachtig gelegen tussen zeven bergen en zeven fjorden. Bergen Bryggen is een levendige kade met gekleurde oude koopmanshuizen, deze is zo goed bewaard gebleven dat dit op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Ook is de vismarkt natuurlijk beroemd en vanaf het uitzichtpunt Fløyen heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Muziekliefhebbers kunnen naar het geboortehuis en naar museum Troldhaugen, waar de Noorse componist Edvard Grieg geboren is en gewoond heeft. Ook het Bergen Aquarium is overal in Noorwegen bekend. 's Avonds kunt u heerlijk eten in een van de vele restaurantjes.

Dag 14: Bergen - Geilo, ca. 260 km

Vanaf Bergen rijdt u door de 'Tuin van Noorwegen' zoals het Hardangergebied ook wel wordt genoemd. Er staan fruitbomen en in stalletjes langs de weg kunt u kersen, aardbeien, bessen en nog meer fruit kopen. U steekt de Hardangerfjord over via de brug en via Eidfjord vervolgt u uw weg naar Geilo. Onderweg kunt u nog een korte stop maken bij de Vøringfoss waterval. Geilo is een mooi dorpje in de bergen. In de winter een groot wintersportgebied, maar in de zomer ideaal om te wandelen, te fietsen en veel outdooractiviteiten te ondernemen.

Dag 15 en 16: Geilo - Oslo, ca. 220 km

Vandaag rijdt u naar de hoofdstad van Noorwegen,dit is Oslo.Hier zult u uw laatste twee overnachtingen hebben. Oslo is een hippe en trendy stad met een havengebied , wat Aker Brygge heet, hier heeft u prima winkelmogelijkheden in de Karl Johansgate, het Koninklijk Paleis en het Vigeland beeldenpark met beeldhouwwerken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland kunt u hier ook zien. Goede musea vindt u op het Museumeilandje Bygdøy.

Dag 17: Oslo - Amsterdam

Uw rondreis eindigt vandaag.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar Oslo v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 16 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
 • Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart
 • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Fly Drive Individuele Rondreis Het prachtigste van Noorwegen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203