Individuele Rondreis Noorwegen 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Noorwegen 10 dagen
Individuele Rondreis Noorwegen 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Noorwegen - Rondreizen

Individuele Rondreis Noorwegen 10 dagen





DAG 1: AANKOMST IN BERGEN

Na aankomst op Bergen - Flesland Airport begeeft u zich naar het stadscentrum van Bergen, waar uw hotel voor de nacht zich bevindt. Voor degenen die vroeg aankomen, raden we aan om de middag door de stad te slenteren en de mooie bezienswaardigheden van het schilderachtige Bergen te verkennen. Hoogtepunten van de stad zijn de oude werf van Bryggen - een UNESCO-werelderfgoedlocatie, een interessant aanbod aan musea en de levendige vis- en bloemenmarkt van de stad. Voor een goed overzicht van Bergen raden we aan om de "fløibanen" kabelbaan de berg op te nemen, die spectaculaire uitzichten onthult.


Overnachten in Bergen.

 

DAG 2: ERVAAR DE FJORDS MET DE AUTO

Begin de eerste etappe van uw autorit door uw huurauto op te halen en ga naar de avontuurlijke hoofdstad van Noorwegen, Voss, waar de prachtige Tvindefossen-waterval staat. Je reis gaat dan verder naar Sogndal langs de Sognefjord - de langste en diepste fjord van Noorwegen - met bezienswaardigheden zoals de steden Stalheim, voordat je de prachtige Aurlandsfjord en de stad Flåm bereikt. We raden aan te stoppen in Flåm en de beroemde Flåmsbana-spoorlijn te nemen, een steile treinrit tussen Flåm en Myrdal - een traktatie voor fotografen of treinliefhebbers! Een stop bij het uitkijkpunt Stegastein wordt aanbevolen, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de Aurlandsfjord. Vervolgens maakt u een korte tocht met de veerboot voordat u richting Sogndal rijdt, waar u de nacht zult doorbrengen.


Overnachten in Sogndal.


Rijafstand: 237 km / 148 mijl

Geschatte reistijd: 4 uur (zonder stops)

 

DAG 3: SCENIC FJORDS & NATIONAL PARKS

Vandaag heb je een korte rit voor de boeg en een hele dag om te verkennen. Rijd over de weg van Fjærlands naar de Jostedal-gletsjer, de grootste ijskap van het vasteland van Europa. We raden aan te stoppen bij het Noorse gletsjermuseum om meer te weten te komen over de geologie van de regio. Voordat je het schilderachtige dorpje Loen bereikt, rijd je langs de prachtige Nordfjord en geniet je van de oogverblindende turquoise meren, watervallen, uitgestrekte gletsjers en steile bergen.

Voor wie het ultieme panoramische uitzicht over de regio wil, is de Loen skylift een aanrader. De skilift brengt je naar de top van Mt. Hoven waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op het fjord landschap en het Jostedalsbreen National Park.


Overnachten in Loen.


Rijafstand: 128 km / 80 mijl

Geschatte reistijd: 2 uur (zonder stops)

 

DAG 4: ONTDEK GRAND GEIRANGERFJORD

Vandaag brengt je reis je naar de door UNESCO beschermde Geirangerfjord. Stap aan boord van de 90 minuten durende veerboot van Hellesylt naar Geiranger, waar je meer te weten komt over de wonderlijke watervallen en de diepe geschiedenis en diverse geologie van de Geirangerfjord. Tijdens de tocht met de veerboot heeft u een spectaculair uitzicht terwijl de kapitein van de veerboot door de diepe fjord vaart.


Met zijn sprookjesachtige landschap heeft Geiranger veel te bieden aan natuurliefhebbers, zoals met sneeuw bedekte bergtoppen, delicate watervallen zoals de Seven Sisters en Bridal Veil, weelderige groene vegetatie en de diepblauwe fjord. Voor een panoramisch uitzicht over de fjord raden we aan om naar Flydalsjuvet te rijden.


Breng de nacht door in Geiranger.


Rijafstand: 61 km / 38 mijl

Geschatte reistijd: 2 uur en 30 minuten (zonder stops)

 

DAG 5: RIJ DE EAGLE ROAD & TROLLSTIGEN

Maak je klaar voor een aantal bijzonder spannende ritten vandaag! Rijd vanuit Geiranger de steile en bochtige Ørnevegen op, bekend als "de Adelaarsweg", naar Eidsdal, waar u een korte veerboottocht naar Linge zult maken. Als je van bochten en bochten houdt, zul je erg onder de indruk zijn van de rit naar Trollstigen, "de Troll Ladder", een van de meest bezochte attracties in Noorwegen.


Na het passeren van torenhoge bergen langs de oprit, bereikt u Ålesund, een boeiende stad die na een grote brand in 1904 bijna volledig werd verwoest en herbouwd. Daarom ziet het er heel anders uit dan elke andere Noorse stad met zijn art nouveau-architectuur. De talloze torentjes, torenspitsen en prachtige versieringen geven de stad zijn onderscheidende karakter, als iets uit een sprookje. Hier heb je ook de mogelijkheid om het Atlantic Sea Park te bezoeken en te genieten van een prachtig uitzicht vanaf Fjellstuen.


Breng de nacht door in Ålesund.


Rijafstand: 191 km / 119 mijl

Geschatte reistijd: 3 uur en 40 minuten (zonder stops)

 

DAG 6: DE ATLANTISCHE OCEAAN WEG

Na het ontbijt in uw hotel in Ålesund, kruipt u achter het stuur en rijdt u naar Vestnes, onderweg genietend van het landschap. Je gaat dan aan boord van een veerboot voor een korte rit naar Molde voordat je naar het kleine vissersdorpje Bud rijdt. Deze charmante stad heeft een historische betekenis omdat het het handelscentrum was in de 16e en 17e eeuw tussen Bergen en Trondheim. Van daaruit rijdt u over de Atlantic Ocean Road, met aan de ene kant de uitgestrekte zee en aan de andere kant majestueuze met sneeuw bedekte bergen. Sluit de dag af in Kristiansund, een schattige stad gebouwd op vijf eilanden met een prachtig uitzicht vanaf de natuurlijke haven.


Breng de nacht door in Kristiansund.


Rijafstand. 179 km / 111 mijl.

Geschatte reistijd: 3 uur en 40 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 7: TRONDHEIM - DE HOOFDSTAD VAN DE VIKINGS

Ga noordwaarts richting Trondheim, de "hoofdstad van de Vikingen". De dag is vrij om deze levendige havenstad te verkennen die ooit de hoofdstad van Noorwegen was tijdens de Vikingtijd, toen de stad Nidaros heette. Hier vindt u de opmerkelijke kathedraal van Nidaros - met architectuur die de Notre Dame van Parijs evenaart, evenals talloze andere attracties zoals het Ringve Museum en de tuinen, het Trøndelag Folk Museum, Munkholmen, de oude stadsbrug en de charmante wijk Bakklandet bij de oude werf.


Breng de nacht door in Trondheim.


Rijafstand: 197 km / 123 mi.

Geschatte reistijd: 3 uur en 30 minuten (zonder stops)

 

DAG 8: DE KUSTLIJN VAN NOORWEGEN VERKENNEN

Vandaag stap je aan boord van een Hurigruten-cruise schip om de martitime-schoonheid van Noorwegen te ontdekken. Je gaat naar de haven van Trondheim om aan boord te gaan van het schip voor de Norwegian Coastal Voyage, die vaart langs de Trondheim Fjord en langs het eiland Hitra. Het schip zal langs inhammen weven en de ruwe schoonheid van het brede fjord blootleggen.


'S Avonds legt de boot aan in de stad Kristiansund en de stad Molde. Deze reis gaat door adembenemende kustlandschappen en de laatste haven van de dag is een korte stop in Ålesund, na middernacht.


Breng de nacht door in een privé cabine op het cruiseschip.

 

DAG 9: ZEIL NAAR HISTORISCH BERGEN

'S Nachts komt het schip Torvik, Maløy en Florø aan, met het oog op zijn eindbestemming: Bergen. Hier gaat u aan het begin van de middag van boord om wat vrije tijd te genieten en de huurauto vanavond of morgenochtend in te leveren. In Bergen kan dat

neem de tijd om attracties te verkennen waar u aan het begin van uw reis geen tijd voor had, of breng wat tijd door met winkelen of een bezoek aan een café of twee.


Overnachten in Bergen.

 

DAG 10: VERTREK VAN BERGEN

Wanneer het tijd is om een ​​einde te maken aan je Noorse avontuur, kun je ofwel de luchthaven bus nemen vanaf een van de vele vertrekpunten in het centrum van Bergen, of je kunt een privé boeken van je hotel naar de luchthaven Bergen-Flesland. Als uw vlucht 's middags is, kunt u ervoor kiezen om op het laatste moment te winkelen, een van de vele musea van Bergen te bezoeken of te ontspannen in een café en te genieten van de laatste momenten van deze geweldige reis.



Individuele Rondreis Noorwegen 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203