Individuele Rondreis Noorwegen 16 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Noorwegen 16 dagen
Individuele Rondreis Noorwegen 16 dagen
Bestemming: Rondreizen Noorwegen - Rondreizen

Individuele Rondreis Noorwegen 16 dagen




DAG 1: WELKOM BIJ OSLO

Wanneer u aankomt op Oslo Gardermoen Airport, begeeft u zich naar het stadscentrum van Oslo door de sneltrein te nemen naar het centraal station van Oslo, of via een privétransfer regelt Nordic Visitor voor u (tegen extra kosten). Voor degenen die vroeg aankomen, raden we aan Oslo te voet te verkennen en de middag door te brengen bij bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, het fort Akershus, het stadhuis van Oslo, het operagebouw van Oslo en het Aker Brygge-gebied.


Breng de nacht door in Oslo.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 2: ONTDEK DE HOOGTEPUNTEN VAN OSLO

Begin vanochtend vroeg om de Noorse hoofdstad te verkennen. We raden je aan een begeleide bus tour te boeken die je langs de beroemde bezienswaardigheden van de stad brengt. Hoogtepunten zijn onder meer het prachtige Vigeland-beeldenpark, het Koninklijk Paleis, het fort Akershus en het stadhuis van Oslo.


Een andere optie is om Oslo alleen te bezoeken en een aantal van de bovenstaande attracties te bezoeken, of andere zoals het Viking Ship Museum, Fram Polar Ship Museum en Karl Johans Street. Je hebt dan de rest van de dag om op je gemak te verkennen.


Breng de nacht door in Oslo.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 3: REIS NAAR BERGEN

Begin de dag vroeg door naar het centraal station van Oslo te gaan om aan boord te gaan van de Bergensbanen-trein voor uw schilderachtige reis naar Bergen over de bergachtige daken van Noorwegen. Deze route gaat door de charmante dorpjes Gol en Geilo op weg naar Myrdal Station, waar de trein doorgaat naar Bergen, de eindbestemming van de dag. De reis duurt ongeveer 6,5 uur en je komt 's middags aan in Bergen.


Ondanks dat het een internationale stad is, heeft Bergen, "de hoofdstad van de fjorden", alle charmes van een klein stadje. Hier vind je Bryggen, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, met opmerkelijk bewaard gebleven oude huizen, een levendige vis- en bloemenmarkt, kabelbanen met een prachtig uitzicht, geweldige musea en meer.


Overnachten in Bergen.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 4: WATERFALLS & MAJESTIC VIEWS

Begin de eerste etappe van uw autorit door uw huurauto op te halen en ga naar de avontuurlijke hoofdstad van Noorwegen, Voss, waar de prachtige Tvindefossen-waterval staat. Je reis gaat dan verder naar Sogndal langs de Sognefjord - de langste en diepste fjord van Noorwegen - met bezienswaardigheden zoals de steden Stalheim, voordat je de prachtige Aurlandsfjord en de stad Flåm bereikt. We raden aan te stoppen in Flåm en de beroemde Flåmsbana-spoorlijn te nemen, een steile treinrit tussen Flåm en Myrdal - een traktatie voor fotografen of treinliefhebbers!


Een stop bij het uitkijkpunt Stegastein wordt aanbevolen, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de Aurlandsfjord. Je maakt dan een korte tocht met de veerboot voordat je richting Sogndal rijdt, waar je de nacht naartoe stuurt.


Overnachten in Sogndal.


Rijafstand: 237 km / 148 mijl

Geschatte reistijd: 4 uur (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 5: SCENIC FJORDS & NATIONAL PARKS

Vandaag heb je een korte rit voor de boeg en een hele dag om te verkennen. Rijd over de weg van Fjærlands naar de Jostedal-gletsjer, de grootste ijskap van het vasteland van Europa. We raden aan te stoppen bij het Noorse gletsjermuseum om meer te weten te komen over de geologie van de regio. Voordat je het schilderachtige dorpje Loen bereikt, rijd je langs de prachtige Nordfjord en geniet je van de oogverblindende turquoise meren, watervallen, uitgestrekte gletsjers en steile bergen.


Voor wie het ultieme panoramische uitzicht over de regio wil, is de Loen skylift een aanrader. De skylift brengt je naar de top van Mt. Hoven waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op het fjord landschap en het Jostedalsbreeen National Park.


Overnachten in Loen


Rijafstand: 128 km / 80 mijl

Geschatte reistijd: 2 uur (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 6: ONTDEK GEIRANGERFJORD

Na het ontbijt verlaat u Loen en rijdt u naar Geiranger. Ga aan boord van een veerboottocht van 90 minuten door de door UNESCO beschermde Geirangerfjord, waar u beroemde watervallen ziet zoals de Seven Sisters, de Suitor en de Bridal Veil, samen met verlaten fjord boerderijen in de bergen.


Met zijn sprookjesachtige landschap heeft Geiranger veel te bieden voor natuurliefhebbers, zoals met sneeuw bedekte bergtoppen, weelderige groene vegetatie en de diepblauwe fjord. U kunt een van de vele wandelingen maken

wandelroutes in de regio, ga kajakken, maak een safari op een ribboot, ontspan in de nabijgelegen spa of bezoek de chocoladefabriek in de stad.


Breng de nacht door in Geiranger


Rijafstand: 82 km / 51 mijl

Geschatte reistijd: 2 uur en 30 (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 7: GEIRANGER BIJ VRIJE TIJD

Breng de dag op uw gemak door in het mooie Geiranger. We raden aan om te genieten van het fantastische fjordlandschap tijdens een optionele activiteit zoals kajakken of deelnemen aan een ribbootsafari. Het wordt ook aanbevolen om naar de Dalsnibba-skywalk te rijden, die een prachtig uitzicht biedt op Geiranger, de fjord, torenhoge bergen en de uitgestrekte Blåbreen-gletsjer. Voor degenen die wat verwennerij hebben, is de spa van Hotel Union ideaal om te ontspannen en een behandeling te krijgen, gevolgd door een uitstapje naar de chocoladefabriek in de stad voor wat meer verwennerij.


Breng nog een nacht door in Geiranger.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 8: TROLLSTIGEN TWISTS & TURNS

Rijd vanuit Geiranger de steile en bochtige Ørnevegen, “The Eagle Road”, op naar Eidsdal, waar u een korte, schilderachtige veerboottocht naar Linge zult maken. Als je van wendingen houdt, zul je erg onder de indruk zijn van de rit naar Trollstigen, "The Troll Ladder". De weg draait door 11 haarspeldbochten waardoor het een spannende rit wordt. Vanuit Åndalsnes ga je verder naar Westnes voor een korte veerboottocht naar het stadje Molde.


Nadat u de hoge bergen bent gepasseerd, gaat u verder naar Ålesund, een boeiende stad met een onderscheidend karakter. Hier heb je ook de mogelijkheid om het Atlantic Sea Park te bezoeken en te genieten van een prachtig uitzicht vanaf Fjellstua.


Breng de nacht door in Ålesund.


Rijafstand: 191 km / 117 mi.

Geschatte reistijd: 3 uur en 40 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 9: ATLANTISCHE OCEAAN WEG NAAR KRISTIANSUND

Vanmorgen rijd je naar Vestnes en maak je een korte tocht met de veerboot naar de stad Molde voordat je naar het vissersdorp Bud gaat. Tijdens de 16e en 17e eeuw was Bud het belangrijkste handelscentrum tussen Bergen en Trondheim en dit is een historisch belangrijk deel van het economische verleden van Noorwegen. Vanuit Bud rijd je over de Atlantic Ocean Road, met aan de ene kant de uitgestrekte zee en aan de andere kant majestueuze met sneeuw bedekte bergen. Sluit de dag af in Kristiansund, een charmante stad gebouwd op vijf eilanden met een prachtig uitzicht vanaf de natuurlijke haven.

Breng de nacht door in Kristiansund.


Rijafstand: 185 km / 115 mi.

Geschatte reistijd: 3 uur en 30 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 10: DE HOOFDSTAD VAN DE VIKINGS

Ga noordwaarts richting Trondheim om deze levendige havenstad te verkennen. Hier vindt u de opmerkelijke Nidaros-kathedraal, evenals talloze andere attracties zoals het Ringve Museum en de tuinen, het Trøndelag Folk Museum, de charmante wijk Bakklandet bij de oude kade en nog veel meer.


Als u vandaag op zoek bent naar wat ontspannende activiteiten, kunt u een korte boottocht maken naar het oude forteiland Munkholmen ("het monnikeneiland") of de tram nemen bij de St. Olavs-poort in het stadscentrum voor een schilderachtige 20 -minuten rijden naar Lian in het Bymarka-bos.


Breng de nacht door in Trondheim.


Rijafstand: 197 km / 123 mi.

Geschatte reistijd: 3 uur en 30 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 11: DE KUSTLIJN VAN NOORWEGEN VERKENNEN

Vandaag begint u aan een cruise waarmee u de martitime-schoonheid van Noorwegen ontdekt. Je gaat naar de haven van Trondheim om aan boord van het Hurtigruten cruiseschip te gaan, met je huurauto, voor de Norwegian Coastal Voyage. Vervolgens vaart het langs de Trondheim-fjord en langs het eiland Hitra.


'S Avonds legt de boot aan in de stad Kristiansund en de stad Molde. Deze reis gaat door adembenemende kustlandschappen en de laatste haven van de dag is een korte stop in Ålesund, na middernacht.


Breng de nacht door aan boord van Hurtigruten, in een privé cabine.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 12: ZEIL NAAR HISTORISCH BERGEN

'S Nachts komt het schip Torvik, Maløy en Florø aan, met het oog op zijn eindbestemming: Bergen. Hier gaat u aan het begin van de middag van boord om wat vrije tijd te genieten en de huurauto vanavond of morgenochtend in te leveren. Breng in Bergen wat tijd door met winkelen of een bezoek aan een café of twee.


Overnachten in Bergen.


ATTRACTIES

DAG 13: BERGEN BIJ VRIJE TIJD

Ga vandaag nog door met het verkennen van het prachtige Bergen door een bezoek te brengen aan de Rosenkrantz-toren en de koning Hakons hal voor een stukje geschiedenis. Bergen staat ook bekend om zijn musea die de architectuur, muziek en kunst van de stad omvatten. We raden je aan het Edvard Grieg-museum en het KODE-kunstmuseum te bezoeken, het grootste museum voor kunst en muziek van Scandinavië. Als u meer tijd in de natuur wilt doorbrengen, zijn er optionele activiteiten beschikbaar, zoals een fjordcruise die over de Hardangerfjord vaart en een spectaculair uitzicht biedt op de Voringfossen-waterval.


Breng nog een nacht door in Bergen.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 14: REIS ZUID NAAR STAVANGER

Geniet van een vroeg ontbijt, check uit bij je hotel en ga naar het busstation van Bergen, gelegen in het hart van het stadscentrum. Daar stapt u aan boord van de kustbus, die u langs de ruige westkust van Noorwegen door uitgestrekte fjorden en gestippelde eilanden naar Stavanger brengt. De busrit omvat twee overtochten met de veerboot, waar u uw benen kunt strekken, de cafetaria kunt bezoeken en kunt genieten van het uitzicht vanaf het passagiersdek voordat u aankomt in Stavanger.


Stavanger is de op drie na grootste stad van Noorwegen en is favoriet bij bezoekers vanwege het levendige stadscentrum, de oude binnenstad (Gamle Stavanger) en het historische havengebied. Hier vindt u een scala aan interessante musea en attracties, samen met geweldige restaurants en cafés.


Breng de nacht door in Stavanger.


ATTRACTIES

DAG 15: WANDELEN BIJ DE PULPIT ROCK

In de buurt van Stavanger ligt de prachtige Lysefjord, met de beroemde natuurlijke monumenten van de Preekstoel (Preikestolen). Je neemt deel aan een zelfgeleide tour, gaat aan boord van een boot, gevolgd door een busrit, voordat je aan een schilderachtige wandeling van 4 uur (ongeveer 6 km) begint. Vanaf de preekstoel cabine kun je genieten van de wilde en prachtige natuur op weg naar Preekstoelrots, door heuvelachtig terrein met een hoogteverschil van 350 meter. Vervoer naar het startpunt van de wandeling en terug duurt iets meer dan een uur per enkele reis. Na de wandeling neemt u de veerboot terug naar Stavanger.


Breng nog een nacht door in Stavanger.


Houd er rekening mee dat als u liever deelneemt aan een boottocht en de wandeling overslaat, u dit tijdens de boeking stappen online kunt kiezen (zie onze optionele activiteiten).


ATTRACTIES

DAG 16: VERTREK VAN STAVANGER

Als het tijd is om je avontuur in Noorwegen te beëindigen, ga dan naar Stavanger Airport. Afhankelijk van uw voorkeursmethode kunt u de luchthaven bus nemen vanaf een van de vele vertrekpunten in het centrum van Stavanger of u kunt rechtstreeks vanuit uw hotel een taxi nemen naar Stavanger-Sola Airport. Als uw vlucht 's middags is, kunt u ervoor kiezen om op het laatste moment te winkelen, een van de vele musea van Stavanger te bezoeken of te ontspannen in een café en te genieten van de laatste momenten van uw vakantie.

Voor degenen die vertrekken vanuit Oslo of Bergen, bieden we een trein transfer terug naar Oslo en een bustransfer naar Bergen aan in onze optionele activiteiten. Houd er rekening mee dat u mogelijk een extra nacht moet boeken als uw vlucht vroeg op de dag is.



Individuele Rondreis Noorwegen 16 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203