Individuele Rondreis Noorwegen 17 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Noorwegen 17 dagen
Individuele Rondreis Noorwegen 17 dagen
Bestemming: Rondreizen Noorwegen - Rondreizen

Individuele Rondreis Noorwegen 17 dagen




DAG 1: WELKOM BIJ OSLO

Wanneer u aankomt op Oslo Gardermoen Airport, begeeft u zich naar het stadscentrum van Oslo door de sneltrein te nemen naar het centraal station van Oslo, of via een privétransfer regelt Nordic Visitor voor u (tegen extra kosten). Voor degenen die vroeg aankomen, raden we aan Oslo te voet te verkennen en de middag door te brengen bij bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, het fort Akershus, het stadhuis van Oslo, het operagebouw van Oslo en het Aker Brygge-gebied. Andere opmerkelijke attracties zijn onder meer het prachtige Vigeland Sculpture Park, het Viking Ship Museum en de Karl Johans-straat.


Breng de nacht door in Oslo.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 2: ONTDEK DE HOOGTEPUNTEN VAN OSLO

Begin vanochtend vroeg om de Noorse hoofdstad te verkennen. We raden je aan een begeleide bus tour te boeken die je langs de beroemde bezienswaardigheden van de stad brengt. Hoogtepunten zijn onder meer het prachtige Vigeland-beeldenpark, het Koninklijk Paleis, het fort Akershus en het stadhuis van Oslo.


Een andere optie is om Oslo alleen te bezoeken en een aantal van de bovenstaande attracties te bezoeken, of andere zoals het Viking Ship Museum, Fram Polar Ship Museum en Karl Johans Street. Je hebt dan de rest van de dag om op je gemak te verkennen.


Breng nog een nacht door in Oslo.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 3: OLYMPISCHE STAD LILLEHAMMER

Haal uw huurauto 's ochtends op en rijd naar Lillehammer, de gastheer van de Olympische Winterspelen van 1994.


In Lillehammer kunt u een bezoek brengen aan het Noors Olympisch museum en het Olympisch gebied Lysgårdsbakken, het Lillehammer kunstmuseum en het openluchtmuseum Maihaugen met een collectie van meer dan 200 huizen uit de 12e eeuw en tot op heden, waaronder de Garmo staafkerk. Na het bezoeken van bezienswaardigheden kunt u een van de gezellige restaurants van Lillehammer bezoeken voor een maaltijd en Lillehammer Bryggeri voor een lokaal biertje.


Overnachten in Lillehammer


Rijafstand: 168 km / 104 mi

Geschatte reistijd: 2 uur en 30 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES

DAG 4: RØROS

Maak je klaar om Rondane National Park en de Zweedse grens en het kleine bergstadje Røros te verkennen. Deze voormalige mijn nederzetting staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een charmante sfeer met goed bewaard gebleven oude houten huizen en smalle straatjes met veel kunstenaarsateliers.


We raden aan om de mijn van Olav te bezoeken en om meer te weten te komen over het verleden in het Røros Museum Smelthytta, dat een kijkje geeft in de geschiedenis van deze stad.


Breng de nacht door in Røros


Rijafstand: 264 km / 164 mi

Geschatte reistijd: 4 uur (zonder stops)


ATTRACTIES

DAG 5: REIS NAAR TRONDHEIM

Na het ontbijt in uw hotel gaat u noordwaarts richting Trondheim, de "hoofdstad van de Vikingen". Geniet van het verkennen van deze levendige havenstad die ooit de hoofdstad van Noorwegen was tijdens de Vikingtijd, toen de stad Nidaros heette. Hier vindt u de opmerkelijke Nidaros-kathedraal - met architectuur die de Notre Dame van Parijs evenaart, evenals talloze andere attracties zoals het Ringve Museum and Gardens, het Trøndelag Folk Museum, de charmante wijk Bakklandet bij de oude werf en nog veel meer.


Breng de nacht door in Trondheim


Rijafstand: 154 km / 96 mi

Geschatte reistijd: 2 uur en 30 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 6: ONTDEK DE HOOFDSTAD VAN DE VIKINGEN

Geniet van nog een open dag in Trondheim, de op twee na grootste stad van Noorwegen. Als u vandaag op zoek bent naar ontspannende activiteiten, kunt u een korte boottocht maken naar het oude forteiland Munkholmen (het monnikeneiland) of de tram nemen bij de St. Olavs-poort in het stadscentrum voor een mooie 20 minuten Rijd naar Lian in het Bymarka-bos en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Trondheim beschikt ook over een uitstekende selectie van restaurants die gespecialiseerd zijn in regionale gerechten gemaakt met verse, lokale ingrediënten. En als u uw maaltijd wilt volgen met een goed lokaal biertje, dan is de Trondheim Microbryggeri de plek om naartoe te gaan.


Breng nog een nacht door in Trondheim.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 7: REIS ZUID NAAR KRISTIANSUND

Begin uw reis naar het zuiden langs de prachtige westkust van Noorwegen in de richting van het eiland stadje Kristiansund met zijn heldere, kleurrijke huizen. Kristiansund wordt vaak de "operastad" genoemd, en om een ​​zeer goede reden, aangezien de stad jaarlijks operavoorstellingen, een operafestival en een openlucht vertolking van "Donna Bacalao" biedt. Kristiansund is

bekend om zijn smakelijke clipvis en we raden aan om hun lokale versie van fish and chips genaamd Fishan te proberen.


Breng de nacht door in Kristiansund


Rijafstand: 198 km / 123 mi

Geschatte reistijd: 3 uur en 30 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES

DAG 8: ATLANTIC OCEAN ROAD & ÅLESUND

Vandaag rijd je over de beroemde Atlantic Ocean Road, met aan de ene kant de uitgestrekte open zee en aan de andere kant majestueuze bergen. Ga dan naar het historisch belangrijke vissersdorp Bud, dat in de 16e en 17e eeuw het belangrijkste handelscentrum was tussen Bergen en Trondheim.


Rijd vervolgens naar de stad Molde, waar u met uw auto een veerboot neemt naar Vestnes en vervolgt uw reis naar de boeiende stad Ålesund. Deze stad is bijna volledig herbouwd na een enorme brand en heeft een groot aantal torentjes, torenspitsen en prachtige versieringen die de stad zijn onderscheidende karakter geven, als iets uit een sprookje. Hier heb je ook de mogelijkheid om het Atlantic Sea Park te bezoeken en te genieten van een prachtig uitzicht vanaf Fjellstua.


Breng de nacht door in Ålesund


Rijafstand: 175 km / 109 mi

Geschatte reistijd: 3 uur en 30 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 9: TROLLSTIGEN & GEIRANGER

Als je van bochten en bochten houdt, zul je onder de indruk zijn van een rit op Trollstigen, "de Troll Ladder", een van de meest bezochte attracties in Noorwegen. Trollstigen neemt je mee over de berg naar de Romsdalen-vallei en Åndalsnes en passeert onderweg 11 opwindende haarspeldbochten. Na de mooie rit raden we een stop aan bij Jordbærstove in Valldal. Tijdens het aardbeienseizoen kunt u een aantal gerechten uitproberen waarbij aardbeien de hoofdingrediënten zijn, en u hoeft alleen maar de aardbeientaart te proberen!


Neem vervolgens met uw auto een korte overtocht per veerboot tussen Eidsdal en Linge voordat u de bochtige Ørnesvingen, "The Eagle Road", afdaalt naar Geiranger.


Breng de nacht door in Geiranger


Rijafstand: 186 km / 116 mi

Geschatte reistijd: 3 uur en 40 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 10: GEIRANGER BIJ VRIJE TIJD

Na het ontbijt ga je verder met het verkennen van Geiranger. We raden aan om te genieten van het fantastische fjord landschap tijdens een ochtendwandeling of een optionele activiteit zoals kajakken. Voor degenen die wat verwennerij hebben, is de nabijgelegen spa van Hotel Union ideaal om te ontspannen en een behandeling te krijgen, gevolgd door een uitstapje naar de chocoladefabriek in de stad voor wat meer verwennerij.


Om de omgeving te verkennen, raden we aan de Dalsnibba skywalk te bezoeken. Het is Europa's hoogste uitkijkpunt over de fjord over de weg en je zult genieten van een prachtig uitzicht op de Geirangerfjord, maar ook over de bergen en de machtige Blåbreen-gletsjer. Ga na de skywalk verder naar Geiranger via bochtige wegen en een prachtig berglandschap.


Breng nog een nacht door in Geiranger.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 11: GEIRANGERFJORD

Geniet van je ochtend in de prachtige Geirangerfjord. Als u meer wilt weten over de lokale cultuur en natuur, is een bezoek aan het Noorse Fjordcentrum aan te bevelen. Ga 's middags met uw auto naar Loen, een veerboottocht van 90 minuten door de door UNESCO beschermde Geirangerfjord, waar u beroemde watervallen ziet zoals de Seven Sisters, de Suitor en de Bridal Veil, samen met verlaten fjord boerderijen in de bergen . De rondvaart veerboot eindigt in het kleine dorpje Hellesylt waar je naar het zuiden rijdt naar Loen.


Overnachten in Loen.


Rijafstand: 61 km / 38 mi

Geschatte reistijd: 2 uur en 30 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 12: LOEN, GLACIERS & FJÆRLAND

Je begint je ochtend in het mooie Loen. We raden een optionele activiteit aan aan boord van de prachtige Loen Skylift, een kabelbaan naar een hoogte van 1011 meter met een prachtig uitzicht op de fjord, of om te wandelen in de regio. Je reis gaat verder naar het zuiden langs de Jostedal-gletsjer, de grootste ijskap van het vasteland van Europa en de Fjærlands-weg. We raden aan te stoppen bij het Norwegian Glacier Museum in Fjærland voordat je Sogndal bereikt, een dorp prachtig gelegen aan de Sognefjord, de langste en diepste fjord van Noorwegen.


Overnachten in Sogndal


Rijafstand: 128 km / 80 mi.

Geschatte reistijd: 2 uur (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 13: SOGNEFJORD EN FLÅM

Begin de dag met een korte overtocht per veerboot van Sognefjord naar Aurlandsfjord, een bijzonder mooi stukje Noorwegen. We raden een stop aan bij het uitkijkpunt Stegastein voor een panoramisch uitzicht voordat u het dorp Flåm bereikt, waar u de beroemde Flåm-spoorweg (Flåmsbana) vindt, een steile treinrit tussen Flåm en Myrdal - een traktatie voor fotografen of trein

enthousiastelingen! Na een stop in Flåm gaat uw reis verder naar Bergen door dorpen zoals Gudvangen, Stalheim en de avontuurlijke hoofdstad van Noorwegen, Voss, voordat u de dag in Bergen beëindigt.


Overnachten in Bergen.


Rijafstand: 237 km / 147 mi.

Geschatte reistijd: 4 uur (zonder stops)


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 14: BERGEN BIJ VRIJE TIJD

Breng de dag door met het verkennen van het prachtige Bergen. Hier vind je Bryggen, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, met opmerkelijk bewaard gebleven oude huizen, een levendige vis- en bloemenmarkt, kabelbanen met een prachtig uitzicht, geweldige musea en meer. We raden aan om met de Fløibanen-kabelbaan naar de berg Fløyen te rijden om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad of om een ​​kabelbaan naar Mt. Ulriken. Bergen is omgeven door 7 bergen, dus dit is een ideale plek om te wandelen.


Voor degenen die wat cultuur willen, staat Bergen bekend om zijn musea die de geschiedenis, architectuur, muziek en kunst van de stad behandelen en we raden aan het Edvard Grieg-museum en het KODE-kunstmuseum te bezoeken, het grootste museum voor kunst en muziek van Scandinavië. Als u de fjorden verder wilt verkennen, zijn er optionele fjordcruises beschikbaar.


Breng nog een nacht door in Bergen.


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 15: HARDANGERFJORD & GEILO

Vanuit Bergen begint u aan een mooie rit langs de Hardangerfjord en langs het Hardangervidda National Park, een regio van grote natuurlijke schoonheid. Onderweg passeer je de indrukwekkende waterval Vøringfossen - de hoogste in Noorwegen met een cascade van 182 meter - en de dramatische en smalle Måbødalen-vallei langs Eidfjord.


Als u Geilo bereikt, raden we u aan Geilojordet te bezoeken, een idyllisch gebied met oude gebouwen uit de jaren 1700-1800 en een heerlijke plek om wat tijd door te brengen met verkennen.


Breng de nacht door in Geilo


Rijafstand: 244 km / 151 mi.

Geschatte reistijd: 4 uur zand 10 minuten (zonder stops)


ATTRACTIES

DAG 16: TERUG NAAR OSLO

Vandaag is het tijd om de cirkel te sluiten en terug te gaan naar Oslo door de Hallingdal-vallei. Tijdens deze schilderachtige rit rijd je langs steile ski heuvels, door prachtige bossen en over valleien met adembenemende uitzichten. We raden een bezoek aan de stad Gol aan, die bekend staat om de staafkerk van Gol, een Vikingdorp en de trollengrot Hahaug. Ga vanuit Gol verder naar Oslo, waar u kunt stoppen bij Hadeland Glassverk om de glasblazers hun traditionele ambacht te zien uitvoeren.

Vervolg uw reis naar Oslo, waar u de huurauto vanavond of de volgende ochtend kunt inleveren en waar u op de eerste dag bent vertrokken en de hoogtepunten van Oslo kunt verkennen, waaronder musea, cafés en winkels.


Breng de nacht door in Oslo.


ATTRACTIES

DAG 17: VERTREK VAN OSLO

Voor vervoer naar de luchthaven Oslo-Gardermoen kunt u de Flytoget-sneltrein nemen vanaf het centraal station van Oslo of een privétransfer boeken via Nordic Visitor, die u rechtstreeks vanaf uw hotel naar de luchthaven brengt. Als uw vlucht 's middags is, maak dan van de gelegenheid gebruik om op het laatste moment boodschappen te doen, een van de vele musea van Oslo te bezoeken of gewoon te ontspannen in een café na deze geweldige reis.



Individuele Rondreis Noorwegen 17 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203