10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Oman en Woestijn Afbeelding 10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Oman en Woestijn
10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Oman en Woestijn
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Oman en Woestijn




Dag 1


Muscat

Welkom bij Muscat!

Aankomst op de internationale luchthaven van Muscat. Nadat u uw kwitantie voor het visum heeft opgehaald, gaat u verder via immigratie, bagage en douane. Je wordt dan verwelkomd door je gids en naar je hotel gebracht om in te checken.

De rest van de dag is vrij te besteden. Rust uit na je reis en bereid je voor op je Oman-avontuur!

Comfort Accommodatie: Millennium Resort Mussannah Garden View Room


Dag 2


Barka - Rustaq - Al Hamra

Verken het leven van de vissers in Barka

Een vroege start vanmorgen brengt u naar Barka, op tijd om de vissers hun vangst met de hand op het strand te zien veilen. Vervolg uw weg naar het oasestadje Rustaq, waar u het enorme pre-islamitische fort zult verkennen en de warmwaterbronnen zult bezoeken, voordat u begint aan de spectaculaire klim door Wadi Bani Awf en over het Hajar-gebergte. Deze schilderachtige en kronkelige kustlijn als een van de beste off road-ervaringen in Oman.

Bij aankomst in het binnenland rijdt u naar Al Hamra om in te checken bij The View hotel.


Dag 3


Jabal Shams - Wadi Nakhr - Al Hamra

Bewonder de Grand Canyon van Oman

Na het ontbijt gaat u verder naar Jabal Shams om de "Grand Canyon" van Oman te zien. Rijd vervolgens naar de voet van Jebel Shams en reis langs de schilderachtige vloer van Wadi Nakhr naar het dorp van de tapijtwevers. Na een ontspannen picknick lunch bezoekt u Misfat Al Abryeen, een stenen dorp dat dramatisch op een heuvel ligt met uitzicht op de oase. Na deze mooie wandeling keert u terug naar het hotel.



Dag 4


Bahla - Nizwa - Jebel Akhdar

Ontdek het fantastische Jabrin-fort

Na het ontbijt verken je de oase en afbrokkelende modder stenen huizen met meerdere verdiepingen in Al Hamra. Je kunt het 400 jaar oude Bait Al Safa-huis bezoeken en later doorgaan naar het pottenbakkers centrum en het door UNESCO beschermde kasteel van Bahla. Het nabijgelegen Jabrin-fort wordt beschouwd als het mooiste van Oman. Vanaf hier blijft u het fort van Nizwa en de zilveren souq bezoeken. Rijd 's avonds naar Birkat Al Mauz om de ruïnes en de boerderij te zien. Later, vervolg je klim naar het prachtige Jebel Akhdar-gebergte en bewonder het uitzicht op Diana Point.

Check in bij het Sama Hotel - Shanfari. Breng de rest van de dag door zoals je wilt.


Dag 5


Jebel Akhdar

Vind dorpen in de bergen

Ontbijten in het resort. Bezoek vanmorgen de dorpen Wadi Bani Habib, Saiq, Al Manakher, Al Ain, Kotom al Hail en Al Shuraijah. Keer daarna terug naar het hotel. Breng de rest van de middag op uw gemak door.


Dag 6


Ibra - Wahiba Sands

Bekijk de zonsondergang over de zandduinen

Na het ontbijt rijdt u naar Ibra, waar u stopt bij het dorp Al Minsifah. Na deze korte stop gaat u verder naar de woestijn. Onderweg naar het kamp rijdt u heerlijk over de zachte duinen.

Een welkomstdrankje wacht op je wanneer je aankomt in het Desert Night Camp! Geniet de rest van de middag van een wandeling over de duinen of maak een kameelrit in het kamp. 'S Avonds neemt de kamporganisatie je mee naar het duin om de zonsondergang over de duinen te bekijken. Wat een ervaring!

Terwijl je naar deze aanblik kijkt, zul je genieten van wat lichte snacks, frisdranken en sappen. Rijd na enige tijd terug naar het kamp. Ga dineren en geniet van de rest van de avond onder de sterrenhemel.


Dag 7


Wadi Bani Khalid - Ras Al Jinz

Bekijk Turtles on the Beach


Ontbijten op de camping. Ontmoet later een bedoeïenen familie voordat u afscheid neemt van de woestijnbewoners. Ga naar Wadi Bani Khalid, in schril contrast met de woestijn met zijn heldergroene natuurlijke bronwater poelen. Geniet van het uitzicht voordat je verder gaat naar de Wahiba Sands. Hier kunt u genieten van een picknicklunch. Na wat tijd in het gebied doorgebracht te hebben, reis je naar de stad Sur. Na een kort bezoek vervolg je je rit naar Ras Al Hadd. Bij aankomst inchecken bij de Carapce Lodge.

Ga 's avonds na het diner naar het beroemde schildpaddenstrand om te zien hoe schildpadden hun eieren leggen en nestelen.


Dag 8


Ras Al Hadd - Muscat

Ontdek het Bimah Sinkhole


Na het ontbijt vertrek je naar Muscat.

De tocht van vandaag langs de kust van Sur tot Quriyat biedt een adembenemende blik op het blauwe water van de Golf van Oman, gecompenseerd door ongerepte witte stranden. Ga naar Wadi Tiwi voor een korte wandeling door het dorp en bekijk de dorpshuizen van Oman. Rijd door en stop bij Bimah Sinkhole - een indrukwekkende krater in de grond. Hier kon je een groen water zwembad zien waar het ondergrondse water aansluit op de zee. Rijd langs de stad Quriyat naar Muscat. Ga bij aankomst door naar Crowne Plaza Muscat.


Dag 9


Muscat

Tour door de majestueuze stad Muscat


Na het ontbijt vertrek je voor een rondleiding door de stad Muscat. Je eerste stop is bij de Grote Moskee, een echte architectonische schoonheid. Na dit bezoek gaat u rechtstreeks naar de Amouge fabriek iets buiten de stad gelegen. Hier kun je zien hoe het bottelen van dit luxe parfum gebeurt. Rij terug naar Muscat. Je stopt bij het Al Alam Palace voor een korte wandeling om bezienswaardigheden te bekijken en foto's te maken, voordat je terugkeert naar het voertuig. Vervolgens rijd je langs de prachtige corniche, met de zee aan de ene kant en de Hajar-berg en de oude stad aan de andere kant. Vervolg je rit en geniet van het uitzicht voordat je aankomt bij de beroemde Muttrah Souq. Hier kun je het echte dagelijkse leven van Oman zien en mensen uit de hele samenleving tegenkomen.

Keer later terug naar het hotel.


Dag 10


Muscat

Vaarwel, Oman!

Geniet van je laatste dag in Oman met ontbijt in het hotel. Je wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht. Veilig reist naar huis en bezoekt binnenkort weer!



10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Oman en Woestijn 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203