13 daagse Rondreis Oman Afbeelding 13 daagse Rondreis Oman
13 daagse Rondreis Oman
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

13 daagse Rondreis Oman




Dag een


We starten onze 13 daagse tour in het kleine dorpje Tiwi waar we gaan wandelen naar de adembenemende Wadi Shab. Om af te koelen van de trektocht, zullen we een duik nemen in het verfrissende water en van zwembad naar zwembad zwemmen, en deze visionaire verborgen schatten ontdekken die deze plek te bieden heeft.


Bij zonsondergang zullen we ons kamp opzetten op een van de prachtige zandstranden in Fins en genieten van het ontspannende geluid van de golven onder de sterrenhemel.


Dag twee


De volgende dag gaan we naar het gezellige dorpje Saymah, de thuisbasis van Wadi Tiwi. Lopend over een oud pad dat oorspronkelijk was gemaakt voor ezelskarts, gaan we naar de Wadi en genieten we van het prachtige uitzicht. De dichte palmbomen en vegetatie verschijnen vanaf onze locatie als een groene rivier. We gaan dan verder langs het dorp en bereiken de Falaj Chanel, die zich onderaan de Wadi bevindt. Lopend langs de rivier komen we aan bij een zwembad omringd door kliffen en meer palmbomen.

 

Na een duik en een welverdiende pauze gaan we terug naar Saymah. We banen ons een weg naar de rustige, maar toch grote stad Sur, gelegen aan de kust en zich uitstrekkend langs een prachtige lagune. Omdat deze stad bekend staat om zijn maritieme constructie, krijgen we de gelegenheid om de fabriek te bezoeken die traditionele Arabische dhows produceert.


Dag drie


Vanuit Sur reizen we naar Bidah Village, waar de Wadi Bani Khalid ligt. Het onderste uiteinde van de Wadi bezit een kloof die een spectaculair visueel gezicht is. Wandelend tussen de rotsblokken van de kloof, komen we aan bij de prachtige waterval van 10 meter aan het einde ervan en nemen een duik in de poelen! Vervolgens begeven we ons naar Bidiyah en onze camping in het Wahiba-zand.


Als we in de late namiddag onze wandeling door de duinen beginnen, zal de hitte minimaal zijn en zal de ondergaande zon een gouden zweem over de horizon werpen, die geleidelijk van kleur zal veranderen naarmate het zakt.


 Ons kamp bevindt zich in een rustige, afgelegen omgeving zonder elektriciteit die de authenticiteit van de camping aanvult, maar u bent van harte welkom om te genieten van sheesha en te ontspannen in de lounges daar. De nacht wordt doorgebracht in een Arabische tent met privékamers die aanvoelen als een normale hotelkamer met bedden, tapijten, tafels en eigen badkamers.


Dag vier

We verplaatsen ons kamp vervolgens van het Wahiba Sands en lopen langs een pad dat naar Qihayd leidt, een dorp aan de kust aan de voet van de duinen. De baan is gemakkelijk te volgen, maar soms is het door de wind bedekt met zand. We lopen dan door de Khaluf's Desert en zetten ons kamp op naast een klein plateau.


Aan de ene kant van het plateau zie je het prachtige bleke zand en aan de andere kant kun je de ondergaande zon zien op de rotsheuvels. Ons kamp wordt opgezet in het ‘acaciabos’., Omringd door zandduinen en rotsheuvels.


Dag vijf


Vanuit de woestijn van Khaluf reizen we naar het vasteland van Khaluf en zijn getuige van het witte zand. Deze dag staat in het teken van relaxen op het strand en zwemmen in de Indische Oceaan.


De witte zandduinen zijn een adembenemend zicht naast de golven van de zee. Vervolgens hebben we ons kamp opgezet in de duinen van de witte woestijn, op slechts 50 meter van de zee. We zitten op de perfecte plek tussen het lichtwitte zand en de prachtige blauwe oceaan.


Dag zes


We beginnen onze reis langs de kust om de wilde kaap van Ras Madrakah te bereiken en de wandeling langs de prachtige kalkstenen kliffen. Daarna gaan we naar het strand en zwemmen.


 Daarna lopen we naar een klein plateau waar we ons kamp op een wit zandstrand zetten, omringd door zwarte rotsen en de Indische Oceaan.


Dag zeven en acht


We beginnen onze wandeling op het strand en zijn getuige van het oppervlak van de landverandering, van de witte kalksteen, het verandert in ophiolieten, de rotsen van de oceaankorst en slechts in beperkte mate zichtbaar in Oman. Ze zijn sterk geërodeerd en lijken in het zwart gepolijst.

 

Het wit van de kalksteen en de donkere tinten van de ophiolieten zorgen voor een mooi contrast met het landschap. Vanuit Madrakah maken we vervolgens een korte wandeling naar Shwaumiyah, op de kliffen die uitkijken over de brede baai. We zetten ons kamp op op de prachtige stranden daar. En de volgende dag verhuizen we ons kamp naar het strand tussen Hasi en Mirbat


Dag negen


We komen aan in Mibat en bekijken de historische graven van Muhamed Bin Ali Al Alawi, afstammeling van Ali, schoonzoon van de profeet Mohammed. Kort daarna gaan we een rondje maken in het gezellige kustplaatsje Mirbat. We gaan dan op reis naar de top van Jebel Samhan en hebben een prachtig uitzicht over de stad Mirbat en de Indische Oceaan, en hopelijk zien we wat Arabische luipaarden terwijl we bezig zijn!

Daarna maken we een korte wandeling in Wadi Darbat, een van de beroemdste wadi's in Oman met schilderachtig groen en een prachtige rivier. Enkele van de andere bezienswaardigheden die we zien, zijn de monding van Wadi Darbat, omringd door zeevogels, de ruïnes van Sumhuram - een iconische haven van Oman. Volgende stop - de prachtige jachthaven Salalah.


Dag tien


Na een nacht in een prachtige strandvilla in Salalah, bezoeken we het vissersbezoek aan Khaluf, waar eb wordt verwelkomd door een zwerm zeevogels. Er is ook een heerlijke foodtour in de Salalah Food Souq! Van fruitstalletjes tot medicinale kruiden, deze foodtour is zowel lekker als leerzaam.

 

Verder brengen we ook een bezoek aan Souq Al Hasn - bekend om zijn zilver, goud, wierook en parfums. Ook de archeologische vindplaats Al Baleed wacht op ons, met ruïnes en puin uit 4000 jaar voor Christus en overblijfselen die dateren uit de 10e eeuw na Christus.


Dag elf


Vanaf Thumrayt - we stoppen om de ruïnes van de oude stad Ubar te bezoeken, die zich tussen Hadramaut en de bomen van Oman in Shishr bevindt. Deze stad werd gedeeltelijk verwoest toen een ondergrondse holte instortte en een zinkgat vormde. We bezoeken de hoofdtoren en sporen van versterkingen die zichtbaar blijven, evenals een klein museum gewijd aan de geschiedenis van deze ruïnes.

 

Vanuit Shisr (Ubar) maken we een korte wandeling door de hoge duinen van Rub Al Khali, wat zich in het Engels vertaalt naar Ëmpty Quarter ”. Het is een enorme en dorre woestijn van Saoedi-Arabië die de grens met Oman overschrijdt. We stoppen om van boven op het duin te genieten van het uitzicht op de prachtige zonsondergang. Vervolgens zetten we ons kamp op aan de voet van de duinen van Rub Al Khali.


Dag twaalf


'S Morgens beginnen we weg te lopen van ons kamp en beginnen we aan de wandeling. De klim naar de hoge duinen kan een beetje vermoeiend zijn, maar de weg is snel en leuk. 'S Middags gaan we terug naar onze camping en lunchen, terwijl we een welverdiende pauze in de schaduw nemen. Na onze rust beklimmen we in de late namiddag nog een enorme duin om bij de top te komen en te genieten van het uitzicht op een prachtige zonsondergang. We zetten ons kamp op aan de voet van de enorme duinen van de Rub Al Khali


Dag dertien


Onze reis leidt dan naar Thumrayt, een klein stadje in het zuiden van Oman. In de oudheid was deze stad een belangrijk punt op het Arabische schiereiland voor de karavaanroutes. Van daaruit gaan we verder naar Fizayah, dat rijk is aan witte zandstranden en een prachtig landschap, via Salalah. We zetten onze kampen op het zand op Fizayah.

Dag dertien


Vervolgens maken we een korte wandeling naar de prijs die eindigt bij een prachtig strand. Op een goed pad volgen we de kust tot een kleine vallei waar wierookbomen langs de zee groeien. We nemen een snelle duikboot om terug te gaan naar onze auto's.

 

Vervolgens stoppen we bij een uitkijkpunt dat 1000 meter hoog is waar de zee zichtbaar is langs de kliffen. Tijdens de moesson botsen de wolken met de kliffen die bedekt zijn met groene, weelderige planten. Er is een korte wandeling over een pad naar het volgende uitkijkpunt, dat zich boven de kom van Al Hautah bevindt. Nogmaals, dit is 1000 meter boven de zeespiegel en kijkt uit over de corrie van al Hautah.

 

Het landschap is overweldigd door weilanden, hoge bomen en u zult veel vogels zien vliegen. We gaan dan op weg naar de Salalah Beach Villas en brengen de nacht door in een hotel in Al Dhariz, met een kamer met zeezicht.



13 daagse Rondreis Oman 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203