6 dagen Avontuur in Oman Afbeelding 6 dagen Avontuur in Oman
6 dagen Avontuur in Oman
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

6 dagen Avontuur in Oman




Dag 1


Muscat - Nizwa

Goedemorgen Muscat!


Ontmoet je gids op Muscat International Airport en vertrek voor een ochtendtour door de hoofdstad van Oman, te beginnen met een bezoek aan de Grote Moskee.


U zult het moderne commerciële centrum van Muscat ontdekken, dat in harmonie is met de traditionele cultuur. Muscat betekent "Anchorage" en de stad ligt in een vulkanische kom die een natuurlijke haven vormt.


Na je bezoek rijd je naar Nizwa, waar je incheckt bij je hotel, The Golden Tulip Nizwa.


Dag 2


Al Hamra - Nizwa

Ontdek historische dorpen en watersystemen


Vanmorgen na het ontbijt vertrek je naar het dorp Tanuf met een stop bij de Tanuf Ruins. Wandel door de ruïnes van oude lemen huizen en overweeg de geschiedenis van deze karakteristieke plek.


Later bezoek je het dorp Birkat al Mauz, de thuisbasis van Falaj al Khatmeen. Een deel van het indrukwekkende irrigatiesysteem van Oman, dat water naar verschillende steden en landerijen brengt, de falaj, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


Na een wandeling door een prachtige plantage, ga je verder naar het dorp Misfah. Hier krijgt u de kans om oude stenen huizen, terrastuinen en een waterkanaal systeem te bewonderen. Er is ook tijd om het dorp Al Hamra te bezoeken voordat u terugkeert naar het hotel in Nizwa.


Dag 3


Wahiba - Nizwa

Zwem in een woestijnoase en bezoek een bedoeïenentent

Vandaag rijd je na een vroeg ontbijt naar de bedoeïenen stad Sinaw. Tijdens de zomermaanden, wanneer de woestijnhitte te hard is, verhuizen de bedoeïenen met al hun bezittingen naar deze stad. Sinaw is de thuisbasis van een kenmerkende souk, die een uitstekend overzicht biedt van de verschillende items die de bedoeïenen nodig hebben voor hun levensstijl - van kleding tot huishoudelijk gereedschap.


Na je bezoek gaat de rit verder naar de prachtige woestijnoase Wadi Bani Khalid. Hier kunt u zwemmen in turquoise wateren omgeven door dadelpalmen.


Later rijd je de woestijn in en stop je om een ​​traditioneel bedoeïenen huis te bezoeken, waar je uit de eerste hand kunt zien hoe deze lokale mensen leven.


Na wat tijd te hebben genoten van de woestijn atmosfeer, keert u terug naar Nizwa.


Dag 4


Jabal Akhdar - Nizwa

Begin aan een bergavontuur


Vanochtend begint u aan een verkenning van het Saiq-plateau, dat in de bergen boven Nizwa ligt.


Je gids leidt je naar Wadi Bani Habib, een verlaten dorp genesteld in de heuvels omringd door walnotenbossen.


Breng wat tijd door met genieten van de rustige sfeer van het prachtige Jebel Akhdar-gebergte. Geniet van de adembenemende panorama's van dramatische toppen en vruchtbare boomgaarden die typisch zijn voor deze regio. Een aangewezen natuurreservaat, het Saiq-plateau, heeft een grimmig, droog landschap met een rijke biodiversiteit, waaronder granaatappel- en abrikozen boomgaarden.


Na een wandeling langs bergpaden en een bezoek aan de afgelegen bergdorpen die hier te vinden zijn, keert u 's middags terug naar Nizwa.

Dag 5


Jabal Shams - Nizwa

Bezoek de Grand Canyon van Oman


Jebel Shams is de hoogste berg van Oman.


Na het ontbijt reis je vandaag naar deze majestueuze top, gelegen in het Al Hajar-gebergte.


Tijdens je expeditie leidt je gids je naar Wadi Ghul, de Grand Canyon van Oman. Vanaf hier zijn de uitzichten ongeëvenaard.


Kijk neer in de spectaculair diepe kloof, met verticale kliffen van 1.000 meter. Na deze ontzagwekkende dag in de bergen rijd je terug naar je hotel in Nizwa.


Dag 6


Nizwa - Muscast

Geniet van traditionele markten en een bergrit voordat je afscheid neemt van Oman!


Geniet van een laatste ontbijt in uw hotel voordat u uitcheckt en naar de vrijdag veemarkt gaat.


Deze uitgebreide markt is de thuisbasis van de oudste souks van het land en is voornamelijk gewijd aan groenten en fruit en vlees en vis. Vendor-kraampjes zijn gehuisvest in nieuwe gebouwen achter het grote, gekartelde stuk stadsmuur dat uitkijkt over de wadi.


Je kunt ook de vee-souq bezoeken om de geiten en stieren te zien die daar te koop zijn.


Na je bezoek aan de markt, rijd je door het prachtige berglandschap van de Wadi Bani Awf-regio, terwijl je teruggaat naar Muscat. Er zijn genoeg mogelijkheden om te stoppen en het prachtige landschap te fotograferen, inclusief een stop bij het pittoreske dorpje Bilad Sait.


Ten slotte ga je terug naar de internationale luchthaven van Muscat.


We hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad en wensen u prettige reizen!



6 dagen Avontuur in Oman 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203