7 daagse Ontdekking Oman Afbeelding 7 daagse Ontdekking Oman
7 daagse Ontdekking Oman
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

7 daagse Ontdekking Oman




Dag 1


Muscat

Hallo, Oman!


U staat op het punt uw ontdekking van het Sultanaat van Oman te beginnen.


Nadat je op de luchthaven van Muscat bent aangekomen en de immigratie formaliteiten hebt voltooid, brengt je gids je naar je hotel.


Check-in, ontspan en maak je klaar voor je geweldige tour door Oman.


Dag 2


Verken Muscat en bezoek Nakhal Fort


Sta op en schitter! Na het ontbijt vertrekt u met uw gids om de prachtige Grote Moskee in Muscat te bezoeken. Hier moeten dames volledig bedekt zijn en een hoofddoek dragen, terwijl mannen een lange broek moeten dragen.


Ga later naar het dorp Nakhal om het Nakhal Fort te verkennen. Bekijk het prachtige houtsnijwerk, traditionele meubels en artefacten. Mis de geweldige panoramische vergezichten vanaf het dak niet.


Volg het pad dat leidt naar de beroemde warmwaterbronnen van Nakhal, gelegen aan het einde van een oase. Ontspan aan het water, omringd door plantages en bergtoppen, en geniet van een lunch.


Keer terug naar Muscat.


Bekijk het officiële paleis van Sultan Qaboos, het Al Alam-paleis, geflankeerd door de 16e-eeuwse Portugese forten Mirani en Jalali.


Volgende stop: het Bait Al Zubair Museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Oman.


Eindig door langs de corniche aan het water te rijden om de kleurrijke Muttrah Souq te bezoeken.


Dag 3


Bimah - Wadi Shaab

Bewonder de kliffen en zwembaden in de Wadi's

Houd je van het buitenleven? Vandaag ontdekt u enkele van de prachtige natuurlijke attracties van Oman.


Begin uw ochtend met een goed ontbijt en reis naar Sur, een zeevarende stad. Onderweg stop je bij het vissersdorpje Quriyat voordat je doorgaat naar Bimmah sinkhole.


Gevuld met helder water is het zinkgat een unieke natuurlijke depressie gevormd in een gebied met kalksteengesteente. Ga later naar het Fins-strand voor wat zon, zand en zee!


Een van de belangrijkste attracties van Oman zijn de wadi's - valleien omgeven door rotswanden, plantages en heldere waterpoelen.


Je bezoekt Wadi Shab of Wadi Tiwi in de loop van de dag. U zult zeker gefascineerd zijn door de mini-watervallen en turquoise poelen genesteld tussen dramatische rotswanden en grotten. Ga daarna verder naar Sur en bezoek de souq en de corniche.


Diner en overnachting in het hotel.


Dag 4


Wadi Bani Khalid - Wahiba

Rijdt door de Wahiba Sands Desert

 

Stap uit om de stad Sur te verkennen.

 

 

Een van de belangrijkste hoogtepunten hier is de dhow-werf waar dhows, de traditionele schepen, worden gebouwd. Bewonder deze mooie handgemaakte dhows voordat je naar de indrukwekkende Wadi Bani Khalid met zijn prachtige landschap gaat. De zwembaden zijn koel, diep en absoluut schitterend met ongerept water. Perfect voor een lange duik!

 

 

Daarna vervolgt u uw reis naar de glorieuze woestijn - Wahiba Sands (Sharqiya Sands). Geniet van een rit over het golvende gouden zand voordat je aankomt in het Sama Al Wasil Camp.

 

 

Wil je de woestijn zien tijdens zonsondergang? Maak een avondrit naar de duintop om de zonsondergang over de prachtige duinen te zien.

 

 

Ga naar Arabian Oryx Camp voor het diner en een goede nachtrust midden in de woestijn.

Dag 5


Wahiba Sands - Nizwa

Volg een rondleiding door het prachtige Jabreen-kasteel


Neem afscheid van de woestijn en begin aan je reis naar Nizwa, een van de oudste steden van Oman.


Onderweg, waarom niet stoppen in Ibra-stad om een ​​kijkje te nemen op de markt voor alleen vrouwen, die op woensdag plaatsvindt.


De volgende op uw reisroute is een rondleiding door het opmerkelijke Jabreen-kasteel uit de 17e eeuw, dat een zetel werd van Omani-leren. Terwijl je rondloopt, zie je de goed geplande indelingen met speciale kamers voor de wali, voor de dames, de keuken, de majlis, enz.


Zorg ervoor dat je een kijkje neemt naar de plafonds met prachtige schilderijen met islamitische motieven.


Als je de top bereikt, word je beloond met een prachtig uitzicht op de omliggende gebieden.


Ga tenslotte naar je hotel in Nizwa, geniet van het diner en overnacht.


Dag 6


Al Hamra - Jabal Shams - Nizwa

Nizwa, Bait Al Safah en de Grand Canyon van Oman


Er is zoveel te zien in de oasestad Nizwa, en je gids staat voor je klaar om ervoor te zorgen dat je er het maximale uit haalt!


De hoofdstad van de Julanda-dynastie tijdens de 6e en 7e eeuw na Christus, Nizwa is bezaaid met historische gebouwen en een imposant fort gebouwd door Imam Sultan Bin Saif Al Ya'aruba. Vanaf de top van het fort kun je de stad in vogelvlucht bekijken.


Krijg een kijkje in het Omaanse leven in vervlogen tijden. Ga naar het dorp "Al Hamra" voor een bezoek aan "Bait Al Safah", waar oude huizen onthullen hoe vorige generaties in Oman leefden. Volg een rondleiding, bekijk het museum en het falaj (waterkanaal) systeem.

Op weg naar Jabal Shams stop je bij Misfah, een dorp in de berg dat schijnbaar uit de rots is gehouwen.


Ga verder naar Jabal Shams, de hoogste berg van Oman en bekijk de fantastische Wadi Ghul (ook bekend als de Grand Canyon).


Maak een wandeling door dit fantastische landschap.


Dag 7


Nizwa - Muscat

Zie een veeveiling en zie Muscat by Night


Ben je wel eens op een vee- en geiten veiling geweest? Dat is wat je vandaag zult zien in de Nizwa souq. Het is een actievolle ervaring!


Keer terug naar je hotel voordat je naar Muscat gaat. Onderweg stop je bij de Birkat Al Mauz, een dorp met interessante oude bouwwerken.


Nadat je Muscat hebt bereikt, heb je de kans om een ​​nachtelijke Muscat-tour te maken. Bekijk de bruisende stad 's nachts en bezoek enkele attracties, te beginnen bij de Grote Moskee.


Ga naar de oude stad, bekijk het paleis, de corniche, de prachtige forten op de Muttrah-berg en de glinsterende haven van Sultan Qaboos. Je kunt ook geweldige foto's maken op de corniche. Sluit uw tour af met een diner in een lokaal restaurant.


Als u wilt, kunt u uw reis in Oman verlengen of naar de luchthaven reizen om uw volgende vlucht te halen.



7 daagse Ontdekking Oman 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203