9 daagse Culturele Rondreis Oman Afbeelding 9 daagse Culturele Rondreis Oman
9 daagse Culturele Rondreis Oman
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

9 daagse Culturele Rondreis Oman




Dag 1


Muscat

Welkom bij Magnificent Oman!


Nadat u bent geland in de hoofdstad Muscat, kunt u uw visum verkrijgen bij de Travelex-balie en doorgaan door immigratie. Haal je bagage op, ruim de douane op en kom de algemene hal van Muscat International Airport binnen.


Je gids wacht op je met een vriendelijke groet en begeleidt je graag naar je voertuig.


Na een korte rit naar het hotel kunt u zich opfrissen en ontspannen in het comfort van uw 4-sterren superior kamer.


Dag 2


Muscat - Hotel

Cruise over de wateren van de Arabische Golf


Is er een betere manier om kennis te maken met het schitterende land Oman dan met een cruise op de Arabische Golf aan boord van een privéjacht?


Na een ontspannen ontbijt in het hotel wordt u naar de Bandar Al Rowdha Marina gereden.


Hier gaat u aan boord van een privéjacht voor een cruise langs de prachtige kustlijn van Oman. Terwijl de luxe boot over het prachtige blauwe water van de Arabische Zee vaart, geniet u van het inspirerende landschap en let u op de dartelende dolfijnen.


Het jacht gaat voor anker in Bandar Khiran, een rustig havenstadje met een buitengewone natuurlijke omgeving. Prachtige stranden en ondiepe baaien bieden uitzonderlijke mogelijkheden om te zwemmen, snorkelen of gewoon te genieten van de zon in het Midden-Oosten.


Later geniet u van de terugvaart naar de jachthaven en eindigt u de dag in het hotel.


Dag 3


Muscat

Verken de oude bezienswaardigheden van Al Batinah

Na het ontbijt leidt uw gids u op een dagtour door de Batinah.


Deze oude regio langs de kust net ten noorden van Muscat biedt een scala aan fascinerende bezienswaardigheden.


Je eerste stop is de bruisende Barka-vismarkt om te zien wat de lokale visser heeft binnengebracht.


Later bezoekt u het Nakhal-fort, een enorme structuur van gladde zandsteen die dateert uit de pre-islamitische tijd. Bekijk de oude voorwerpen in het museum van het fort en geniet van het uitzicht op het charmante dorp in de buurt. Een pittoreske rit door palmbossen brengt je naar de warmwaterbronnen van Ain Al Thawarah, waar de lokale bevolking in het weekend graag picknickt.


Voordat u terugkeert naar het hotel, begint u aan een rit naar Wadi Mistal om het dorp Wakkan te bereiken, waar u kunt genieten van een verjongende wandeling door weelderige tuinen die zich aan de heuvels hechten.


Dag 4


Muscat - Sharqiyah Sands

Reis naar de Oman-woestijn


De reis van vandaag begint met een rit naar Ibra, waar elke week een vrouwenmarkt plaatsvindt.


Deze kleurrijke souk is alleen toegankelijk voor vrouwelijke shoppers.


Ga later naar de prachtige woestijn van Sharqiyah Sands. Hier zul je een intiem kijkje nemen in het leven van de bedoeïenen door een bedoeïenenkamp te bezoeken.


Net voor zonsondergang ga je verder in een 4WD-voertuig richting de woestijnduinen om de uitgestrekte, open woestijn te voelen en te genieten van de zonsondergang op deze zeldzame plek.


Zodra het donker wordt, keert u terug naar het kamp voor diner en overnachting in een standaardkamer in het Arabische Oryx-kamp.


Dag 5


Sharqiyah Sands - Al Hamra

Bak brood met een Omaanse


Op donderdag komen bedoeïenen naar de stad om hun kamelen, vee, schapen en geiten te verkopen en de spullen in te slaan die ze nodig hebben op de Sinaw Thursday Market.


Deze levendige aanblik wil je niet missen. Ga na een ochtendbezoek verder richting Nizwa en later richting de stad Al Hamra.

In Al Hamra sluit je je aan bij een van de lokale bewoners, die je bij hem thuis uitnodigt om zijn familie te ontmoeten. Hier krijgt u de kans om te leren hoe u verschillende soorten traditioneel Omani-brood kunt maken, evenals traditionele Omaanse koffie.


Geniet van een kopje koffie met je gastheer voordat je incheckt in je hotel, The View.


Dag 6


Al Hamra - Nizwa

Bezoek een heerlijk dorp en leer een beetje Arabisch


Na het ontbijt in het hotel, ontmoet je je gids voor een bezoek aan een andere fascinerende wekelijkse markt - de Nizwa Friday Cattle Market.


De bruisende sfeer van deze levendige souk biedt een uitstekende gelegenheid om zowel het landschap als de lokale bevolking te fotograferen.


Later ga je naar Misfah, waar je een beetje Arabisch kunt leren van een Omaanse leraar. De oude stenen huizen langs de straten van deze sfeervolle stad geven bezoekers een sterke indruk van een land met een diep erfgoed en eerbied voor de taal. Na de lunch maak je een culturele tour door het Misfat Village.


Je lokale gids deelt intrigerende verhalen over de oude huizen, dorpsstructuren en landbouw hier.


Dag 7


Al Hamra - Jabal Al Akhdar

Ontdek de bergen van Jabal Al Akhdar


Vandaag bezoekt u de ruïnes van Tanuf, een oud gezicht met overblijfselen van lemen huizen. De Wadi Tanuf ligt achter de ruïnes en biedt uitzicht op spectaculaire berglandschappen en een klein stuwmeer.


De bergdorpen van de regio Jebel Akhdar (Green Mountain) in Oman liggen gevaarlijk op de rand van steile kliffen en bieden een aantal van de meest gedenkwaardige uitzichten van het land.


Hier, op een hoogte van meer dan 2.000 meter, is het klimaat veel koeler dan in de rest van Oman. Tussen de desolate rotswanden van het gebied vind je weelderige tuin zakken waar exotisch fruit groeit op steile terrasvormige velden - een enorm contrast met de rest van het land.


De Jebel Akhdar is een natuurreservaat waar je onder begeleiding van een lokale gids aan een gemakkelijke "Four Villages" -wandeling (2 uur) kunt beginnen.

Na je bergtocht check je in bij het Sama Hotel.


Dag 8


Jabal Al Akhdar - Muscat

Geniet van koffie en dadels op een lokale boerderij


Vandaag, na het ontbijt in het hotel, neemt je gids je mee op een rit terug door de bergen van Jabal Al Akhdar. De eerste stop is Falaj al Khatmeen in Birkat al Mauz. Dit maakt deel uit van het indrukwekkende irrigatiesysteem van Oman en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


Later bezoek je een lokale dadelplantage, waar je een boer ontmoet en leert hoe dadels hier worden verbouwd. Geniet van wat koffie en dadels voordat je naar Muscat vertrekt.


Bij aankomst checkt u in bij uw hotel en brengt u de rest van de dag op uw gemak door.


Dag 9


Muscat

Vaarwel, Oman!


Geniet op uw laatste ochtend in Oman van het ontbijt in uw 4-sterrenhotel in Muscat, de City Seasons.


Uw chauffeur brengt u ruimschoots naar de internationale luchthaven van Muscat om uw vlucht naar huis te halen.


We hopen dat je een verrijkende weeklange tour door het buitengewone land Oman hebt gehad en wensen je veilige reizen!

Comfort accommodatie: einde van de tour



9 daagse Culturele Rondreis Oman 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203