9 daagse Rondreis Oman vol avontuur Afbeelding 9 daagse Rondreis Oman vol avontuur
9 daagse Rondreis Oman vol avontuur
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

9 daagse Rondreis Oman vol avontuur




Dag 1


Muscat - Ras Al Jinz natuurreservaat

Welkom bij Oman!


Welkom bij Oman! Je wordt opgehaald bij het hotel in Muscat. Ontmoet daarna uw Engels sprekende gids, die ook uw chauffeur is.


Rijd richting de stad Quriyat. Onderweg heb je een aantal adembenemende uitzichten op de omliggende bergen. Je bereikt het Bimah Sinkhole. Geologen zeiden dat deze 40 meter brede, 20 meter diepe waterpoel is ontstaan ​​toen een kalkstenen grot instortte. Vanaf hier heeft de weg naar Sur een prachtig uitzicht over de Golf van Oman.


Rijd richting Wadi Tiwi, waar u oude traditionele dorpen zult vinden, omringd door weelderige dadels en bananenplantages, doorsneden met een netwerk van gorgelende aflaj. Vervolgens bereikt u Sur, waar u de Dhow-fabriek bezoekt en vervolgens stopt bij Fath al Khair, de grootste bestaande Dhow gemaakt in Oman. U checkt in bij Turtle Beach Resort. Na het diner gaat u verder naar het natuurreservaat Ras al Jinz voor schildpadden kijken.

Comfort Accommodatie: Turtle Beach Resort


Dag 2


Wadi Bani Khalid

Vertrek naar Wadi Bani Khalid


Vertrek vanaf het resort. Na het ontbijt en uitchecken rijdt u richting Wadi Bani Khalid. In Wadi Bani Khalid kun je lekker lunchen. Afgezien hiervan kunt u ook heerlijk zwemmen.


Rijd later de woestijn in naar een bedoeïenen huis waar je een glimp kunt opvangen van hun levensstijl en hoe de tent er van binnen uitziet. Rijd dan richting het kamp en breng je bagage naar je tent. Later ga je naar de duinen om de zonsondergang te bekijken. Probeer enkele voetafdrukken te ontdekken van kleine vogels, kevers of andere soorten woestijn wezens.


Na zonsondergang keert u terug naar het kamp waar u dineert in het kamp restaurant. Als je daar zin in hebt, kun je in het donker buiten het kamp een wandeling maken in de duinen en naar de sterren kijken.


Dag 3


Wahida

Steek de woestijn over bij Qahid

Begin je dag met een ontbijt in het kamp. Wees vandaag klaar om de woestijn over te steken op weg naar Qahid. Onderweg geniet je van een picknicklunch.


Je ziet een school midden in de woestijn; geniet van het witte zand van Qahid; en kijk naar een prachtige zonsondergang. Rijd daarna terug naar het kamp. Je zult hier dineren.


Dag 4


Jabreen - Nizwa

Bezoek The Magnificent Jibreen Castle


Na het ontbijt in het kamp uitchecken en vertrekken naar Nizwa. Op weg naar Nizwa bezoekt u Jibreen Castle. Het ontwerp en de bouw ervan werden begeleid door de Al Immam BilArab bin Sultan Al Y`aribi (die nu aan de linkerkant van de hoofdingang van het kasteel rust) en werd gebouwd om te lijken op de mooiste paleizen uit die periode.


Dit kasteel was tijdens de oorlog de residentie van de Immam en zijn familie en een bastion. Het was ook een baken van onderwijs en bevatte veel studiezalen. Bezoek later Bhala Fort, een UNESCO-werelderfgoed. Dit is een van de vier historische forten aan de voet van de Jabal Akhdar-hooglanden in Oman. Check daarna in bij uw hotel.


Dag 5


Nizwa - Jabal Akhdar

Bezoek de beroemde veemarkt


Begin met ontbijt in het hotel. Vertrek later om Nizwa te verkennen. Bezoek eerst de beroemde Nizwa-veemarkt op vrijdag. Het geeft je een echte smaak van de oude tijd en geeft je de kans om de lokale bevolking te fotograferen.


Op de markt zie je de handel in geiten, schapen en koeien, die de lokale bevolking gebruikt voor hun dagelijkse behoeften. Loop van de Souq naar het Round Tower Fort, gebouwd in de 17e eeuw door Imam Sultan bin Saif, en rijd vervolgens richting Jabal Akhdar.


Dag 6


Jabal Akhdar

Bewonder de ruïnes van Wadi Bani Habib


Ontbijten in het hotel. Check out en vertrek voor uw dorpen wandeling. Begin bij Al Aqur en ga door de rozentuin. Je passeert een van de verlaten districten terwijl je je wandeling vervolgt naar het hoogste punt van Jabal Akhdar Al Rus Village.


Loop rond het Saiq-plateau. Rijd later naar de ruïnes van Wadi bani Habib. U kunt lunchen in een lokaal restaurant voordat u terugkeert naar uw hotel.


De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 7


Jabal Shams - Nizwa

Sta versteld van de Grand Canyon van Oman


Begin uw dag met een ontbijt in het hotel en vertrek naar het dorp Birkat al Mauz. Hier ziet u een van de 5 waterkanalen van het UNESCO-werelderfgoed (Falaj al Khatmeen). Je kunt ook een wandeling maken door een dadelpalm plantage.


Rijd later richting Jabal Shams. Onderweg stop je bij Wadi Ghul. Nadat je de top hebt bereikt, stop je bij de Grand Canyon van Oman. Vanaf hier kunt u het hoogste punt van het Oman-gebergte zien.


Je kunt hier langer blijven om langs het canyonplateau te lopen. Beëindig de reis met een rit terug naar Jabal Akhdar.


Dag 8


Wadi Bani Aug - Musannah

Steek het prachtige Hajar-gebergte over


Begin uw dag met een ontbijt in het hotel. Bekijk en bereid je voor op een ander avontuur. Je steekt de berg over via Wadi bani Awf. Dit is een van de grootste wadi's in Al Rustaq.


De wadi beslaat een groot gebied met verschillende dorpen en tal van bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn, waaronder de beroemde slangen kloof. Het oversteken van het Hajar-gebergte biedt een van de beste off-road rij-ervaringen die je in Oman kunt vinden.


Check daarna in bij uw resort.

Comfort Accommodatie: Millennium Mussanah


Dag 9


Muscat

Vaarwel Muscat!


Ontbijten in het resort. Bekijk en vertrek naar de Barka-vismarkt. Op de Barka-vismarkt kunt u zien hoe de lokale bevolking verse vis koopt en verkoopt. Ga verder naar Rustaq en Nakhl. Rustaq staat bekend om zijn warmwaterbronnen.

De warmwaterbronnen (Ain Al Kisfa) zouden geneeskrachtige waarde hebben en in eerdere tijden reisden mensen van heinde en verre om een ​​genezende duik in het water te nemen. Ervaar de nostalgie van weleer.


Stop bij Al Hazm Fort in Rustaq. Het fort staat bekend om zijn prachtige poorten die zijn versierd met verzen uit de Heilige Koran en bloemetsen. De volgende stop is Nakhl, de thuisbasis van het hoogste fort in Oman, dat trots op een heuveltop staat.


Ga verder naar de Al Thowara-oase waar je de bron van de natuurlijke bronnen kunt zien en rijd vervolgens naar Muscat. Je wordt afgezet op Muscat International Airport. Veilig reist naar huis en bezoekt binnenkort weer!



9 daagse Rondreis Oman vol avontuur 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203