Korte ontdekking in Oman 3 dagen Afbeelding Korte ontdekking in Oman 3 dagen
Korte ontdekking in Oman 3 dagen
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

Korte ontdekking in Oman 3 dagen




Dag een


We bezoeken en zien de pracht van Nakhal Fort uit de eerste hand, gelegen op een rotsachtige berg met uitzicht op een klein stadje. Vervolgens bezoeken we Thowarah Spring, bekend om zijn warme bronwater vol mineralen en helende eigenschappen, gevolgd door een onverharde weg door het groen en kleine bergdorpjes om de beroemde Wadi Bani Awf met zijn verborgen waterpoelen te ontdekken.


 We lopen rond in het dorp Bilad Sayt, bekend om zijn steile landbouwterrassen. We gaan verder omhoog naar de berg Jabal Shams, de hoogste berg in Oman op 3000 meter. Onderweg ontdekken we kleine dorpjes weggestopt achter het ruige bergterrein, totdat we de top bereiken waar we genieten van het adembenemende uitzicht. De rest van de avond brengen we door in het prachtige Jebel Shams Resort.


Dag twee


We gaan naar Al Hamra en bezoeken de ruïnes en overblijfselen van wat vroeger nederzettingen waren. Misfah is ook vlakbij, een schilderachtig en gezellig bergdorp. We gaan rond in Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman en bezoeken indrukwekkende forten uit de 17e eeuw en kijken rond in de souks, beroemd om bedoeïenen zilveren sieraden.

 

Een spannende rit door de brandende duinen van de Wahiba-woestijn is de volgende! Deze zee van honderden meters hoge duinen was vroeger het huis van de bedoeïenenstam, mensen met sterke geesten met ongeëvenaarde vaardigheden om te kunnen overleven in moeilijke terreinen en barre klimaten. We kunnen nog steeds enkele bedoeïenen in de woestijn zien, en toeristen krijgen de kans om hun levensstijl te observeren door ze over hun huizen uit te nodigen en zelfs een deel van hun handwerk te zien.

 

We kamperen in het Sama Al Wasil Desert Camp.


Dag drie


Op de laatste dag bezoeken we de meest bekende Wadi Bani Khaid, bekend om zijn ongerepte water dat langs de watervallen stroomt. We hebben ook de kans om te zwemmen in het kristalheldere water.

Vervolgens gaan we langs het vissersdorp Sur en bezoeken we een traditionele dhow-werf, die ook het grootste dhow-bouwcentrum van Arabië is, waar we kunnen zien hoe deze boten op de traditionele manier worden gemaakt. Sur staat bekend als een van de grootste havens in de oudheid. We rijden door Tiwi, met een geweldige oase vol palmen, mango- en bananenbomen midden in een rotsachtige kloof.

Tiwi staat bekend als een van de mooiste bestemmingen in Oman met een adembenemende ingang met uitzicht op de vallei vol aquamarijn zwembaden en terrasvormige plantages. Uiteindelijk rijden we naar een Sink Hole met rustige turquoise wateren, die uitnodigt tot een snelle duik. We keren terug naar Muscat voor de avond.



Korte ontdekking in Oman 3 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203