Verken Oman in 9 dagen Afbeelding Verken Oman in 9 dagen
Verken Oman in 9 dagen
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

Verken Oman in 9 dagen




Dag 1


Muscat

Welkom bij Oman, een juweel in het Midden-Oosten!


Vandaag landt uw vlucht op Muscat International Airport.


Bij aankomst gaat u naar de Travelex-balie om uw visum op te halen. Nadat je je bagage hebt opgehaald, ga je door de douane en ontmoet je je Engelssprekende gids en chauffeur in de aankomsthal.


Na een korte rit naar het City Seasons Hotel in Muscat, de hoofdstad van Oman, kunt u zich opfrissen en ontspannen in het comfort van uw 4-sterrenkamer op het hoogste niveau.


Dag 2


Muscat

Geniet van een dag aan de Arabische Golf


Vandaag leer je de iconische kustlijn van Oman kennen door ermee te cruisen aan boord van een privéjacht.


Na een ontspannen ontbijt in het hotel gaat u naar Bandar Al Rowdha Marina, waar u aan boord gaat van een luxe boot voor een tocht over de prachtige wateren van de Arabische Golf.


Terwijl u over deze prachtige zee vaart, kunt u genieten van de vredige sfeer aan zee en uitkijken naar dolfijnen, die vaak in dit gebied worden gezien.


Er is voldoende tijd om te zwemmen en snorkelen terwijl uw jacht voor anker gaat in Bandar Khayra. Deze rustige havenstad herbergt een prachtige natuurlijke omgeving, met ongerepte stranden en pittoreske baaien.


Na een onvergetelijke dag op het water kunt u genieten van een ontspannen avond in het hotel.


Dag 3


Nakhal - Wakkan - Muscat

Neem het cultureel rijke Batinah-district in


Vandaag ga je op een begeleide dagtour door een van de meest gerenommeerde gebieden van Oman, de Batinah. Deze oude regio ligt net ten noorden van Muscat en herbergt een verscheidenheid aan belangrijke bezienswaardigheden.

Stop bij de levendige Barka-vismarkt om het lokale leven te bekijken voordat je het Nakhal Fort bezoekt, dat dateert uit de pre-islamitische tijd. Het enorme fort heeft een museum met een verzameling oude artefacten en biedt een schilderachtig uitzicht op het nabijgelegen dorp.


Later geniet je van een rit door bosjes dadelpalmen naar de warmwaterbronnen van Ain Al Thawarah voordat je verder waagt naar de weelderige tuinen van Wakkan.


Dag 4


Ibra - Sharqiyah Sands

Reis door de woestijn en leer over het leven van de bedoeïenen


Er wachten vandaag zoveel nieuwe ervaringen op je.


Ontdek eerst een markt speciaal voor vrouwen in de stad Ibra. Alleen toegankelijk voor vrouwelijke shoppers, deze kleurrijke souq vindt elke week plaats.


Later breng je wat tijd door in een bedoeïenenkamp in de woestijn van Sharqiyah Sands, waar je leert over de levensstijl van de bedoeïenen.


Voordat je gaat genieten van een traditioneel diner in het kamp, ​​ga je op een vierwielaangedreven reis door de woestijn om de zonsondergang over de golvende duinen te vangen. Geniet van de unieke sfeer van de uitgestrekte, open woestijn en kijk hoe de kleuren veranderen terwijl de zon onder de horizon zakt.


Vanavond verblijf je in een standaard kamer in het Arabian Oryx Camp.


Dag 5


Sinaw - Al Hamra

Besteed wat tijd aan het delen van de gebruiken van de lokale bevolking


Na het ontbijt vandaag ontmoet je je gids voor een bezoek aan de Sinaw Thursday Market.


Elke week komen de bedoeïenen naar de stad om vee te kopen en te verkopen en om de spullen te kopen die ze nodig hebben voor het dagelijks leven.


Na getuige te zijn geweest van deze levendige affaire, ga je verder naar Nizwa en later richting de stad Al Hamra, waar je de unieke kans hebt om het huis van een lokale inwoner te bezoeken.


Tijdens uw bezoek neemt u deel aan de gewoonte om traditioneel Omaans brood te bakken met uw gastheer en zijn gezin. Je leert ook hoe je Omani-koffie kunt zetten voordat je je gastheer adieu biedt en incheckt in je hotel, The View.


Dag 6


Nizwa - Al Hamra

Duik dieper in het rijke erfgoed van Oman


De robuuste route van vandaag omvat een ochtendbezoek aan de fascinerende Nizwa Friday Cattle Market.


Neem je camera mee, want de levendige sfeer op de markt biedt een goede gelegenheid om de lokale bevolking in een levendige omgeving te fotograferen.


Later ga je naar de stad Misfah, waar je een Omaanse leraar zult ontmoeten, die instructie zal geven in de Arabische taal.


Na de lunch, tijdens een culturele tour door het Misfat Village, hoor je intrigerende verhalen over deze regio. Terwijl je langs de oude stenen huizen van deze sfeervolle stad wandelt, krijg je een indruk van het respect dat de Omaanse bevolking heeft voor zowel hun taal als hun erfgoed.


Dag 7


Wadi Tanuf - Jabal Al Akhdar

Ontmoet het opmerkelijke bergterrein van Oman


Vandaag verken je het berglandschap terwijl je je wagen aan de ruïnes van Tanuf en de Wadi Tanuf.


Oman's Jebel Akhdar (Green Mountain) -gebied is de thuisbasis van bergdorpen die zich hechten aan de heuvels van meer dan 2.000 meter hoog.


Hier is het klimaat koeler dan elders in Oman, en het uitzicht op het omringende landschap is een van de meest buitengewone.


Terwijl je de verlaten rotswanden van de regio verkent, zul je exotisch fruit tegenkomen op steile terrasvormige velden. Deze weelderige tuin zakken bieden een onderscheidend contrast met de rest van het landschap van het land.


Een hoogtepunt van de dag is een twee uur durende "Four Villages" -wandeling met een deskundige gids, die je door het natuurreservaat Jebel Akhdar leidt.


Na het genieten van deze actieve dag in de bergen van Oman, checkt u in bij het Sama Hotel en brengt u de avond op uw gemak door.

Dag 8


Muscat


Ontmoet een lokale boer op een dadelpalmplantage


Dag 9


Muscat


Tot ziens, Oman!



Verken Oman in 9 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203