Ontdek Panama Self drive Afbeelding Ontdek Panama Self drive
Ontdek Panama Self drive
Bestemming: Rondreizen Panama - Fly en Drive

Ontdek Panama Self drive


Deze self drive voert u door de provincies Panama, Colon en Cocle. De onderling af te leggen afstanden zijn kort, waardoor u voldoende tijd heeft om van de mooie natuur en verschillende bezienswaardigheden te genieten.

Hotel o.b.v. Volgens programma



Ontdek Panama

13 dagen/ 12 nachten

Fly en Drive

Deze self drive voert u door de provincies Panama, Colon en Cocle. De bestemming zijn relatief dicht bij elkaar gelegen, waardoor u voldoende tijd heeft om van de mooie natuur en verschillende bezienswaardigheden te genieten.

Dag 1 Amsterdam - Panama Stad

Bij aankomst wordt u opgewacht op de luchthaven en naar uw hotel in Panama Stad gebracht. Panama Stad is de hoofdstad en tevens de grootste stad van het land. Het heeft een historisch centrum en biedt een diversiteit aan culturen. Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, inclusief ontbijt.

Dag 2 Panama Stad en Mirafores Sluizen

In de ochtend wordt u opgehaald door de Engelssprekende gids die u zal rondleiden door Panama Stad en mee zal nemen naar de Miraflores sluizen. De dag begint met een rit van ca. 30minuten naar Miraflores waar u de schepen door het Panama Kanaal kan zien varen. Het is hier het drukst tussen negen en elf uur 's ochtends, wanneer u de schepen 18 meter omhoog of omlaag ziet gaan in de sluizen. Ook bezoekt u hier het museum en het bezoekerscentrum. Na het bezoek aan de sluizen, brengt uw gids u naar de Amador Causeway, een weg die de drie eilanden in de oceaan met elkaar verbindt. De tocht gaat verder naar de Casco Viejo, het koloniale centrum van Panama Stad. Hier gaat u even terug in de tijd bij het zien van de koloniale huizen, smalle straten en grote kerken. U bezoekt onder andere de kathedraal, het gouden altaar en het Franse Plein.
Deze dag is inclusief vervoer, een Engelssprekende gids en alle entreegelden. Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, inclusief ontbijt.

Dag 3 Panama Stad - Colon

Deze ochtend heeft u de tijd om zelf Panama Stad te ontdekken. Op een tijdstip dat u zelf kunt kiezen, wordt de huurauto (Toyota Yaris, automaat met verzekeringen en onbeperkt aantal km) bij uw hotel afgeleverd en krijgt u korte instructies over het rijden in Panama. Vanaf nu rijdt u zelf door het land en naar uw eerste bestemming Colon, een rit van anderhalf uur richting de Stille Oceaan. Colon beschikt over de meest gebruikte haven en geeft toegang tot het Panama Kanaal. Bovendien is het een waar paradijs om te winkelen. Vijf minuten buiten Colon ligt het hotel waar u twee nachten zal verblijven. Overnachting in het Melia Panama Canal, inclusief ontbijt.

Dag 4 Gatun Meer - Colon - Portobelo

Vandaag is een vrije dag en kunt u zelf beslissen waar u heen gaat en wat u wilt zien. U kunt bijvoorbeeld een tocht maken over het Gatun meer. Of u reist naar Portobelo, 50 minuten van Colon. Portobelo is een kleine havenplaats met verschillende historische bezienswaardigheden die tot UNESCO werelderfgoed zijn benoemd. Als u geintresseerd bent in de geschiedenis van Panama is Portobelo zeker een aanrader. Overnachting in het Melia Panama Canal, inclusief ontbijt.

Dag 5 Colon - Gamboa

U kunt er voor kiezen eerst een vrije ochtend in Colon door te brengen of al vroeg naar Gamboa te rijden.Na een rit van ca. twee uur komt u aan in Gamboa. De kleine plaats Gamboa is ontstaan tijdens de bouw van het Panama Kanaal en heeft maar een weg om in en uit de plaats te komen. Het hotel waar u twee nachten verblijft, ligt naast het Gatun meer en de Charges rivier. Vanaf de oever van het meer kunt u veel grote schepen zien langsvaren op weg naar het Panama Kanaal. Tijdens een nachtelijke rondwandeling met gids, kunt u meer te weten komen over de vogels en andere dieren die in dit gebied leven. Overnachting in het Gamboa rainforest Resort, inclusief ontbijt.

Dag 6 Gamboa

Deze dag kunt u zelf indelen, het hotel waar u verblijft, biedt verschillende tochten aan. Zo kunt u naar het Soberania National Park of de dag rustig doorbrengen aan de rand van het zwembad. Overnachting in het Gamboa rainforest Resort, inclusief ontbijt.

Dag 7 Gamboa - El Valle

Na een rit van ca. 2,5 uur, die u langs de kust over de beroemde Brigde of the Americas richting San Carlos voert, komt u aan in El Valle. Zodra u het verkeersbord met de naam van deze kleine plaats ziet, slaat u rechtsaf een 25km lange weg omhoog in. De plaats bevindt zich in het midden van een oude vulkanische krater. Hier verblijft u twee nachten in een guesthouse. Overnachting in het Park Eden Bed&Breakfast, inclusief ontbijt.

Dag 8 El Valle

Deze dag deelt u zelf in. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken, paardrijden, fietsen of naar de vele verschillende vogels van dit gebied kijken. Ook zijn er een kleine fruit- en handwerkmarkten, natuurlijke thermale baden, modderbaden en watervallen. Als u wilt genieten van het uitzicht op een waterval wordt u aangeraden te eten bij het gourmetrestaurant Los Mandarinos .
Overnachting in het Park Eden Bed&Breakfast, inclusief ontbijt.

Dag 9 El Valle - Sheraton Bijau Resort

Deze ochtend rijdt u over de Panamerican Highway richting het zuidwesten. Na ongeveer een uur rijden komt u aan bij het Sheraton Bijau Resort waar u op basis van All Inclusive zal verblijven. Bij het hotel wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het huurautobedrijf om de auto in ontvangst te nemen. Overnachting in het Sheraton Bijao Resort, all inclusive.

Dag 10 - 11 Sheraton Bijau Resort / Playa Blanca

Twee dagen ter vrije besteding. Het hotel biedt verschillende excursies aan, maar u kunt er ook kiezen voor een rustige dag aan het strand.

Overnachting in het Sheraton Bijao Resort, all inclusive.

Dag 12 Sheraton Bijau Resort - Panama Stad - Amsterdam

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven bij Panama Stad gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 13 Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol aan het eind van de ochtend.

Inclusief

  • 11 nachten accommodatie

  • Maaltijden zoals in het programma

  • 7 dagen autohuur

  • Transfers volgens programma

  • Entreegelden volgens in programma

Minimaal 2 personen

Luchtvaartmaatschappijen stellen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal dan naar alternatieven in andere boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden. Eventuele meerkosten zullen worden doorberekend.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Ontdek Panama Self drive 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203