De 10 wonderen van Panama
Bestemming: Rondreizen Panama - Rondreizen

De 10 wonderen van Panama


In juni 2009 heeft de bevolking van Panama de 10 wonderen van hun land gekozen. In elk van de negen provincies en de inheemse bevolking is het tiende wonder van Panama. Deze reis heeft de 10 natuurlijke en culturele wonderen allemaal gecombineerd. Deze reis is een ware en authentieke ervaring.

Rondreis o.b.v. Ultra All Inclusive



De wonderen van Panama

12 dagen / 11 nachten

In juni 2009 heeft de bevolking van Panama de 10 wonderen van hun land gekozen. In elk van de negen provincies en de inheemse bevolking is het tiende wonder van Panama. Deze reis heeft de 10 natuurlijke en culturele wonderen allemaal gecombineerd. Deze reis is een ware en authentieke ervaring.

Programma

Dag 1 Aankomst in Panama city

Bij aankomst op de luchthaven in Panama wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger deze brengt u naar het hotel gebracht. Panama City is de hoofdstad van het land. Het is ook de thuishaven van een gevarieerde mix van cultuur en historie in de oude stad. De levendige en bruisende financiele wijk aan de andere kant is zeer modern en wordt vaak vergeleken met Miami. Panama City is een spannende locatie. U zal zeker genieten tijdens uw bezoek aan dit prachtige land.

Overnachting in de Baru lodge, standaard kamer, inclusief ontbijt.

Dag 2 De Gatun sluizen met Kanaal uitbreiding & De Embera stad

Beleef een treinreis op de historische en orginele treinrails van Panama city tot Colon. Deze 1 uur durende reis leidt u door de jungle en langs het Panamakanaal. De bouw was klaar in 1855. Het Franse Panamakanaal-bedrijf bedacht in 1880 het treinspoor, om de bouw van het kanaal makkelijker te maken. In 1904 kochten de Amerikanen het kanaal en de treinrails. Ze hebben hieraan verder gebouwd tot 1979. In 1998 heeft Panama de treinrails vernieuwd en compleet gemaakt. Sinds 2001 is de route weer te volgen als een unieke atractie.

Na de prachtige treinreis gaat u verder met uw gids van Colon naar de poort van Portobelo. Deze poort was het verzamelpunt voor de schatten van Peru in de 15e eeuw. Het goud en zilver werd verscheept naar de metropolis van het rijk en als aanvulling was Portobelo ook het middelpunt van de inspecties van goederen die aankwamen vanuit Spanje. Het ruine complex werd gebouwd en opgezet in het midden van de tropische jungle het verbergt een aantal vestigingen, kastelen en militaire basissen. Na deze historische excursie, gaat u verder naar een Embera Indiaans dorpje in Rio Gatun. U zult een fascinerende en dichte jungle te zien krijgen tijdens de korte bootreis naar het dorpje. Aan het einde van de rivier stapt u uit de kanos en stapt u het middenpunt binnen van de Embera Indianen, een van de 7 inheemse stammen in Panama. Het volk van Panama zal u van harte welkom heten op de pier en zal u graag een idee geven van het dagelijkse leven in Panama. De baas van de stadjes zal u een uitleg geven over de geschiedenis van de stammen, de tradities, culturen, godsdiensten en handwerken. Hierna zal er een traditionele lunch zijn met vis en soorten groenten bereid door de Embera vrouwen. In de middag zult u ervaren hoe een Embera dans eruit ziet en heeft u de mogelijkheid om mee te doen aan een workshop om handwerken te maken. De verkoop van lokale producten steunt het dorpje en helpt om de schoolkosten van de kinderen te betalen. U kunt een tijdelijke Embera tattoo laten zeten op uw arm of been. Deze excursie bevat het transport van en naar het Panama city hotel, een gids, toegansprijzen en lunch.

Let op breng comfortabele kleding en schoenen, camera, hoed, zonnebril en water mee!

Overnachting in de Baru lodge, standaard kamer, inclusief ontbijt.

Dag 3 Panama city, autohuur

Onze vertegenwoordiger zal u bezoeken in uw hotel om u te vertelen hoe u naar Panama rijdt. Hierna zal de vertegenwoordiger u meenemen naar het dichtsbijzijnde kantoor waar u de Toyota yaris Ad-vance (of een vergelijkbare auto) kunt meenemen. Let er alstublieft op dat het huren van de auto inhoud dat er geen limiet is voor de kilometerstand, u slechts een basisverzerkering heeft voor 5 dagen, de benzine, GPS, bijrijder en bijkomende verzerkeringen net als tolbelasting niet inbegrepen zijn en er direct door u betaald moeten worden. Nu begint u uw avontuur in Panama. Steek de beroemde brug van de Amerikanen over en rijdt op de Panamerikaanse snelweg lang de stille oceaan. Uw bestemming voor vandaag is Padasi, een klein stadje aan de het Azuero Peninsula. Tijdens uw rit hier naartoe heeft u de mogelijkheid om drie wonderen van Panama te bezoeken. De bevolking van de centraalgelegen provinvies van Panama is erg traditioneel en religeus. Het is dus niet verassend dat ze gestemd hebben voor kerken als wonder van hun provincie. In Nata, wat ligt in de provincie Cocle, eindigt het bezoek aan de Bassiliek de Santiago Apostel, de oudste kerk van dit Amerikaanse continent. Deze kerk is gebouwd in 1522, de Bassiliek wordt beschouwd als een van Panamas belangrijkste religieuze gebouwen uit de Kolonische tijd. Bij het bereiken van de gemeenschapsmunt kunt u de hoge brug aan uw rechterhand nemen die leidt u direct naar de stad van Chitre, Het Cubita Resort zal uw hotel zijn voor de komende 2 nachten.

Overnachting in het Cubita Boutique Resort& Spa, Standaard kamer, inclusief ontbijt.

Dag 4 De folklore van Azuero

Bij velen wordt Azuero Peninsula beschouwd als het culturele hart van Panama, de inwoners van Azuero Penisula leven trots volgens hun traditie en folkore en laten dit zien tijdens de jaarlijkse festivals. U zult de gedetaileerde handwerken van de Pollera te zien krijgen. Ook zult u een van de mooiste kostuums van de wereld te zien krijgen, door het bezoeken van een oudere vrouw die haar leven gewijd heeft aan de de klederdracht voor Panamaniansche vrouwen. Ook zullen we de kleine studios bezoeken met lokale ambachtslieden, zij maken kleurrijke duivelsmaskers. De drums worden gebruikt als lokale muziek en de gouden sieraden zijn een deel van de traditionele cultuur. Ervaar het proces dat vooraf gaat voor het maken van de traditionele producten. Er zijn twee belangrijke lokale producten, de likeuren: Seco en rum. U kunt het brouwproces ervaren van de suikerplantages tot het destilleren en het eind resultaat. Zie de aantrekingskracht van zout van de stille oceaan, bezoek de productie van de handgemaakte klei potten, en leer hoe het beroemde La Arena brood is gebakken.

Overnachting in het Cubita Boutique Resort& Spa, Standaard kamer, inclusief ontbijt.

Dag 5 Pedasi en Boquete

Vandaag zult u de volgende twee wonderen van Panama bezoeken. In de Provincie Veragues zult u de vreemde stad van San Fransisco bezoeken, net boven Santiago. De lokale kerk en een ander groot voorbeeld van de Centraal Amerikaanse barok architectuur. De verschillende altaars zijn een paar jaar geleden mooi gerestaureerd, zodat kerkgangers en touristen kunnen genieten van deze magische plek.

Vanaf de Panamerikaanse snelweg naar David zult u een van de meest pitureske ritten in het hele land hebben. U zult hier mooie landschappen zien, vreemde stadjes en veeboerderijen. Deze weg biedt het allemaal. In de Chiriqui provincie zult u het natuurlijke wonder Los Cangilones de Gualaca bezoeken. Deze rotsformatie in de Esti rivier formt grote baden die lijken of ze door mensen zijn gemaakt. De rotsformaties zijn onstaan door de laatste uitbarsting van de Baru vulkaan, duizendenden jaren geleden. De perfecte vormen en het kristalhelder water van de Esti rivier nodigt uit om te gaan zwemmen. Van Galualaca trekt u verder richting Boquete, een van Panamas belangrijkste oudoor en levendigste bestemmingen.

In de middag begint u met een koffie tour in Finca Lerida gevestigd door Tollef B. Monniche in 1922, gekocht door Alfred Collins in 1956, en ontworpen en uitgevoerd door de leden van de Collins familie. Finca Lerida is een van Boquetes oudste en meest traditionele koffie landgoederen. Gelegen in de hooglanden van Boquete, op een hoogte van 1676 meter op de voetheuvels van de Baru vulkaan. Wat diepe en rijke vulkaangrond is. Dit mooie en traditionele koffie landgoed biedt optimale ruimte om goede koffiebonen te laten groeien. De wisselende seizoenen helpen goed mee aan de productie voor de koffie. Mr. Moniche heeft ook een plant ontworpen en gemaakt die functioneerd op water en zwaartekracht. Deze plant wordt wereldwijd gebruikt. De eigenaar van Lerida leidt u door de plantage en verteld u over het groeiproces.

Overnachting op de Finca Lerida koffie plantage & Boutique hotel, Deluxe kamer, inclusief ontbijt.

Dag 6 Nationaal park La Amistad

Het nationale park La Amistad bevind zich in Costa Rica. Het is een groot park op het terein van de Corillera de Talamance berg. Dit park staat bekend om zijn regenwouden, waar de bomen een verkoelend dak vormen. Op de bosgrond is een mistige atmosfeer. Op weg door het park kunt u meer dan 80 verschillende vogelsoorten tegenkomen zoals Reinita, de Zorzal, Ruisenor, Jilguero, Tapaculo en een aantal andere soorten. Spendeer uw dag met een ervaren gids uit de omgeving die u kan helpen met het spotten van de vogels.

Overnachting op de Finca Lerida koffie plantage & Boutique hotel, Deluxe kamer, inclusief ontbijt.

Dag 7 Boquete

Vandaag heeft u een vrije dag om Boquete te verkennen. We raden u aan om een van de lokale koffie landgoederen te bezoeken, ze hebben een zeer hoge kwaliteit. Ook kunt u hier het gehele groei proces ervaren. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om te gaan wandelen, vogels te spotten, wit water raften. En een aantal bijzondere tuinen die geopend zijn voor het publiek.

Overnachting in Het Palma Royale Hotel, Studio kamer, Inclusief ontbijt.

Dag 8 Boquete, David, Bocas del Torro

Na het ontbijt, rijdt u door naar de hooglanden, richting de Caribische kust tot u Almirante bereikt waar u uw huurauto weer terug brengt. En aan boord gaat op een boot naar Bocas del Torro.

Overnachting in het Palma Royale Hotel, Studio kamer, inclusief ontbijt.

Dag 9 Dolphin Bay, Coral Keys, & Red Frog Beach Tour

Vandaag begint het avontuur in Bocas del Toro centrum met een korte boottocht naar Dolphin Bay om spelende dolfijnen in hun natuurlijke omgeving te observeren. Het vaste land en de berggebieden van Panama dienen als een prachtige achtergrond voor de fotos. Dan gaat u naar Coral Key om te snorkelen en krijgt u een lunch in een over-the-water restaurant waar u mooi kunt genieten van het uitzicht van de archipel eilanden van Boscas del Toro. ( lunch niet inbegrepen ) De middag zal worden besteed bij de Red Frog Beach, een van de beste stranden van de regio. U brengt een paar uur bij deze oceaanstranden met golven, zan en zon door. Laat in de middag heet get avontuur weer terug naar Bocas Town.

Overnachting in het Palma Royale Hotel, Studio kamer, inclusief ontbijt.

Dag 10 Bocas de Torro

Vandaag heeft u een vrije dag waarin u de stranden van de Archipel kunt bezoeken, geniet liggend in uw strandstoel van de omgeving van de stad of boek een optionele tour.

Overnachting in het Palma Royale Hotel, Studio kamer, inclusief ontbijt.

Dag 11 Bocas del Torro, Panama city

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Panama City.

Na uw aankomst wordt u meegenomen voor een tour door Panama city. In het begin zult u de herenhuizen, wolkenkrabbers en de traditionele markt bezoeken. Hierna zult u een koloniaal deel van de stad bezoeken, wat bekend staat als Casco Antigo, hier zult u oude kerken en historische gebouwen zien. De tour gaat verder naar de Amador Causeway, waar u een prachtig uitzicht heeft over het kanaal en de stad. De laatste stop zal bij het Miraflores bezoekerscentrum van het Panama Kanaal zijn, een unieke plek om enorme schepen te zien terwijl ze gelifted worden of geladen worden in de Miraflores sluizen, ze zijn totaal 16 meter.

Overnachting in de Baru Lodge, Standaard kamer, inclusief ontbijt.

Dag 12 vertrek

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het Tocumen vliegveld voor uw internationale terugvlucht naar huis.

Inclusief

  • 3 overnachtingen in de Baru lodge
  • 2 overnachtingen in het Cubita resort
  • 3 overnachtingen in het Finca Lerida hotel
  • 3 overnachtingen in het Palma Royale hotel
  • 5 dagen autohuur

Exclusief

  • Vliegveld belasting
  • Toeristenkaart
  • Optionele excursies
  • Fooien
  • Aanvullende autoverzekering
  • Een modernere huurauto



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203