Individuele Rondreis Panama 12 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Panama 12 dagen
Individuele Rondreis Panama 12 dagen
Bestemming: Rondreizen Panama - Rondreizen

Individuele Rondreis Panama 12 dagen




Dag 1: Panama City

Verblijf in de historische wijk Casco Viejo, bij het American Trade Hotel. Casco Viejo is charmant maar klein, na een uur heb je het gevoel dat je de plek kent. Bewonder de pelikanen en andere watervogels en de skyline van de zakenwijk van Panama City, misschien onder het genot van lunch, diner of gewoon een drankje op het grote terras van Capital Bistro Panama.


Overweeg een bezoek aan de door Frank Gehry ontworpen Biomuseo, ga naar het moderne Panama City of neem een ​​kijkje op de nabijgelegen vismarkt, waar u ook kunt lunchen met vers gevangen vis en zeevruchten. Vergeet niet te kijken wat er aan de hand is in Danilo’s Jazz Club in het American Trade Hotel.


Dag 2: Miraflores sluizen & Parque Soberania

Haal uw huurauto op en rijd naar de sluizen van Miraflores. Vroeg in de ochtend (tussen 9.00 en 11.00 uur) is het meestal het beste om de schepen te zien passeren. De hoge toegangsprijs is inclusief toegang tot een museum. Persoonlijk denk ik dat het kijken naar de schepen gratis moet zijn, en als je geen fan bent van schepen of techniek, kun je het hele gebeuren overslaan. Er is echter maar één Panamakanaal en dit is de beste plek om het te zien!


Rijd door naar Gamboa, waar je kunt verblijven in een van de sfeervolle Canal Zone-huizen uit de jaren dertig, gebouwd voor de Amerikaanse baggerspecie van het kanaal en nu voornamelijk bezet door wetenschappers.


Er zijn een aantal geweldige, gemakkelijke wandelingen in het nabijgelegen Parque Soberania, goed voor het spotten van dieren. Maak een wandeling in de late namiddag langs een deel van de Pipeline Road. Volg de aanwijzingen voor het Panama Rainforest Discovery Centre, het Pipeline Road-pad begint net na het passeren van de ingang van het centrum. Parque Soberania is de thuisbasis van verschillende soorten apen, luiaards, miereneters, agouti's en vele andere zoogdieren, en niet te vergeten meer dan 400 vogelsoorten. Hoewel het zo gemakkelijk te bereiken is en dicht bij Panama City ligt, is het meestal erg rustig. We hebben tijdens onze wandeling niemand anders ontmoet!


Dag 3: nog meer wilde dieren kijken ...

Keer terug naar het Panama Rainforest Discovery Center. Het gaat open om 6:00 uur, sta vroeg op voor de beste kans om dieren te spotten. Er zijn verschillende korte en goed onderhouden paden, een grote uitkijktoren boven de luifel om vogels en apen te spotten, en een uitkijkpunt over het kleine meer van Calamito. Het bezoekerscentrum is omgeven door feeders voor kolibries, ik ben dol op deze kleine vogels en kan ze urenlang bekijken! Als je alle verschillende soorten kolibries wilt onderscheiden, kan deze lijst met Panama-vogels helpen.

In de middag rijdt u naar El Valle de Anton. Maak een kleine omweg om te lunchen op het strand van Pipa’s Beach Bar & Restaurant in Farallon, op slechts een paar kilometer van de Interamericana. In El Valle is er een overvloed aan Airbnbs en B & B's, we verbleven in comfortabele Villa Bosque Lindo aan de rand van de stad.


Dag 4-5: El Valle verkennen

El Valle is schilderachtig gelegen in de caldera van een vulkaan, omgeven door bergen en nevelwoud. Omdat het ongeveer 600 m boven zeeniveau ligt, heeft het een iets koeler klimaat. De stad zelf is klein en biedt weinig te zien, maar er zijn een aantal prachtige wandelingen in de omgeving. Klik hier voor meer informatie over El Valle.


In de stad is Aprovaca Orquideas, een orchideeëntuin, een bezoek waard, hier kun je alle typische orchideeënsoorten uit Panama en meer zien. Het personeel geeft u graag een rondleiding. Stop bij El Valle Gourmet & Coffee Shop voor koffie of lunch. Het ligt misschien net langs de hoofdweg, maar we hebben veel kolibries, motten en andere vogels gezien terwijl we koffie dronken in hun tuin! Hier kun je ook broodjes halen voor een picknick.


Sla de El Macho-waterval over, het is de toegangsprijs niet waard. Het zwembad is een grap, net als het feit dat ze je wandelstokken geven voor het "pad", een lus van 5 minuten zonder noemenswaardige moeilijkheidsgraad. Er is een zipline-canopy-tour die we niet hebben geprobeerd, maar gezien de rest weet ik niet zeker of ik het kan aanbevelen. Ga in plaats daarvan naar de Chorro de las Mozas, een kleinere (serie) waterval (s) net aan de andere kant van de stad. Loop vanaf de parkeerplaats stroomafwaarts langs de rivierbedding. Blijf gewoon doorgaan, je zult een paar mooie watervallen vinden die je waarschijnlijk voor jezelf zult hebben, tenminste gedurende de week. Waterdichte schoenen zijn een pluspunt. Hier vind je een aantal leuke picknickplekken.

Een andere geweldige wandeling rond El Valle is La India Dormida (lees de mythe hier). Het is echter niet erg duidelijk aangegeven, dus organiseer een gids of vraag een lokale inwoner om advies. Het is een behoorlijk inspannende wandeling, naar de top en terug duurt 2 tot 3 uur. Tijdens het regenseizoen kan het glad worden!


De beste plek om te dineren is het romantische Casa de Lourdes. Het eten is niet uitzonderlijk (het is moeilijk om een ​​goed restaurant buiten Panama City te vinden), maar de ligging op de binnenplaats van een oude villa is betoverend. Ik heb de kamers niet gezien, maar dit lijkt ook een goede plek om te verblijven!


Vanaf El Valle is het 4 uur rijden naar Santa Catalina, een Boheemse plaats waar vooral surfers en backpackers komen, en duikers die zich voorbereiden om Coiba te bezoeken. Hier verbleven we in Hotel Sol y Mar, de kamers zijn klein, maar het uitzicht maakt dat goed. Er zijn een paar basis restaurants in Santa Catalina, de plaats heeft een relaxte sfeer, maar het strand is klein en er is niet veel te doen.


We probeerden onderweg te stoppen bij de Refugio de Vida Silvestre Cenegon del Mangle, wat een grote ramp was. Het lijkt erop dat het park niet echt bezoekers ontvangt, de toegangsweg was geblokkeerd met prikkeldraad en toen we eindelijk een parkwachter vonden, leek hij niet in staat om ons nuttige informatie te geven. Het lijkt echter een zeer interessant natuurgebied, dus doe wat onderzoek voordat je gaat kijken of er iets ten goede is veranderd!


Dag 6-8: duiken in Parque Nacional Coiba

Coiba National Park is een zeereservaat dat bestaat uit 38 eilanden en de wateren eromheen. Isla Coiba, zo groot als Ibiza en verreweg de grootste van de eilanden, diende als een beruchte strafkolonie. Omdat de toegang beperkt was, floreerde de natuur. Het werd in 2005 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Je kunt hier meer lezen over het unieke ecosysteem van Coiba. Het eiland is omgeven door geweldige duikplekken, vol met zeeleven van kikkervissen tot haaien en veel murenen.

We hadden gekozen voor een driedaagse duiktrip naar Coiba met Panama Dive Center. Probeer deze duiktrip vooruit te boeken, want ze gaan niet altijd. Check indien mogelijk onmiddellijk in bij aankomst in Santa Catalina voor het laatste nieuws en om je spullen te sorteren.


Ontmoet vroeg in de ochtend bij de duikwinkel om naar Coiba te vertrekken, ongeveer anderhalf uur met de boot. Het ranger station op Isla Coiba waar u verblijft is erg basic, maar dit is de enige manier om meer tijd door te brengen in het eigenlijke nationale park en toegang te krijgen tot afgelegen duikplekken. Het is de moeite waard om wat meer uit te geven om een ​​'privékamer te krijgen in plaats van samen te werken met de andere duikers, neem bij aankomst contact op met je duikmeester of de rangers.


Het boswachters station is gelegen aan een idyllisch strand waar regelmatig kapucijnerapen, agouti's, leguanen en gieren worden bezocht. Er is zelfs een krokodil, Tito, hoewel we hem tijdens ons verblijf niet hebben gezien. Je kunt een pad wandelen door de dichte jungle die naar een uitkijkpunt leidt, maar het is blijkbaar heel gemakkelijk om te verdwalen: dwaal niet te ver van het kamp af!


Bij terugkomst van je duiktrip breng je nog een nacht door in Santa Catalina (we besloten in hetzelfde hotel te verblijven als bij aankomst, zodat we onze overtollige bagage daar konden achterlaten tijdens onze duikexcursie). Het is natuurlijk ook mogelijk om een ​​duiktrip van één dag vanuit Santa Catalina te organiseren, maar om Coiba en zijn geweldige onderwaterleven goed te zien, raad ik een meerdaagse trip ten zeerste aan.


Dag 9-10: koffie en quetzales in Boquete

Ontspan vanmorgen na al die tijd in het water voordat je naar de hooglanden gaat. Het is iets meer dan 4 uur rijden naar Boquete en helaas is er onderweg niets echt de moeite waard om te stoppen ... In Boquete, verblijf in Los Establos aan de rand van de stad. Dit luxe hotel is schilderachtig gelegen op een koffieplantage met prachtig uitzicht. Maak een wandeling over het uitgestrekte terrein, koffieplantages zijn geweldig om vogels te kijken (hier kan de lijst met vogels weer van pas komen). Dineer in het restaurant van het hotel, dat redelijk goed eten serveert.

De volgende dag is het tijd om te zoeken naar de beroemde schitterende quetzal. Ontvang een gids (bij voorkeur met een telescoop) als je de felgekleurde vogels wilt zien, ze lijken de voorkeur te geven aan plekken hoog in de bomen. Ik kan onze gids, Jason (jasonlaratours@gmail.com of +507 6718-6279) ten zeerste aanbevelen. Vraag je gids naar recente waarnemingen, maar meestal is de Sendero Los Quetzales niet de beste plek om quetzals te zien (hoewel dit een prachtig pad is), maar de Pipeline Trail. Ik zou aanraden om op zijn minst een deel van beide paden te doen. We hebben wel wat quetzals gezien, maar te ver weg om een ​​goede foto te maken. We hebben de spechten en nestelende kolibries echter goed bekeken en zelfs een zeldzame kuifarend gezien. En als vogels niet jouw ding zijn, is het bos gewoon prachtig.


Boquete zelf is een behoorlijk lelijke stad, het draait allemaal om de omringende natuur. Lunch of diner in The Rock, niet ver van Los Establos, of rijd naar Jardin Encantado (reserveren wordt aanbevolen) aan de andere kant van de stad.


Dag 11-12: Volcan en La Amistad nevelwoud

Rijd naar Volcan langs de schilderachtige route 103, met uitzicht op Volcan Baru. Stop voor lunch bij Cerro Brujo (reserveren noodzakelijk). De Area Sylvestre Protegida Lagunas de Volcan, net ten westen van het dorp, is een geweldige plek voor een middagwandeling. Er is hier niet veel een pad, maar het landschap is heel anders en een kijkje waard. Sla vanuit Volcan in westelijke richting de Calle El Valle in en rijd verder langs een oude vliegtuigbaan en een koffieplantage. Het beschermde gebied is niet erg goed aangegeven en tenminste een deel van het lijkt privé bezit te zijn, maar we parkeerden onze auto gewoon langs de weg en maakten een kleine wandeling.


Verblijf in een van de B & B's in de buurt van Cerro Punta, zoals Cielito Sur B&B, op een steenworp afstand van de ingang van Parque Internacional La Amistad. Zoals de naam al doet vermoeden, is La Amistad opgesplitst tussen Panama en Costa Rica. Het is het grootste natuurgebied van Midden-Amerika en heeft een grote biodiversiteit aan flora en fauna, met veel inheemse soorten.

Ga de volgende ochtend vroeg op pad en ontdek La Amistad. Rijd naar Las Nubes Ranger Station, net na Cerro Punta, betaal hier uw toegangsprijs en vraag om de laatste informatie. Er zijn verschillende korte routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Het regent hier veel, dus neem een ​​regenjas en goede schoenen mee, want paden kunnen erg glad worden. We hebben zowel de zeer korte Sendero Panama Verde gewandeld, die voor bijna iedereen te doen is, als de Sendero La Cascada, die langer en iets intenser is. We hadden niet veel geluk met het weer, maar we slaagden er toch in om een ​​flink aantal vogels en een ongelooflijk schattige tweetenige luiaard te zien.


Hierna verdien je een heerlijke batido de fresas (aardbeienmilkshake) bij een van de winkels langs de weg naar Volcan.


Aan het einde van je reis vlieg je terug naar Panama City vanuit David. En vanaf daar kunt u uw reizen voortzetten waar u maar wilt! Wat dacht je van een roadtrip in Cuba, of een week in Trinidad en Tobago?



Individuele Rondreis Panama 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203