Individuele Rondreis Panama 13 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Panama 13 dagen
Individuele Rondreis Panama 13 dagen
Bestemming: Rondreizen Panama - Rondreizen

Individuele Rondreis Panama 13 dagen




13 dagen ZELF AANGEDREVEN PANAMA: ONTDEK DE PACIFIC COAST


DAG 1

Transfer naar je hotel in het historische centrum van Panama City, Casco Viejo.

 

Het cliché 'stad van contrasten' is misschien bedacht voor Panama City. Gelegen aan de Pacifische kant van het Panamakanaal, werd het in 1519 opgericht om Peruaans goud naar het keizerlijke Spanje te vervoeren. De welvaart komt tegenwoordig voort uit scheepvaart, bankzaken en inkomsten uit het kanaal. Stijgende wolkenkrabbers, glinsterende banken en slimme moderne kantoren liggen aan de overkant van het water vanuit een koloniaal centrum met forten, kloosters en weelderig Frans geïnspireerde herenhuizen, terwijl de bevolking bestaat uit een mengelmoes van culturen uit Europa, Amerika, Afrika en Azië.


Je verblijft direct aan het centrale plein, het centrum van culturele activiteit - muziek- en dansevenementen komen vaak voor - en wordt gedomineerd door de barokke façade van de enorme witte kathedraal. U bent binnen handbereik van een raster van smalle straatjes met traditionele Spaanse koloniale huizen en herenhuizen die zijn omgebouwd tot trendy restaurants en bars. Vanuit uw hotel kunt u gemakkelijk naar de Cinta Costera wandelen, een 4 km lange promenade met palmbomen die de oevers van de Golf van Panama naar het moderne bedrijfsleven leidt, een populair trefpunt van Panamezen bij zonsondergang of in het weekend.


DAG 2

Rondleiding door het Panamakanaal en Casco Viejo

 

Je rondleiding door de stad begint met een bezoek aan het Panamakanaal Bezoekerscentrum bij Miraflores Locks, waar je vanaf een prachtig uitkijkpunt schepen kunt zien passeren door de smalle waterweg. Iets daarachter ligt de nieuwe, grotere kanaaluitbreiding die plaats biedt aan enorme schepen die tot $ 500.000 betalen voor een enkele doorvoer. Wandel door de tentoonstellingszalen die de geschiedenis van de bouw van het kanaal vertellen. Vervolg uw rit door de voormalige Panamakanaalzone en langs de Causeway, een aangename boulevard aan de oceaan waar u stopt bij het opvallende Biodiversiteit Museum om te ontdekken hoe Panama een landbrug is geweest voor dieren in het wild tussen Midden- en Zuid-Amerika.

Ga verder naar het historische centrum van Panama City voor een wandeltocht door Casco Viejo, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en de thuisbasis van het presidentiële paleis en vele prachtige openbare gebouwen die de piratische geschiedenis en het rijke erfgoed van de stad weerspiegelen. Vanaf de top van de oude stadsmuren kijk je uit over de Stille Oceaan, bezaaid met kleine vissersboten. Er is een prachtig uitzicht op de met wolkenkrabbers bezaaide skyline van de moderne zaken zone.




DAG 3

Haal je huurauto op en rijd naar El Valle de Anton.

 

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het bureau begeleid om uw auto op te halen. Rijd weg over de Panamerican Highway, die van noord naar zuid loopt van Alaska door Latijns-Amerika tot aan het zuidelijkste puntje van Argentinië. De Panamerican hier is in eerste instantie een snelweg in Amerikaanse stijl met reclameborden, fastfood restaurants en winkelcentra. Maar als je wegrijdt van het stedelijk gebied, is er minder verkeer en kom je in het vee, met weilanden omlijst door droog tropisch bos. Op een punt 100 km buiten Panama City gaat u noordwaarts naar de hoogland stad El Valle.


Dit is een schilderachtige weg - kronkelend door de heuvels, het landschap is groener, mangobomen bloeien, er zijn kraampjes met handwerk en houten geschilderde huizen met nette kleurrijke tuinen overweldigd door bouganvillea. De weg stijgt 600 m (de vegetatie verandert in pijnbomen in de koelere lucht) naar het aangename kleine resort dat goed is opgezet om bezoekers met restaurants en hotels te ontvangen. Er is een overdekte markt vol fruit, een kerk en een gezellige winkelstraat.

Vanmiddag en morgenochtend heb je tijd om te verkennen. Het omringende landschap is prachtig en er zijn gemarkeerde paden en een paar mooie, in het bos gehulde watervallen waar je naartoe kunt lopen of rijden.


DAG 4

Rijd van El Valle naar Chitre op het Azuero-schiereiland.

 

Rijd terug naar beneden om weer op de snelweg naar Chitre te komen. U kunt in de verleiding komen om een ​​of twee van de stranden aan de onontwikkelde kustlijn parallel aan de weg te bekijken. Een van de aantrekkelijkste is Santa Clara, met zacht wit zand en een strandcafé. De kust is hier rustig, met rieten hutten en een vreemde bar, maar dan kom je een enorm torenblok van flatgebouwen tegen, gewoon op zichzelf staand ... en dan nog een paar langs de kust verderop.


Schakel het Panamerican zuidoosten uit naar Chitre. Dit is de culturele en historische hoofdstad van de regio, met een klein historisch centrum met een grote witgekalkte kerk en een paar straten met geschilderde huizen en winkels in koloniale stijl met rode tegels. Het kleine maar zeer interessante Chitre Herrera Museum vertelt de geschiedenis van het Azuero-schiereiland en zijn culturele tradities.


Onderweg is het de moeite waard om te stoppen bij Parita, een typisch klein, extreem slaperig Spaans-koloniaal stadje op slechts 7 km van Chitre met een witte kerk in een enorm graspark. Er is geen bar of winkel, maar het is een mooie plek om een ​​half uurtje rond te dwalen.


Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur, heeft u 's middags een gedeelde excursie om de werkplaats van een beroemde duivelse masker kunstenaar van papier-maché te bezoeken. Dit zou een hit zijn bij kinderen en volwassenen zullen zich verwonderen over de vaardigheid die betrokken is bij het ingewikkelde maken van deze maskers. U kunt uw eigen masker maken en mee naar huis nemen.


Er zijn andere uitstapjes die u 's middags of de volgende ochtend kunt overwegen. Parque Nacional Sarigua ligt dicht bij Parita - dit is een woestijn die de mens zelf heeft gemaakt, na een drastische ontbossing. Het rustieke vissersdorp Playa Agallito aan de met mangrove omzoomde kust heeft een

zeer afgelegen gevoel. Het is interessant voor vogelaars omdat grote aantallen soorten zoals zilverreigers soms samenkomen in de lagunes aan de landzijde van het strand.


DAG 5

Rijd van Chitre naar Playa Venao via Pese en Pedasi

 

Een omweg oostwaarts naar Pese wordt aanbevolen: het is een andere mooie koloniale stad (er is een aantrekkelijke kerk en een festival medio maart) die beroemd is om zijn rumstokerij (rondleidingen zijn beschikbaar als je van tevoren boekt) en je zult het landschap van het binnenland van het Azuero-schiereiland. Deze weg loopt door glooiende heuvels en landbouwgrond en is bezaaid met kraampjes met watermeloenen. Er zijn kleine dorpjes met huizen met één verdieping en bloemrijke tuinen.


Rijd vanuit Pese terug naar Chitre en stop in Los Santos, dat een prachtig gerenoveerd hoofdplein heeft, de Plaza Bolivar, en rijd door het land naar het zuiden naar Pedasi. Pedasi is een klein stadje met restaurants en een koloniaal plein in het centrum. De stad is een voormalige ontmoetingsplaats van de VS, bezocht door gepensioneerde Amerikanen wiens levens focus ligt op vissen. Rijd verder naar Playa Venao over een weg omzoomd door suikerrietplantages.


DAG 6

Ter ontspanning in Playa Venao.

 

Playa Venao is een donkergoud, kadavormig strand dat beroemd is om zijn uitstekende surfmogelijkheden. Het is aan beide uiteinden behoorlijk wild, in het midden wordt een groot deel van de kustlijn ingenomen door pensions in surfer-stijl en is het bezaaid met drijfhout. Het strand wordt bezocht door enorme schildpadden die hun eieren komen leggen in gebladerte achter het zand. Het achterland wordt bebouwd met low key, laagbouw en vrij aantrekkelijke flatgebouwen. Deze zijn nog in aanbouw, maar de bouwwerkzaamheden mogen uw ervaring niet verlagen. Het is nu een hybride plek met een allegaartje van jonge backpackers, surfers en avonturiers en gepensioneerde Amerikanen. U vindt er een boetiek, restaurants, bars en cafés in het Midden-Oosten.


U kunt de dag gemakkelijk doorbrengen met genieten van de faciliteiten van het hotel, met name het mooie overloopzwembad en de bloemrijke, goed verzorgde tuinen. Een meer actieve avonturendag kan echter lokaal worden geboekt. Er zijn tochten naar het natuurreservaat Isla Iguana, expedities naar Cana Reserve in het schildpaddenseizoen, walvistochten, sport vistochten, paardrijden, fietsen, tokkelbaan, surflessen, yoga en massages.

DAG 7

Rijd van Playa Venao naar Boca Chica via Sona en Puerto Vidal.

 

Dit is een lange dag rijden, maar lonend voor zijn verscheidenheid en fotogenieke uitzichten. De verharde weg volgt de kust en klimt omhoog door heuvels die tropisch droog bos en veehouderijen ondersteunen, omgeven door gehuchten. Cowboys te paard draven voorbij. Tonosi is een gezellig stadje met een paar goede cafés, apotheken, benzinestations, supermarkten en kraampjes met bloemen en hangmatten. Ga via Macaracas en Ocu terug naar de Panamerican-snelweg en voeg in op de snelweg ten oosten van Santiago. De weg is versierd met bloeiende bomen, maar zonder voorzieningen - alleen cowboys, mango- en bananenbomen. Na weer bij de Panamerican te zijn geweest, zet u hem weer uit, ongeveer 10 km ten westen van Santiago, in de richting van Pena en Sona.


Sla vervolgens bij El Maria linksaf om deel te nemen aan een prachtige verharde weg ingeklemd tussen de hooglanden en een moerassige kustvlakte, die door kleine landelijke gemeenschappen loopt. Het is een zeer aantrekkelijke route op een weg van goede kwaliteit met weinig verkeer: het voelt afgelegen en heeft uitzicht over ruige heuvels. De weg daalt af naar de kust, het gebladerte wordt groener, op zeeniveau gaat het over een wild mooi moerassig moerasland met een reeks bruggen. Er is een pergola-uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de baaien en onbewoonde stranden van de kust.


Het is onwaarschijnlijk dat u op dit deel van de route andere toeristen zult tegenkomen. Voeg u weer bij de Panamerican Highway Guabala en vervolg de afslag bij Horconcitos, vanwaar het een korte rit is naar Boca Chica, een landelijk dorp aan de Pacifische kust met een kerk en een paar winkels. Er is een steiger waar boten vertrekken naar de eilanden voor de kust en sport vistochten.


Je parkeert in een privéruimte naast de kerk en loopt naar de steiger waar de veerboot moet wachten om je te vervoeren op de korte oversteek naar de lodge op het eiland Boca Brava.


Het is mogelijk om tussen Playa Venao en Boca Chica te rijden via de meest directe route langs de Panamerican Highway, hoewel het landschap minder interessant is en de berm wordt onderbroken door reclameborden.


DAG 8

Vrije tijd op het eiland Boca Brava.

Het heerlijke resort Cala Mia is een heerlijke plek om een ​​paar dagen ontspannen door te brengen. Het heeft een eigen beschut strand, waar u kunt zwemmen, kajakken, een stand-up paddle kunt lenen of kunt genieten van een koel biertje of zelfgemaakte pizza aan de strandbar. U kunt achterover leunen bij het kleine zwembad, met uitzicht op de oceaan vanaf de ligstoelen, of een wandeling maken door de met bloemen bezaaide tuinen op zoek naar exotische vogels. Andere activiteiten die u kunt boeken zijn onder meer boottochten, visexpedities, snorkelen bij sprankelend wit en eilanden, begeleide wandelingen op het platteland over privé boerderijen op het eiland en paardrijden. Walvistochten zijn mogelijk beschikbaar in het seizoen (juli-oktober).


DAG 9

Verdere mogelijkheden om Boca Brava te verkennen.

 

Nog een volledige dag om te genieten van de faciliteiten van de lodge of de oceaan op te gaan, de met palmbomen omzoomde eilanden of het binnenland in te trekken op Boca Brava.


DAG 10

Rijdt van Boca Chica naar Boquete via Cerro Punta.

 

U kunt rechtstreeks van Boca Chica naar Boquete, via David, in minder dan 2 uur rijden als u uw tijd in Boquete wilt maximaliseren. Als u echter geïnteresseerd bent in het verkennen, is de omleiding langs de westkant van de vulkaan Barú naar de hoogste stad (2.000 m) in Panama, Cerro Punta, de moeite waard vanwege het landschap en de culturele belangstelling. Rij door de stad Volcán, een toeristische bestemming met veel winkels, ambachten en restaurants. Naarmate de weg stijgt, wordt het landschap steeds alpine en weelderig, met een ononderbroken uitzicht op de vulkaan Barú. Sla af naar Cerro Punta in Volcán.


De vegetatie op deze koelere hoogten wordt gedomineerd door pijnbomen met veel kraampjes waar bloemen worden verkocht. Dit is de groente- en fruitteelt hoofdstad van Panama, met aardbeien het belangrijkste gewas. Cerro Punta is een marktstad met een paar hotels en restaurants.


Na de lunch rijdt u terug naar de kruising met Ruta 103, een prachtige, nieuw geplaveide, weinig gebruikte weg die de contouren van de zuidelijke rokken van de vulkaan volgt. De vegetatie is weelderig, de weg golft, stroomt over vele beekjes, wordt vervolgens plat en omzoomd door suikerrietplantages en veehouderijen. Sluit u weer aan op de hoofdweg naar Boquete. De weg heeft een paar winkels in dorpjes met één paard met huizen in lage alpine stijl met rode daken.

Misschien kijk je wel eens rond in Boquete, met zijn winkels, restaurants, avontuurlijke touroperators, geldwissels en een bloemrijk centraal plein. De stad wordt ondersteund door hoge, met wolken beboste bergen: rijd er nog 12 km naar toe naar Finca Lérida.


DAG 11

Vrije tijd in het Boquete-gebied.

 

De setting van uw accommodatie, Finca Lérida, is uitzonderlijk, met koffieplantages en nevelwoud en met verschillende zelfgeleide wandelpaden. De lodge is opgezet om zowel natuur- en activiteiten liefhebbers als gezinnen te ontvangen. Als aanvulling op uw gedeelde excursie naar de hangende bruggen verderop in de met wolken bedekte berghelling, kunt u kiezen voor het zipline-avontuur dat u meeneemt op een 12-podiums zoeven nog hoger boven het bos. Als dit iets te spannend voor je is, kun je kiezen voor een meer bezadigde rondleiding door de biologische theeplantage - de enige theeteelt in Panama. Deze worden beide beheerd door hetzelfde bedrijf op dezelfde locatie.


DAG 12

Rijd van Boquete naar David, zet de auto af. Vlieg terug naar Panama City.

 

'S Morgens kunt u overwegen een bezoek te brengen aan een unieke bijenstal en een biologische honing producerende boerderij. Tijdens uw rondleiding maakt u kennis met de levenscyclus van de bijen, bezoekt u hun bijenkorven, slentert u door de koffieplantage en rondt u uw wandeling bij een vlinderhuis af. Eindelijk wordt u getrakteerd op een honingproeverij. Je kunt een van de 20 soorten honing kopen, terwijl er ook ambachtelijke sieraden gemaakt door lokale indianen te koop zijn.


Vanaf Finca Lerida is het een klein eindje rijden naar David, de tweede stad van Panama. U kunt rechtstreeks naar de luchthaven rijden om uw auto in te leveren of het stadscentrum in te rijden. David is een moderne stad zonder opmerkelijke toeristische attracties, wat betekent dat uw aanwezigheid wellicht een noviteit is onder de vriendelijke inwoners. Je kunt dichtbij het centrale plein parkeren, waar de lokale bevolking onder bomen onder de hitte schuilt en de leguanen voedert.

Het National Car Hire Agency is gemakkelijk te vinden op de luchthaven. Zet de auto af en steek de weg over naar het nieuwe luchthaventerminal gebouw voor uw vlucht terug naar Panama City. Bij aankomst op de luchthaven Albrook wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en begeleid naar Gamboa Resort, dicht bij het regenwoud van het Soberania National Park.


DAG 13

Rondleiding met gids over het Gatún-meer; transfer naar de luchthaven voor uw internationale vlucht.

 

Ga aan boord van een expeditieboot in de jachthaven van Gamboa Resort voor een avontuur op het meer van Gatún, dat ten tijde van de oprichting in 1914 het grootste kunstmatige meer ter wereld was. Er staat een natuurgids klaar om u te helpen bij het identificeren van de dieren in het wild, waaronder drietenige luiaards, krokodillen, visarenden, slakken vliegers en kielsnaveltoekans. Als u dicht bij het gebladerte komt als het de waterlijn ontmoet, is de kans groot dat u witkopkapucijners, mantelbrulapen en slingerapen ziet. Op de boot wordt een picknick lunch genomen. Je zult kunnen zien, bijna binnen handbereik, lijken machtige Panamax-vrachtschepen voorbij te glijden, torenhoog boven de jungle.


Transfer naar de internationale luchthaven voor uw vlucht.



Individuele Rondreis Panama 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203