Individuele Rondreis Panama 15 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Panama 15 dagen
Individuele Rondreis Panama 15 dagen
Bestemming: Rondreizen Panama - Rondreizen

Individuele Rondreis Panama 15 dagen




DAG 1

Panama Stad

Je wordt bij aankomst opgewacht en naar je favoriete hotel in Panama City gereden voor een verblijf van 3 nachten.


DAG 2

Hoewel Panama nog veel meer te ontdekken en te ontdekken heeft, mag een eerste bezoek aan het kanaal niet ontbreken. Je gids haalt je op bij je hotel om de Miraflores-sluis van het kanaal te bezoeken, waar enorme schepen met centimeters extra ruimte doorkruisen, en een klein museum een ​​overzicht geeft van de geschiedenis van de bouw van het kanaal en zijn technische hoogstandjes. Het is meestal mogelijk om de ruïnes van het oude Panama te verkennen, gesticht in 1519 en geplunderd in 1671 door de Welse zeerover Sir Henry Morgan. De stad is verhuisd naar Casco Viejo, voorheen met stevige muren tegen piraten, waar je door straten slentert die doen denken aan Oud Havana. Je bezoekt de ingang van de Canal Pacific bij Amador: ook de locatie van de gloednieuwe Gehry BioMuseo, die je op de hoogte brengt.


DAG 3

Panama Canal Railway, Portobelo & Embera Indianen

Je wordt naar het station gereden voor de uitstekende treinreis die pendelaars naar het Caribisch gebied brengt, meestal langs het kanaal en over het Gatun-meer op een verhoogde weg. Je bezoekt de slaperige haven van Portobelo, waar Inca-goud in de 16e eeuw op Spaanse schepen werd geladen. Ga vervolgens verder naar een dorp van de inheemse Embera-gemeenschap en arriveer per uitgegraven boot voor inzicht in hun tribale manier van leven.

DAG 4

B

El Valle

Haal uw huurauto vanmorgen op. Het is ongeveer 2 uur rijden naar uw eerste stop in El Valle, waar u 2 nachten doorbrengt in een charmant, door een familie gerund pension in weelderige tuinen.


DAG 5

Een vrije dag om El Valle te verkennen, omringd door de rand van een uitgedoofde vulkaan. Er zijn mogelijkheden voor wandelen, paardrijden, fietsen en vogels kijken; bloeiende planten bloeien in hun 'eeuwige lente' microklimaat. Kleinschalige attracties zijn onder meer watervallen, thermaal water, modderbaden en rotstekeningen. Het uitstekende, volledig chi-chi restaurant La Casa de Lourdes is een must.


DAG 6

Santiago

2-3 uur over de Panamerican Highway naar Santiago, een bruisende plattelandsstad. Een klein uitstapje leidt naar de kerk van San Francisco de la Montana. Gebouwd in 1727 heeft deze bedevaartsoord uitgebreide gravures en levendige fresco's die katholieke beelden combineren met inheemse folklore. Overnacht net buiten Santiago.


DAG 7

Boquete

Een grotendeels pittoreske rit richting David. Je passeert grazende paarden en vee in de velden, sprankelende rijstvelden, koffieplantages en rivieren die vanuit de centrale Cordillera naar beneden tuimelen. Je gaat verder naar de nevelwouden van de vulkaan Baru en het bergresort Boquete voor 2 nachten.

DAG 8

Een vrije dag. Er is genoeg te doen: wandelen, vogels kijken, wildwatervaren, tokkelbanen en warmwaterbronnen en een aantal buitengewone tuinen. Koffieplantages organiseren goede rondleidingen.


DAG 9

Volcán

Rijd via David de westelijke flank van Barú op, waar het landschap boven Volcán het meest aantrekkelijk is. Knutselen door landelijke dorpen, waar buren met elkaar wedijveren alsof ze meedoen aan een 'Panama in Bloom'-wedstrijd, je zou kunnen stoppen bij Sitio Barriles om rotstekeningen en tuinen te zien die zijn geplant door de familie die daar woont. Hoger op Cerro Punta is de orchideeënkwekerij Finca Dracula een uitstekende stop.


DAG 10

Chiriqui Coast & Islands

Rijd 's ochtends naar de Pacifische kust en de mooie Golf van Chiriqui voor 3 nachten in Bocas del Mar - een stijlvol en gastvrij boetiekhotel. Er is keuze uit overloopzwembaden, trappen naar een smal strand met een aanlegsteiger voor boottochten rond de eilanden en koraalriffen van het mariene nationale park van de Golf van Chiriqui, dat veel afgelegen witte zandstranden heeft. Op de beboste eilanden leven brulaap, ocelot, margay, jagarundi, wasbeer, miereneter en coyote; in de baaien en de oceaan leven lederschildpadden en karetschildpadden, dolfijnen en walvissen.


DAG 11

Ontspannen in Bocas del Mar. Boottochten om de archipel te verkennen zijn tegen een toeslag een goede optie.

DAG 12

Ontspannen in Bocas del Mar. Boottochten om de archipel te verkennen zijn tegen een toeslag een goede optie.


DAG 13

Azuero-schiereiland

Als u naar het oosten terugkeert, slaat u het Peninsula de Azuero op, een cowboy boerderij omringd door Pacifische stranden: het hart van het traditionele Panama. Verblijf 2 nachten in een sfeervol ingericht pension bij Playa Venado: een halve maan van 1,5 km zacht donker zand.


DAG 14

Ontspan op het strand, een goede surfplek of verken de omgeving. Goede opties zijn Isla Iguana Wildlife Refuge voor de kust bij Pedasi en Isla Cañas Wildlife Preserve - een zandspit met mangroven en een broedplaats voor schildpadden.


DAG 15

Een vroege start om terug te rijden naar Panama City en uw huurauto in het centrum te laten vallen. Een chauffeur brengt u van het verhuurkantoor naar de internationale luchthaven voor uw vlucht naar huis.



Individuele Rondreis Panama 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203