Panama Odyssee Afbeelding Panama Odyssee
Panama Odyssee
Bestemming: Rondreizen Panama - Rondreizen

Panama Odyssee


Voelt u als Odysseus in het oude Griekenland en ontdek enkele van de meest ongerepte plekken in Panama , alle van uitzonderlijke schoonheid . U zult van het ene hoogtepunt naar het andere reizen, van de historische stad en over de ongerepte San Blas Eilanden tot aan het uitbundige tropische regenwoud in Sierra Llorona . De meest uiteenlopende delen van Panama zijn samengebracht in deze tour.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Panama, een Odyssee

15 Dagen / 14 Nachten

rondreis

Dag 1 Amsterdam - Panama City

Bij aankomst in Panama City wordt u door onze vertegenwoordiger opgewacht en wordt u aansluitend naar uw hotel gebracht voor uw eerste nacht in Panama . Panama City is de hoofdstad en grootste stad van het land . Het is de thuisbasis van een gevarieerde mix van culturen en een enorme historische sector in de Oude Stad . De levendige en bruisende financiele wijk aan de andere kant is zeer modern en wordt vaak vergeleken met Miami . Panama City is een spannende locatie waarvan u zeker zult genieten.

Overnachting in het Country Inn & Suites Hotel Panama Canal. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 2 Panama City

In de vroege ochtend wordt u meegenomen naar het Metropolitan National Park om de Smithsonian Rainforest Canopy Crane ervaren. Met de kraan bereikt u een voldoende hoogte om het tropisch regenwoud en zijn bewoners te observeren vanuit een vogel perspectief. Na de lunch (niet inbegrepen ) kunt u genieten van een City Tour . U begint met een bezoek aan de Casco Antiguo met zijn unieke Franse, Spaanse en Italiaanse architectuur en prachtige koloniale gebouwen . U rijdt over de Amador Causeway, met een prachtig uitzicht op de skyline van Panama City, naar de Miraflores sluizen van het Panamakanaal . Hier ziet u de grote containerschepen passeren door de sluizen. Het verval in de sluizen bedraagt totaal 16 meter.

Overnachting in het Country Inn & Suites Hotel Panama Canal. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 3 Panama City - Sierra Llorana

Vroeg in de ochtend gaat u per trein vanuit Panama City naar Colon aan de Atlantische kust . Deze route loopt parallel aan het kanaal en biedt een uniek uitzicht op dit beroemde technisch wonder. De trein kruist het water op causeways welke de kleine eilanden op het meer verbinden . U krijgt de kans om apen , krokodillen en toekans te spotten . Na aankomst in Colon bezoekt u de Spaanse ruines van Portobelo . Via deze kleine haven vervoerden de Spanjaarden het gestolen Peruaanse goud naar Spanje . Na de lunch in een lokaal restaurant , bezoekt u een ander historisch hoogtepunt van het gebied , het fort van San Lorenzo . Het San Lorenzo Fort is gelegen aan de ingang van de rivier de Chagres dicht bij Colon . Het was langs deze rivier, dat de beruchte piraat Henry Morgan het oude Panama City benaderde en de stad in brand stak. Om in San Lorenzo te komen, is het noodzakelijk om de Gatun sluizen over te gaan om in het Sherman Fort te komen, een voormalige militaire basis omgeven door een rijke jungle met een grote diversiteit aan diersoorten. Het is een bijzondere plek om vogels te spotten. Het fort van San Lorenzo is een uitstekend voorbeeld van 17e en 18e eeuwse militaire architectuur. Na San Lorenzo , zal uw gids begeleiden naar de Sierra Llorona Lodge, een rustieke lodge en een uitstekende plek voor natuurliefhebbers en vogelaars .

Overnachting in Sierra Llorona Panama Lodge. Jungle Room, volpension

Dag 4 Sierra Llorona Lodge

U kunt de dag doorbrengen met het verkennen van de omgeving van Sierra Llorona . In de ochtend en in de avond kan een lokale gids u vergezellen om een aantal van de meest indrukwekkende vogels van het gebied te spotten. Geniet van het diepe Panamese regenwoud, puur natuur .

Overnachting in Sierra Llorona Panama Lodge. Jungle Room, volpension

Dag 5 Sierra Llorona - Cerro Punta

Na een begeleide ochtend wandeling en lunch gaat u terug naar Panama City. Van daaruit vliegt u naar David , de tweede stad van Panamas . Bij aankomst wordt u overgebracht naar Cerro Punta , een schilderachtig en typisch bergdorp op de westelijke flank van de Baru vulkaan. Hier verblijft u twee nachten in het rustieke en gezellige Los Quetzales Lodge .

Overnachting in Los Quetzales Ecolodge & Spa. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 6 Cerro Punta

Het programma van vandaag brengt u naar Barriles , een verzameling van pre -Columbiaanse rotstekeningen ( grot fotos vergelijkbaar met logogrammen ). Er is een klein museum en expositiecentrum gelegen in bloemrijke tuinen bezaaid met tientallen bewerkte stenen en keien. Vervolgens rijdt u naar een van Latijns-Amerika s mooiste orchidee boerderijen met meer dan 2000 verschillende soorten van over de hele wereld . Overnachting in Los Quetzales Ecolodge & Spa. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 7 Cerro Punta - Boquete

In de ochtend zal uw gids u ophalen voor een volle dagwandeling over de Quetzal Trail rond de Baru vulkaan. De Quetzal Trail verenigt de twee gemeenschappen van Boquete en Cerro Punta en is een van Panamas meest populaire wandelingen, genoemd naar de vogelsoort Quetzal . Deze vogels zijn prachtige en zeer zeldzaam te observeren en zijn een favoriet bij vele vogelliefhebbers. Naast de Quetzal zijn er meer dan 220 andere vogelsoorten in het gebied . Het 10 km traject van Cerro Punta voert u door de wolken en het tropische regenwoud naar het lager gelegen naar Boquete. Onderweg wordt de picknick lunch gebruikt. De bagage zal door onze agent naar het Finca Lerida Hotel gebracht waar u de komende twee nachten zult verblijven.

Overnachting in Finca Lerida Coffee Plantation & Boutique Hotel. Deluxe kamer, inclusief ontbijt .

Dag 8 Boquete

Dagtour met een bezoek aan een koffieplantage en de rotsformaties van Los Ladrillos. Tijdens uw bezoek aan de koffieplantage leert u hoe koffiebonen worden geoogst , geselecteerd , gedroogd, gebrand en verpakt. De rotsformaties van Los Ladrillos werden gevormd na de laatste uitbarsting van Baru vulkaan en is fascinerend voor elke amateur geoloog . De slapende Baru vulkaan is met 3.474 meter de hoogste berg in Panama .

Overnachting in Finca Lerida Coffee Plantation & Boutique Hotel. Deluxe kamer , inclusief ontbijt

Dag 9 Boquete - Panama City

U kunt genieten van een vrije ochtend. Ontspan en geniet van groene tuinen van het hotel of boek een optionele tour. In de namiddag vliegt u naar Panama City .

Overnachting in het Country Inn & Suites Hotel Panama Canal. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 10 Panama City - San Blas

Vandaag zult u een vroege start hebben . In ongeveer 40 minuten vliegt u naar de San Blas Archipel aan de Caribische kust van Panama . Na aankomst gaat u per gemotoriseerde kano naar de eenvoudige maar zeer charmante Akwadup Lodge. Deze lodge wordt gerund door de Kuna indianen. Hier krijgt u de gelegenheid om de Kuna gemeenschap te bezoeken en hun manier van leven te ervaren. Verse San Blas zeevruchten worden bij lunch en diner geserveerd. Vanuit het hotel worden dagelijks twee rondleidingen georganiseerd.

Overnachting in Akwadup Lodge. Standaard Bungalow , inclusief drie maaltijden per dag

Dag 11 San Blas Islands

Dag ter vrije besteding en de gelegenheid om de omliggende eilanden van San Blas te bezoeken . De Kuna cultuur en tradities zijn nog steeds grotendeels onaangetast door westerse invloeden . In de middag heeft u de kans om een ontspannen zonnebad te nemen op een van de mooie stranden of te snorkelen bij de koraalriffen en de onderwaterwereld te verkennen . Snorkeluitrusting niet inbegrepen.

Overnachting in Akwadup Lodge. Standaard Bungalow , inclusief drie maaltijden per dag

Dag 12 San Blas - El Valle

Vandaag gaat u met een vroege vlucht terug naar Panama City om vervolgens door te reizen naar het gebied van El Valle . Geniet van de rest van de dag in deze rustige kleine bergdorp. Na het diner kunt u genieten van een nachtelijke wandeling rond El Valle . Het gebied is zeer bekend om zijn rijke en unieke soorten nachtdieren. Deze tocht voert u door een prachtige wereld die wakker wordt wanneer de rest gaat slapen . Beleef een ongelooflijke en avontuurlijke wandeling door de natuurpaden van de majestueuze vallei en doe mee met de nachtelijke fauna van dit gebied . Slangen, kikkers , vleermuizen en een aantal vogelsoorten kunnen het best in het donker worden waargenomen.

Overnachting in Los Mandarinos. Standaard kamer , inclusief ontbijt

Dag 13 El Valle

Vandaag kunt u genieten van een rondleiding door El Valle . Deze combinatie tour laat u het beste van het gebied zien. De prachtige waterval Chorro Macho , de oude rotstekeningen , thermale waterbronnen, de beroemde handambachten- en fruitmarkt en de dierentuin El Nispero .

Overnachting in Los Mandarinos. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 14 El Valle - Panama City - Amsterdam

Voor u vertrek kunt u nog enkele uren ontspannen en genieten van de omgeving. Vervolgens gaat u naar de Tocumen luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 15 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Inclusief

3 nachten County Inn & Suites Amador - standaard kamer - logies ontbijt

2 nachten Sierra Llorona Lodge - jungle kamer - volpension

2 nachten Los Quetzales Lodge - standaard kamer - logies ontbijt

2 nachten Finca Lerida Lodge - deluxe - logies ontbijt

2 nachten Akwadup Lodge - standaard bungalow - volpension

2 nachten Los Mandarinos - standaard kamer - logies ontbijt

Tours en transfers volgens programma

Lokale vluchten volgens programma

Alle belastingen en service kosten.

Exclusief

Maaltijden buiten het programma

Dranken

Snorkel uitrusting

Tips

Minimaal 2 personen Binnenlandse vluchten en boottochten hebben een bagage beperking van 20 kilo per persoon.

Luchtvaartmaatschappijen stellen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal dan naar alternatieven in andere boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden. Eventuele meerkosten zullen worden doorberekend.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Panama Odyssee 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203