Rondreis Panama Unesco World Heritage Afbeelding Rondreis Panama Unesco World Heritage
Rondreis Panama Unesco World Heritage
Bestemming: Rondreizen Panama - Rondreizen

Rondreis Panama Unesco World Heritage


Dit spannende en afwisselende programma brengt u naar vier van de vijf UNESCO werelderfgoed bezienswaardigheden in Panama. Het historische Panama City, de Caribische vestingwerken van Portobelo & San Lorenzo, het nationale park La Amistad en Coiba Island. Een geweldige mix van culturele en natuurlijke hoogtepunten die u een onvergetelijke reis naar de belangrijkste schatten van Panama geven.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Unesco World Heritage Sites

10 dagen / 9 nachten

Dit spannende en afwisselende programma brengt u naar vier van de vijf UNESCO werelderfgoed bezienswaardigheden in Panama. Het historische Panama City, de Caribische vestingwerken van Portobelo & San Lorenzo, het nationale park La Amistad en Coiba Island. Een geweldige mix van culturele en natuurlijke hoogtepunten die u een onvergetelijke reis naar de belangrijkste schatten van Panama geven.

Programma

Dag 1 - Aankomst in Panama city

Bij de aankomst in Panama City wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. Panama City is de hoofdstad en grootste stad van het land. Het is de thuisbasis van een gevarieerde mix van culturen met een historische deel in de oude stad. De levendige en bruisende financiele wijk aan de andere kant, is zeer modern en wordt vaak vergeleken met Miami. Panama City is een spannende locatie. U zult zeker genieten tijdens uw bezoek aan dit prachtige land. De accommodatie voor de komende drie nachten is het mooie Las Clementinas, gelegen in het centrum van de Casco Antiguo, de oude wijk van de stad. Las Clementinas staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overnachting in Las Clementinas ,Deluxe kamer, inclusief ontbijt.

Dag 2 - Een Dag Panama City & Miraflores Locks Tour

In de ochtend zal uw gids u ophalen bij uw hotel en neemt u mee met een prive-tour naar Panama City en de Miraflores Locks. De tour begint met een rit van 30 minuten naar Miraflores om de enorme schepen die in het panamakanaal liggen te zien. Dit doen we tijdens het drukste moment, van 09.00 uur tot 11.00 uur, zodat u de vele schepen 16 meter naar boven of beneden kunt zien gaan in de sluizen. U kunt hier genieten van het uitzicht boven op de sluizen, vanaf een mooi beschut terras en luisteren naar de uitleg van de gids. Om dit bijzondere bezoek te eindigen gaat u naar het museum en bezoekerscentrum in Miraflores, welk u een goed idee geeft over de bouw van het kanaal. U zult ook veel leren over de geschiedenis van het kanaal en de betekenis hiervan voor Panama, alsmede op de huidige uitbreiding van het project.

Na het bezoek aan het kanaal gaat u met de gids door naar de Amador Causeway, een weg die drie eilanden in de stille oceaan verbindt en een prachtig uitzicht biedt op de gracht aan de ene kant en de skyline van Panama City aan de andere kant. De lunch wordt geserveerd in een Panamees restaurant op de dijk.

Na de lunch gaat de tour verder naar de Casco Viejo. Dit is een koloniale wijk in Panama City. In Casco Viejo voelt u zich terug in de tijd gebracht worden door de mooie koloniale huizen, de smalle wegen en de indrukwekkende kerken. Door het wandelen of rijden door de belangrijkste attracties krijgt u een goed idee van de geschiedenis van Panama. De historische wijk van Panama is in 1995 samen met het oude Panama uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO, als gevolg van het belang van de koloniale tijd. Hierna wordt u meegenomen naar Panama Viejo, het oude Panama. Panama Viejo was de eerste Europese nederzetting aan de Pacific coast van Amerika. Deze eerste Panamas City werd in 1671 geplunderd en verwoest door de beruchte Engelsman Henry Morgan en hierdoor verlaten. Vandaag de dag zijn er slechts een paar ruines over. Toch staat de toren van de oude kathedraal er nog. Dit is het symbool van de stad geworden. Na de tour zult u terug worden gebracht naar uw hotel.

Overnachting in Las Clementinas Deluxe kamer, inclusief ontbijt

Dag 3 - Portobelo & San Lorenzo

Het eerste waar u in de ochtend van kunt genieten is de bijzondere treinrit, van een uur, langs het Panamakanaal naar Colon aan de Caribische kant van Panama. Vanaf daar neemt uw gids u mee naar Portobelo. In de 15e eeuw vervoerde de Spanjaarden al hun Peruaanse schatten door middel van deze kleine haven naar Spanje. Nu is Portobelo een ruine complex die in het midden van het regenwoud is opgericht. Hier heeft u zicht op een reeks van forten, kastelen, militaire basissen en het oude gewoontehuis. Na de lunch in een typisch restaurantje blijft u bij het fort van San Lorenzo. Een prachtig voorbeeld van de 17 en 18 eeuwse militaire achtitectuur. Dit Panamese fort aan de Caribische kust maakte deel uit van het afweersysteem en is gebouwd door de Spaanse kroon om transatlantische handel te beschermen.

Overnachting in Las Clementinas ,Deluxe kamer, inclusief ontbijt

Dag 4 - Panama City - Cerro Punta

Vandaag wordt u naar de nationale luchthaven in Panama City gebracht om naar Panamas tweede stad David te vliegen dit gaat om een vlucht van 50 minuten. Vanaf David zult u bergopwaarts worden gebracht naar het schilderachtige bergdorpje Cerro Punta. Cerro Punta ligt aan de voet van de vulkaan Baru. Dit dorpje ligt in de Chiriqui hooglanden - het land van de eeuwige lente - met een gevarieerde combinatie van regenwoud, smaragdgroene weide, bronnen, rivieren, watervallen, hoge bergmeren, koffieplantages, groente en bloemen boerderijen, melkveebedrijven en de veeboerderijen.

Overnachting in Los Quetzales Ecolodge & Spa Standaard kamer , drie dagelijkse maaltijden en non- alcoholische dranken inbegrepen.

Dag 5 - La Amistad National Park

Na een bezoek aan twee cultureel erfgoed gebieden bezoekt u vandaag een natuurlijk hoogtepunt. De La Amistad National Park. Dit park wordt gedeeld door Costa Rica en Panama. Een unieke locatie in Midden-Amerika, Waar de gletsjers hun sporen hebben achtergelaten. In dit park konden de fauna en flora van Noord- en Zuid-Amerika kruisen. Vier verschillende indianen stammen bewonen dit gebied. Ze profiteren hier van de nauwe samenwerking tussen Costa Rica en Panama. Uw gids neemt u mee op een mooie wandeling door het park. Met zijn hulp zult u ter plaatse veel verschillende dieren zien, waaronder zoogdieren, reptielen en vooral veel vogels. De middag is vrij te besteden bij de lodge. U kunt gebruik maken van de paardrijritten of een mountainbikes van het hotel of gewoon lekker ontspannen in de frisse lucht van Cerro Punta.

Overnachting in Los Quetzales Ecolodge & Spa Standard Room , drie dagelijkse maaltijden en non- alcoholische dranken inbegrepen.

Dag 6 - Cerro Punta - Santa Catalina

Vandaag zult u van Cerro Punta naar het kleine kustplaatsje Santa Catalina worden gebracht. Santa Catalina is een klein vissersdorpje gelegen aan de stille Oceaan in de provincie Veraguas. Het is de thuisbasis van de zwarte zandstranden en wereldklasse surfen. Maar er is veel meer te doen in Santa Catalina dan alleen surfen. Het dorp is het dichtstbijzijnde toegangspunt naar Isla Caiba, een UNESCO werelderfgoed bezienswaardigheid, welk letterlijk een tropisch paradijs is, met een overvloed aan wilde dieren die u kunt spotten, de jungle om te verkennen en de onderwaterwereld verkennen door te duiken of snorkelen.

Overnachting in Hotel Santa Catalina , Standard kamer, inclusief ontbijt

Dag 7 - Coiba Island National Park

Coiba National park beschermt Coiba Island, 38 kleinere eilanden in de omringde marine gebieden in de Golf van Chiriqui. Beschermd tegen de koude wind en de gevolgen van El Nio, vreedzame tropische vochtige bossen. Coiba handhaaft een uitzonderlijk hoog niveau van endemie van zoogdieren, vogels en planten als gevolg van de voortdurende ontwikkeling van de nieuwe soorten. Het is ook het laatste toevluchtsoord voor een aantal bedreigde dieren zoals de kuif adelaar. Het pand is een uitstekend natuurlijk laboratorium voor wetenschappelijk onderzoek en levert een belangrijke ecologische link naar de tropische oostelijke Stille Oceaan voor de doorvoer en het overleven ven pelagische vis en zeezoogdieren.U zult Coiba Island bezoeken op een tweedaagse trip door te kajakken op zee.

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend met de boot naar Santa Catalina. U reist ongeveer 90 minuten langs de Pacific Coast naar Isla Coiba. Dan zult u met uw kajak naar de afgelegen baaien vol met wilde dieren en witte zandstranden gaan om alles te verkennen. Geniet van ongerept snorkelen met de mogelijkheid om haaien, schildpadden, kogelvis en nog veel meer zeeleven te zien. s Avonds maakt u een korte wandeling op het eiland om te genieten van de stilte en de beeldschone sterrenhemel. De Accomodatie is in het plaastelijke ranger station, dit is vrij basic, maar biedt elektriciteit. De maaltijden worden speciaal voor u bereid, want er zijn geen voorzieningen op het eiland.

Overnachting in ANAM park ranger station, Standaard Bungalow, drie dagelijkse maaltijden inbegrepen

Dag 8 - Coiba Island National Park

Uw gids zal uw ontbijt bereiden voor uw activiteit naar keuze - Wandelen, Snorkelen of kajakken. U kunt ook gewoon achterover leunen en ontpannen in een hangmat, terwijl u een oogje kunt houden op de krokodil genaamd Tito. Na de lunch vertrekt u met de boot voor een cruise langs het prachtige eilanden en volgt u de kust terug naar Santa Catalina.

Overnachting in Hotel Santa Catalina Standaard kamer, inclusief ontbijt.

Dag 9 - Santa Catalina - Panama City

Vandaag keert u terug naar Panama City voor de laatste nacht in het historiche en levendige Casci Antiguo. U kunt genieten van een avondje uit in de bruisende hoofdstad die vaak vergeleken wordt met Miami.

Overnachting in Las Clementinas ,Deluxe kamer, inclusief ontbijt.

Dag 10 - Panama City - Terugvlucht

Na het ontbijt zal u naar de luchthaven gebracht worden voor uw internationale vlucht terug naar huis.

Inbegrepen

  • 4 Nachten in Las Clementinas , Deluxe Kamer
  • 2 Nachten in Los Quetzales , Standaard Kamer
  • 2 Nachten in Hotel Santa Catalina , Standaard kamer
  • 1 Nacht aan de ANAM - station op Coiba
  • Panama City & Miraflores Locks Tour
  • Portobelo & San Lorenzo Tour
  • La Amistad National Park Tour
  • 2 - daagse Coiba Kajak Tour
  • Transfers
  • Lokale vluchten in economy class
  • Alle belastingen en servicekosten

Niet inbegrepen

  • Toeristenkaart
  • Optionele tours
  • Maaltijden niet genoemd
  • Dranken
  • Al het extras in de hotels
  • Fooien



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rondreis Panama Unesco World Heritage 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203